Zil kilo aldırır mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Laverna Lakin
Puan: 4.3/5(28 oy)

Bu nedenle, Cymbalta alan hastaların ilacı aldıktan sonraki ilk haftalarda kilo vermeleri muhtemeldir, ancak ilacı aldıktan bir yıl sonra yaklaşık 2,5 kiloluk mütevazı kilo alımı . Genel olarak, ağırlık üzerindeki etkiler ihmal edilebilir olarak kabul edilir.

Cymbalta'dan kilo alımını nasıl durdurursunuz?

Genel olarak, Cymbalta'yı depresyon için almanın faydaları, tipik olarak kilo alımının etkilerinden daha ağır basar. Doktorlar önerebilir yaşam tarzı değişiklikleri Örneğin, insanların herhangi bir kilo alımını dengelemelerine yardımcı olmak için daha düzenli egzersiz yapmak ve dengeli, kalori kontrollü bir diyet uygulamak gibi.

Cymbalta'nın en yaygın yan etkileri nelerdir?

Yaygın yan etkiler

  • uyku zorluğu.
  • baş ağrısı
  • başım dönüyor.
  • bulanık görme.
  • kabızlık veya ishal.
  • hissetmek veya hasta olmak (mide bulantısı veya kusma)
  • kuru ağız.
  • terlemek.

Cymbalta kilo almamı sağlar mı?

Cymbalta ve vücut ağırlığı değişikliklerini araştıran 10 çalışmanın analizinde yazarlar, çoğu insanın antidepresanı aldıktan sonra kilo kaybı yaşadığını bulmuşlardır. Ancak, çalışma aynı zamanda şunu da buldu: ilacı uzun süre alan kişiler kilo alabilir .

Cymbalta'da kilo vermek mümkün mü?

Sonuç: Duloksetin ile tedavi edilen hastalarda kısa süreli tedaviden sonra kilo kaybı ve ardından uzun süreli tedavide orta düzeyde kilo artışı görülmüştür. Gözlenen kilo değişikliklerinin boyutu, antidepresan duloksetin ağırlık üzerinde minimum etkiye sahiptir hastaların çoğu için.

Cymbalta'da Kilo Alabilir misiniz?

22 ilgili soru bulundu

Cymbalta 30 mg etkili midir?

Bazı hastalar için, başlamak istenebilir. 1 hafta boyunca günde bir kez 30 mg , hastaların günde bir kez 60 mg'a çıkmadan önce CYMBALTA'ya uyum sağlamasına izin vermek için. 120 mg/gün dozun etkili olduğu gösterilmiş olsa da, 60 mg/gün üzerindeki dozların herhangi bir ek fayda sağladığına dair bir kanıt yoktur.

Cymbalta ile alkol alabilir miyim?

Kötüleşen depresyonun yanı sıra, Cymbalta alırken alkol almak karaciğer hasarı riskini artırır . Hem alkol hem de Cymbalta kendi başlarına karaciğer hasarına neden olabilir. Bununla birlikte, birlikte alındığında risk artar - özellikle aynı anda birden fazla içki içiyorsanız.

Hangi antidepresan en çok kilo aldırır?

Kilo alımına neden olma olasılığı en yüksek olan antidepresanlar şunları içerir: amitriptilin (Marka adı: Elavil), mirtazapin (Remeron), paroksetin (Paxil, Brisdelle, Pexeva), essitalopram (Lexapro), sertralin (Zoloft), duloxetin (Cymbalta) ve sitalopram (Celexa).

Cymbalta kaygıya yardımcı olur mu?

Cymbalta (duloxetine) depresyon, anksiyete ve bazı uzun süreli ağrı türlerini tedavi etmek için iyidir, ancak alkol içerseniz veya yüksek tansiyonunuz varsa diğer antidepresanlardan daha fazla soruna neden olur.


Cymbalta ne kadar iyi?

Cymbalta'nın bir 10 üzerinden ortalama 6.3 puan Depresyon tedavisi için toplam 541 puandan. Gözden geçirenlerin %52'si olumlu bir etki bildirirken, %29'u olumsuz etki bildirmiştir.

Cymbalta sizin için neden kötü?

Cymbalta'dan kimyasallar karaciğer hasarına neden olabilir . Bazı durumlarda, bu ölümcül olmuştur. Semptomlar kaşıntı, sağ üst karın ağrısı, koyu renkli idrar, sarı cilt veya gözler, karaciğer büyümesi ve karaciğer enzimlerinde artışı içerebilir. Cymbalta, karaciğerin büyümesine ve karaciğer enzimlerinin artmasına neden olabilir.

Cymbalta ile ne almamalısınız?

almaktan kaçının MAO inhibitörleri (izokarboksazid, linezolid, metilen mavisi, moklobemid, fenelzin, prokarbazin, rasagilin, safinamid, selegilin, tranilsipromin) bu ilaçla tedavi sırasında.

90 mg duloksetin çok mu?

Bu çalışmanın sonuçları, duloksetinin hızlı doz artışının (60 mg/gün --> 90 mg/gün --> 120 mg/gün) güvenli ve tolere edilebilir . Haftalık artışa rağmen, yan etkilerin çoğu hafif ve geçiciydi ve duloksetin dozunun ilk haftasında (günde bir kez 60 mg'da) meydana geldi.


Hangisi daha iyi Cymbalta veya Wellbutrin?

Wellbutrin (Bupropion) Ruh halini iyileştirir ve belirli ağrı türlerini hafifletir. Cymbalta (duloxetine) depresyon, anksiyete ve bazı kronik ağrı türlerini tedavi etmek için iyidir, ancak alkol içerseniz veya yüksek tansiyonunuz varsa diğer antidepresanlardan daha fazla soruna neden olur.

30 mg Cymbalta çok mu?

Yetişkinler - günde 40 miligram (mg) (günde iki kez 20 mg olarak verilir) ila günde 60 mg (günde bir kez veya günde iki kez 30 mg olarak verilir). Doktorunuz gerektiğinde dozunuzu artırabilir. Bununla birlikte, doz genellikle günde 120 mg'dan fazla değildir.

Cymbalta'da ne kadar hızlı kilo veriyorsunuz?

Bu nedenle, Cymbalta alan hastaların kilo kaybı yaşaması muhtemeldir. ilacı aldıktan sonraki ilk haftalarda ancak ilacı aldıktan bir yıl sonra yaklaşık 2,5 poundluk mütevazı bir kilo artışı yaşayabilir. Genel olarak, ağırlık üzerindeki etkiler ihmal edilebilir olarak kabul edilir.

Cymbalta seni deli edebilir mi?

Bazı insanlar ilacı alırken kendilerini daha sinirli, sinirli veya sabırsız bulabilirler. Bazen bu, başkalarına karşı açık düşmanlığa, aşırı ajitasyona ve hatta maniye dönüşebilir. Bu etkiler tedavinin başlangıcında veya tedavinin kesilmesinden sonra daha belirgin olabilir.


Antidepresanlarla kilo almaktan nasıl kaçınabilirim?

Antidepresanla İlgili Kilo Alımı Nasıl Önlenir?

  1. Nedenler
  2. Doktorunuzla Konuşun.
  3. İlaçları Değiştirme Hakkında Sorun.
  4. Tıbbi Kontrol Alın.
  5. Diyet ve Egzersiz ekleyin.

Sitalopram kilo alımına neden olabilir mi?

Kilo alacak mıyım yoksa verecek miyim? Sitalopram daha az aç hissetmenizi sağlayabilir, bu nedenle ilk kullanmaya başladığınızda kilo verebilirsiniz. Daha sonra, iştahınız geri geldiğinde biraz kilo alabilirsiniz . Sitalopram alırken kilonuzla ilgili problemler yaşamaya başlarsanız, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Hangi antidepresan kilo vermenize yardımcı olur?

bupropion Journal of Clinical Medicine'de yakın zamanda yayınlanan yeni bir retrospektif kohort çalışmasına göre, mütevazı uzun vadeli kilo kaybı ile ilişkili tek antidepresandır, ancak yalnızca sigara içmeyenlerde.

Cymbalta alırken bir kadeh şarap alabilir miyim?

Küçük miktarlarda alkolü Cymbalta ile karıştırmanın uygun olabileceği bazı durumlar olsa da, genellikle güvenli veya tavsiye edilmez . Alkol ve Cymbalta'nın karıştırılması şunlara yol açabilir: Artan karaciğer hasarı olasılığı. Artan depresyon ve intihar riski.


Cymbalta'nın çalışıp çalışmadığını nasıl anlarsınız?

Uyku, enerji veya iştah, ilk 1-2 hafta içinde bir miktar iyileşme gösterebilir. . Bu fiziksel semptomlardaki iyileşme, ilacın işe yaradığına dair önemli bir erken sinyal olabilir. Depresif ruh hali ve aktivitelere ilgisizlik, tam olarak düzelmesi için 6-8 haftaya kadar sürebilir.

Cymbalta karaciğer için zor mu?

Karaciğer hasarına ilişkin pazarlama sonrası raporlar (hepatit ve kolestatik sarılık dahil), önceden karaciğer hastalığı olan ve [Cymbalta] alan hastaların daha fazla karaciğer hasarı için artan risk ' diyor FDA. Cymbalta'nın etiketlemesi daha önce olası karaciğer problemlerini kaydetti.

Cymbalta 10mg etkili midir?

Doz, 3 hafta sonra günde bir kez 20 mg'a yükseltilebilir. Tedavi 4 haftaya kadar verilene kadar fayda görülmeyebilir. Günlük doz 20 mg olmayabilir. depresyon tedavisi için günde 10 mg'dan daha etkili . Yaygın anksiyete bozukluğunun tedavisi için doz günde bir kez 10 mg'dır.

Cymbalta ne kadar hızlı çalışır?

Çoğu SSNRI ve antidepresan gibi, Cymbalta da hemen çalışmaz. İlacın beyindeki kimyasalların dengesizliğini etkilemeye başlaması zaman alır. Uyku, enerji seviyeleri ve iştahta iyileşme fark etmek mümkündür. ilk bir ila iki hafta içinde ilacı almaktan.