Biraz wikie nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Chanel Dooley
Puan: 4.2/5(39 oy)

Bir Wilkie bit tasarımı binicinin elinden atın ağzına daha düz bir çizgi sağlar , daha agresif kaldıraç bitleriyle karşılaştırıldığında yön kontrolünü korur. Bu bitler iki parçadan yapılmıştır - yanak parçaları ve ağızlık. Yanak parçaları sihrin gerçekleştiği yerlerdir.

Wilkie biraz güçlü mü?

Şimdi olsa da, gitmek için bit güçlü midilli Wilkie bitidir. ... Sapları kısa olduğundan ve minimum kaldıraç olduğundan, en hafif bordürlerden biridir. Dizgin uygulandığında ve D-halkaları döndüğünde, kaldırım zinciri atın çenesiyle temas eder.

Bir Wilkie normal kannama olarak sınıflandırılır mı?

Onun aslında bir snaffle ama biraz kaldıraç ile . Bir süreliğine, çok fazla kaldıraçla ucun arkasına eğilen bir taneyi sıcak kanımda kullandım (bir tıkaçtaki ilk halka onun için çok fazlaydı), ama bir kantarma çok azdı.

Wilkie nedir?

Döngü Yüzük (Wilkie) Normal şekerleme

Döngü halkası veya Wilkie kantarmaları, daha güçlü bir ağızlığa başvurmadan ek kontrol sağlamak için atın ağzındaki ucu yükselterek, kıtasal bir parçaya benzer bir harekete sahiptir. Saraçlık Dükkanı, çeşitli halka halkalı normal kantarmalar stoklar.

Wilkie bit terbiyesi yasal mı?

Hangi terbiye yasal parçaları benim wilkie/gag/pelham gibi anket baskısı yaratıyor?' Kaldıraç biçimlerini kullanan bitler, terbiye yasal değildir , sadece 'doğrudan eylem' burnunu çekiyor. Özetle, atınız biraz kabul etmiyor veya sırtının üzerinde ve doğru bir şekilde çalışmıyor. ... Bu, atınızı gerçekten 'bitki üzerinde' çalıştırdığınız zamandır.

Bitler Nasıl Çalışır - Gag'lar, Snaffle'lar ve Eylemleri

33 ilgili soru bulundu

Roller bit terbiyesi yasal mı?

At Terbiyesi testi için izin verilmez . 2020 Karşılaşma Kuralları Ek A – İzin Verilen Bitler, izin verilen ağızlıkların altındaki uçta plaka kesitli herhangi bir diyagram içermemektedir, bu nedenle şu anda plakalı herhangi bir bite izin verilmemektedir.

Gag terbiyesi yasal mı?

Dresajda tıkaçlar genellikle yasal değildir . Terbiyenin tüm amacı, atınızın doğal bir şekilde ilerlemesini sağlamak ve bu enerjiyi çok fazla kullanmadan yakalayabilmektir.

Neden bir normal kantarma kullanılır?

Snaffle bitleri genellikle bir atın ağzına göre daha nazik hala yeterli iletişim sağlarken diğer bit türleri. Bir binici dizginleri çektiğinde, kantarma ucu atın parmaklıklarına, dudaklarına ve diline baskı uygular. Kantarma ucu kullanıldığında, atın oyuğuna herhangi bir baskı uygulanmaz.

Kimberwick biti ne yapar?

Kimberwick veya Kimblewick biti çoğunlukla genel binicilik faaliyetleri . Başını indirmeye teşvik etmek için çeken veya hafif bir kaldırım hareketinden yardım gerektiren bir atı veya midilliyi kontrol etmeye yardımcı olmak için hafif bir kaldırım hareketi sağlar.


Bir kantarmadan daha güçlü olan ne var?

Eğim daha fazla fren gücü sağlar, bu nedenle normal bir kantarmadan biraz daha güçlü bir şeye ihtiyaç duyan atlar için idealdir. Bu, bir yarışmada acemi bir at için harika bir parça! Seçmek için harika bir Eğim biti Shires Eğim Ucu Jointed Mouth RRP ile £14.99.

Waterford biraz sert mi?

Waterford ağızlığın uç hareketi normalde orta düzeydedir, ancak kaba ellerde çok şiddetli olabilir 'testere' eylemi ile kullanılırsa. Herhangi bir bitte olduğu gibi, ancak onu kullanan sürücünün elleri kadar şiddetli veya güçlü olabilir.

En nazik olan nedir?

En yaygın snaffle bit türlerinden biri yumurta poposu atın ağzının köşelerini sıkıştırmadığı için en nazik normal kantarma türü olarak kabul edilir. Ağızlık ve uç halkası arasında yumurta şeklinde bir bağlantıya sahiptir.

Bir tıkaç nasıl çalışır?

Gag biraz çalışıyor atın dudaklarında ve aynı anda ankette . Dudaklardaki baskı atın başını kaldırmasına neden olur, bu da ucuna yaslanma eğiliminde olan bir at için faydalıdır. Gag uçları, esas olarak güçlü çekici olan atlar veya yeniden eğitilmesi gereken atlar için kullanılır.


Baucher biti ne işe yarar?

Baucher ucu, sözde asılı yanak parçası ile tanımlanır, uç halkasından yukarı doğru uzanan ve yanak parçasına bağlanan metal bir çubuk. ... Bu bit, ortalama normal kantarmaya göre biraz daha fazla kaldıraç sağlar ve tasarım atın kafasının çerçevesini ayarlamaya yardımcı olmak için hafif bir anket baskısı yaratır .

Evrensel bit nedir?

evrensel bit oy baskısını kaldıraçla birleştirir ve biraz daha fazla kontrole ihtiyaç duyanlar için idealdir. ... Kıtasal bit olarak da bilinir, atın ağzındaki ucu geleneksel bir tıkaçla benzer şekilde kaldırarak çalışır, ancak aynı şiddette değildir.

En yumuşak kısım nedir?

En yumuşak bitler genellikle kauçuktan normal kantarma uçları . Kauçuk atın ağzının çubuklarına yumuşak bir uyum sağlarken, kantarma halkaları atın ağzının köşelerine sıkıştırmadan yumuşak bir şekilde oturur.

Bir normal kantarma sert bir parça mı?

Normal bir kantarma bazen yanlışlıkla 'herhangi bir hafif parça' olarak düşünülür. Kaldıraçsız doğrudan basınç, kaldıraçlı baskıdan daha hafif olsa da, yine de belirli tipte normal kantarma uçları tel ile üretildiğinde son derece sert olabilir , bükülmüş metal veya diğer 'keskin' elemanlar.


İyi bir normal kantarma nedir?

İyi bir normal kantarmaya değer ağırlığı altın (veya bakır veya tatlı demir) . Kaliteli bir normal kantariyi pürüzsüz, kolay çekme özelliğinden kolaylıkla anlayabilirsiniz. Atınızın ağzından kıstırmadan kayması için yapılmıştır.

Eğik bir at için en iyi parça nedir?

Waterford bu tür bir kaçınma için en iyi bilinen bittir ve eğilmeyi önlemeye yardımcı olabilir, ancak sempatik bir şekilde kullanılmalıdır. Myler kombinasyon bitleri genellikle iyi çalışır, 30 04 popülerdir veya at çekerken başını aşağı indirirse 30 42.

Tom Thumb bit nedir?

Genellikle Western Snaffle veya Tom Thumb Snaffle olarak adlandırılan Tom Thumb Bit, Batı atı için popüler bir bitirme ve ince ayar parçası . Tom Thumb ucunun ağızlığı, diğer normal kantarmalar gibidir, tek veya çift eklemli stillerde mevcuttur.

Terbiye atlara karşı zalim midir?

Birçok at, terbiye konusunda en üst düzeyde rekabet eder ve zalimce muamele görmez. Yine de, bazı terbiye yarışmaları ve antrenmanları acımasızdır . Zorlayıcı ve hızlı eğitim yöntemleri ile zararlı koşullar ortaya çıkar. Ancak sabır ve özenle yapılan antrenmanlar sizin ve atınız için faydalıdır.


Fransız bağlantıları yasal mı?

Pastil bağlantılı bitler, FEI yarışmalarının at terbiyesi aşaması için yasal kalacaktır , daha geniş bir yüzey alanı sağlayan pastilin yuvarlatılmış kenarları nedeniyle, böylece daha eşit bir ağırlık taşıma yüzeyi oluşturur. Pastilin yuvarlatılmış yüzeyi, dile bastıran ince bir kenar olmamasını sağlar.

Waterford bitleri yasal mı?

Waterford, bu tür atları beslemek için mükemmeldir. Waterford terbiye için yasal değil , fakat. D-halkaları veya tam yanak halkaları ile sıklıkla birleştirilen bir başka güçlü kantarma ağızlığı (dresaj için yasal değildir) yavaş bükümdür.