Sobalar standart boyutta mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Akeem King
Puan: 4.4/5(55 oy)

En standart aralık boyutu yaklaşık 30 inç genişliğinde, 27-29 inç derinliğinde ve 36 inç yüksekliğinde . ... En standart ikinci soba boyutu 36 inç genişliğindedir, bu nedenle fazladan bir brülör veya eleman istiyorsanız bunu düşünün.

Çoğu soba aynı boyutta mı?

Gerçekten standart bir aralık boyutu yoktur, ancak çoğu stiller 30 inç genişliğindedir . Yerden tasarruf sağlayan aralıklar 20 inç genişliğinde olabilir. Lüks veya profesyonel tarzdaki aralıklar 36 inç ila 60 inç genişliğinde olabilir. Bir aralık için ortak bir yükseklik, bir mutfak tezgahı ile yaklaşık olarak aynı yükseklikte, 36 inç ila 36 1/2 inç uzunluğundadır.

Sobamın boyutunu nasıl bilebilirim?

Aralığınızın yüksekliğini alın yerden/ayaklardan pişirme yüzeyinin üstüne kadar ölçüm . Ve pişirme yüzeyi dediğimizde kontrol panelinin üstünü kastetmiyoruz. Sadece ocağın bulunduğu yere kadar ölçün. Genişliği elde etmek için yalnızca aralığın sol kenarından sağa doğru ölçün.

30 inçlik sobalar tam olarak 30 inç mi?

bu en yaygın soba 30 inç genişliğindedir . Bu genişlikte, çoğu soba 36 inç boyunda (standart mutfak masasına kadar) ve 25 inç derinliğindedir. Lütfen fırın kapağının kulplarının genellikle birkaç inç eklediğini unutmayın.

Fırınlar standart boyutlarda mı geliyor?

Fırınlar 24 inç genişliğinde , bir sonraki boyut 27 inç ve en yaygın 30 inç. 36 inçlik fırınlar da mevcuttur ancak çok daha az yaygındır. 27 ve 30 inçlik Tek duvarlı fırınlar için en yaygın yükseklik 29 inç iken, çift duvarlı bir fırın genellikle 50 ½ inç yüksekliğinde gelir.

Menzil Kurulumu İçin Alanınızı Nasıl Ölçersiniz

41 ilgili soru bulundu

Farklı soba boyutları nelerdir?

Soba boyutları kompakt, standart ve ekstra geniş boyutlardan oluşur. Soba genişlikleri Kompakt için 20–24 inç , standart için 30–36 inç ve ekstra geniş modeller için 48–60 inç. Derinlikler 25-27 inç ve yükseklikler 36-41 inç civarında kalırken, bazı kompakt modeller yükseklikle genişliği telafi ediyor.

30 inçlik bir sobanın gerçek boyutu nedir?

Çoğu standart soba - veya aralık - 30' genişliğinde ve yaklaşık 25-27' derinliğinde , kulplar ve düğmeler hariç. Sobalar genellikle kontrol panelleri hariç 36 'boyundadır - çoğu mutfak tezgahıyla aynı yüksekliktedir. Bu, daha sorunsuz bir entegrasyon için ocağın pişirme yüzeyinin tezgahlarla aynı hizada olmasını sağlar.

30 inçlik bir soba için ne kadar alana ihtiyacınız var?

Daha büyük bir soba veya belki de süslü bir ürün yelpazesine gidiyorsanız, kuralımızı sobanızın genişliğine uygulamanız gerekir. Yani, 30 inçlik bir soba için sahip olmanız gerekir 31 inçlik bir boşluk . Bu, soba ve dolaplarınız arasında yarım inçlik bir boşluk bırakacaktır.

30 inç fırın ne anlama geliyor?

Çoğu standart duvar fırını 24 inç, 27 inç veya 30 inç genişliğinde kategorilere ayrılır. Bunlar, kesin ölçümlerin biraz farklı olduğu yaklaşık değerler olma eğilimindedir. Örneğin, 30 inçlik bir duvar fırını aslında 29¾ inç genişliğinde .


Bir sobanın arkası ne kadar yüksek?

Arka panelli bir ünite için tipik toplam aralık yüksekliği: 45 ila 47 inç . Panel, sobanın arkasındaki duvara monte edilmiş herhangi bir raf veya destek braketi ile temas edebilir.

24 inçlik bir menzil çok mu küçük?

24-İnç Aralıklar, aşağıdakiler için bir tercihtir: küçük evler , şehir daireleri ve diğer küçük yaşam alanları. Elbette, daha küçük bir menzil daha az brülörle gelecektir, ancak boyut size daha fazla alana sahip olmanızı sağlar ve sizi daha becerikli olmaya teşvik eder. Çoğu 24' aralıkta dört brülör bulunur, bu da hevesli ev aşçıları için bolca yer sağlar.

Sürgülü soba ne kadar derin?

Bağımsız bir aralığın standart derinliği 25 inçtir (veya 63,5 santimetre). Kaydırmalı aralığın standart boyutu: 24 inç (veya 61 santimetre) . Bu, 24 inçlik standart karşı derinliğine dayanmaktadır. Standart seri, standart mutfak tezgahı tasarımına tam oturacak şekilde tasarlanmıştır.

Bir sobanın her iki tarafında ne kadar alana ihtiyacınız var?

En azından izin vermek 15 ila 18 inç sayaç alanı fırının bir tarafında. Soba veya set üstü ocağın her iki tarafında tezgah alanı bırakın - bir tarafta 12 ila 18 inç ve diğer tarafta 15 ila 24 inç.


Bir sobanın önünde ne kadar alana ihtiyacınız var?

Bir mutfak ocağının önünde ne kadar alan sağlanmalıdır? Asgari bir boşluk 'iş 40'lık bölge' (102 cm) diğer mutfak aletleri arasında 48-60 (122-152 cm) daha fazla boşluk bırakılarak bir mutfak ocağının önünde sağlanmalıdır.

Tüm aralıklar 30 inç genişliğinde mi?

Bir aralık (ocak ve fırın kombinasyonu) için en yaygın boyut 30'dur. inç genişliğinde , 36 inç yüksekliğinde (böylece üst kısım tipik mutfak tezgahıyla aynı hizadadır) ve 25 inç derinliğindedir - ancak fırın kapağı kolu birkaç inç ekleyebilir.

40 inçlik bir menzil yapan var mı?

FRANSIZ ARMANI - Lacanche Kanada. Ve Ilve, Lacanche ve klasik Wedgewoods ve diğerleri. 40' modellerimiz aslında oldukça popüler ve size çoğu standart 36' seriden çok daha fazla esneklik sağlar.

Duvar fırınlarının boyutları nelerdir?

Standart duvar fırın boyutları tipik olarak çalışır 24, 27 veya 30 inç genişliğinde . Derinlik ve yükseklik, genişlikten bağımsız olarak yaklaşık olarak aynı kalır. Çoğu tek duvarlı fırın 27 ila 29 inç yüksekliğindedir. Duvar fırın derinlikleri genellikle standart dolaplara sığacak şekilde 22 ila 24 inç arasında veya kulplar ve kapılar dahil edildiğinde toplam 27 inç arasında değişir.


Bir ocakta fit küp nasıl ölçülür?

Fırın kapağının içeriye ne kadar yapıştığını hesaba katarak fırın derinliğini arka duvardan öne doğru ölçün. Kübik inç kullanılabilir kapasite elde etmek için yüksekliği, genişliği ve derinliği çarpın . 1.728'e bölmek size bu sayıyı fit küp olarak verecektir.

24 inç fırına ne sığar?

Kapasite: Bekleyin 2 ila 3.5 fit küp iç 24 inç genişliğinde tek duvarlı fırın için alan ve 27 veya 30 inç genişliğinde tek duvarlı fırın için yaklaşık 4 ila 5 fit küp.

Standart sayaç yüksekliği nedir?

Mutfak – Standart mutfak tezgahı yüksekliği 36 inç (3 fit) zeminin üstünde. Bar tarzı oturma için tasarlanmış mutfak adaları 42 inç'e kadar tırmanabilir.