Ebay'de teklif verenleri engellemeli miyim?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Tyshawn Keebler
Puan: 4.8/5(54 oy)

eBay'de bir alıcıyı engellemeniz gerekebilecek nedenlereBay'de bir alıcıyı engellediğinizde, hiçbir ürününüzü satın alamazlar . Engellenen kullanıcılar listelerinizi görmeye devam edebilir, ancak teklif veremez, teklifte bulunamaz veya 'Şimdi satın alın' seçeneğini seçemezler.

eBay'de bir teklif vereni nasıl engellerim?

eBay'de biri nasıl engellenir

  1. eBay hesabınıza giriş yapın ve ekranın üst kısmındaki 'Yardım ve İletişim' bağlantısını tıklayın. ...
  2. Sonraki sayfadaki arama çubuğuna 'alıcıyı engelle' yazın.
  3. Görüntülenen 'Bir alıcıyı engelle' bağlantısını tıklayın. ...
  4. Kullanıcı adını (ve virgülle ayrılmış veya yeni satırlarda 5.000 adede kadar ad) girin ve 'Gönder'e basın.

Neden bazı teklif sahipleri eBay'de özeldir?

Üyeler neden özel listeleri kullanır?

Bunun nedeni ise alıcılar, yüksek değerli ürünlerin satın alınmasının ifşa edilmesini istemeyebilir veya sağlıkla ilgili bilgileri gizli tutmak isteyebilir.

eBay'de kötü alıcılardan nasıl kaçınırım?

eBay'de Sorunlu Alıcılardan ve Kötü Durumlardan Nasıl Kaçınılır?

  1. Hemen Ödeme İsteyin.
  2. İade Politikanızı Açıkça Belirtin.
  3. Tasarımcı, İmzalı veya Koleksiyon Öğelerini Doğrulayın.

eBay'de bir teklif kazanırsanız ve istemezseniz ne olur?

eBay'de bir teklif veya satın alma bir sözleşme olarak kabul edilir ve ürünü satın almakla yükümlüsünüz. Ancak, ürünü satın almamak için meşru bir nedeniniz olduğunu düşünüyorsanız, satıcıyla iletişime geçebilir ve sizin için iptal edip edemeyeceklerini sorabilirsiniz. .

ebay'de teklif verenler nasıl engellenir - ebay alıcılarını ve dolandırıcılarını engelleme

27 ilgili soru bulundu

eBay satıcısı kazanan teklifi iptal edebilir mi?

Satıcılar eBay'in bazen teklifleri iptal etmesi gerekiyor , satışları iptal edin, hatta alıcıları engelleyin. eBay tüm bu eylemlere izin verir, ancak bunlar satıcı puanınızı zedeleyebilir. Harekete geçmeden önce süreci ve sonuçlarını anladığınızdan emin olun.

Bir alıcı eBay'de kazanan bir teklifi iptal edebilir mi?

Bir alıcı fikrini değiştirirse ve esasen müzayededen 'çıkarsa' teklifi kolayca iptal edebilir. . eBay Hizmet Koşullarına göre tercih edilen yöntemdir. Alıcı, açık artırma sona erdikten sonra bir eBay satışıyla ilgili fikrini değiştirirse, satıcıyla iletişime geçerek işlemi iptal etmesini isteyebilir.

eBay'de dolandırılırsam paramı geri alabilir miyim?

eBay Para İade Garantisi, eBay'deki çoğu işlemi kapsar. Anlamı bir öğenin ulaşmaması, kusurlu olması veya hasar görmesi durumunda alıcılar paralarını geri alabilirler. veya listeyle eşleşmiyor.

eBay satıcıları neden olumsuz geri bildirim bırakamıyor?

Satıcılar, alıcılar için olumsuz veya tarafsız Geri Bildirim bırakamaz. Bu, satıcıların kendilerini alıcılardan gelen haksız muameleye karşı koruyacak ve bu alıcılar eBay'in dikkatine . Çok fazla politika ihlali, ödenmemiş ürün veya PayPal'a kayıtlı olmayan alıcıları engelleyebilirsiniz.


eBay haksız olumsuz geri bildirimleri kaldırabilir mi?

Yine de, eBay, alıcı tarafından bırakılan herhangi bir nötr veya olumsuz Geri Bildirimi kaldıracaktır. bu durumlardan herhangi birinde: Alıcı, ödenmemiş ürün sürecine yanıt vermez. Yanıt, alıcının eBay yönergelerine uymadığını gösteriyor (örneğin, alıcı ürünü başka bir yerden satın aldı).

eBay'de kendimi nasıl özel yapabilirim?

Geri bildirim profilinizi herkese açık veya gizli yapmak

  1. Geri Bildirim Profilinizi Herkese Açık veya Özel Yap seçeneğine gidin - yeni pencerede veya sekmede açılır.
  2. Geri Bildirim Profilinizi herkese açık yapın veya Geri Bildirim Profilinizi özel yapın'ı seçin.
  3. Kaydet'i seçin.

şilin teklifi nedir?

Shill teklifi olarak bilinir bir tür açık artırma dolandırıcılığı . eBay, şilin teklifini 'birisinin fiyatını, çekiciliğini veya arama durumunu yapay olarak artırmak için bir öğeye teklif verdiğinde' olarak tanımlar.

Shill bidding eBay nedir?

Shill teklifi, aile, arkadaşlar, oda arkadaşları, çalışanlar veya çevrimiçi bağlantılar—fiyatını veya çekiciliğini yapay olarak artırmak amacıyla bir öğeye teklif verir , eBay'in web sitesindeki tanımına göre.


eBay tarafından engellenen teklif sahipleri listelerinizi görebilir mi?

eBay'de bir alıcıyı engellediğinizde, ürünlerinizden hiçbirini satın alamazlar. Engellenen kullanıcılar listelerinizi görmeye devam edebilir , ancak teklif veremezler, teklifte bulunamazlar veya 'Şimdi satın al' seçeneğini seçemezler.

eBay'de kaç kişiyi engelleyebilirsiniz?

olarak engelleyebilirsiniz bin kadar kullanıcı açık artırmalarınıza teklif vermekten. Ancak, bu seçeneği yalnızca kesinlikle gerekli olduğunda kullanmalısınız. Engellenen Teklif Veren/Alıcı Listeme bir eBay Kullanıcısı Ekle bağlantısını tıklayın. Çıkan sayfada, teklif verenin kullanıcı kimliğini Engellenenler listesine ekleyebilirsiniz.

0 geri bildirimden teklif verenleri nasıl durdurabilirim?

Geri bildirimi olmayan bir eBay kullanıcısı veya kullanıcı kimliklerinin yanında küçük yeni kullanıcı simgesi görürseniz, ciddi olduğunu doğrulamak için ona kısa bir not göndermeniz yeterlidir. cevap alamazsan 24-36 saat içinde , tekliflerini iptal edin ve nedenini bildirin. Öğeniz konusunda ciddiyse, her zaman tekrar teklif verebileceğini açıklayın.

Olumsuz geri bildirimler eBay'de ne kadar kalır?

Ebay geri bildirimleri siliyor 12 ayda bir .


eBay'de olumsuz geribildirim ne kadar kötü?

Bir müşteri kötü bir inceleme bırakıyor, ancak ürün(ler)i için ödeme yapmadı. Mağazanız için olumsuz geri bildirim kaldı kaba, küfürlü, tehdit edici veya saldırgan bir dil kullanarak eBay'in politikalarını ihlal ediyor veya eBay tarafından izin verilmeyen diğer içerikler.

eBay'de kötü bir incelemeye itiraz edebilir misiniz?

Sorunları doğrudan memnun olmayan müşteriyle çözme çabalarınız başarısız olursa, eBay size olumsuz geri bildirimlere itiraz etmeniz için iki yol sunar: Alıcının geri bildirimini gözden geçirmesi için eBay aracılığıyla resmi bir talep gönderebilirsiniz. ve eBay için geri bildirimin neden yanlış olduğuna dair kendi argümanınızı yayınlayabilirsiniz ...

eBay'de dolandırılmak kolay mı?

Çevrimiçi açık artırma sitesi 1995 yılında hizmete girdi ve o zamandan beri dolandırıcılar tarafından kullanılıyor. eBay, alıcı ve satıcı adına çok fazla güven içerir, ancak bu güvenin istismar edilmesi nispeten kolaydır . Şirket bazı önlemler aldı, ancak bir eBay kullanıcısı olarak kendinizi korumak için çok şey yapabilirsiniz.

Dolandırılırsam paramı geri alabilir miyim?

bankanızla iletişime geçin hemen onlara ne olduğunu bildirmek ve geri ödeme alıp alamayacağınızı sormak için. Bir dolandırıcılık nedeniyle birine para transfer ettiyseniz, çoğu banka size geri ödeme yapmalıdır. ... Paranızı geri alamıyorsanız ve bunun haksızlık olduğunu düşünüyorsanız, bankanın resmi şikayet sürecini takip etmelisiniz.


30 gün sonra eBay'de iadeyi reddedebilir miyim?

30 gün sonra bir eBay iade talebini reddedebilir miyim? Satıcılar, para iade garantisi sona erdiği için 30 gün geçmişse iade talebini reddedebilir. . Bir alıcı yine de sipariş ayrıntılarını görüşmek için bir talep açabilir, ancak artık satıcının herhangi bir nedenle kabul etme yükümlülüğü yoktur.

eBay'de bir iptali reddederseniz ne olur?

Satıcı, iptal talebinizi reddederse veya ürününüzü zaten göndermişse, öğeyi alana kadar beklemeniz ve ardından bir iade talebi başlatmanız gerekecek .

Bir alıcı eBay'den vazgeçtiğinde ne yaparsınız?

Kazanan vazgeçerse birkaç seçeneğiniz var:

  1. İkinci Şans teklifi yapabilirsiniz: Öğeyi açık artırmadan başka bir teklif verene teklif edin. ...
  2. Tam veya kısmi bir Nihai Değer Ücreti kredisi talep edebilir ve ardından öğeyi yeniden listeleyebilir ve tekrar satmasını umabilirsiniz.

Bir açık artırma teklifinden geri dönerseniz ne olur?

Birçok durumda - evet. Teklif veren alıcılar, müzayedeci satışın tamamlandığını duyurmadan önce tekliflerini istedikleri zaman geri çekebilirler. ... Alıcı işlemi tamamlamaz ise, satıcıya verilen herhangi bir zarardan sorumlu olabilir öğe daha düşük bir değer için yeniden satılırsa.