Sizin yankılanmanız ne anlama geliyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Kaia Gusikowski
Puan: 4.5/5(33 oy)

1 : yankılanmaya meyilli . 2: yankı ile işaretlenmiş: rezonans. Yankılanan Eşanlamlılardan Diğer Sözcükler Örnek Cümleler Yankı Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinin.

Parça kelimesi ne anlama gelir?

: bir şeyin kırık parçası veya parçası . : tamamlanmamış kısım. parça. fiil.

Yankılanma kelimesini nasıl kullanıyorsunuz?

Cümledeki yankılanma örnekleri

yankılar nın-nin sesi Oda çok büyük olmasına rağmen, sesi çok az yankı ile duyulabiliyordu.

patlamak ne demek?

: çok hızlı büyüyen veya genişleyen . : yüksek ve alçak : düşük bir gümbürtü sesine sahip olmak. : çok güçlü veya güçlü.

Bir yankılanma örneği nedir?

Bir yankılanma örneğidir büyük bir hoparlörde yankılanan ses . Bir alışveriş merkezinde izinsiz girilmez yasasının yakındaki bir lisedeki öğrenciler üzerindeki etkisi, bir yankılanma örneğidir. Bir yankı veya bir dizi örtüşen eko. Marylin'in bağırışını izleyen yankı mağarayı doldurdu.

REZERVASYON kelimesinin anlamı nedir?

43 ilgili soru bulundu

Bir yankı yankılanma örneği midir?

İşte hızlı bir açıklama: Bir yankı bir bir ses dalgasının tek yansıması uzak bir yüzeyden. Yankılanma, bu tür yankıların üst üste binmesiyle oluşturulan ses dalgalarının yansımasıdır. ... Yankı, mesafeyi ölçmek için kullanmak için yeterli seyahat süresine izin vermez.

Basit kelimelerde yankılanma nedir?

yankılanma sesin orijinal kaynağı ses yaymayı bıraktıktan sonra ses dalgaları titreşmeye devam ettiğinde . Yankı yankılara neden olabilir.

Ne tür bir kelime patlıyor?

patlayan sıfat (başarılı)

İş dünyasında patlama ne anlama geliyor?

Boom Nedir? Bir patlama anlamına gelir içinde ticari faaliyetin arttığı bir dönem iş, pazar, endüstri veya bir bütün olarak ekonomi. Bireysel bir şirket için patlama, hızlı ve önemli satış büyümesi anlamına gelirken, bir ülke için patlama, önemli GSYİH büyümesi ile işaretlenir.

patlama kelimesinin Eş anlamı nedir?

Bu sayfada, patlama ile ilgili 47 eşanlamlı, zıt anlamlı, deyimsel ifade ve ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz, örneğin: bom , gelişen, zenginleşen, müreffeh, tutumlu, hızlı genişleyen, çivileme, kükreyen, gelişen ve gelişmek.

yankılanma ne demek?

yankılanan bir ses . yankılandığı veya yansıtıldığı gerçeği. ... kapalı bir alanda sesin birden fazla yansımasının neden olduğu, kaynağı durduktan sonra sesin kalıcılığı. bir yankı fırınında olduğu gibi, bir şeyi yansıyan ısıya maruz bırakma eylemi veya süreci.

Reverberate cümle içinde nasıl kullanılır?

Yankılanan cümle örneği

  1. İman ve kurtuluş peygamberi İşaya'nın Mesihi kehanetleri, sonraki tüm yüzyıllarda yankılanmaya yazgılıydı. ...
  2. İlk atışlar, diğerleri çınlayana kadar yankılanmayı henüz kesmemişti ve daha fazlasının birbirine karıştığı ve birbirine geçtiği duyuldu.

Yankılanma iyi mi kötü mü?

Bir yankı zamanını tanımlama iyi veya kötü olarak büyük ölçüde alanı nasıl kullanmayı planladığınıza bağlıdır. ... Daha uzun süre konuşmayı anlamayı zorlaştırır ve bu, kafeinlerini sohbetle seven müşterileri hayal kırıklığına uğratır. Sınıf- Bir sınıfta daha uzun bir yankı süresi, öğretmenler için hayatı zorlaştırır.

Bir parça örneği nedir?

İşte bir cümle parçasının göze batan bir örneği: yağmur yüzünden . Yağmur nedeniyle tek başına tam bir düşünce oluşturmaz. ... Şimdi parça, öznesi (parti) ve fiili (iptal edildi) olan bir cümleye eklenmiş bağımlı bir cümle haline geldi.

Parça nedir ve örnek veriniz?

Parça, tam bir düşünceyi ifade etmeyen bir kelime grubudur. Tam bir cümle değil, ama bir cümle olabilir. Parça Örnekleri: verandadaki çocuk . kırmızı arabanın solunda .

Bir cümlede parça ne anlama geliyor?

Parçalar tamamlanmamış cümlelerdir. Genellikle, fragmanlar ana yan tümceden kopan cümle parçaları . Bunları düzeltmenin en kolay yollarından biri, parça ile ana cümle arasındaki noktayı kaldırmaktır. Yeni birleştirilmiş cümle için başka türde noktalama işaretleri gerekebilir.

İş patlaması nasıl diyorsunuz?

patlayan

  1. büyüyor.
  2. karlı.
  3. zengin.
  4. kükreyen.
  5. gelişen.
  6. başarılı.
  7. bom.
  8. başarılı.

Boom bir işletmeyi nasıl etkiler?

Boom: yüksek düzeyde tüketici harcaması, iş güveni, kar ve yatırım . Fiyatlar ve maliyetler de daha hızlı yükselme eğilimindedir. Ekonomideki büyüme yeni işler yarattığı için işsizlik düşük olma eğilimindedir. ... Yedek kapasite artar + işletmeler stokları azalttıkça artan işsizlik.

Ekonomide patlamaya neden olan nedir?

Bir patlamanın nedeni, tüketici harcamalarında artış . Ekonomi geliştikçe, aileler daha güvenli hale geliyor. Daha iyi işler, yükselen ev fiyatları ve yatırımlarından iyi bir geri dönüşle destekleniyorlar. Sonuç olarak, artık büyük satın alımları ertelemeleri gerekmiyor.

Booming bir yansıma mı?

Onomatopoeia, tanımladıkları eyleme benzeyen kelimelerdir. Bunlar achoo, bang, boom, clap, fizz, pow, splat, tik tak ve zap gibi kelimeleri içerir.

Boom bir ünlem mi?

bir ünlem olarak kullanılan bom:

Bir patlama sesi .

bom ne isim

bom isim ( BÜYÜME DÖNEMİ )

ani bir ekonomik büyüme dönemi, özellikle de çok para kazanılmasıyla sonuçlanan bir dönem: Sigorta sektörü, bir canlanma ve çöküş kısır döngüsünden zarar gördü. bir şeyin artması veya bir şeyin daha popüler hale geldiği bir zaman: Bu yıl kitap satışlarında bir patlama yaşandı.

Yankılanma Sınıf 8 nedir?

yankılanma birden fazla yansıma nedeniyle durdurulduktan sonra sesin kalıcılığı olgusu kapalı bir yüzey içinde mobilya, insan, hava vb.

Yankılanma Sınıf 9 ile ne kastedilmektedir?

NCERT Soru 15 - Bölüm 12 Sınıf 9 - Ses (Silindi)

yankılanma Orijinal ve Yansıyan Ses arasındaki süre 0,1 saniyeden az olduğunda gerçekleşir . Ses emici malzemeler kullanılarak yankılanma azaltılabilir. Örneğin duvarlarda ağır perdeler kullanılmaktadır. Sesi emmek için halı serilir.

Yankı Sınıf 10 nedir?

Ses Dalgalarının Yansıması – Ses dalgasının duvar, sac, kontrplak vb. bir yüzeye çarparak geri dönmesine ses dalgasının yansıması denir. ... Yansıtıcı yüzeyde tekrarlanan yansımalar nedeniyle ses uzar. Bu etki yankılanma olarak bilinir.