Sobanın arkasına backsplash koyar mısınız?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Tarafından soruldu: Durward Gislason
Puan: 4.2/5(19 oy)

Ocağın arkasındaki yüzeye zarar verebilecek yağ ve pişirme sıçramalarından korunmak için sobanın arkasında bir geri sıçramaya ihtiyacınız var. Backsplash yapılmalıdır dayanıklı , emici olmayan ve kolay temizlenebilir, rengi kolayca solmayan bir malzemedir.

Backsplash sobanın arkasına ne kadar gitmeli?

olduğundan emin ol en az 8 - 9 brülör ile karo yüzeyi arasında veya ocak üzerinde bir arka kontrol paneli ile mesafe sağlamak. Sobanızı kurarken daima yangın kodlarına uyun.

Menzilli bir pişiricinin arkasına mı döşersiniz?

ekleme kiremit backsplash bir aralığın arkasında, mutfak duvarını pişirme faaliyetlerinizden koruyan çekici ve yanmaz bir yüzey sağlar. Karo, temizlenmesi kolaydır ve ısıya ve aleve karşı güçlü bir şekilde dayanıklıdır, bu da onu mükemmel bir mutfak backsplash seçimi haline getirir.

Soba duvarımın arkasına ne koymalıyım?

A paslanmaz çelik backsplash şık, modern bir görünüm yaratır. Duvarınızı pişirme sıçramalarından koruyan işlevsel bir yüzey sağlamak için ocağınızın arkasındaki duvara düz paneller takılabilir. Mutfağınıza dekoratif bir vurgu katmak için dokulu ve desenli paslanmaz çelik backsplash'ler de mevcuttur.

Kurulumu en kolay backsplash nedir?

Peel-and-stick fayans geleneksel döşemeye göre kurulumu daha kolay olan ucuz bir backsplash fikri sağlar. Kendinden yapışkanlı destek, harç gerektirmeden doğrudan duvara uygulanabilir. Geniş desen yelpazesi, yüksek maliyet olmadan cesur bir karo backsplash görünümünü yeniden oluşturmanıza olanak tanır.

Basit Bir Döşeme Backsplash Nasıl Kurulur | Bu Eski Eve Sor

34 ilgili soru bulundu

Hangi backsplash en iyisidir?

Sizin İçin En İyi Backsplash'i Seçmek

Klasik, geleneksel bir görünüm istiyorsanız, seramik genellikle mutfak backsplash için en iyi karo olarak kabul edilir. Modern, yaratıcı bir dokunuş istiyorsanız, karıştırın ve eşleştirin, soyma ve yapıştırma karoları veya kara tahta boyası kullanmak, kendi benzersiz tarzınızı sergilemenize izin verecektir.

Sobanın arkasında peel ve stick backsplash kullanabilir misiniz?

Sobanın arkasında soyma ve yapıştırma backsplash panelleri kullanabilir miyim? Çoğu - ama hepsi değil - soyma ve yapıştırma ters sıçramaları ısıya dayanıklıdır ve sorun yaratmaz sobanın arkasına monte edilmişse.

Sobanın arkasında ne var?

Seramik karolar sobanın arkasında popülerdir. Isıya dayanıklı bir yüzey oluştururlar ve silinmeleri kolaydır. Seramiğin yerleştirildiği yöntemin ısı direnci için biraz değiştirilmesi gerekecektir. Fark esas olarak karo için kullanılan harçtadır.

Bir sobanın arkasında kuvars kullanabilir misiniz?

Kuvars sayaçlar taş değil . Reçine polimerleri ile karıştırılmış öğütülmüş kuvarstan (taş değil mineraldir) oluşurlar. Başka bir deyişle, reçine ısıyla temas ettiğinde erir, kavrulur veya rengi bozulur. Bu yüzden üzerine mikrodalgadan bir ocak bile koymamanız gerekiyor.


Backsplash'imi ne kadar yükseğe koymalıyım?

Standart Backsplash Yüksekliği

Genel olarak, backsplash yüksekliğe kurulur tezgahın yüzeyinden dört inç . Bu ters sıçramalar herhangi bir malzeme veya renkte olabilir, ancak dolapları ve tezgahı tamamlamasını öneririz.

Bir kütük yakıcının arkasına döşeyebilir misin?

Odun brülörünüzün arka ve yan taraflarında mutlaka fayans kullanabilirsiniz. – ayrıca size odun sobanızı şömine karolarıyla nasıl canlandıracağınız konusunda biraz ilham vermek istiyoruz!

Backsplash'in sonuna kadar gitmesi gerekiyor mu?

Dolaplara kadar gitmek zorunda mı? Backsplash yüksekliği, Tezgahtan üst dolapların dibine kadar olmalıdır. . ...Ayrıca üst dolaplara kadar yapılırsa su dökülmesini çok daha iyi korur.

Bir backsplash ile ne yapmamalısınız?

Çok fazla dokuya sahip karolardan kaçının temizlemek için bir kabus olabilir. Özellikle odaya belirli bir renk katmadıysanız, backsplash'inizde çok fazla renk karıştırmaya çalışmayın.


Gerçekten bir backsplash'e ihtiyacınız var mı?

Backsplash Gerekli mi? Mutfakların aldığı su miktarı ve suistimal nedeniyle, mutfak tezgahınızın arkasında bir backsplash olması şiddetle tavsiye edilir. ... Duvara dayanmayan bir lavabo tezgahınız varsa (örneğin ayaklı lavabo), ihtiyacınız olan bir backsplash için sadece estetiktir .

Bir ters sıçramanın kenarını nasıl bitirirsiniz?

  1. 1 | Düzeltir. Vurgulu karo döşemelerini kullanmak, bir mutfak backsplash kenarını bitirmenin en yaygın yoludur. ...
  2. 2 | Metal Kenarlar. Metal kenar görünümü, fayans kenarlarını bitirmek için giderek daha popüler hale geliyor. ...
  3. 3 | Sırlı Kenar Fayansları. ...
  4. 4 | Kalafatlı Kenar. ...
  5. 5 | Kendi Bullnose Kenarınızı Yaratın. ...
  6. 6 | Ahşap Döşeme Kenarına Sahip Olun.

Bir sobanın arkasını ne çizersiniz?

Genel olarak, lateks boya Daha hızlı kuruduğu ve suyla temizlendiği için tercih edilir. Lateks boya, yağ bazlı kadar dayanıklı değildir ve lateksle boyanmış duvarların temizlenmesi o kadar kolay değildir.

Sobanın arkasındaki backsplash'i nasıl temizlerim?

Seramik, Mermer, Cam ve Plastik Backsplashes

  1. Yüzeye gresi çıkarmak için tasarlanmış çok amaçlı bir temizleyici püskürtün. ...
  2. Yumuşak bir bezle veya kağıt havluyla backsplash'inizi silin. ...
  3. Gresinizi çıkarmak zorsa, Grease Grizzly veya Goo Gone gibi ağır hizmet tipi bir yağ giderme temizleyicisi kullanın.


Alçıpanı dolapların arkasında bitiriyor musunuz?

Temizlemeyi planlıyorsanız, bitmiş olmalıdır. Su ile temas edecekse veya üzerine yağ bulaşacaksa bitirilmelidir. Onu asla göremeyeceğiniz bir dolabın arkasındaysa, o zaman yarım bırakmak oldukça yaygın .

Backsplash tezgahtan daha açık mı yoksa daha koyu mu olmalı?

Tipik olarak, bir backsplash, tezgahınızdan daha hafiftir . Aydınlık mutfaklar canlı ve davetkardır, bu nedenle backsplash için beyaz, bej, açık gri ve pastel renkleri düşünün. Cesur bir görünüm tercih ediyorsanız, kontrast eklemek için mermer bir tasarım, şekilli karolar veya kontrast oluşturan harç kullanın.

Mutfak için en popüler backsplash nedir?

Fayans dayanıklılıkları, satın alınabilirlikleri ve çeşitliliği nedeniyle mutfak backsplash söz konusu olduğunda en popüler seçimdir. Fayanslar tüm farklı malzemeler, renkler, şekiller ve boyutlarda gelir ve bu da onları herhangi bir stil veya zevk için doğal bir uyum haline getirir.

Peel ve stick backsplash devam ediyor mu?

Peel ve stick backsplashes zamanla renk değiştirmez . Backsplash'inize iyi baktığınız ve ona doğru temizlik bakımını yaptığınız sürece, size uzun süre dayanabilir. Gerçek malzemelerle yapıldıkları için alanın ucuz görünmesi konusunda endişelenmenize gerek yok.


Hangi backsplash en kolay temizlenir?

Seramik, porselen ve camdan yapılmış karo backsplash temizlemesi en kolay olanlardan bazılarıdır. Bu karoları temizlemek için gereken tek şey, yumuşak bir bezle aşındırıcı olmayan bazı temizleyicilerdir. Fayanslar ayrıca dayanıklı, suya dayanıklıdır ve çeşitli stillerde gelir.

Cam backsplash mutfak için iyi mi?

Cam ters sıçramalar dayanıklı, sıhhi ve oldukça çok yönlü . ... Cam backsplash'ler sızdırmazlık gerektirmez, leke tutmaz, küf ve bakterilere karşı dayanıklıdır. Birkaç dikiş yeri ve derz olmaması sayesinde, temizlenmesi ve bakımı da çok kolaydır.