expound'nin tanımı nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Misael Wisoky
Puan: 4.3/5(39 oy)

geçişli fiil. 1 A : ortaya koymak: durum . b: Argümanla savunmak. 2: Bir yasayı dikkatli ve genellikle ayrıntılı ayrıntılarla ortaya koyarak açıklamak.

İncil'de açıklama ne anlama geliyor?

anlamını açık bırakmak ; açıklamak için; belirsizliği gidermek için; yorumlamak; olarak, bir Kutsal Kitap metnini, bir yasayı, bir kelimeyi, bir anlamı veya bir bilmeceyi açıklamak gibi.

Açıklama kelimesini nasıl kullanıyorsunuz?

bir şey açıklamak ( birisine ) Konuyla ilgili görüşlerini bana uzun uzun anlattı. Teorisini konuşması sırasında daha da açıkladı. Bu fikirler ilk olarak Platon tarafından açıklandı. Bir şeyi açıklamak Hükümetin yeni politikalarını anlatırken onu dinledik.

Cevabını açıklamanın anlamı nedir?

eğer açıklarsan bir fikir veya görüş , bunun açık ve ayrıntılı bir açıklamasını veriyorsunuz. [resmi]

Bir cümlede açıklama nasıl kullanılır?

Bir Cümlede Anlatmak?

  1. Mezuniyet konuşması sırasında Thad, mezun olduğu sınıf için umutlarını ve dualarını açıklayacak.
  2. Bu gece, başkan ülkenin Ebola virüsüne karşı hazırlığını açıklayacak.
  3. Yazarın ikinci kitabının amacı, ilk eserinde öne sürdüğü felsefi teorileri ortaya koymaktır.

Açıklama - Açıklama Anlamı - Açıklama Örnekleri - Açıklama Tanımı

37 ilgili soru bulundu

Bir şey açıklayabilir misin?

Anlattığınızda, ayrıntıları açıklar veya sağlarsınız . Expound, İngilizce'ye, 'ayrıntılamak' veya 'ortaya koymak' anlamına gelen 14. yüzyıldan kalma bir Fransızca sözcük espondre'den geldi. Genellikle bir şeyi açıkladığınızda, açıklığa kavuşturur veya ayrıntıları verirsiniz.

Açıklama gerçek bir kelime mi?

ortaya koymak veya belirtmek ayrıntılı olarak: teorileri açıklamak için. açıklamak için; yorumlamak. ayrıntılı bir açıklama yapmak (genellikle ardından açık).

besmirch ne demek

geçişli fiil. : saflığına, parlaklığına veya güzelliğine zarar vermek veya zarar vermek (bir şey) : küstah, itibarını lekeleyen toprak Yüksek idealler, zulüm ve açgözlülükle lekelendi…—

İngilizce'de Spinney ne demek?

başlıca İngiliz. : çalıları olan küçük bir ağaç .


Cümlede kullanıldığı şekliyle açıklama kelimesinin anlamı nedir?

Cümleyi oku. ... Cümlede kullanıldığı şekliyle tefsir kelimesinin anlamı nedir? ayrıntılı olarak açıklamak için . Paragrafı oku.

Verilen tanımı kendi kelimelerinizle açıklayan dil nedir?

1 : büyük bir grup insan tarafından kullanılan ve anlaşılan kelimeler ve ifadeler ingilizce dili. 2: belirli türden sözlü veya yazılı kelimeler Basit ve anlaşılır bir dil kullandı. 3: fikir veya duyguları ifade etmenin bir yolu işaret dili.

Müthiş bir cümle içinde nasıl kullanılır?

Korkunç Cümle Örnekleri

  1. Tabletin yazım denetimi yapmaması ciddi hatalara neden oldu.
  2. Hükümetin bugüne kadar yaptığı en korkunç eylemdi.
  3. Bu çiftlerin yaptığı korkunç hata, evlilikte birlikte bir ömür boyu ciddi bir şekilde planlama yapmak için yeterince zaman harcamamaktı.

çamur atmak ne demek?

isim. rakibini, rakibini vb. itibarsızlaştırma girişimi ., kötü niyetli veya skandal saldırılarla.


İlanın anlamı nedir?

1 : bilinen veya halka açık hale getirmek . 2: (yönetmelik olarak) yürürlüğe koymak. İlandan Diğer Sözler. ilan ˌprä-​məl-​ˈgā-​shən, ˌprō-​ˌməl-​ isim.

damgalamak bir kelime mi?

fiil (nesneyle birlikte kullanılır), damgalama, damgalama. üzerine bir utanç veya rezillik işareti koymak : Babanın suçu tüm aileyi damgaladı. bir damga veya marka ile işaretlemek için.

genişlemek ne demek?

: hakkında konuşmak veya yazmak (bir şey) daha eksiksiz veya ayrıntılı bir şekilde: ayrıntılandırın Daha önceki açıklamasını genişletmeyi reddetti.

Apatinin en iyi tanımı nedir?

1 : duygu veya duygu eksikliği : kayıtsızlık ve depresyona yol açan kayıtsızlık uyuşturucu kullanımı. 2: ilgi eksikliği veya ilgisizlik: kayıtsızlık siyasi ilgisizlik.


Anlatılıyor mu, anlatılıyor mu?

Açıklama, ayrıntılı olarak (doktrinler, fikirler, ilkeler; daha önce, daha geniş uygulama ile) ortaya koymak, beyan etmek, belirtmek anlamına gelir; Açıklamak, yorumlamak (zor veya belirsiz olan) (OED). Fiil 'on' ile kullanılmaz , 'üzerinde' veya 'hakkında'. Örneğin, 'Yazarımız kendi analizini açıklamaya devam ediyor.'

Genişletme ve açıklama arasındaki fark nedir?

Expound, 'ayrıntılı olarak açıklamak' anlamına gelir. Genişlet, 'daha ayrıntılı olarak açıkla' anlamına gelir. Bu nedenle, açıklama titizliği ima ederken, genişletmek karşılaştırmalı .

açıklama ve ayrıntılı arasındaki fark nedir?

açıklama bir şey ortaya koymak , açıklamak. Ayrıntılı, bir şeyi daha ayrıntılı olarak açıklamak anlamına gelir.