Yehova şahitleri alkol içer mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Kamille Jaskolski
Puan: 4.1/5(61 oy)

Yehova'nın Şahitleri kan içeren yiyecekleri reddeder, ancak başka özel diyet gereksinimleri yok . Bazı Yehova'nın Şahitleri vejetaryen olabilir ve diğerleri alkolden uzak durabilir, ancak bu kişisel bir seçimdir. Yehova'nın Şahitleri sigara içmez veya başka tütün ürünleri kullanmaz.

Yehova Şahitlerinin alkol almasına izin var mı?

Yehova'nın Şahitleri partilere, müziğe, dansa ve alkole karşı değildir. ölçülü olarak yapıldığı sürece . Alkolü ölçülü içmek günah değildir.

Yehova Şahitlerinin yapmasına izin verilmeyen şeyler nelerdir?

Yehova'nın Şahitleri yapar tatilleri gözlemlememek Noel, Paskalya ve doğum günleri gibi pagan kökenleri olduğuna inanıyorlar. Bayrağı selamlamazlar, İstiklal Marşı söylemezler ve askerliği reddederler. Ayrıca hayat kurtarıcı olabilecek kan nakillerini de reddederler.

Yehova'nın Şahitlerinin kutladığı tek bayram hangisidir?

Her bölge üç ila dört bloktan oluşur. Yehova'nın Şahitleri ulusal veya dini bayramları veya doğum günlerini kutlamaz. Anıttıkları tek gün İsa Mesih'in Paskalya ve Fısıh zamanı civarında ölümü .

Yehova Şahitleri öpüşebilir mi?

Resmi olarak hayır . Resmi olarak hayır. Yehova'nın tanıkları da İncil'e bağlı kalır ve tek eşliliği savunan Yeni Ahit'e atıfta bulunur.

Bottlegate: Bir Yönetim Kurulu üyesiyle içki dükkanında buluşma

22 ilgili soru bulundu