Subkoryonik hematomlu pıhtıları geçiyor musunuz?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Florida Schumm
Puan: 4.4/5(15 oy)

Subkoryonik hematomun neden olduğu vajinal kanama, ışıktan pıhtılarla ağır kanamaya lekelenme (hiç kanama olmaması da mümkündür) (6,7). Bazı kadınlar, özellikle kanama daha ağır taraftaysa, kanamanın yanı sıra kramp yaşarlar (6).

Kan pıhtılarını geçirebilir ve hala hamile kalabilir misiniz?

Hamilelik sırasında kanama ve özellikle geçen pıhtılar düşük belirtisi , erken doğum veya diğer komplikasyonlar, bu nedenle kanama yaşarsanız sağlık uzmanınıza başvurduğunuzdan emin olun.

Subkoryonik hematom kanaması iyi midir?

Hamilelik Sonuçları

Hamilelik sırasında herhangi bir kanama alanı komplikasyon riskini artırabilir. 5 Subkoryonik kanaması olan kadınlarda düşük ve erken doğum riski daha yüksektir, ancak bu risk gebeliğin boyutuna, konumuna, semptomlarına ve zamanlamasına bağlıdır.

Bir subkoryonik hematomdan mı geçiyorsun?

Küçük ve orta derecede hematomlar genellikle kendi kendine geçer . Daha büyük hematomların sorunlara neden olma olasılığı daha yüksektir. Hamileliğinizin ilk 20 haftasında subkoryonik hematom tespit edilirse daha yüksek risk vardır. Mümkün olan en iyi sonuç için mümkün olan en kısa sürede tedaviye başvurmalısınız.

Subkoryonik hematomdan geçmek ne kadar sürer?

Morarma çözebilir 1-2 haftadan fazla . Bu süre zarfında, karışık ekojeniteye sahip karmaşık sıvı koleksiyonları olarak görülebilirler.

Gebelikte Subkoryonik Hematom (kan pıhtısı)

26 ilgili soru bulundu

Yatak istirahati subkoryonik hematoma yardımcı olur mu?

Subkoryonik hematom tanısında vajinal kanama süresi, hematom boyutu veya gebelik yaşı ile gebelik sonucu arasında ilişki yoktu. Sonuçlar: Daha az spontan düşük ve daha yüksek dönem gebelik oranı kaydedildi yatak istirahati grubunda.

Subkoryonik kanama bebeği etkiler mi?

Ultrasonografik olarak saptanan subkoryonik hematom, gebeliğin ilk 20 haftasında vajinal kanaması olan ve düşük tehdidi olan hastalarda düşük yapma riskini artırır. Yine de, Devam eden gebeliklerin gebelik sonuç ölçümlerini etkilemez .

Subkoryonik hematom büyüyebilir mi?

Plasentanın %30'dan fazlası yerinden oynarsa, hematomun daha da büyümesine neden olabilir. . Bu, zarların (amniyotik kese) erken yırtıldığı ve spontan düşüklere yol açan bir domino etkisi yaratabilir.

Subkoryonik kanama ile ne kadar kanama normaldir?

Subkoryonik hematomun neden olduğu vajinal kanama, hafif lekelenmeden pıhtılarla ağır kanamaya (hiç kanama olmaması da mümkündür) (6,7). Bazı kadınlar, özellikle kanama daha ağır taraftaysa, kanamanın yanı sıra kramp yaşarlar (6).


Subkoryonik kanama nasıl tedavi edilir?

Vajinal kanama teşhisi subkoryonik olarak kabul edilirse, doktorunuz muhtemelen düşük yapmayı önlemek için tedavilere başlayacaktır. Seçenekler şunları içerebilir: progesteron veya didrogesteron . Hematomlar büyükse, aşağıdakiler de önerilebilir: Yatakta, yatak istirahatinde kalın.

Subkoryonik hematom kanama olmadan düzelebilir mi?

Hafif ila yoğun lekelenme veya kanamaya neden olabilir ve bazen hiç kanama yok . Çoğu subkoryonik hematom kendi kendine düzelir ve kadınlar mükemmel sağlıklı gebeliklere devam eder.

Subkoryonik hematom ne kadar yaygındır?

Subkoryonik hemoraji ve subkoryonik hematom, 10-20 haftalık gebelik haftası olan ve doğum yapan hastalarda vajinal kanamanın en sık nedenidir. vakaların yaklaşık %11'i kadar .

Progesteron Subkoryonik kanamayı iyileştirmeye yardımcı olur mu?

Subkoryonik hematom tanısı konan 125 gebe kadından oluşan bir başlangıç ​​kohortunda, oral ve vajinal mikronize progesteron 400 mg/gün ile tedavi uygulandı. genel olarak etkili sadece 23 gebeliğin (%18.7) kaybıyla gösterildiği gibi [6].


Kan pıhtıları olabilir ve düşük olmaz mı?

kaçırılmış düşük

Ağır kanama veya pıhtı yaşamayabilirsiniz, ancak bazı kadınlarda koyu kahverengi lekelenme veya kanama olabilir.

Pıhtılarla kanama düşük anlamına mı geliyor?

Ağır kanama ve pıhtı ve kramp tarzında ağrı yaşıyorsanız, düşük yapma ihtimalin var . Hamilelik dokusunun çoğu geçtiğinde kanama, pıhtı ve ağrı genellikle yatışacaktır. Bazen kanama ağır olmaya devam eder ve daha fazla tedaviye ihtiyacınız olabilir.

Pıhtılarla ağır kanamanız olabilir ve düşük olmaz mı?

Çoğu kadın için kanama pıhtılarla ağır ama şiddetli değil - daha çok ağır bir dönem gibi. Bununla birlikte, bazı durumlarda kanama son derece ağır olabilir. Bazı düşük vakalarında herhangi bir semptom görülmez. Bebek gelişimini durdurur veya ölür, ancak anne karnında kalır.

Subkoryonik kanama ile ne kadar süredir kanamanız oldu?

Çoğu durumda kanama duracaktır bir kaç gün sonra . Bununla birlikte, tarama bir subkoryonik hematom gösterdiyse, ikinci trimestere kadar bir miktar kanamanız olabilir. Tuvalete gittikten sonra kanamanın arttığını fark edebilirsiniz.


Subkoryonik kanama kahverengi akıntıya neden olabilir mi?

Pek çok subkoryonik hematom, tıpkı derinin altındaki bir çürük gibi, tedavi olmaksızın yavaş yavaş çözülür. Bu meydana geldiğinde, Anne koyu kırmızı renkte olabilir. veya kahverengi vajinal akıntı.

Subkoryonik hematomun ortalama boyutu nedir?

Sonogramlar 62 hastada (%18) subkoryonik hematom gösterdi. Hematomun ortalama boyutu 20 ml (aralık, 2-150 ml) .

Büyük bir Subkoryonik kanama geçebilir mi?

Çoğu durumda, kanama kendi kendine geçer. Çoğu kadın sağlıklı bir bebek sahibi olmaya devam ediyor. Ancak bazı durumlarda kanama, düşük veya hamilelikle ilgili başka bir sorunun işaretidir. Doktorunuz bir takip ultrasonu yapmak isteyebilir.

Subkoryonik hematom büyürse ne olur?

Subkoryonik hematom, özellikle küçük veya orta büyüklükte ise sıklıkla geriler. Plasentanın en az %30-40'ını endometriumdan uzaklaştıran büyük hematomlar daha da büyüyebilir, gebelik kesesini sıkıştırarak ve spontan düşükle sonuçlanan erken membran yırtılmasına yol açar .


Subkoryonik kanama ikizlerle karıştırılabilir mi?

kanama ( Şekil 6) ilk trimester kanamalarında sık görülen bir bulgudur ve komplike olmayan gebeliklerde de tesadüfi bir bulgu olabilir. Embriyonik kardiyak aktivitenin mevcut olup olmadığını not etmek önemlidir. Subkoryonik kanama ile karıştırılabilir. ikiz gebelik ... ...

Subkoryonik kanamanın gittiğini nasıl anlarsınız?

Hamilelik sırasında vajinal kanama veya lekelenme fark ettiğinizde endişelenmeniz normal ve sağlıklıdır. Ama bilin ki subkoryonik kanama genellikle sağlıklı bir hamilelikle sonuçlanır - ve hematom yeniden emilene kadar ultrasonla kontrol edileceğiniz için, bebeğinizin kalp atışlarını her gördüğünüzde güvence alacaksınız.

Plasentanın ayrılmasına ne sebep olur?

Plasental abrupsiyonun nedeni genellikle bilinmemektedir. Olası nedenler şunları içerir: karın travması veya yaralanması — örneğin bir trafik kazası veya düşmeden — veya bebeği çevreleyen ve rahim içinde yastıklayan sıvının (amniyotik sıvı) hızlı kaybından.

Yatak istirahati düşükleri durdurabilir mi?

Yazarların vardığı sonuçlar: Orada yüksek kalite için yetersiz kanıt Gebeliğin ilk yarısında doğrulanmış fetal canlılığı ve vajinal kanaması olan kadınlarda düşükleri önlemek için yatak istirahati politikasını desteklemektedir.