Laminat parkeyi şaşırtmak zorunda mısınız?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Ellen Runte
Puan: 4.6/5(33 oy)

Laminat parke üreticileri genellikle zeminlerinin 6 ila 12 inç arasında herhangi bir yerde kademeli olmasını gerektirir , hatta bazı üreticiler daha fazlasını istiyor. ... Döşemenizi asla kısa kesmeyin, hem estetik açıdan hoş değil hem de zemini hiç şaşırtmamakla aynı sorunları gündeme getirebilir.

Laminat parkeyi kademelendirmezseniz ne olur?

Düzgün kademelendirilmemiş laminat parke ile ilgili temel sorun, bitişik olduğu panolardan ayrılma olasılığı daha yüksektir . Ayrıca, ciddi durumlarda, panolar kaldırılabilir veya yerinden çıkabilir.

Laminat parkeyi şaşırtmak gerekli mi?

Laminat yüzer bir zemindir ve bütün bir ünite olarak kurulmalı ve kademelendirilmelidir . Tahtaların kısa aralıklarla sürülmesi, aynı zamanda, hiç şaşırtmamanın neden olabileceği aynı sorunlara da yol açabilir. Sorunlar zamanın bir noktasında ortaya çıkacak, işte bu yüzden kısa sendeleme yapmamalısın.

Vinil tahta döşemeyi şaşırtmak zorunda mısınız?

Vinil döşemeyi düzgün şekilde şaşırtmanın anahtarı, her üçüncü sıradaki ilk tahta, iki sıradaki ilk tahtalardan en az iki-üç inç daha uzun veya daha kısa . Bu, ek yapısal stabilite de sunan düzgün, şaşırtıcı bir desenle sonuçlanır.

Vinil tahta döşeme altında küf büyüyebilir mi?

Vinil zeminler neme karşı dayanıklı olmasına rağmen, kenarlarda su birikintisi varsa küf ve küf büyüyebilir , oluklar veya zeminin altında.

Yeni başlayanlar için Laminat Parke Nasıl Kurulur

17 ilgili soru bulundu

Vinil tahta döşeme üzerinde ne kadar sürede yürüyebilirsiniz?

Vinil Döşeme Üzerinde Ne Zaman Yürüyebilirsiniz? Yepyeni vinil döşemeyi kurduktan sonra, Yürümeden önce en az bir gün bekleyin çünkü: Dikişlerin sertleşmesi gerekiyor: Vinil levhanızın, tahta veya fayans döşemenizin altındaki yapıştırıcının, kurulumdan sonra altındaki zemine alışması için en az bir gün gerekir.

İlk laminat sırasının dilini kesmeniz gerekiyor mu?

İlk tahtayı dil tarafı duvara bakacak şekilde yerleştirin, genişleme için 1/8' izin verdiğinden emin olun. Öneririz bu ilk sırada dili kesmek Genişleme boşluğu ile ilgili herhangi bir sorunu önlemek için. ... Çok kısaysa, yeni bir tahtayı ikiye kesin ve ikinci sırayı başlatmak için bir yarısını kullanın.

Laminat parke döşerken süpürgelikleri çıkarmanız mı gerekiyor?

Kolaylık, uygun zemin montajı ve tasarruf için, kurulum işlemi sırasında süpürgeliği çıkarın ve yeni döşeme ile yeniden kullanın . Çoğu laminat türü alt zemine sabitlenmediğinden, süpürgelik onu güvenli bir şekilde yerinde tutmaya yardımcı olacaktır.

Laminat parke üzerinde ne kadar sürede yürüyebilirsiniz?

zeminin sertleşmesini bekleyin

Yeni zemininizi kullanmadan veya odaya taşınmadan önce zeminin tamamen kürlenmiş olduğundan emin olun. yerde yürümeyin kurulumdan sonra 24 saat . Bunu yaparsanız, kuruluma zarar vererek düz olmayan bir zemine neden olur.


Laminat parkeyi yapıştırıyor musunuz?

Laminat parkenin yapıştırılması tavsiye edilmez. . Yüzer bir zemin olduğu için kilitleme sistemleri ile kendini desteklemesi amaçlanmıştır ve alt zeminle bağlantısı yoktur.

Laminat parkenin altına neler girer?

Nedir Laminat Altlık ? Laminat altlık, laminat parkenin altına yerleştirilen yumuşak bir peddir. Altlık, laminat parkelerin daha düzgün durmasına, daha iyi bağlanmasına ve zeminin ayak altında biraz daha yumuşak hissetmesine yardımcı olur.

Laminat parke döşerken nereden başlarsınız?

Her zaman parke döşemeye başlayın odadaki en belirgin ve göze çarpan duvar boyunca . Bu şekilde, oda kare dışındaysa, çarpık kesim dolabın ayak parmağının altına gizlenecektir. Zemini düz ve kare tutmak için, duvar düz olmayabilir çünkü laminatı duvardan uzağa döşemeye başlayın.

Laminatın hangi tarafı duvara dayanır?

Dil laminat parke kurulumuna başlarken duvara dayamak isteyeceğiniz taraftır.


Laminat parkeyi kesmek için en iyi araç nedir?

yapboz birkaç nedenden dolayı laminat zeminleri kesmek için kullanılabilecek en iyi elektrikli alettir. Hafif, önemli çünkü bütün gün elinizin altında olacak. Ayrıca, en iyi bıçaklar ucuzdur.

Laminat parkeyi sağdan sola döşeyebilir misiniz?

Laminat Parke Kurulum Talimatları

Odanın sol tarafından başlayın ve sağa doğru çalışın . Genişleme bölgesini kurmak için her bir duvar boyunca ara parçaları yerleştirin. ... Duvar ile laminat arasına ayırıcı koymayı unutmayın!

Vinil tahta döşeme ile ilgili sorunlar nelerdir?

Vinil tahta döşeme ile ilgili problemler şunları içerir: kenarlarda renk değişikliği, leke, çizik, soyulma, çatlama ve ufalanmaya eğilimli . Ayrıca, dikkat etmeniz gereken kurulumla ilgili bazı hatalar da vardır. Bunlara kıvrılma, eğrilme, pik yapma ve küflenme ve küflenme dahildir.

Yapıştırılmış vinil tahta döşeme üzerinde yürüyebilir misiniz?

Kurulumdan sonra en az 48 saat vinil döşemeniz üzerinde yürümeyin. . Klik kilit vinilleri hemen üzerinde yürünebilir, ancak yapıştırılmış plakalara güvenli bir şekilde oturması için zaman verilmelidir. Vinili süpürürken çırpıcı çubuk kullanmayın. Bu, zeminlerinizde çizilmeye ve başka hasarlara neden olabilir.


Vinil tahta döşeme döşemek için mobilyaları çıkarmanız mı gerekiyor?

Vinil döşeme için şunları yapabilirsiniz: mobilyalarınızı odadan odaya getirin parke veya laminat parke ile yaptığınız gibi. Vinili oyuklardan veya çöküntülerden korumak için mobilyanızın altında dolgu kullanmanız da gerekir.

Ya vinil tahta döşemenin altına su girerse?

Zemini su basmışsa, sorunu ve hasarı değerlendirmek için vinil plakaları zeminden çıkarmanız gerekebilir. Sel suyunu hızla çekmek ve nem gidericileri ve fanları hemen çalıştırmaya başlamak için Shop Vac veya paspas kullanın. Ardından kurulumcunuzu arayın.

Vinil plakalardan su sızabilir mi?

Vinil tahta döşeme suya dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır ve yüzeydeki suyu itmede çok iyidir. Bununla birlikte, bir sızıntıya sürekli maruz kalmak, suyun yüzeyin altına sızmasına ve döşemeye zarar vermesine neden olabilir. Kurulumdan önce uygun şekilde kapatılmazsa, alt zeminden de su gelebilir.

Vinil tahta döşeme altında bir nem bariyerine mi ihtiyacınız var?

Yani, karo, vinil döşeme ve hatta parke üzerine vinil tahta döşeme kuracaksanız. Kontrplak zeminde olduğu gibi, nem bariyeri konusunda endişelenmenize gerek yok ; altlık yastıklama ve ses yalıtımı sağlamalıdır.