Sysprep kaldırma programlarını genelleştirir mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Deon Olson
Puan: 4.3/5(71 oy)

Sysprep uygulamaları kaldırmaz . Bazı uygulamalar sysprep'e duyarlıdır, ancak bunlar nadir istisnalardır. Bazen yazılım, lisans aktivasyonunun bir parçası olarak makine anahtarına veya SID'ye bakar.

sysprep generalize ne işe yarar?

1 Cevap. sysprep /generalize komutu Windows kurulumunuzdan benzersiz bilgileri kaldırır ve bu görüntüyü farklı bilgisayarlarda yeniden kullanmanızı sağlar . KESİNLİKLE GENELLEŞTİRMEYİ KONTROL ETmelisiniz, yoksa ağınızda yinelenen SID'ler olacaktır.

Sysprep kullanıcıları kaldırmayı genelleştirir mi?

Sysprep, kullanıcıların hesabını kaldırmaz . Varsayılan yerel yöneticiyi kullanarak Windows'u özelleştirmeniz önerilir.

Sysprep, ürün anahtarını kaldırmayı genelleştirir mi?

Teknik Notlar: Sysprep ürün anahtarını kaldırmıyor .

Windows 10 sysprep genelleştirmesi ne yapar?

Sysprep /genelleştir komutu bu görüntüyü farklı bir bilgisayarda güvenle yeniden kullanabilmeniz için benzersiz bilgileri bir Windows yüklemesinden kaldırır . Sysprep'i çalıştırdığınızda, değişiklikler birkaç dakika içinde işlendikten sonra bilgisayar kapanacaktır.

Sysprep kullanarak bir sistem hazırlama

29 ilgili soru bulundu

Hala Windows 10'u sysprep etmeniz gerekiyor mu?

SID ve bilgisayar adını değiştirdiğiniz sürece Sysprep gerekli değildir. Dağıttığınız donanımın aynı veya benzer olması da iyi bir fikirdir. Sysprep'i çalıştırmanıza gerek kalmaması için SID'yi değiştirmek için kullanabileceğiniz araçlar vardır.

Bir VM klonunu sysprep etmem gerekir mi?

Not: Klonlama işlemini gerçekleştirmeden önce VM'nizin KAPALI (Kapalı) olması ZORUNLUDUR. Öyleyse, klonlamadan sonra sunucuyu sysprep etmeniz gerekecek . Sysprep, bir Windows kurulumundan bilgisayara özel bilgileri kaldırır ve farklı bilgisayarlara kurulabilmesi için kurulumu 'genelleştirir'.

Sysprep SID'yi değiştirir mi?

Evet, bunlar aynı Makine SID'leridir ve evet, sysprep, dağıtımdan sonra Makine SID'sini değiştirir . Ancak, Makine SID'lerini değiştirmek gerekli değildir.

Sysprep'e gitmek ne kadar sürer?

Sysprep - Alma 30 dakika | Dağıtım Çözümü.


Oobe'yi nasıl etkinleştiririm?

Denetim moduna manuel olarak önyükleme yapın (yeni veya mevcut bir kurulumda) OOBE ekranında, CTRL+SHIFT+F3'e basın . Windows bilgisayarı denetim modunda yeniden başlatır ve Sistem Hazırlama (Sysprep) Aracı görünür.

sysprep kullanıcı profillerini tutar mı?

Sysprep'i kullanmadan önce oluşturulan tüm hesaplar kalmalıdır . Yönetici hesabının bölümleri Varsayılan profille değiştirilecektir. USMT'yi kullanabilirsiniz. Sysprep'inizi yapmadan önce tüm profilleri çıkarmak için scanstate kullanın, ardından görüntü dağıtıldıktan sonra bir loadstate yapın.

Sysprep'i Oobe olmadan çalıştırabilir misiniz?

sysprep yardımcı programında kullanılabilen yalnızca iki seçenek şunlardır: ... Kullanım dışı deneyim : Bu, yeni bir bilgisayarı ilk başlattığınızda genellikle göreceğiniz ekranları yeniden başlatacaktır.

Sysprep yerel yöneticiyi kaldırır mı?

Sysprep, yerel Yönetici hesabı dışında mevcut kullanıcı hesaplarını silmez . Sysprep'i çalıştırmadan önce bilgisayarda istemediğiniz tüm kullanıcı hesaplarını temizlemeniz gerekir.


Sysprep'te genelleme yapmalı mıyım?

Bir Windows görüntüsünü farklı bir bilgisayara aktarmayı düşünüyorsanız, sysprep /generalize çalıştırmalısınız , bilgisayar aynı donanım yapılandırmasına sahip olsa bile. sysprep /generalize komutu, Windows kurulumunuzdan benzersiz bilgileri kaldırır ve bu görüntüyü farklı bilgisayarlarda yeniden kullanmanıza olanak tanır.

Kaç kez sysprep yapabilirsiniz?

kez sayısında bir sınırlama yoktur Sysprep komutu bir bilgisayarda çalışabilir. Ancak, Windows Ürün Etkinleştirme saati, Windows ilk başlatıldığında geri sayımına başlar. Windows Ürün Etkinleştirmesini en fazla üç kez sıfırlamak için sysprep /generalize komutunu kullanabilirsiniz.

sysprep neyi kaldıracak?

Sysprep özellikleri

Bilgisayarın güvenlik tanımlayıcısı (SID) dahil olmak üzere Windows görüntüsünden bilgisayara özel bilgileri kaldırır . Bu, görüntüyü yakalamanıza ve diğer bilgisayarlara uygulamanıza olanak tanır. Bu, PC'nin genelleştirilmesi olarak bilinir. PC'ye özgü sürücüleri Windows görüntüsünden kaldırır ancak kaldırmaz.

Bilgisayar adının değiştirilmesi SID'yi değiştirir mi?

Yalnızca bilgisayar adını değiştirmenin veya bilgisayarı farklı bir etki alanına eklemenin bilgisayar SID'sini değiştirmediğini unutmayın. Adı veya etki alanını değiştirme yalnızca bilgisayar daha önce bir etki alanıyla ilişkilendirilmişse etki alanı SID'sini değiştirir . ... Sonuç, her iki hesabın da aynı SID'ye sahip olmasıdır.


SID'yi nasıl değiştirebilirim?

Bir SID'yi değiştirmek için kullanmanız gerekir Windows yardımcı programı Sysprep (Sistem Hazırlama Aracı) .
...
Bir sanal makine dizini kopyalandıktan sonra Windows SID'nin değiştirilmesi gerekiyor (1000528)

  1. Bir Active Directory etki alanında oturum açamazsınız.
  2. Sanal makineniz ağ paylaşımlı sürücülere bağlanamıyor.
  3. Bu hatayı görüyorsunuz:

İki bilgisayar aynı SID'ye sahipse ne olur?

Bir kullanıcı bir sistemde oturum açtıktan sonra, nesne yetkilendirmesine (izin kontrolleri) göre hesapları ve grup SID'leri tarafından temsil edilirler. İki makine aynı makine SID'sine sahipse, o zaman bu sistemlerdeki hesaplar veya gruplar aynı SID'ye sahip olabilir.

Bir VM klonunu nasıl Sysprep yaparım?

VM Şablonlarını Kullanarak Hyper-V VM Nasıl Klonlanır?

  1. Yeni bir Hyper-V VM oluşturun.
  2. Sanal makineye bir konuk işletim sistemi kurun.
  3. Gerekli tüm yazılımları ve yamaları kurun ve yapılandırın.
  4. sysprep ile sanal makine görüntüsünü hazırlayın.
  5. VM kontrol noktalarını silin.
  6. Hyper-V VM'yi bir Hyper-V VM şablonuna aktarın.

Bir sanal makineye katılmak için bir etki alanını nasıl klonlarım?

Bir Windows 2008 R2 VM'yi çevrimdışı klonlama, ayırma ve yeniden adlandırma, ardından etki alanına çevrimiçi yeniden katılma

  1. VMware makinesini klonlayın.
  2. Ağ bağlantısı olmadan önyükleme yapın (kabloyu çıkarın)
  3. Etki alanını yerel yönetici ile ayırın, yeniden başlatın.
  4. Sunucu adını yeniden adlandırın ve ip adresini değiştirin, yeniden başlatın.
  5. Ağ bağlantısını bağlayın.


Bir Windows makinesini klonlarken Sysprep neden önemlidir?

Sysprep (şimdiki değeri) Bir Windows görüntüsünü genelleştirmek için Microsoft'un yardımcı programı böylece aynı anda birden fazla bilgisayar tarafından kullanılabilir. Binlerce bilgisayara dağıtılabilen genel bir Windows işletim sistemi görüntüsü oluşturmak için SID'leri ve diğer bilgisayara özel bilgileri ve sürücü önbelleğini kaldırır.

Sysprep bilgisayar adını kaldırır mı?

Sysprep = Sistemi görüntüleme ve toplu dağıtım için hazırlayın. Tüm benzersiz öğeleri sistemden çıkarın ve bir sonraki yeniden başlatmada yeni benzersiz öğeler oluşturun ve/veya uygulayın. Öyleyse, orijinal bilgisayar adını korumak mümkün değil .

Mevcut bir Windows 10 görüntüsünde sürücüleri güncellemek için hangi yardımcı program kullanılabilir?

wim dosyaları. Kullanabilirsiniz Aralık Windows özelliklerini, paketlerini, sürücüleri ve uluslararası ayarları yüklemek, kaldırmak, yapılandırmak ve güncellemek için bir . wim dosyası, . DISM servis komutlarını kullanarak ffu dosyası veya VHD.