Sihirli füze bir cantrip mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Kaela West
Puan: 4.6/5(56 oy)

Bir sonraki D&D için oyun testi materyalinin ilk yinelemesinin sihirli füze olduğunu belirtmek de ilginçtir. cantrip, tek 1d4+1 dart .

Sihirli füze nedir?

Sen sihirli gücün üç parlayan dartını yarat . Her dart, menzil içinde görebileceğiniz, seçtiğiniz bir yaratığa çarpar. Bir dart, hedefine 1d4+1 kuvvet hasarı verir. Dartların hepsi aynı anda vurur ve onları bir ya da birkaç yaratığa vurmaya yönlendirebilirsiniz.

Magic Missile otomatik vuruş mu?

Evet. Sihirli füze, füze başına 1d4+1 hasar için otomatik olarak vurur. Ayrıca, teknik olarak bir saldırı bile değil çünkü saldırı rulosu yok. Onun sadece otomatik hasar Yukarıda bahsedilen Kalkan büyüsü gibi bir şeyi engellemek.

Magic Missile A büyü saldırısı mı?

Altıgen büyü, saldırılara fayda sağlar; bu, saldırı adı verilen veya bir saldırı rulosu içeren bir şey anlamına gelir. Sihirli füze ve ateş topu gibi büyüler saldırı içermez .

Sihirli füze başarısız olabilir mi?

Birçok Sihirli Füzeyle Ölüm

0 can puanınız varken herhangi bir hasar alırsanız, ölüm kurtarma atış hatası . Bu nedenle, 0 vuruş noktasındayken ne zaman bir şey size hasar verirse, bir kurtarma atışı hatası yaşarsınız.

1. Seviye Büyü #57: Sihirli Füze (5E)

29 ilgili soru bulundu

Sihirli füze AC'yi görmezden geliyor mu?

Evet . D&D'de 'Sihirli Füze Asla Iskalamaz' diye eski bir söz vardır. Fikir, temel olarak, hedefini her zaman vuran küçük bir hasar (füze başına) olmasıdır. Buradaki ipucu, bir saldırı yuvarlamasından veya kurtarış atışından bahsetmemesidir.

Sihirli füzeyi vurmak için yuvarlanmanız mı gerekiyor?

Sihirli füze için, 3d4+3 atmıyorsun ve toplamı herkese uyguluyorsun .

Druidler sihirli füze öğrenebilir mi?

Evet , ancak druid özelliği, büyü başına harcayabileceğiniz maksimum hasat zar sayısını belirtir. Sihirli füze, kaç tane füze yaratırsanız yaratın, bir büyüdür. 'Bir büyü için hasar verdiğinizde, havuzdan zar harcayarak bu hasarı artırabilirsiniz.

Sihirli füzeye direnilebilir mi?

ADOM'daki hiçbir şey Magic Missile'a karşı dirençli/bağışık değildir çünkü temel hasar vermez. ... Magic Missile, oyuncunun tek bir atışla normalden daha fazla hasar vermesini sağlayan zıplayan bir cıvata büyüsüdür.


Sihirli füze neden bu kadar iyi?

Düşük seviyelerde, Magic Missile bir düşmanı veya düşmanları ortadan kaldıracak veya önemli ölçüde hasar verecek kadar hasar verebilir . Düzeylerde yükseldikçe, doğrudan hasar kabiliyetine bakıyorsanız, hasar gerçekten ayağa kalkmaz. Burning Hands ve Scorching Ray gibi diğer büyüler Magic Missile'ı çabucak yenebilir.

Sihirli füzeyi kaç kez kullanabilirsin?

Kuralların 'Hasar Yuvarlamaları' bölümü (PHB s. 196, ayrıca çevrimiçi Temel Kurallarda) şunu söyler: Bir büyü veya başka bir etki aynı anda birden fazla hedefe hasar verirse, hepsi için hasarı bir kez yuvarlayın .

Bir büyücü sihirli füze alabilir mi?

Bildiğim kadarıyla, evet . Tek gereken, kısa bir dinlenmeden sonra tek hedef hasarı gerçekten vermek için büyücü ile sihirli bir başlangıç, hatta içinde sadece tek bir seviye. Bir Warlock olarak çok daha üstün olan Eldritch Blast'a sahipken neden Magic Missile'ı kullanasın ki?...

Sihirli füze ne kadar güçlü?

Aniden bu birinci seviye Magic füzesi çok daha güçlü hale gelir ve herhangi bir yerden etki eder. füze başına 3-6 hasar , yalnızca +1 Zeka bonusu olan bir Sihirbazsanız, ancak en fazla +5 olmasa da 10. seviyeye göre en az +4'e sahip olmanız daha olasıdır.


Zanaatkarlar sihirli füze öğrenebilir mi?

Zanaatkarlar artık yaygın büyülü eşyaları çoğaltabildiğinden, teknik olarak Sihirli Füze'nin büyüyle işlenmiş dövmelerini yapabilirler.

Ozanların sihirli füzesi olabilir mi?

Hayır. Bardik ilham 'tek yetenek kontrolü, hücum vuruşu veya kurtarış atışı' için kullanılabilir (PHB sayfa 53). İlham bir College of Valor Bard'dan geliyorsa, o zaman 'silah hasar kaydı' için de kullanılabilir (PHB sayfa 55). Sihirli füze bunlardan hiçbiri değil , bu nedenle Bardic Inspiration kullanılamaz.

Sihirli füze nesnelere çarpabilir mi?

Magic Missile hasar veremez

Magic Missile'ın hasar vermediği durumlar vardır. Büyü Kalkanı, şu dili içerdiği için bir durumdur: ...sihirli füzeden hasar almazsınız.

Her dart sihirli füze için yuvarlanıyor musunuz?

Netlik için @LeMarcSharma, Her füze ayrı bir rulo alır. ... Onun Tüm füzeler için 1 rulo .


Büyülerle vurmak için yuvarlanmak zorunda mısın?

Kurallar, bir büyünün çalışması için herhangi bir kontrolün gerekli olduğunu söylemez, bu nedenle büyülerin otomatik olarak gerçekleştiğini biliyoruz: döküm, genel olarak başarılı olmak için rulo gerektirmez . ... Diğer büyüler, büyünün başarılı etkisinin bir yaratığa vurup vurmadığını görmek için saldırı ruloları gerektirir.

Rahipler sihirli füzeyi saptırabilir mi?

Hayır, yapamazsın . Magic Missile, Menzilli Silah Saldırısı değildir. Monk yeteneği Deflect Missiles'ın metni aşağıdakileri belirtir: 3. seviyeden başlayarak, menzilli bir silah saldırısı ile vurulduğunuzda füzeyi saptırmak veya yakalamak için tepkinizi kullanabilirsiniz.

Sihirli Füze daha yüksek seviyelerde faydalı mı?

Bir büyücünün Magic Missile'ı hangi seviyede düşürmesi gerektiğini merak ediyorum. Scorching Ray'e kıyasla çoklu/tek hedefe inanılmaz hasar vermese de, otomatik olarak vuran bir vuruştur. daha yüksek AC canavarlarına karşı inanılmaz derecede faydalıdır .

Büyü değiştiricinizi sihirli füzeye ekler misiniz?

5e sihirli füzeye bir büyü saldırısı bonusu eklemeniz mi gerekiyor? Büyü açıklaması, büyü yapma yeteneğiniz hiç oyuna dönüşmeyebilir . ... Yaralanma, büyü yeteneği değiştiricinizin herhangi bir şekilde kullanıldığına dair hiçbir kanıt olmadan, sihirli füze başına 1d4+1 hasar olarak ayarlandı.