sen ambulant anlam?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bay Douglas Gorczany
Puan: 4.3/5(2 oy)

seyyar anlamı Hareket etmek veya dolaşmak . ... Ambulant tanımı, hareket edebilen kişidir. Yürümeyi yeni öğrenen küçük bir çocuk ayakta duran birine bir örnektir.

Gezici olmak ne anlama geliyor?

: yürüme veya özellikle yürüme pozisyonunda : ayaktan ve ayaktan hasta.

Ambulans cümle içinde nasıl kullanılır?

Kayıt, hasta ayaktayken ve rutin aktivitelerini yaparken yapılır. . Bu etkiler, ayakta tedavi gören hastalarda, yatakta istirahat halindeki hastalardan daha sık görülür. Tüm tasarımlar seyyar engelliler ve yaşlılar tarafından erişilebilir olacaktı.

kendi kendine gezen ne demek?

a. yatakla sınırlı değil; yürüyebilecek kadar güçlü veya güçlü . b. yürüyebilen hastalara hizmet vermektedir.

Amblend ne anlama geliyor?

yavaş, kolay bir tempoda gitmek; gezinti ; saunter: Kasabanın etrafında dolaştı. (bir atın) bacakları yanal çiftler halinde hareket ettirerek ve genellikle dört vuruşlu bir ritme sahip olarak yavaş bir hızda gitmek.

Ambulant Anlamı

39 ilgili soru bulundu

Ayakta hasta kimdir?

(bir hastanın) yürüyebilmek; yatakla sınırlı değil . ... 'Bu tür yerel ayaktan hastalar için hastane yatağı gerekmeyecek ve Kaza ve Acil servislerin yoğun mesaisi bir vuruşla hafifletilecek. '

İngilizce'de Ambulans ne demek?

: erken kiliselerde büyük bir minber veya okuma masası ve çağdaş Yunan ve Balkan kiliselerinde nefin müjde tarafında duran ve genellikle mektup tarafında muadili olan.

Ayakta duran bir hasta etrafta dolaşabilir mi?

, gezici (am'byū-lă-tōr'ē, am'bū-lant), Yürümek veya yürüyebilmek ; hastalık veya ameliyat sonucu yatağa veya hastaneye bağlı olmayan hastayı ifade eder.

ambulatuvar durum ne demek?

Hasta Ayakta Olduğunda

Bu şu anlama gelir hasta yürüyebilir . Ameliyat veya tıbbi tedaviden sonra hasta yardımsız yürüyemeyebilir.

Ne yürümüyor?

Non-ambulatory için Daha Fazla Tanım

Gezici olmayan araçlar yardımsız yürüyemiyor . ... Yürüyemeyen, başka bir kişinin fiziksel yardımı olmadan yürüyememek veya güvenli bir yere çıkamamak anlamına gelir.

Ebulliently ne demek

1: kaynar, çalkalanır. 2: coşku ile karakterize edilir: canlılık ve coşku coşkulu sanatçılara sahip olmak veya göstermek .

yarı seyyar ne demek?

Total Laminat Systems Ltd. tarafından ‹ › × fiziksel hareketlilik bozukluğu olan , ancak tekerlekli sandalyeye bağlı olmayanlar için bu tasarım bir dereceye kadar destek ve güvence ve bir baston veya çerçeve kullanımı için geniş bir alan sunar.

Yardımlı seyyar ne anlama gelmektedir?

Yardımla gezinmek için araçlar bir kişinin ayağa kalkmasına ve başka birinin veya bir şeyin yardımıyla yürümeye başlamasına yardımcı olmak . Ameliyattan sonra bir süre yatalak veya kronik bir durum nedeniyle yatalak olanlar için yardımlı ambulasyon özellikle gereklidir.

Ambulans kelimesi nereden geliyor?

ambulant kelimesinin kökeni

Latince yürüyüş, yürüyüşün mevcut katılımcısı (yürümek).

Envolent kişi nedir?

Indolent bir sıfat anlamıdır yavaş veya tembel . Bir hafta sonu sabahı yataktan kalkmak tembel bir gencin saatlerini alabilir.

Konuşmanın hangi kısmı seyyar?

Ambulant bir sıfat - Kelime Türü.

Ayakta bakım neden önemlidir?

Ayakta bakım siteleri, hastaneler, sağlık sistemleri ve doktorlar gibi sağlayıcıların kronik durumları daha proaktif bir şekilde yönetin , ciddi hastalıkları önlemek ve genel nüfus sağlığını iyileştirmek.

Hangisi ayaktan bakıma örnektir?

Ayakta bakım, ayakta tedavi ortamlarında sağlık uzmanları tarafından sağlanan bakımdır. ... Bu ayarlar şunları içerir: tıbbi ofisler ve klinikler , ayaktan cerrahi merkezleri, hastane ayakta tedavi bölümleri ve diyaliz merkezleri.

Ayakta bakımın faydaları nelerdir?

İçindekiler

  • Geliştirilmiş maliyet yapısı.
  • Artan pazar payı.
  • Artan hasta rahatlığı/memnuniyeti.
  • Topluluk ihtiyaçlarını karşılamak için iyileştirilmiş erişim.

seyyar tuvalet nedir?

Ambulant Tuvaletler Yürüyen engelli bireyler için özel olarak tasarlanmış erişilebilir bir tuvaletin sunduğu kadar yer gerektirmeyen (artrit hastası veya yürüyen çerçeve kullanıcısı gibi).

Ayakta tedavi ve ayakta tedavi aynı şey midir?

Ayakta hasta hizmetleri de denir ayakta tedavi . Hastanede kalmadan alabileceğiniz her türlü sağlık hizmeti ayakta tedavidir.

ayaktan taburculuk ne demek?

A ayakta tedavi bölümünün sonunu işaret eden hasta taburculuğu . Ayaktan taburculuk türleri.

Ambo ve Minber arasındaki fark nedir?

Minber, Batı kilise mimarisinde, yükseltilmiş ve kapalı bir platform vaazın bir hizmet sırasında verildiği . Yaklaşık 9. yüzyıldan başlayarak, Hıristiyan kiliselerinde biri İncilleri okumak için, diğeri Yeni Ahit'in Mektuplarını okumak için ambos adı verilen iki masa sağlandı.

Bisaya'da Ambot nedir?

Bu Tagalog değil, Cebuano (Visayas). Anlamı ' Bilmiyorum ' veya 'Bunun/bunun hakkında hiçbir fikrim yok'. Bazen kulağa kaba ve çok sıradan geldiği için dikkatli olun, bu yüzden arkadaşlarınıza veya ailenize kullanın ve asla ciddi konuşmalarda kullanmayın.

Avustralya'da Ambo ne anlama geliyor?

Avustralya İngilizcesinde bir 'ambo' bir ambulans memuru , bir 'reffo' bir mültecidir ve bir 'rello' bir akrabadır. 'demo' (gösteri), 'muso' (müzisyen) ve 'preggo' (hamile) dahil olmak üzere bu tür kısaltmaların birçoğu küresel İngilizce'ye girmiştir.