va ekspertizleri ne kadar?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sorulan: Yalnızlık Ankunding
Puan: 4.1/5(18 oy)

VA ekspertiz ücreti ne kadar? Ekspertiz ücretleri genellikle konuma ve ev tipine göre değişir (örneğin tek aileye karşı çok aile), ancak tipik VA değerlendirme maliyeti genellikle 400$ ile 600$ arasında .

VA değerlendirmeleri ücretsiz mi?

VA ekspertiz ücreti eşittir…

Alıcıların genellikle değerlendirme için önceden ödeme yapması gerekir. Bu ücret, satın alma durumuna ve ev tipine göre değişir (tek aile veya apartman dairesi veya imal edilmiş ev), ancak plan 500 $ veya daha fazla .

Gaziler değerlendirmeler için para ödüyor mu?

VA kredi sürecinde yeniyseniz, öğreneceksiniz hem ilk değerlendirmeyi hem de gerekli ev denetimini ödemeniz gerekir. . Maliyetler yere ve ev tipine göre değişir, ancak VA ekspertiz ücreti genellikle 300$-500$ arasında değişir. Ev alıcıları, pazarlıklarınızın bir parçası olarak satıcıdan bu maliyeti geri ödemesini isteyebilir.

VA değerlendirmeleri neden bu kadar pahalı?

VA ipotek değerlendirme ücretleri maliyeti daha fazla, çünkü değerlendiricilerin borç verene daha fazla ayrıntı vermeleri gerekiyor . Değerleme uzmanı, değerlendirmeye ek olarak temel bir ev denetimi gerçekleştirir. Değer biçilen değer belirlenmeden önce belirli onarımların gerekli olduğunu keşfedebilir.

VA ev değerlendirmeleri düşük mü geliyor?

Bazen VA değerlendirmesi, talep edilen fiyattan daha düşüktür. ve bazen daha yüksektir. VA kredisi garanti tutarı, hangi dolar tutarının daha düşük olduğuna bağlıdır. ... Ekspertiz, talep edilen fiyattan düşük olduğunda, esasen, borç verenin eve satıcı kadar yüksek bir değer vermediği anlamına gelir.

'VA Değerlendirmesi Korkunç!!!' Yoksa öyle mi??? VA Değerleme hakkında bilmeniz gereken her şey!

15 ilgili soru bulundu

VA kredi değerlendirmesi düşük gelirse ne olur?

Değerleme değerinden daha fazla bir VA kredisi verilemez, bu nedenle düşük bir ekspertiz, alıcıları karıştırabilir. ... Ekspertiz değerinin geldiğini satıcıya bildirin satış fiyatının altında . Satıcıdan, ekspertiz değerine eşit olacak şekilde satış fiyatını düşürmesini isteyin.

VA değerleme uzmanları satış fiyatını biliyor mu?

VA, değer için satış karşılaştırma yaklaşımını kullanır. Layman'ın terimleriyle, bu, VA değerlendirme değeri anlamına gelir. benzer evlerin nihai satış fiyatlarına göre belirlenir . Bu değere ulaşmak için, VA değerleme uzmanları karşılaştırılabilir satışları seçmelidir.

Emlakçılar neden VA kredilerinden nefret ediyor?

Bazı durumlarda, ev satıcıları VA garantili ipoteklerle desteklenen satın alma tekliflerini kabul etmeyecektir. düşük değerleme korkusu . ... VA değerlendirmeleri onarım maliyetlerini artırabileceğinden, ev satıcıları bazen ajansın ipotekleriyle desteklenen satın alma tekliflerini kabul etmeyi reddeder.

Bir VA değerlendirmesinin maliyeti nedir?

VA ekspertiz ücreti ne kadar? Ekspertiz ücretleri genellikle konuma ve ev tipine göre değişir (örneğin tek aileye karşı çok aile), ancak tipik VA değerlendirme maliyeti genellikle 400$ ile 600$ arasında .


VA değerlendirmeleri daha katı mı?

VA değerlendirmeleri normal değerlendirmelere çok benzer - satın almak ve değerini belirlemek istediğiniz eve onaylı bir değerleme uzmanı gelecektir. Ana fark VA'nın evlere gelince daha katı kuralları var .

Bir VA kredisinde ekspertiz ücretini kim öder?

Borç veren değerleme uzmanını işe alır, ancak genellikle alıcı öder değerlendirme için. VA değerlendirme maliyetleri bölgeye göre değişir. Kuzeybatı'da ücretler 800 $ veya daha fazla olabilirken, Ortabatı ve Güney'de maliyet 450 $'a yakın olabilir.

Değerleme için kim ödeme yapar?

Alıcılar genellikle ortalama 300 ila 500 dolar arasında değişen değerlendirmeler için. Bu ücret genellikle kapanışta ödenir, ancak ön ödeme de yapabilirsiniz. Ev alırken hiç bitmeyen harcamalar varmış gibi görünebilir. Bununla birlikte, sertifikalı bir inceleme ve değerlendirmeye sahip olmak, maliyete değer iki şeydir.

Bir değerlendirme için VA yönergeleri nelerdir?

VA değerleme uzmanları bakacak mülkün iç ve dış durumunu ve genel durumunu değerlendirin . Ayrıca, evin MPR'leri karşılaması için gereken bariz onarımları da önereceklerdir. Unutmayın, bu bir ev denetimi değildir ve VA, evin kusursuz olduğunu garanti etmez.


Bir değerlendirmenin maliyeti nedir?

Çoğu değerlendirme maliyeti 200 – 600 $ Home Advisor'a göre, ulusal ortalama 335 dolar civarında. Bununla birlikte, bir değerlendirmenin maliyeti, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç faktöre bağlıdır: Evin büyüklüğü. Ev tipi.

VA değerlendirmesi 2021 mülkünde kalır mı?

ABD Gaziler Bakanlığı tarafından sipariş edilen bir değerlendirme İşler altı ay geçerlidir . Bunun anlamı, sözleşme şartlarında bir düzeltme olup olmadığına bakılmaksızın takdir edilen değerin aynı kalmasıdır. Değerlemeden sonra, kredi, değer bildiriminin yayınlanmasından itibaren 180 gün içinde sigortalanmalıdır.

VA değerlendirmeleri mülke bağlı mı?

Değerleme raporunun bir mülkte kaldığı tek zaman, bir FHA veya VA kredisi ile finanse edildiği zamandır. . ... Sonuç olarak, FHA ve VA kredilerinde, ilk değerlemenin ne zaman yapıldığına ve dava numarasının ne zaman verildiğine bağlı olarak, değerlemenin mülkte kalma olasılığı vardır.

Bir VA değerlendirme raporu almak ne kadar sürer?

genellikle alır yedi ila on iş günü zaman, bulunduğunuz yere göre değişebilse de, borç vereninizin ekspertiz emrini verdiği günden nihai raporu aldığınız güne kadar. VA borç vereniniz, raporu alır almaz sizi bilgilendirecektir.


VA değerlendirmeleri doğru mu?

Herhangi bir değerlendirme, borç verenin bir mülkün değerini belirlemesine yardımcı olacaktır. Fakat VA değerlendirmeleri, geleneksel değerlendirmelerin ötesine geçer ikinci bir işlevi dahil ederek: evlerin VA'nın Minimum Mülk Gereksinimlerini (MPR'ler) karşılamasını sağlamak. ... VA değerlendirme yönergeleri katı olabilir ve sabitleyicileri çekişmeden ortadan kaldırabilir.

VA ev denetiminde ne başarısız olur?

VA Değerlendirmesinde Neler Başarısız Olur? Genel olarak, herhangi bir görünür sağlık veya güvenlik endişesi bir VA değerlendirme raporu. Bu sorunlar çözülene kadar bir evi kapatamazsınız. Bazı durumlarda, satıcılar satışı kaybetmek yerine temel onarımların maliyetini karşılamaya isteklidir.

Satıcılar bir VA kredisine karşı ayrımcılık yapabilir mi?

VA onaylı değil borç veren alıcıya karşı ayrımcılık yapabilir. ... Hiçbir satıcı ayrımcı bir temelde bir mülk sunmayı reddedemez – satıcının Adil Konut Yasası yasalarına uyması gerekir.

VA kredileri neden kötü?

bu VA kredilerinde daha düşük faiz oranları aldatıcıdır.

Her ikisi de, kredinin ömrü boyunca size 15 yıllık emsallerinden çok daha fazla faize mal olacak. Ayrıca, 15 yıllık sabit oranlı konvansiyonel kredide 15 yıllık VA kredisinden daha düşük bir faiz oranı elde etme olasılığınız daha yüksektir.


VA kredisi olan birine satmalı mıyım?

Bir VA kredisi kullanmak, hem satın alma sırasında hem de kredinin ömrü boyunca para biriktireceğiniz anlamına gelir. Ancak bu, size evi satan kişinin sahip olacağı anlamına gelir. seni satmak için daha fazla harcamak ev. VA kredisi kullandığınız için satıcının teklifinizi reddetmesinden endişeleniyorsanız, endişelenmeyin.

Değerleme uzmanları liste fiyatını dikkate alıyor mu?

Bir gayrimenkulün liste fiyatı, bir ev sahibinin talep ettiği satış fiyatıdır. ... Ancak ekspertiz fiyatı, çeşitli faktörlere dayalı olarak bir mülkün gerçek cari piyasa değeri hakkında eğitimli bir uzmanın tavsiyesidir ve genellikle bir liste fiyatını hiçbir şekilde etkilemez .

Çoğu ev satış fiyatı için değer biçiyor mu?

Değerlemeler geçmişte satılan evlere baktığından ve gelecekteki fiyatı hesaba katmadığından, değerlendirmeler genellikle satış fiyatından daha düşük olacaktır . Bir depo benzini bugünün piyasa koşulları yerine dün ödediğinize göre fiyatlandırmak gibi bir şey.

Değerleme uzmanları fiyat sormaya bakar mı?

Fannie Mae'ye göre, değerlendirmeler zamanın sadece yaklaşık %8'inde sözleşmenin altında gelir. Çoğu değerlendirme doğru fiyattan gelir , ancak düşük geldiklerinde, genellikle yeniden müzakere edilirler.