vagifem kilo aldırır mı

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Murl Gerlach
Puan: 4.7/5(40 oy)

baş ağrısı; ellerinizde veya ayaklarınızda şişme, kilo almak ; Meme ağrısı; veya. vajinal kaşıntı veya akıntı, adet dönemlerinizde değişiklikler, ani kanama.

Östrojen peserleri kilo aldırır mı?

Birçok kadın, HRT almanın onları kilo alacağına inanıyor, ancak bu iddiayı destekleyecek hiçbir kanıt yok. Menopoz sırasında biraz kilo alabilirsiniz , ancak bu genellikle HRT alıp almadığınıza bakılmaksızın olur. Düzenli egzersiz yapmak ve sağlıklı bir diyet yemek, istenmeyen kiloları vermenize yardımcı olacaktır.

Vagifem peserlerinin yan etkileri nelerdir?

Vagifem'in en sık bildirilen yan etkileridahil: baş ağrısı, meme ağrısı, düzensiz vajinal kanama veya lekelenme, mide/karın krampları, şişkinlik, bulantı ve kusma, saç dökülmesi, sıvı tutulması ve vajinal mantar enfeksiyonu.

Vagifem uzun süreli kullanım için güvenli midir?

Tavsiye için doktorunuzla konuşun. Uzun süre sadece östrojen içeren HRT tabletleri almak, rahim zarı kanseri (endometrium) geliştirme riskini artırabilir. BT belirsiz Vagifem tekrarlayan veya uzun süreli (bir yıldan fazla) tedaviler için kullanıldığında benzer bir risk olup olmadığı.

Vagifem hafıza kaybına neden olur mu?

Hafıza sorunları veya kaybı. Görme değişiklikleri veya kaybı, şişkin gözler veya kontakt lenslerin hissinde değişiklik. Bu ilaç vücudunuzda şişmenize veya sıvı tutmanıza neden olabilir. Şişlik, kilo alma veya nefes almada zorluk çekiyorsanız doktorunuza söyleyin.

Açıklanamayan Kilo Alımı? | Nedeni Nedir?

34 ilgili soru bulundu

Vagifem'de ne kadar kalmalısınız?

Birincil sonlanım noktası olan bir çalışma 12 hafta , gösterdi ki Vagifem10 mcg, 12 haftada en rahatsız edici vajinal semptomların toplam puanını azalttı, ancak bazı insanlar 8 haftalık tedavide iyileşmeler görebilir.

Vagifem ruh halini etkiler mi?

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere ciddi yan etkileriniz varsa hemen doktorunuza bildirin: zihinsel/ruh hali değişiklikleri (örn. depresyon , hafıza kaybı), göğüste yumrular, olağandışı vajinal kanama (lekelenme, ara kanama, uzun süreli/tekrarlayan kanama gibi), artmış veya yeni vajinal tahriş/kaşıntı/koku/akıntı, şiddetli mide/ ...

Vagifem almayı bırakabilir miyim?

Vagifem Low herhangi bir zamanda durdurulabilir . Bunu doktorunuzla konuşmalısınız. Vagifem Low bir doğum kontrol yöntemi değildir ve hamileliği engellemez. Vagifem Low'un kullanımıyla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuza veya eczacınıza sorunuz.

Vagifem kullanmanın faydaları nelerdir?

vagifem10 mikrogram vajinanın kayıp östrojenini yenilemeye yardımcı olarak menopozla ilişkili vajinal değişikliklerin altında yatan nedeni tedavi eder .
...
ne vagifemdavranır.

  • Vajinal kuruluk.
  • İlişki sırasında ağrı ve kanama.
  • tahriş.
  • Ağrı.
  • Vajina içinde ve çevresinde kaşıntı.
  • Ağrılı idrara çıkma.


Vagifem'i haftada bire indirebilir miyim?

Vagifem ne zaman alınır10 mcg.

İlk 2 hafta Vagifem kullanacaksınız.(estradiol vajinal ekler) günde bir kez 10 mcg. Bundan sonra, haftada iki kez azaltmak , sağlık hizmeti sağlayıcınız tarafından yönlendirildiği gibi.

Vagifem'in çalışmaya başlaması ne kadar sürer?

Sonuçlar ne zaman aranmalı.

Bir çalışma, Vagifem'in10 mcg, en rahatsız edici vajinal semptomların birleşik puanını azalttı. 12 hafta , ancak bazı insanlar 8 haftalık tedavide iyileşme görebilirler.

Vagifem at idrarından mı yapılıyor?

Premarin veya konjuge at östrojeni (CEE), bir doğal olarak oluşan Eikikısrak idrarından elde edilen . Konjugasyon, bileşiğin suda çözünür ve daha fazla emilebilir olmasını sağlar (25).

Vagifem mesane enfeksiyonlarına yardımcı olur mu?

Vagifem tabletleri ve Estring halkası düşük dozdadır ve bazıları için iyi çalışabilseler de, yeterince sağlamayabilir Tüm kadınlarda tekrarlayan İYE'lerle mücadele etmek için östrojen. Hormon kullanamayanlar veya kullanmamayı tercih edenler için MonaLisa Touch var.


Östrojen almak sizi kıvrımlı yapar mı?

Östrojen, kadınların erkeklerden daha kıvrımlı olmasına yardımcı olur pelvislerini ve kalçalarını genişleterek ve göğüslerini büyüterek.

Vagifem'i gece kullanmak en iyisi mi?

Yerleştirme günün herhangi bir saatinde yapılabilir. Bu her gün aynı saatte kullanılması tavsiye edilir Vagifem'in tüm uygulamaları için(östradiol vajinal ekler). Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen sağlık uzmanınıza veya eczacınıza danışın.

Estradiol kilo vermeme yardımcı olur mu?

adı verilen bir östrojen formu menopozda östradiol azalır . Bu hormon metabolizmayı ve vücut ağırlığını düzenlemeye yardımcı olur. Daha düşük estradiol seviyeleri kilo alımına neden olabilir.

Vagifem'in alternatifleri nelerdir?

vagiux - Vagifem'e bir alternatif, vajinaya yerleştirilen küçük peserlerdir. Vagifem aplikatörünün aksine, vajinaya peser yerleştirmek için kullanılan bir aplikatör olan Vagiux, onu daha çevre dostu yapan bir aplikatördür. 3. Imvaggis – parmağınızla yerleştirilen vajinal peser.


Bir kadın hangi yaşta östrojen almayı bırakmalıdır?

Öte yandan, Amerikan Kadın Doğum ve Jinekologlar Koleji (ACOG) şöyle diyor: 65 yaş ve üstü ACOG, 65 yaşında sistemik östrojenin rutin olarak kesilmesine karşı vazomotor semptomların yönetimi için sistemik hormon tedavisine ihtiyaç duymaya devam edebilir.

2 mg östrojen çok mu fazla?

Doz aralığı 0,5 mg ila 2 mg PO'dur günde bir kez . Yalnızca osteoporoz açısından önemli risk altında olan ve östrojen içermeyen ilaçların uygun görülmediği kadınları düşünün. En düşük etkili dozu kullanın. Uterusu olmayanlarda sürekli karşılanmamış östrojen uygulaması kabul edilebilir.

Östrojen yoksunluğunun belirtileri nelerdir?

Doğum sonrası, menopoz ve adet öncesi sendromun tümü azalan östrojen ve yoksunluk sendromu benzeri belirtilerle ilişkilidir (75, 76) (Tablo 2). Bunlar şunları içerebilir sıcak basması ve otonomik hiperaktivite değil, aynı zamanda yorgunluk, sinirlilik, kaygı ve depresyon ve hatta psikoz.

Vagifem sırt ağrısı yapar mı?

Vagifem'in yaygın yan etkileri şunlardır: Üst solunum yolu enfeksiyonu. Karın ağrısı. Sırt ağrısı.


Düşük östrojen sizi nasıl hissettiriyor?

Düşük östrojenin yaygın semptomları şunları içerir: vajinal yağlama eksikliği nedeniyle ağrılı seks . idrar yolu enfeksiyonunda artış (İYE) üretranın incelmesi nedeniyle. düzensiz veya eksik dönemler.

Östrojen almak size nasıl hissettiriyor?

Kolların veya bacakların şişmesi, şişmesi ve meme hassasiyeti olağan fiziksel semptomlardır. Aşırı duygusal hissetmek, depresyon, öfke ve sinirlilik yaşamak veya kaygı ve sosyal geri çekilme olabilir.

Vagifem haftada 3 kez kullanılabilir mi?

Olağan dozaj aralığı, 1 veya 2 hafta boyunca günde 2 ila 4 g (aplikatör üzerinde işaretlenmiştir) olup, daha sonra benzer bir süre boyunca kademeli olarak yarım başlangıç ​​dozuna düşürülür. A 1 g idame dozu, haftada 1 ila 3 kez , vajinal mukozanın restorasyonu sağlandıktan sonra kullanılabilir.

Östradiol sabah mı yoksa gece mi alınmalı?

Topikal estradiol, cilde uygulanacak bir jel, sprey ve emülsiyon halinde gelir. Genellikle günde bir kez uygulanır. Estradiol emülsiyonu sabah uygulanmalıdır. . Estradiol jel günün herhangi bir saatinde uygulanabilir, ancak her gün yaklaşık aynı saatte uygulanmalıdır.