Yarım cins eyer nasıl ölçülür?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Sherwood Walsh
Puan: 4.6/5(70 oy)

ile ölçülebilir kulp ve kantonun üstüne bir cetvel veya düz kenar yerleştirme . Bu cetvelden koltuğun en alt noktasına kadar ölçüm yapın. Dizliğin tabanından dizliğin en yüksek noktasına kadar ölçün. Semer ağacından alınan ölçüm (tutarlılık için).

Bir eyerin hangi boyutta olduğunu nasıl anlarsınız?

Koltuk boyutu basitçe kornanın tabanından kantonun üst ortasına kadar olan mesafeyi ölçer . Bu mesafe daha sonra 12 inç ila 17 inç arasında yarım inçlik artışlarla bir boyut olarak ifade edilir.

Yarım cins eyer nedir?

Yarım Irk Eyer geleneksel bir Stok ve Batı eyeri arasında bir haç , binici konforunu ve uzun ömürlülüğünü garanti eder. Patika sürüşü, kamp çekimi ve tentpegging için yaygın olarak kullanılan bu eyerler, genel olarak biniciler arasında popüler hale geliyor.

Bir atın eyer genişliğini nasıl ölçersiniz?

Tek ihtiyacın olan bir mezura ve önündeki eyer senin. Mezurayı (0 işaretine) eyer rozetinin/baş tırnağının ortasına yerleştirerek ve kantonun ortasına kadar ölçerek başlarsınız. İnç cinsinden bu ölçüm, tam ve ½ birim olarak ölçülen sele koltuk boyutudur, örn. 17, 17.5 vb.

Bir Quarter Horse için ne büyüklükte bir gullete ihtiyacım var?

Semi-Quarter at çubukları genellikle 6 1/4' bir gullete sahiptir ve Quarter Horse Barlar genellikle bir 6 1/2' ila 6 3/4' gulet . Ortalama bir ata uyacak şekilde tasarlanan bu iki genişlikten biri, atların yaklaşık %80'ine rahatça uyacaktır. Tam Çeyrek at çubukları genellikle 7' bir gullete sahiptir.

Kent Western Drafter Eyer İnceleme - Avustralya Melez

45 ilgili soru bulundu

Bir stok eyerinde bir guleti nasıl ölçersiniz?

Eyerin boğazı, eyer ağacının iki çubuğu arasındaki boşluktur. Sele ön tarafından ölçülür. Batı eyerinizin boğazını ölçün eyerin önünden doğrudan kulpun altından bir şerit metreyi concho'dan concho'ya germek .

Sallanan çamurluk nedir?

Sallanan çamurluk eyeri hem at hem de binici için konfor sağlamak üzere tasarlanmıştır . Sallanan çamurluklar, sürücüye kolay bacak hareketi sağlayan tam fiberglas ağaca bağlanmıştır.

Bir Fender eyerindeki boğazı nasıl ölçersiniz?

ile ölçülebilir kulp ve kantonun üstüne bir cetvel veya düz kenar yerleştirme . Bu cetvelden koltuğun en alt noktasına kadar ölçüm yapın.

15 el at için hangi boyutta eyere ihtiyacım var?

Örneğin, 15' batı eyerinde biniyorsanız, muhtemelen bir 17' İngiliz eyeri . Genel koltuk boyutları, en yaygın ve en popüler boyutlar olan 17' ve 17.5' olmak üzere 14' ile 19' arasında değişir.

Bir eyeri nasıl tanımlarsınız?

Eyer üzerinde açıkça görülebilecek şekilde damgalanacak üreticinin adını ve logosunu arayın. . Jokeyin arkasını, eteklerini veya altındaki bir plakayı kontrol edin. Selenin yaşı hakkında bilgi için selenin üreticisine başvurun. Çoğu üretici, seri numarasını kullanarak size selenin yaşını söyleyebilir.

Bir selenin boğaz genişliğini nasıl ölçersiniz?

Dikey boşluğu ölçmek için parmaklarınızı kullanarak elinizi eyer ve atınızın solgunluğu arasındaki boşluğa yerleştirin. Boşluk sığmalı iki parmaktan iki buçuk parmağa kadar . Üç veya daha fazla parmak sığıyorsa, kanal çok dardır. İki parmaktan daha azı sığarsa, kanal çok geniştir.

7 inçlik bir gullet ne kadardır?

7' gullet genişliği. Kanal genişliği olmalıdır yaklaşık aynı genişlikte , omuzların üst kısmının yaklaşık 2' altında. Unutmayın, bilmeniz gereken asıl şey, atınızın dar, geniş veya arada olduğudur! Umarım bu, Western Saddles için sele uyumunu ve kanal boyutunu netleştirmeye yardımcı olmuştur.

Hangi boyutta sallanan çamurluk eyerine ihtiyacım var?

Çamurluklarımın doğru uzunluğa ayarlanıp ayarlanmadığını nasıl anlarım? Genel bir kılavuz olarak, doğru uzunlukta çamurluklarla atın eyerinde oturuyorsanız ve uyluğunuzla diz pedinizin arkası arasında elinizin düzlüğü kadar yer var , o zaman eyer iyi bir seçimdir.

Poley eyeri nedir?

Koltuğun, panellerin, çamurlukların ve üzengilerin tasarımında İngiliz eyerinden stilistik köklere sahip olmakla birlikte, çok daha derin bir sele, daha yüksek kant ve alevlendi pommel (bazen Poleys olarak da adlandırılır) önde, zorlu koşullarda binen veya bir ata uzun saatler geçiren biniciler için çok güvenli bir eyer oluşturmak için.

Avustralya'da ne tür bir eyer kullanıyorlar?

Avustralya eyeri, oldukça basit, BÜYÜK BİR DRESSAGE EYER . Üzengiler dresaj pozisyonunda asılıdır ve serbest sallanırlar. 80'lerin başından beri tasarladığım birçok Aussie eyer, Batı eyerlerinin özelliklerini içeriyor.

Bir hisse senedi eyeri için kendinizi nasıl ölçersiniz?

Doğru boyutta koltuğu elde etmek için kişinin boyu, kilosu ve üst uyluk çevresi dikkate alınır. Genel olarak, sahip olmak iyi bir fikirdir. uyluğunuzla kulp veya önünüzde şişme arasında en az bir parmak genişliğinde pantolonunuz koltuğa veya koltuğun arkasına yapıştırılmadan.

Bir eyerin tam çeyrek at çubukları olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Gulet Ölçümü

Kulp, eyerin ön tarafıdır ve üzerinde boynuz bulunur. Tam çeyrek at çubukları olan bir eyer tipik olarak gulet boyunca 7 inç ölçün . Yarım at çubuklarına sahip bir eyer normalde 6 3/4 inçlik bir kanal ölçüsüne sahiptir.

Batılı bir eyer için kendinizi nasıl ölçüyorsunuz?

Batı eyerinin oturma yerini ölçmek için gırtlağın üst kısmındaki şişliğin arkası, kantonun ön kenarına geri döner . Kasık ve çatal (veya şişkinlikler) arasında yaklaşık dört inç olmalıdır.

Çoğu ata hangi boyutta gulet sığar?

Standart bir gulet ölçüleri 7 inç ve 'tam çeyrek at çubuklarına' sahip olarak tanımlanan eyerlerde bulunan en yaygın ölçümdür.

5 inçlik bir gullet ne kadardır?

5 inç sayılır orta geniş , böylece biri ekstra geniş olur. Muhtemelen bir taslak ata sığar.

Bir eyer çok genişse ne olur?

Önde bir eyer çok geniş olduğunda, solgunlukların üzerine çökebilir . Bu, kulpun kantondan daha alçak olmasını sağlayarak eyeri dengeden çıkarır, bu da ağacın ön tarafında (omuzlarda / omuzlarda) uygun boyutta bir ağaca sahip bir eyere göre daha fazla basınç taşır.