Yönlendiricide wps düğmesi nerede?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Enrico Mayert
Puan: 4.9/5(21 oy)

WPS düğmesi bulunur Linksys cihazınızın ön veya arka panelinde . Bazı Wireless-G yönlendiricilerinde WPS özelliği olmayabilir. Yönlendiricinizin ayrıntılı özellikleri için ürün belgelerinize bakın.

Tüm yönlendiricilerde WPS düğmesi var mı?

En yeni yönlendiricilerin çoğu WPS özelliğini varsayılan olarak etkinleştirin ve yönlendirici panelinde WPS yok düğmesi olacak bir yönlendirici olacaktır. Bazı yönlendiricilerde WPS seçeneği devre dışıdır. Bu durumda, manuel olarak etkinleştirmeniz gerekir. WPS düğmesini kullanarak cihazınızı kablosuz ağa kolayca bağlayabilirsiniz.

Yönlendiricimde WPS düğmesini etkinleştirirsem ne olur?

Wi-Fi Korumalı Kurulum (WPS), birçok yönlendiriciyle sağlanan bir özelliktir. Bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan güvenli bir kablosuz ağa bağlanma işlemini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. . NOT: Bazı üreticiler bu işlevi açıklamak için WPS (Basmalı Düğme) yerine aşağıdaki terimleri kullanabilir.

Yönlendiricideki WPS düğmesini nasıl basılı tutarsınız?

WPS özellikli bir yönlendiriciye bağlanmak için yönlendiricinizdeki veya erişim noktanızdaki WPS düğmesine basın. Ürününüzdeki Wi-Fi düğmesini basılı tutun 3 saniye boyunca. Not: Yönlendiriciniz veya erişim noktanızdaki WPS düğmesine bastıktan sonra 2 dakika içinde ürününüzdeki Wi-Fi düğmesini basılı tuttuğunuzdan emin olun.

Geniş bant yönlendiricideki WPS düğmesi nedir?

WPS düğmesini kullanma

Yönlendiricinizde WPS adında bir düğme var (Wi-Fi Korumalı Kurulum) düğmesi . Bu, kablosuz anahtar olmadan bir cihazı bağlamanıza izin verir, ancak yalnızca bir cihaz için ve yalnızca sınırlı bir süre için çalışır.

WPS Düğme Kullanımı Nedir?! WPS Düğmesi!

29 ilgili soru bulundu

Yönlendiricimdeki WPS düğmesine basmalı mıyım?

WPS, ağ şifresini bilmemize gerek kalmadan bir wi-fi ağına katılmamıza izin vererek çalışır. Yönlendiricideki WPS düğmesine basmanız yeterlidir , ağa katılın ve dahil olun. Ne yazık ki, WPS korkunç derecede güvensizdir ve saldırganların ağınıza erişmesi için bir araç olarak kullanılabilir. Bu yüzden WPS'yi devre dışı bırakıyoruz.

WPS açık mı yoksa kapalı mı olmalı?

Malısın en azından PIN tabanlı kimlik doğrulama seçeneğini devre dışı bırakın . Birçok cihazda yalnızca WPS'yi etkinleştirmeyi veya devre dışı bırakmayı seçebilirsiniz. Yapabileceğiniz tek seçenek buysa, WPS'yi devre dışı bırakmayı seçin. PIN seçeneği devre dışı görünse bile, WPS'yi etkin bırakmak konusunda biraz endişeleniriz.

Yönlendirici WPS'im neden çalışmıyor?

WPS düğmesine bastıktan sonra yönlendiriciniz çalışmıyorsa, cihazınızda WPS özelliğini etkinleştirdiğiniz andan itibaren sürenin 2 dakikayı geçip geçmediğini kontrol edin . Bu durumda, WPS Basmalı Düğme yöntemini kullanarak cihazınızı yönlendiricinize yeniden bağlayın.

Yönlendiricimdeki WPS'yi nasıl sıfırlarım?

WPS/RESET düğmesini kullanarak:

  1. Adım 1: TP-Link yönlendiricinizi açın.
  2. Adım 2: Yönlendiricinin WPS/RESET düğmesini 10 saniyeden fazla veya SYS LED'i daha hızlı yanıp sönene kadar basılı tutun.
  3. Adım 3: Şimdi, yönlendirici fabrika varsayılan ayarlarına geri yüklenecektir.


WPS neden çalışmıyor?

WPS bağlantısı başarısız olursa aşağıdakileri deneyin:

Yönlendiricinin WPS özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olun . Yönlendiriciyi cihaza yaklaştırın.

WPS, WiFi'den daha mı hızlı?

WPS interneti yavaşlatır mı diye soran insanlardan duymuşsunuzdur. Hayır, WPS'nin internet bağlantınızı yavaşlattığı yaygın bir yanılgıdır. WPS, kablosuz bağlantınızı korumak için yapılmış bir kurulumdur ancak internet hızınızla alakası yok .

Yönlendiricimdeki WPS düğmesini nasıl kapatabilirim?

Yönlendirici ayarları sayfasında oturum açın (varsayılan kullanıcı adı admin ve varsayılan şifre admin'dir). Kablosuz menüsü altında WPS'yi seçin. Değiştir WPS açılır liste seçeneği Devre Dışı Bırakmak için. Uygula'yı seçin.

WPS düğmesi yönlendiriciyi sıfırlar mı?

WPS işlevini kullanmak için lütfen düğmeye 5 saniyeden daha kısa süre basın, ardından WPS LED'i yanıp sönecektir; yönlendiriciyi sıfırlamak için, lütfen düğmeye en az 10 saniye basın . ... Ardından düğmeyi bırakın ve Yönlendiricinin varsayılan fabrika ayarlarına dönmesini bekleyin.


WPS düğmem neden kırmızı?

WPS düğmesi KIRMIZI YANIP SÖNECEKTİR bağlanırken bir hata varsa veya bir oturum çakışması algılanırsa . Bu 30 saniyeden fazla devam ederse, modeminizi yeniden başlatmayı deneyin.

WPS'nin açık olup olmadığını nasıl anlarım?

Not: Yönlendiricinizin WPS'nin etkin olup olmadığını kontrol etmek için, yönlendiricinizde veya erişim noktanızda WPS etiketli bir düğme arayın . Donanım butonu yoksa cihaza ait yazılımda sanal WPS butonu olabilir. Ayrıntılar için ağ ürün belgelerinize bakın.

Sıfırlama düğmesi WPS düğmesiyle aynı mı?

TP-Link yönlendiricilerinin çoğu modeli, sıfırlama düğmesini 6 ila 10 saniye basılı tutarak sıfırlanabilir; bazı modellerde, Wi-Fi Korumalı Kurulum (WPS) ve reset butonları aynı , ancak aynı prosedür geçerlidir.

Yönlendiricimi fabrika ayarlarına sıfırlarsam ne olur?

Ayarlanır modeminizi fabrika varsayılan ayarlarına geri yükler . Statik IP adresi kurulumu, DNS, kişiselleştirilmiş parola, WiFi ayarları, yönlendirme ve DHCP ayarları dahil, değiştirmiş olabileceğiniz tüm özelleştirilmiş ayarları da siler.


Sıfırladıktan sonra yönlendiricimi nasıl yapılandırırım?

Sıfırlamadan sonra Yönlendiricinizi nasıl yapılandırabilirsiniz?

  1. Favori tarayıcılarınızdan herhangi birini başlatın. ...
  2. Adres çubuğuna 192.168.0.1 adresini yazın. ...
  3. Kullanıcı adını ve şifreyi girin. ...
  4. Yönlendiricide ilk kez oturum açtığınızda, değiştirmeniz istenecektir. ...
  5. Hızlı Kurulum seçeneğine girin.

WPS düğmesine ne kadar süre basmalıyım?

Bağlanmak istediğiniz cihazdaki WPS düğmesine basın. 120 saniye içinde , kablosuz yönlendiricideki WPS düğmesine basın. Not: Kablosuz yönlendiricideki WPS düğmesini yaklaşık 2-3 saniye basılı tutmanız gerekecektir. Kısa bir süre sonra cihazınız ve kablosuz yönlendiriciniz bağlanacaktır.

Yönlendiricimdeki WPS düğmesini nasıl düzeltirim?

WPS bağlantısı başarısız olursa aşağıdakileri deneyin: Yönlendiricinin WPS özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olun. Yönlendiriciyi cihaza yaklaştırın .
...

  1. Cihaz Ağı ekranının altında Wi-Fi'yi seçin.
  2. Ağ Wi-Fi ekranının altında, WPS ile Bağlan'ı seçin.
  3. Yönlendiricideki WPS düğmesine basın.

WPS düğmesi güvenli mi?

WPS Güvenli mi? Kullanışlı ve kullanımı kolay olmasına rağmen, WPS güvenlik kusurlarından muzdarip . En büyük sorun, bağlı olan tüm kablosuz cihazlarınızı ortaya çıkarmasıdır. Bir bilgisayar korsanınız yönlendiricinize erişebiliyorsa, bağlı tüm cihazlarınıza sınırsız erişime sahip olacaktır.


WPS'yi devre dışı bırakırsanız ne olur?

Bazı cihazlarda, WPS'nin devre dışı bırakılması kullanıcı arayüzü, özelliğin fiilen devre dışı bırakılmasına neden olmaz ve cihaz bu saldırıya karşı savunmasız kalır. Bu cihazlardan bazıları için WPS'nin tamamen devre dışı bırakılmasına izin veren bellenim güncellemeleri yayınlandı.

Yönlendiricimde WPS ışığı neden yanıp sönüyor?

Sorun: Yönlendirici Wps Yeşil Yanıp Sönüyor. Yönlendiricinin kontrol panelindeki her ışık yönlendiricinizin mevcut ağ bağlantı durumunu gösterir . ... Bağlantı başarılı bir şekilde yapıldığında, WPS ışığı sabit yeşile döner. Yeşil ışık 2 dakikadan fazla yanıp sönmeye devam ederse, yönlendiricide bir hata olduğunu gösterir.

WiFi'm neden çalışmıyor?

İnternetinizin çalışmamasının birçok olası nedeni vardır. Yönlendiriciniz veya modeminiz güncel değil, DNS önbelleğiniz veya IP adresi bir aksaklık yaşıyor olabilir , veya internet servis sağlayıcınız bölgenizde kesintiler yaşıyor olabilir. Sorun, hatalı bir Ethernet kablosu kadar basit olabilir.