Doktrinasyon olumsuz bir kelime midir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Abraham Smith
Puan: 4.2/5(6 oy)

Terim, sosyalleşmeyle yakından bağlantılıdır; ancak, ortak söylemde, endoktrinasyon genellikle olumsuz çağrışımlarla ilişkilidir , sosyalleşme belirli bir değer veya çağrışım taşımayan genel bir tanımlayıcı olarak işlev görürken (bazıları sosyalleşmeyi doğal olarak olumlu ve gerekli olarak duymayı seçiyor ...

Doktrinasyon olumlu mu yoksa olumsuz mu?

Biliyor musun? Indoctrinate, birçok insan için basitçe 'beyin yıkama' anlamına gelir. Fakat anlamı her zaman çok olumsuz değildir . Bu fiil 17. yüzyılda İngilizce'de ilk ortaya çıktığında, basitçe 'öğretmek' anlamına geliyordu - mantıksal olarak Latince kökünden gelen bir anlam.

Doktrinasyon örneği nedir?

indoctrination Listeye ekle Paylaş. endoktrinasyon demek birine bir takım inançları sorgulamadan kabul etmeyi öğretmek . Kız kardeşinizin yeni işine yönelimi, eve robotik bir şekilde kurumsal çalışan el kitabını okuyarak gelirse, daha çok beyin yıkama gibi görünebilir.

Endoktrinasyon için başka bir kelime nedir?

Bu sayfada, indoctrinate için 18 eş anlamlı, zıt, deyimsel ifade ve ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz, örneğin: aşılamak , öğretmek, ikna etmek, telkin etmek, etkilemek, talimat vermek, eğitmek, propaganda yapmak, beyin yıkamak, eğitmek ve aşılamak.

Negatif kelime aşılanır mı?

Telkin etmek, birisinin tekrar ederek bir şeyler öğrenmesini sağlamaktır. Bu genellikle daha tarafsız ve bazen olumlu bir çağrışımdır. ... Bu nötr olmayan bir taşımaya geldi, daha olumsuz çağrışım . İnsanların dini bir mezhep, tarikat veya bir tür aşırılık yanlısı gruba aşılandığını sık sık duyabilirsiniz.

Jason Stanley - Eğitime Karşı Eğitim

39 ilgili soru bulundu

aşılama ne demek?

inculcate'un tanımı

geçişli fiil. : sık tekrarlar veya nasihatlerle öğretmek ve etkilemek .

Hız kelimesine en çok benzeyen kelime hangisidir?

Hızın Eş Anlamlıları ve Zıt Anlamlıları

  • acele,
  • acele etmek,
  • çabukluk
  • hız,
  • sürat,
  • hız,
  • hız,
  • çabukluk.

Doktrinasyon suç mu?

Savaş zamanında vatana ihanetten duyulan genel nefrete rağmen, Amerikan halkı cezai sorumluluğa karşı çıkıyor Bu tür beyin yıkama uygulanmış askerler için, ancak mevcut ceza kanunu hiçbir savunma veya hafifletme sağlamaz, çünkü suç sırasında, beyni aşılanmış suçlu herhangi bir bilişsel veya kontrol bozukluğu, zihinsel veya ...

Doktrinlendirilmenin zıttı nedir?

Önyargılı, tek taraflı veya eleştirel olmayan bir dille öğretmek karşısında ideoloji . unutmak . öğrenmek . ihmal . yalnız bırak .


Doktrinasyon teorisi nedir?

Endoktrinasyon teorisi, merak ediyorsanız, hepsi bu. Mass Effect 3'ün sonu hakkında . Komutan Shepard'ın oyunun sonuna geldiklerinde Reapers tarafından tamamen beyinlerinin yıkandığını ve üçleme boyunca manipüle edildiğini tahmin ediyor.

Beyin yıkama ile beyin yıkama aynı şey midir?

İki kelime arasındaki fark, beyin yıkamanın başlangıçta isteksiz kişilere uygulanan zorlayıcı teknikleri tarif etmesidir (Gary Powers'ın 1960'da U2 uçağının SSCB üzerinden düşürülmesinden sonra beyninin yıkanmış olduğuna dair öneriler vardı ve Ipcress File gibi casus kurgu ve filmlerin dahil olduğu iddia edildi. ...

Doktrinasyonun amacı nedir?

endoktrinasyon demek birine bir takım inançları sorgulamadan kabul etmeyi öğretmek . Latince öğretmek için kullanılan doctrina kelimesi, telkin etmenin köküdür ve aslında tam da bu anlama geliyordu. 1830'lara gelindiğinde, onları sorgulamasına izin verilmeyen birine fikir ve görüşleri zorlama eylemi anlamına geldi.

Birine nasıl telkin edersiniz?

Birine aşılarsan, o kişiye bir şey hakkında tek taraflı bir bakış açısı öğretin ve sizin görüşünüze uymayan fikirleri görmezden gelin veya yok sayın . Tarikatların, siyasi oluşumların ve hatta belirli spor takımlarının taraftarlarının, takipçilerine sıklıkla beyinlerini aşıladığı söylenir.


Doktrinasyonun etkileri nelerdir?

Medyada endoktrinasyon gelişim için zararlı olabilir ve yaşam durumları hakkında fikir oluşturmayı zorlaştırır . Bu da kişinin kararsız kalmasına ve yanlış bilgilendirilmesine neden olabilir. Küçük, kolay etkilenen çocukların kendi iyi bilgilendirilmiş görüşlerini oluşturmak için tüm bakış açılarını öğrenebilmeleri önemlidir.

beyin yıkama ne demek?

1 : birini temel siyasetten vazgeçmeye ikna etmek için zorla telkin , sosyal veya dini inançlar ve tutumlar ve birbiriyle çelişen alaylı fikirleri kabul etmek. 2: propaganda veya satıcılık yoluyla ikna.

Propaganda ne demektir?

geçişli fiil. : propagandaya maruz kalmak ayrıca : propagandasını sürdürmek için.

Beyin yıkamanın tersi nedir?

Beyin yıkama için Zıt Anlamlar ve Yakın Zıtlıklar. caydırmak, vazgeçirmek , vazgeçirmek, satmaktan vazgeçmek.


İhmalin zıttı nedir?

Zıtlıklar: liyakat , Erdem. Eş anlamlılar: kırık, kayma, hata, kusur, hata, hata, kırılma, kusur, jeolojik hata, faylanma.

Dini telkinlerin üstesinden nasıl gelirsiniz?

Dini Telkinlerden İyileşmenin 6 Yolu

  1. Cehennem Hakkında Eğitim Alın. Hristiyanlık gibi bir inançtan ayrılan biri için en zor şeylerden biri cehennem korkusunu yenmektir. ...
  2. Özgürlüğünüzü Kullanın. ...
  3. Kendinizi Sevin ve Kabul Edin. ...
  4. Benzer Fikirdeki Kişileri Bulun. ...
  5. Merhamet amaçtır. ...
  6. Üzül ve Kutla.

Öğretmenler telkinlerden nasıl kaçınabilir?

Sivil, ahlaki ve dini eğitimde telkinlerden kaçınmak için bu kitap, yansıtıcı uygulayıcılar topluluğunun bir parçası olarak eğitimcilerin, Öğrencilerin rasyonel kapasitesini geliştirmeyi amaçlayan yansıtıcı bir çerçeve benimsemek birincil kültür içinde

Doktrinasyon nedir ve sınıfta bundan nasıl kaçınırız?

Doktrinasyondan kaçınmak için bunu gerektirir öğrenciler üzerindeki otoritemizin farkındayız Gücümüzü kötüye kullanmayalım ve özerkliklerini ihlal etmeyelim. ... Taylor'a göre telkin etme, kendileri için bilginin peşine düşme motivasyonu olmayan öğrenciler üretir.


Hız için farklı bir kelime nedir?

Hız, hareketin veya hareketin çabukluğudur. Bir eşanlamlı hızdır; daha basit bir kelime hız .

Üç farklı hızlanma türü nelerdir?

Fizikte, üç tür hızlanma vardır: hız, yön ve her ikisinde de aynı anda değişiklikler . 'Hız' kelimesi genellikle hız yerine kullanılır. Bir kişi, bir cismin hızını ve hızlandığı sürenin uzunluğunu belirleyerek bir cismin ivmesini hesaplayabilir.

Hız ile hız aynı şey midir?

Hız, bir nesnenin bir yol boyunca hareket ettiği zaman oranıdır, hız ise bir nesnenin hareketinin hızı ve yönüdür. Başka bir deyişle, hız bir skaler değer , hız bir vektör iken. ... En basit haliyle, ortalama hız, konumdaki değişikliği (Δr) zamandaki değişikliğe (Δt) bölerek hesaplanır.