Polity upsc şebekesi için laxmikant yeterli mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Kader Murazik Sr.
Puan: 4.5/5(29 oy)

UPSC'nin kitabın ötesine geçmek için kasıtlı bir girişimidir. Dolayısıyla bu tür sorulara da hazırlıklı olunmalıdır. ... İkincisi, Laxmikant, Şebeke Yönetim ve Yönetim Müfredatının tamamını kapsamaz dolayısıyla kalan konular STK'lar, Sivil Hizmetlerin Rolü gibi yapılmalıdır. Bunun için ayrı bir kitap gerekli değildir.

Polity Upsc için laksmikant yeterli mi?

Laxmikant' tek başına olabilir Polity bölümünde sizi %100'e yakın puana getirin Prelims aşamasında. ... Kullanılan dil, ilk kez Polity okumaya yeni başlayanlar için bile anlaşılır ve çok kolay anlaşılır. Ancak, olgusal doğası nedeniyle, daha fazla gözden geçirilmelidir.

UPSC şebekesinde yönetim için en iyi kitap hangisidir?

Hint Yönetim ve Anayasası için UPSC Kitapları

  • Indian Polity – M. Laxmikanth tarafından (Amazon'dan satın almak için tıklayın)
  • Hindistan'ı Dönüştüren Önemli Eylemler – Alex Andrews George (Amazon'dan satın almak için tıklayın)
  • Hindistan'ı Dönüştüren Önemli Kararlar – Alex Andrews George (Amazon'dan satın almak için tıklayın)

Laxmikant yönetimini tamamlamak ne kadar sürer?

Daha iyi anlaşılması için aşağıda verilen bölümlerin sırası takip edilmelidir. Kitabın tamamını tamamladıktan sonra 45 gün , aynının birden fazla revizyonu çok önemlidir.

Laxmik'imi 10 gün içinde nasıl kapatabilirim?

Bu kitabı anlamak için, özellikle 10 günlük bir hedef belirlediyseniz, önce bunun neden önemli olduğunu anlamak ve ardından bölümleri bölerek ve aynı anda önemli bölümleri vurgulayarak bir program yapmak çok önemlidir.
...
HER GÜN GAZETE OKUYUN; anlayabilecek ve oluşturabileceksiniz:

  1. GERÇEKLER.
  2. GÖRÜŞLER.
  3. ANALİZ.

M. Laxmikanth Polity için yeterli mi? #UPSCCSE #SaurabhPandey

22 ilgili soru bulundu

UPSC için nasıl akıllıca çalışabilirim?

UPSC Sınavlarına Akıllı Çalışma Yolları

  1. Birden fazla şekilde öğrenin. Bir şeyi birden çok şekilde düşündüğümüzde beynimiz daha iyi öğrenebilir. ...
  2. Bir günde birden fazla konu okuyun. ...
  3. Çoklu görevden kaçının. ...
  4. Dernek tarafından öğrenin. ...
  5. Periyodik olarak gözden geçirin. ...
  6. Bilgileri basitleştirin. ...
  7. Deneme testleri. ...
  8. Neyi filtreleyeceğinizi bilin.

Toppers tarafından UPSC için hangi aylık derleme en iyisidir?

Yojana dergisi UPSC sınavı için en iyisidir. Ayrıca hem İngilizce hem de Hintçe olarak sunulan Pratiyogita Darpan'a gidebilirsiniz.

UPSC'yi koçluk olmadan kırabilir miyim?

Evet, biri temizleyebilir koçluk olmadan IAS sınavı. ... Kendi kendine çalışma konusunda iyiyseniz, herhangi bir sınıf koçluğu olmadan UPSC ÖAM'den geçebilirsiniz. ClearIAS web sitesi ve ClearIAS mobil uygulaması, Hindistan'daki parlak zihinlerin kendi kendine çalışma yapmasına ve bu sınavı geçmesine yardımcı olmak için başlatıldı!

IAS için hangi derece en iyisidir?

IAS Görevlisi olmak için tanınmış herhangi bir üniversiteden mezun olmanız gerekir. Şimdi sorunuza gelince, adayların çoğu tercih ediyor beşeri bilimler lisans kursları Hazırlıklar sırasında onlara çok yardımcı olduğu için diğer kurslardan daha iyi. B.A, B.A Siyaset bilimi, B.A Tarih vb. Yapabilirsiniz.


NCERT Upsc'yi geçebilir miyim?

Önce herhangi bir konuyu seçebilir ve ardından o ders kitabı için 6. sınıftan 12. sınıfa kadar başlayabilirsiniz. Ancak, müfredatın ağırlığına ve sadeliğine göre, başlamak en iyisidir. Hint Politikası UPSC için NCERT kitapları. ... UPSC için NCERT kitaplarının not alma sürecini de atlayabilirsiniz.

Laxmikanth yönetiminde ne okuyorsunuz?

Laxmikanth'tan Hint Politikası: Önemli Konular

  • Anayasanın öne çıkan özellikleri.
  • Temel haklar.
  • Temel görevler.
  • Devlet Politikasının Direktif İlkeleri.
  • Önsöz.

UPSC için en iyi çalışma materyali hangisidir?

UPSC (IAS) Hazırlığı için Önemli Kitaplar: Ön Hazırlıklar

  • Sivil Hizmetler Sınavları için Hindistan Politikası M. ...
  • Hint Sanatı ve Kültürü, Nitin Singhania (Kültür) ...
  • Sertifika Fiziksel ve Beşeri Coğrafya, Goh Cheng Leong. (...
  • Oxford Publishers tarafından Oxford School Atlas. (...
  • Hindistan Ekonomisi, Ramesh Singh (Ekonomi)

IAS'nin maaşı ne kadar?

7. ödeme Komisyonuna göre, bir IAS görevlisi şunları alır: 56.100 rupi temel maaş . Bunun dışında bu memurlar yol parası ve kıtlık ödeneği de dahil olmak üzere birçok ödenek alırlar. Bilgiye göre, bir IAS memuru, temel maaş ve ödenekler dahil olmak üzere her ay maaş olarak birden fazla yüz rupi alıyor.


BA, IAS için iyi mi?

Cevap. Evet arkadaş, BA kursu, IAS'nin hazırlanması için çok yararlıdır . IAS, Hindistan İdari Hizmeti anlamına gelir. 2 yıl sonra, sanatta lisans mezunu olacaksınız, UPSC (Birlik Kamu Hizmeti Komisyonu) tarafından yapılan giriş sınavlarına başvurabilirsiniz.

Tina Dabi koçluk aldı mı?

Herhangi bir koçluk enstitüsüne katılmadı ancak 2012 yılında Hindistan Demiryolu Trafik Hizmetleri'nde bulunan erkek kardeşinden rehberlik aldı. Daha sonra Şebeke Test Serisi ve Sahte Röportajlara gitti. Başarısını sıkı çalışmaya ve tek fikirli odaklanmaya bağlıyor.

Akshat Jain koçluk aldı mı?

Hazırlık Yolculuğu

Akshat, Genel Çalışmalar için herhangi bir resmi koçluğa katılmadı . Derslere daha fazla saat katılma ihtiyacını asla hissetmedi, bunun yerine her gün için kendi hazırlık hedeflerini tebeşirledi ve günün sonunda tamamlardı. Akshat ayrıca Samsung Ar-Ge Enstitüsü Bangalore'de çalıştı.

Kanishak Kataria koçluk aldı mı?

Kota'nın St Paul Okulu, Kanishak mezunu mühendislik giriş sınavı için bir koçluğa katıldı ve 44 tüm Hindistan sıralaması ile Bombay, Hindistan Teknoloji Enstitüsü'ne yaptı.


Hangisi daha iyi Drishti IAS veya vizyon IAS?

Vizyon IAS Drishti IAS'nin diğer bir rakibi, çünkü onlar da tüm içeriği IAS Sınavına hazırlık için öğrencilere sağlıyor. Karşılaştırma yaparken, Drishti IAS çalışma materyali Vision IAS Notes'un önünde uzun duruyor. Vision IAS, yüksek kaliteli içerik de sağlar, ancak yaklaşımlarında çok tüketici dostu değildir.

En iyi aylık güncel olaylar hangisi?

IAS için En İyi Güncel Olaylar Dergisi

  • Yojana.
  • Kurukşetra.
  • Ekonomik ve Siyasi Haftalık.
  • Gerçekçi.
  • BYJU'S Aylık UPSC Dergisi.

UPSC'yi gazete okumadan temizleyebilir miyim?

UPSC'nin güncel olaylarını kırmak için gazete okumak gerekli değildir .

UPSC çok mu zor?

Aslında, UPSC, müfredatı dikkate alındığında zor . Konuların çeşitliliği daha fazla kararlılık ve uzun çalışma saatleri gerektirir. Bir IAS'nin rolü sadece belirli bir alanla sınırlı olmadığı için, bu sınav için ele alınacak konular çeşitli akışları içerir.


IAS'de Dövmeye İzin Verilir mi?

Dövme takmak, UPSC kamu hizmetlerinde görünmenizi kısıtlamaz. IAS adayları ve kamu hizmeti adayları yüz, parmak, önkol ve diğer kısımlar hariç vücut kısımlarına kesinlikle dövme yaptırabilirler. , genellikle görünür olan.

Ortalama öğrenciler UPSC'yi kırabilir mi?

Bu sadece bir efsane. Sorunuz ortalama bir öğrenci IAS'yi kırabilir mi? ise, o zaman cevap Evet ! Ortalama bir öğrenci olan ve buna rağmen sınavı geçen bazı adayların, IAS Sınavını kırmak için birinci sınıf olmanıza gerek olmadığını kanıtlayan birkaç başarı öyküsü sunuyoruz.