Tutku çiçeğim öldü mü?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Shemar Schowalter
Puan: 4.3/5(60 oy)

Tüm tutku çiçekleri dona karşı hassastır. ... Tutku çiçeği ile ilgili en büyük sorunlardan biri, fusarium istiyor . Fusarium solgunluğu, ölümcül olabilen toprak kaynaklı bir hastalıktır. İlk işaretler sararmış yapraklar, ardından ölen ve düşen yapraklar.

Tutku çiçeği geri gelir mi?

Bir Tutku çiçeği fazla büyürse daha sert kesebilirsin, güçlü ve geri büyüyecek ancak genellikle olduğu gibi, sert kesim yaparken tabandan 30-60 cm (1-2 ft) uzakta ve birçok yeni sürgün boyunca olacaktır.

Çarkıfelek asmam öldü mü?

Asmanın parçaları gerçekten iyi büyüyor ama tamamının ölebileceğinden endişe ediyoruz. Cevap: Öyle görünüyor büyük olasılıkla geri dönüş tutku meyvesi ile zaman zaman olabilir. Bitkiye çok fazla su vermemeye ve herhangi bir geri dönüşü kesmemeye dikkat edin (gövdenin sağlıklı kısmını keserek).

Tutku çiçeğimi nasıl canlandırabilirim?

su tutku çiçekleriniz, toprak toprağın yaklaşık 2 ila 3 inç altında kuruysa. Parmağınızla test edin veya küçük bir delik açın. Kısa bir kuraklık geçirmiş olabilirsiniz ve tutku çiçek asmanızın sadece neme ihtiyacı var. Yaklaşık bir inç veya 2 su ile sulayın ve her zamanki gibi yağmur yağmaya başlayana kadar her hafta tekrarlayın.

Tutku çiçeğim neden aniden soldu?

Nem. Tüm bitkiler gibi çarkıfelek çiçeği de büyümek ve sağlıklı kalabilmek için uygun miktarda suya ihtiyaç duyar. Tutku çiçekleri eşit derecede nemli toprağı tercih eder. Çok fazla veya çok az sularsanız çiçekler solar. .

Passiflora caerulea - büyüt ve bak (Mavi taç Çarkıfelek)

19 ilgili soru bulundu

Mor tutku bitkim neden soluyor?

Mor tutku bitkinizi tedarik etmek çok fazla veya çok az su zararlı olabilir ve solmaya neden olabilir . Toprak eşit derecede nemli olmalı, ancak ıslak olmamalıdır. Bitkiyi fazla suladıysanız ve solmuş görünüyorsa, toprak 1 inç derinlikte kuru hissedene kadar tekrar sulamayın. ... Bu, bitkinin iyileşmesine ve canlanmasına yardımcı olabilir.

Tutku çiçeğim neden kahverengileşiyor?

Böcekler Nedeniyle Yaprakları Düşen Tutku Asma

Bu böcekler bitkinin özünü hem yapraklarda hem de gövdelerde emer. Sapın azalması yaprakların solmasına ve düşmesine neden olur. Bitkileri iyi sulayın ve bahçecilik yağı kullanın. Yapraklarda kahverengi yapışkan lekeler varsa, sorun yaprak biti olabilir .

Tutku çiçeği ne kadar sürer?

Son olarak, tutku çiçeklerinin sadece sürdüğünü unutmayın Bir gün . S Zambakları çok severim.

En dayanıklı tutku çiçeği nedir?

Geçenlerde bir acemi aradı 'Şafak Süpernova' sert tutku çiçeği sahnesine girdi ve çiçekleri bu yerli bitkide şimdiye kadar tanık olduğum en büyük çiçekler. Bu çeşit bir tetraploiddir, yani daha büyük yaprak ve çiçek boyutuna ve daha fazla meyve üretimine sahiptir.


Tutku çiçeği köpekler için zehirli midir?

Toksisite. Tutku çiçeği olmayan olarak kabul edilir köpekler için zehirli hem de insanlar ve diğer hayvanlar. Bundan az miktarda yemek bitki olmayacak zehir senin köpek . ... Eğer senin köpek yemek yedikten veya çiğnedikten sonra hastalanır bitki , veterinerinize veya evcil hayvanınıza başvurun zehir yardım hattı.

Çarkıfelek üzümlerini ne yer?

İyi beslenir ve sulanırsa, çarkıfelek asmaları zorlu bitkilerdir ancak dikkat etmeniz gereken birkaç zararlı ve hastalık vardır.

  • PASSIONVINE HAZNESİ. ...
  • ÖLÇEK. ...
  • YEMEK BÖLGESİ. ...
  • PASSIONFRUIT AHŞAP VİRÜSÜ. ...
  • KAHVERENGİ NOKTA GİBİ MANTAR HASTALIKLARI. ...
  • MEYVE SİNEĞİ.

Tutku meyvesini fazla sulayabilir misin?

Çarkıfelek üzümleri gerektirir düzenli sulama , özellikle asma gençken ve çiçek açıp meyve verdiğinde. Hava koşullarına ve iklime bağlı olarak haftada birkaç kez derinden sulayın. Sulamayı sadece asmanın gövdesine değil, tüm kök sistemine yaymayı unutmayın.

Tutku meyvesi asmasını ne sıklıkla sularsınız?

Derin su ilkbahar ve yaz aylarında haftada bir ve gübreyi ve malçlamayı sadece gövdenin tabanına değil, tüm kök sistemine yayın. Tutku meyvesi, çiçeklenmeyi ve meyve vermeyi teşvik etmek için tasarlanmış herhangi bir gübre üzerinde gelişir. Gübreyi ilkbaharda ve daha sonra yaz aylarında dört haftada bir uygulayın.


Tutku çiçeği gerçekten endişe için çalışıyor mu?

Muhtemelen Etkili

Tutku çiçeğini ağızdan almak anksiyete belirtilerini azaltabilir . Bazı reçeteli ilaçların yanı sıra işe yarayabilir. Ameliyat öncesi kaygı. Çarkıfelek çiçeğinin ağızdan alınması ameliyattan 30-90 dakika önce alındığında kaygıyı azaltabilir.

Saksıda tutku çiçeği yetiştirebilir misin?

Tutku çiçeği orta derecede verimli, iyi drene edilmiş ancak güvenilir şekilde nemli toprakları sever. ... Tutku çiçeği, özellikle bir kapta veya yol kenarındaki bordürde olduğu gibi kökler kısıtlı olduğunda daha iyi çiçek açma eğilimindedir. Bir kaba dikerken, ikisini de kullanın. John Innes No 3 saksı kompostu veya kaliteli turba içermeyen kompost.

Passion Flower'ı kesmeli miyim?

Tutku çiçeklerini budamak çiçek açtıktan sonra sadece onları temiz tutmak, sağlıklı bir tomurcuk haline getirmek için. Onları sert bir şekilde kesmeye gerek yok. Bitkiler elden çıktıysa ve yeniden eğitime ihtiyaç duyuyorsa, onları ilkbaharda kesin. ... İlkbaharda soğuk rüzgarlardan zarar görmüş yaprakları kesin.

Tutku çiçeği çok yıllık mı yoksa yıllık mı?

Tutku Çiçeği Yıllık mı, Çok Yıllık mı? Tutku çiçeği bir hızlı büyüyen çok yıllık bitki kök emiciler yoluyla yayılır. Tırmanan bir asmadır ve yer üstünde geniş alanları kaplayabilir ve yer altında çok geniş bir alana yayılabilir. Kışın ılık geçen iklimlerde odunsu bir bitkidir.


Tutku çiçeği istilacı bir bitki midir?

Birçok insan kasten tutku çiçeği diker, ancak aynı zamanda istilacı bir bitki olabilir , özellikle yabani çeşitler. Asmaları ortadan kaldırmanız veya kontrol etmeniz gerekiyorsa, önce yeni büyümeyi çekmeyi deneyin.

Tutku çiçeği bir tür akasma mıdır?

Bu muhteşem tür üretir Çiçekler Sezonun başlarında bahçede bir sansasyon yaratacak fırfırlı mor organlarındaki bir taç çevreleyen kremsi beyaz yaprakları ile! Kompakt asmalar genellikle yazın daha sonra uygun hava koşullarında yeniden çiçek açar.

Tutku çiçekleri hangi ayda çiçek açar?

Tutku çiçeği çiçek açmış yaz ortasından geç ve ılık bir yazdan sonra, büyük turuncu-sarı meyvelerin oluşması alışılmadık bir durum değildir. Bunlar dekorasyon için bitkilerde bırakılabilir. Yenilebilirler ancak olağanüstü bir tada sahip değiller.

Tutku Çiçeği içebilir misin?

Batı Hint Adaları ve Güney Amerika'nın yerlisi olan Passion Flower sigara yerine içilebilir , geçici bir yüksek sağlayan veya çay olarak tüketildiğinde sakinleştirici olarak kullanılır.


Çarkıfelek meyvesi zehirli midir?

Zehirlenme. Mavi çarkıfelek yaprakları ve olgunlaşmamış meyveler, dönüşen siyanojenik glikozitler içerir. yenildiğinde siyanüre dönüşür . İnsanlarda ve hayvanlarda bulantı ve kusmaya neden olabilir. ... Olgun meyvenin eti yenilebilir ancak yumuşaktır ve yine de eser miktarda toksin içerebilir.

Bir tutku çiçeğinin ne kadar güneşe ihtiyacı vardır?

Çarkıfelek sarmaşıklarınızı sağlıklı ve çiçekli tutmak için, onları tam güneşte kısmi gölgede ekin. Aşırı sıcak iklimlerde, bazı öğleden sonra gölgeleri takdir edilmektedir. Çarkıfelek genellikle ihtiyaç duyar günde en az dört ila altı saat güneş ışığı (veya daha soğuk iklimlerde).

Tutku çiçeğimi ne zaman saklamalıyım?

Çarkıfelek Saksılama ve Saksı Değiştirme

Genç bitkileri repot her bahar daha büyük bir tencereye. Eski bitkiler, saksı değiştirme arasında birkaç yılda bir uzatılabilir. Boyutlarını kontrol etmek için, tutku çiçeğinizi sonbaharda kesmek en iyisidir ve tencerede sadece 15 ila 20 inç uzunluğunda birkaç asma bırakır.

Kahverengi lekeli çarkıfelek meyvesi yiyebilir misin?

Meyve ve/veya yapraklarda lekelerin oluşmasına neden olan bir dizi farklı mantar ve bakteri hastalığı vardır. Bu lekeler genellikle bitkinin canlılığını azaltır, yaprakların sararmasına ve dökülmesine ve/veya meyvelerin yenmez hale gelmesine neden olabilir.