Hangi yetkisiz ifşaların kongreye bildirilmesi gerekir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Prof. Monique Jacobs
Puan: 4.5/5(12 oy)

içermeleri halinde OUSD(I)'ye bildirilecektir. casusluk , halka açık medyaya yetkisiz ifşa veya Kongre raporlamasının gerekli olabileceği herhangi bir olay veya Hassas Bölmeli Bilgiler veya SCI veya Özel Erişim Programları veya SAP'ler gibi en hassas bilgilerimizin herhangi bir şekilde ele geçirilmesi.

Gizli bilgilerin yetkisiz ifşasını kime bildiriyorsunuz?

Yetkisiz ifşa görür veya bundan şüphelenirseniz, önce gizli bilgileri korumak için adımlar atın. sonra rapor ver kuruluşunuzun güvenlik görevlisi . DOD çalışanıysanız, olayı güvenlik yöneticinize bildirin.

Gizli bilgilerin kamuya açık medyaya yetkisiz olarak ifşa edilmesinden kim haberdar edilmelidir?

Bu kümedeki terimler (14) İstihbarattan Sorumlu Savunma Müsteşarlığı Ofisi [OSD(I)], gizli bilgilerin kamuya açık medyaya yetkisiz olarak ifşa edilmesi durumunda bilgilendirilmelidir.

Gizli bilgilerin yetkisiz ifşa edildiğini fark ettiğinizde veya bundan şüphelendiğinizde yapmanız gereken ilk şey nedir?

Yetkisiz ifşayı keşfettiğinizde veya bundan şüphelendiğinizde, önce daha fazla yetkisiz ifşayı önlemek için gizli bilgileri korumak . Ardından, yetkisiz ifşayı, sırayla olayı araştıracak ve gerekliyse yaptırım uygulayacak olan uygun yetkililere bildirmelisiniz.

Bilgilerin yetkisiz ifşası nedir?

Yetkisiz ifşa şu anlama gelir: hassas veya özel bilgilerin, bu bilgileri bilmesi gerekmeyen veya sözleşmeye dayalı olarak bilgiye erişim yetkisi olmayan herhangi bir tarafa ifşa edilmesi .

Yetkisiz Açıklama

25 ilgili soru bulundu

Bilgi uçurmak, yetkisiz bir ifşayı bildirmekle aynı şey midir?

Bilgi uçurmak, yetkisiz bir ifşayı bildirmekle aynı şey midir? Hayır, farklı raporlama prosedürleri kullanıyorlar .

Bilginin yetkisiz kullanımı nedir?

Yetkisiz erişim ne zaman bir kişinin bir bilgisayar ağına, sisteme, uygulama yazılımına, verilere veya diğer kaynaklara izinsiz olarak girmesi . Sahibinin veya operatörün belirttiği güvenlik politikasını ihlal eden bir bilgi sistemine veya ağa her türlü erişim, yetkisiz erişim olarak kabul edilir.

Kasıtlı yetkisiz ifşanın adı nedir?

Casusluk : ABD'ye zarar verme veya yabancı bir güce yardım etme niyetiyle gizli bilgilerin yabancı bir ülkeye veya kuruluşlara yetkisiz iletilmesi.

Aşağıdakilerden hangisi izinsiz açıklama yapılması durumunda uygulanabilecek idari yaptırımlardan biridir?

Uygulanabilecek yaptırım örnekleri. Rütbe kaybı, para cezaları, güvenlik izninin iptali , ücretsiz uzaklaştırma, işten çıkarma ve hapsetme.


Gizli olarak sınıflandırılan bilgilerin yetkisiz olarak ifşa edilmesinin makul olarak aşağıdakilerden hangisine neden olması beklenebilir?

yetkisiz ifşasının makul olarak neden olması beklenebilir ulusal güvenliğe ciddi zarar . Bu sınıflandırma dikkatli kullanılmalıdır. Ciddi zarar örnekleri, dış ilişkilerin önemli ölçüde bozulmasını içerir.

CUI'nin yetkisiz bir şekilde ifşa edilmesi durumunda ne gibi yaptırımlar uygulanabilir?

İdari, hukuki veya cezai yaptırımlar CUI'nin yetkisiz ifşası (UD) varsa uygulanabilir mi? Kullanıcıyı CUI'nin mevcut olduğu konusunda uyarmak için sayfanın üst kısmına bir başlık işareti eklemek zorunludur. ISOO CUI Kayıt Defterinin amacı nedir? CUI'nin kontrolünü kim devre dışı bırakabilir?

Çalışanların sınıflandırılmış bilgilere erişmek için aşağıdaki gereksinimlerden hangisini karşılaması gerekir?

Bu kümedeki (52) yetkili alıcılar, sınıflandırılmış bilgilere erişmek için üç gereksinimi karşılamalıdır. İlk olarak, sınıflandırılmış bilgilere erişim için uygun düzeyde uygun bir uygunluk tespitine sahip olmalıdırlar. İkincisi, onlar sınıflandırılmış bilgilere erişim için 'bilinmesi gerekenler' olmalıdır .

Yuri Savunma Bakanlığı politikasını takip ediyor mu?

Yuri Savunma Bakanlığı politikasını takip ediyor mu? Hayır, Yuri bilgileri derhal korumalıdır.


Kasıtlı ihmali içeren bir tür yetkisiz ifşa mıdır?

Veri sızıntıları kasıtlı, ihmalkar veya kasıtsız bilgi açıklamalarıdır. Sınıflandırılmış bilgiler veya CUI, uygun güvenlik seviyesinden yoksun veya CUI durumunda gerekli koruma veya erişim kontrollerinden yoksun bir sisteme aktarıldığında veya iletildiğinde ortaya çıkarlar.

Kasıtlı ihmalkar veya kasıtsız içeren bir tür yetkisiz ifşa mıdır?

dökülme – Bilgisayar sistemlerinde (internet ve e-posta) CUI'nin kasıtlı, ihmalkar veya kasıtsız olarak ifşa edilmesi.

CUI işaretlerini ve yaygınlaştırma talimatlarını uygulamaktan kim sorumludur?

Belge veya materyalin yetkili sahibi bir belgedeki veya materyaldeki bilgilerin bir CUI kategorisine girip girmediğini, oluşturma sırasında belirlemekten sorumludur. Böyle bir durumda, CUI işaretlerini ve buna göre yayma talimatlarını uygulamaktan yetkili sahibi sorumludur.

Yetkisiz ifşa ile hangi zarar kriterleri ilişkilendirilir?

Doğru yanıtlar şunlardır: GİZLİ bilgiler yetkisiz bir alıcıya ifşa edilirse, ulusal güvenliğe zarar vermesi makul olarak beklenebilir . GİZLİ bilgiler yetkisiz bir alıcıya ifşa edilirse, ulusal güvenliğe ciddi zararlar vermesi makul olarak beklenebilir.


Gizli iletim için hangi yöntem kullanılabilir?

GİZLİ ve GİZLİ aşağıdakiler tarafından iletilebilir: (1) ABD Ordusu, Deniz Kuvvetleri veya Hava Kuvvetleri posta tesisleri aracılığıyla kayıtlı posta ; (2) Uygun şekilde yetkilendirilmiş bir yüklenici çalışanı tarafından; (3) GCA tarafından atanan bir ABD sivil hizmet çalışanı veya askeri kişi tarafından; (4) ABD ve Kanada tarafından 3-4-1 Sayfa 2 ...

Gizli bilgilerin ihmalkar bir şekilde boşaltılması nedir?

Sınıflandırılmış bilgilerin ihmal yoluyla dökülmesi veya yetkisiz ifşası, tanıdık ateşli silahlar terimi olan 'İhmalle Boşaltma' terimine dayanan, Gizli Bilgilerin İhmal Edilerek Boşaltılması (NDCI) olarak sınıflandırılır. ciddiyetini ifade etmek için . NDCI, Referans (g) için bir sonraki güncellemeye dahil edilecektir.

Aşağıdakilerden hangisi Savunma Karşı İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatına bildirilmelidir?

Onaylanmış yükleniciler ayrıca fiili, olası veya olası casusluk, sabotaj, terörizm veya yıkımı derhal ilgili kuruluşa bildirmelidir. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve DCSA (NISPOM 1-301).

Gizli bilgiler için ne gereklidir?

Gizli bilgilere yetkili erişime sahip olmak için, bir kişinin ulusal güvenlik uygunluğuna sahip olması ve bilgileri bilmesi gerekir ve bir işlem gerçekleştirmiş olmalıdır. SF-312 olarak da bilinen Standart Form 312, Gizli Bilgi Gizliliği Sözleşmesi .


Devlet çalışanları ve müteahhitler aşağıdakilerden hangisini bildirmelidir?

Bir direktif, herhangi bir gizli bilgiye erişimi olan veya hassas pozisyonlarda bulunan İdari Şube çalışanları ve yüklenicilerinin, eskisinden daha fazla faaliyet türünü ve yabancı teması bildirmelerini gerektirir. ... Kapsam dahilindeki kişiler artık tüm resmi olmayan yurtdışı seyahatlerini ve yabancı temaslarını bildirmelidir.

Yetkisiz erişime ilişkin bazı örnekler nelerdir?

6 Yetkisiz Erişim Türünü Bilin ve Önleyin

  • Arkaya binmek. ...
  • Gizli anlaşma. ...
  • İtme, Altında Emekleme veya Üzerine Tırmanma. ...
  • Geri verilen gösterimler. ...
  • Kartların Hileli Kullanımı. ...
  • Kapı Takviyesi.

İzinsiz işlem nedir?

Yetkisiz işlemle ilgili. Yetkisiz Kullanım anlamına gelir kredi kartınızın bir kişi tarafından kullanılması , sizin dışınızda, bu tür bir kullanım için fiili, zımni veya görünür yetkiye sahip olmayan ve hiçbir fayda sağlamadığınız kişiler.

Yetkisiz erişim ve kullanımın üç kategorisi nedir?

İşinize yetkisiz erişimin, doğrudan izinsiz girişten daha incelikli birçok yolu vardır.

  • Çalınan envanter.
  • İş verilerine erişildi veya çalındı.
  • Personel ve personel için risk.
  • Müşteri/müşteri verilerine erişildi veya çalındı.
  • Ağ güvenliğine erişildi ve güvenliği ihlal edildi.
  • Güvenlik sistemleri devre dışı.