Tırnaklarının altında ne var?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Nelson Reynolds Doktora
Puan: 4.3/5(27 oy)

hiponychium tırnağınızın serbest kenarının hemen altındaki deridir. Tırnak yatağınızın distal ucunun hemen ötesinde, parmak ucunuzun yakınında bulunur. Mikroplardan ve döküntülerden bir bariyer olarak, hiponychium dış maddelerin tırnağınızın altına girmesini engeller.

Tırnaklarının altında aslında ne var?

Tırnakların altındaki 'tutuk' en yaygın olarak keratin enkazı New York City ve Southamptom, New York'ta uygulamaları olan bir dermatolog olan Dana Stern, M.D. tırnak içinde...

Tırnaklarınızı ısırdığınızda tırnaklarınızın altında ne var?

Tırnaklarınızın altında her türlü mikrop için bir üreme alanı Salmonella ve E. coli gibi bakteriler ve soğuk algınlığına neden olanlar dahil. Tırnaklarınızı ısırdığınızda, bu bakterilerin ağzınıza gelmesi muhtemeldir.

Tırnaklarınızın altındaki çizgiler ne anlama geliyor?

Tırnağınızın altında dikey olarak oluşan dar siyah çizgiye denir. kıymık kanaması . Çeşitli nedenlerle ortaya çıkar ve zararsız olabilir veya daha ciddi bir sağlık durumunun işareti olabilir. Bu duruma kıymık kanaması denir çünkü tırnağınızın altında tahta kıymığı gibi görünebilir.

Tırnağınızın altı ağrıyorsa ne anlama gelir?

Ağrınız tırnak yatağınızı etkilediğinde, tırnağınızın altında, çoğu zaman bunun nedeni: enfeksiyon . mantar tırnak enfeksiyonu . tırnak anormalliği .

Tırnaklarınızın Altındaki 11 Garip Şey

35 ilgili soru bulundu

Tırnağınızın altındaki ağrıyı nasıl giderirsiniz?

Çivi yaralanmasından kaynaklanan ağrıyı gidermek için aşağıdakileri deneyin:

  1. Yaralanmadan sonra mümkün olan en kısa sürede buz uygulayın ve yaralı tırnak bölgesini kaldırın.
  2. Yırtık veya kopmuş bir tırnağı kesin ve tırnağı yerine bantlayın.
  3. Ağrınız varsa tırnağın altından kanı boşaltmaya çalışın.

Cildim neden tırnaklarımın altında büyüyor?

Jel manikür yaptırırsanız, akrilik tırnaklar takarsanız veya tırnaklarınızı ısırırsanız, aşırı büyümüş hiponikyuma sahip olmanız daha olasıdır. Tırnak sedef hastalığı ve mantar enfeksiyonları cilt hücrelerinin tırnaklarınızın altında birikmesine de neden olabilir. Deriyi toplamaktan kaçınmak en iyisidir.

Karaciğer hastalığında tırnaklar nasıl görünür?

olarak bilinen bu durum Terry'nin tırnakları , özellikle şiddetli karaciğer hastalığı olan kişilerde yaygındır. Ek olarak, yarı beyaz ve yarı kırmızımsı kahverengi olan tırnaklara, genellikle böbrek hastalığı ile ilişkili bir durum olan Lindsay'in tırnakları denir.

Tırnaklarda dikey çıkıntılar hangi eksiklikte görülür?

Tırnaklarımız, yaşlandıkça doğal olarak hafif dikey çıkıntılar geliştirir. Bununla birlikte, şiddetli ve yükseltilmiş sırtlar bir işareti olabilir. demir eksikliği anemisi . A vitamini, B vitamini, B12 vitamini veya keratin eksikliği gibi beslenme eksiklikleri tırnak kabarmasına neden olabilir. Hormonal değişiklikler de sırtların ortaya çıkmasına neden olabilir.


Tırnağınızın altındaki melanom neye benziyor?

bir ışık koyu kahverengi renkli genellikle dikey olan çivi üzerindeki bant. tırnak üzerinde yavaşça genişleyen ve tırnağın daha fazlasını kaplayan koyu renkli bir bant. çevreleyen cilde genişleyen koyu tırnak pigmentasyonu. pigmentasyon bantlı veya bantsız tırnak altında bir nodül.

Tırnak yiyenler zeki midir?

Tırnak yiyenler, 10 yaşından sonra kadınlardan daha sık erkektir (erkeklere göre %10 daha az tırnaklarını ısırırlar) ve daha yüksek zeka oranı, tırnaklarını daha fazla ısırma eğilimindedir. daha az zekaya sahip olanlar. ... Araştırmalar, tırnak yeme ile düşük benlik saygısı arasında bir ilişki olabileceğini gösteriyor.

Tırnaklarınızın altında kaka var mı?

Araştırmacılar bunu buldu Kusma ve ishale neden olan bakteriler genellikle insanların tırnaklarının altında bulunur. . ... Araştırmacılar, yapay tırnakların altında gerçek tırnaklara göre daha fazla mikrop bulunduğuna inanıyor.

Neden tırnaklarını yememelisin?

Düzenli olarak tırnaklarınızı ısırmak dişlerinizin yerinden oynamasına neden olabilir , düzeltici parantez veya bir tutucu gerektirebilir. Tırnak ısırma ayrıca dişlerinizin kırılmasına veya diş minenize zarar verebilir. Mikroplar ayrıca potansiyel olarak diş etlerinize bulaşabilir veya tahrişe neden olabilir.


Tırnağımdaki beyaz şey nedir?

Bazı mineral veya vitamin eksikliğiniz varsa, tırnaklarınızda beyaz lekeler veya noktalar görebilirsiniz. Bu konuyla en sık bağlantılı olan eksiklikler şunlardır: çinko eksikliği ve kalsiyum eksikliği .

Tırnaklarınızın altını nasıl temizlersiniz?

20 ila 30 saniye sabunla ovun ve parmaklarınızın arasını, elinizin arkasını ve tırnaklarınızın altını temizlediğinizden emin olun. Ilık suyla durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın. Akan suyunuz veya sabununuz yoksa alkol bazlı bir el dezenfektanı da işe yarayacaktır. En az yüzde 60 alkol içeren bir tane kullanın.

Uzun tırnaklar neden kötü?

Uzun tırnaklar daha kirli ve bakterilere neden olabilir , ciddi bir enfeksiyona neden olur. O zaman tırnak boyasının arkasına saklanmaktan farklıdır, kire olan dikkatinizi azaltır. 2. Uzun tırnaklar, kıl kurdu gibi enfeksiyonlara neden olabilir.

Tırnaklardaki çıkıntılar için hangi vitaminleri almalıyım?

Almak biyotin

Biotin, vücudun yiyecekleri enerjiye dönüştürmesini sağlayan önemli bir B vitamini türüdür. Ayrıca saç ve tırnakların gücünü artırmaya yardımcı olmak için ek olarak şiddetle tavsiye edilir. Birkaç insan çalışması, günlük bir biyotin takviyesi almanın tırnakları güçlendirmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.


Tırnaklarda çizgiler hangi vitamin eksikliğine yol açar?

Demir eksikliği tek başına cilt problemlerini tetiklemekten sorumlu olabilir. İlişkili etkiler, dikey çıkıntılar veya çizgiler oluşturabilen kırılgan ve kırılgan tırnakları içerebilir. Takviyeler, anemiye neden olan beslenme eksikliğini gidermenin en iyi yoludur.

Tiroid problemlerinde tırnaklar nasıl görünür?

Şişmiş parmak ucu ile kavisli tırnaklar

Şişmiş parmak ucu, kavisli tırnak ve tırnak üzerinde kalınlaşan deri genellikle tiroid hastalığının belirtileridir.

Sağlıksız tırnakların belirtileri nelerdir?

Bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz doktorunuza görünün:

  • renk değişikliği (koyu çizgiler, beyaz çizgiler veya tırnak rengindeki değişiklikler)
  • tırnak şeklindeki değişiklikler (kıvrılma veya çomaklaşma)
  • tırnak kalınlığındaki değişiklikler (kalınlaşma veya incelme)
  • kırılgan hale gelen tırnaklar.
  • oyulmuş tırnaklar.
  • tırnak çevresinde kanama.
  • tırnak çevresinde şişme veya kızarıklık.

Tırnaklarınız nasıl olmalı?

Sağlıklı tırnaklar pürüzsüz, çukurlar veya oluklar olmadan . Renk ve tutarlılık açısından tek tiptirler ve leke veya renk değişikliği içermezler. Bazen tırnaklar, kütikülden tırnağın ucuna kadar uzanan zararsız dikey çıkıntılar geliştirir. Dikey sırtlar yaşla birlikte daha belirgin hale gelme eğilimindedir.


Karaciğerinizin düzgün çalışmadığını gösteren işaretler nelerdir?

Karaciğer yetmezliği, karaciğeriniz işlevlerini yerine getirmek için yeterince iyi çalışmadığında ortaya çıkar (örneğin, safra üretimi ve vücuttaki zararlı maddelerin atılması). Semptomlar şunları içerir: mide bulantısı, iştahsızlık ve dışkıda kan . Tedaviler alkolden kaçınmayı ve belirli yiyeceklerden kaçınmayı içerir.

Tırnak mantarını nasıl hızlı bir şekilde tedavi edersiniz?

2 ölçü kabartma tozu ile 1 ölçü normal sıcaklıktaki suyu karıştırın . Bir macun yapmak için iyice çırpın. Bir pamuklu çubuk yardımıyla, macunu enfekte olmuş tırnaklara ve çevredeki cilde uygulayın. 10-15 dakika bekletin ve ardından su ile durulayın.

Hyponychium'unuzu büyütebilir misiniz?

Büyümeyi gerçekten zorlayamazsınız Ancak, tırnaklarınızın uzunluğunu ne kadar uzatabilir ve koruyabilirseniz, hiponychium'unuzun da uzama eğiliminde olduğunu buldum (yavaş bir süreç olsa da!).