Satılan malın maliyeti formülü?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Berniece Metz
Puan: 4.7/5(67 oy)

Temel düzeyde, satılan malın maliyeti formülü şöyledir: Envanter + satın almaların başlatılması - envanterin sona ermesi = satılan malların maliyeti . Bununla birlikte, bunu pratikte yapmak için envanterinize değer vermek ve maliyetlerinizi muhasebeleştirmek için net ve tutarlı bir yaklaşıma ihtiyacınız var.

Satılan malın maliyetini nasıl hesaplarsınız?

Satılan malın maliyeti için temel formül:

  1. Başlangıç ​​Envanteri (yıl başında)
  2. Artı Satın Almalar ve Diğer Maliyetler.
  3. Eksi Bitiş Envanteri (yıl sonunda)
  4. Satılan Malların Maliyetine Eşittir. 4

Malların maliyetinin formülü nedir?

Satılan malın maliyeti formülü

Envanter + satın almaların başlatılması - envanterin sona ermesi = satılan malların maliyeti .

COGS'ye neler dahil edilmelidir?

Satılan malların maliyeti (COGS), bir şirketin bir dönem boyunca sattığı ürünleri edinme veya üretme maliyetidir, bu nedenle ölçüme dahil edilen tek maliyet, aşağıdakiler dahil olmak üzere ürünlerin üretimine doğrudan bağlı olanlardır. işçilik, malzeme ve genel üretim maliyeti .

Birim başına satılan malların maliyetini nasıl hesaplarsınız?

Ağırlıklı ortalama altında, satılmaya hazır malların toplam maliyeti, satılmaya hazır malların birim maliyetini bulmak için satılmaya hazır birimlere bölünür. Bu satılan malların maliyetini bulmak için satılan malların gerçek sayısı ile çarpılır . Yukarıdaki örnekte, birim başına ağırlıklı ortalama 25 ABD Doları / 4 = 6,25 ABD Dolarıdır.

Satılan Malların Maliyeti (COGS) açıklandı

36 ilgili soru bulundu

1 adet fiyatı nedir?

Satılan malların maliyeti veya satışların maliyeti olarak da adlandırılan birim başına maliyet, bir şirketin sattığı ürünün bir birimini üretmek için ne kadar para harcadığı . Şirketler bu rakamı mali tablolarına dahil eder.

Bilançoda satılan malların maliyetini nasıl hesaplarsınız?

COGS formülü olarak da adlandırılan satılan malların maliyeti formülü: Başlangıç ​​Envanteri + Yeni Satın Almalar - Bitiş Envanteri = Satılan Malların Maliyeti . Başlangıç ​​envanteri, önceki hesap dönemine ait bilançodaki envanter bakiyesidir.

Satılan malın maliyetine hangi 5 kalem dahildir?

Satılan malların maliyetini oluşturan kalemler şunları içerir:

  • Yeniden satılması amaçlanan kalemlerin maliyeti.
  • Hammadde maliyeti.
  • Bir ürünü yapmak için kullanılan parçaların maliyeti.
  • Doğrudan işçilik maliyetleri.
  • Ürünün yapımında veya satışında kullanılan malzemeler.
  • Üretim sahası için kamu hizmetleri gibi genel giderler.
  • Masraflarda nakliye veya navlun.

COGS ile işletme giderleri arasındaki fark nedir?

COGS, üretim tesisi için doğrudan işçilik, doğrudan malzemeler veya hammaddeler ve genel giderleri içerir. ... İşletim giderleri COGS'ye dahil olmayan kalan maliyetlerdir .

COGS ve giderler arasındaki fark nedir?

Bu iki satır arasındaki fark, satılan malın maliyetinin yalnızca sattığınız ürünlerin üretimiyle ilgili maliyetler gider satırınız, işletmeyi yürütmekle ilgili diğer tüm maliyetlerinizi içerirken yıl için.

Excel'de satılan malların maliyetini nasıl hesaplarım?

Satılan Malların Maliyeti = Başlangıç ​​Envanteri + Yıl içindeki satın almalar - Bitiş Envanteri

  1. Satılan Malların Maliyeti = Başlangıç ​​Envanteri + Yıl içindeki Satın Almalar - Envanter Sonu.
  2. Satılan Malların Maliyeti = 20000$ + 5000$ – 15000$.
  3. Satılan Malların Maliyeti = 10.000$.

Maliyeti nasıl hesaplıyoruz?

Bunu bulmanın formülü basitçe sabit maliyetler + değişken maliyetler = toplam maliyet . Yukarıda verilen sabit maliyet ve değişken maliyet örneklerini kullanarak toplam maliyetimizi şu şekilde hesaplarız: 2210 USD (sabit maliyet) + 700 USD (değişken maliyet) = 2910 USD (toplam maliyet).

Asal maliyet formülü nedir?

Asal maliyet formülü, basitçe, belirli bir süre boyunca oluşan hammadde maliyeti ve doğrudan işçilik maliyetinin bir toplamı olarak ifade edilir. Matematiksel olarak, şu şekilde temsil edilir: Asal Maliyet = Hammadde Maliyeti + Doğrudan İşçilik Maliyeti .

Satılan malların maliyeti borç mu yoksa alacak mı?

Satılan malların maliyeti, müşterilere satılan malların satıcısına stok maliyetidir. Satılan Malın Maliyeti, bir GİDER kalemidir. normal borç bakiyesi (Borç artacak ve alacak azalacak).

Satılan malın maliyetinin ortalama stoka bölünmesine eşit olan nedir?

Envanter devir oranı formülü satılan malın maliyetinin aynı dönem için ortalama envantere bölümüdür.

COGS örnekleri nelerdir?

COGS olarak listelenebileceklerin örnekleri şunları içerir: malzeme maliyeti, işçilik , bakkallar, genel giderler ve depolar gibi yeniden satılan malların toptan satış fiyatı. Doğrudan bir ürünü üretmek için kullanılmayan herhangi bir iş malzemesi COGS'ye dahil değildir.

Hangi satır öğesi gider değildir?

Tedarik gelir tablosunda bir gider değil, bilançoda bir varlıktır. Gerekçe: Alacak hesapları, gelir tablosunda bir gider değil, bilançoda bir varlıktır.

Yardımcı programlar COGS'ye dahil mi?

COGS, genel giderler gibi dolaylı giderleri içermez. Satılan malın maliyetini hesaplarken, maliyetleri hesaba katmayın kamu hizmeti, pazarlama, kira ve nakliye masrafları gibi.

1040'ta satılan malların maliyeti hangi satırdadır?

satılan malın maliyeti) raporlanır 21. satır , Form 1040'ınızın Diğer Geliri. Kalan giderler, yalnızca düzeltilmiş brüt gelirin %2'sini aştığı ölçüde bir vergi avantajı sağlayan ayrıntılı kesintiler olarak Çizelge A'da rapor edilir.

Hizmetler için satılan malların maliyeti nedir?

Satılan malın maliyeti bir ürün veya hizmet yaratmanın veya üretmenin toplam maliyeti . Malzeme, depolama ve nakliye masraflarını içerir. Ayrıca işçilik, yönetim ve denetçi maliyetleri gibi dolaylı genel giderleri ve depolar, tesisler ve ekipman için hizmet giderlerini de içerir.

Bir imalat şirketi için satılan malların maliyetini nasıl hesaplarsınız?

Bir imalat şirketi için satılan malların maliyetinin hesaplanması:

  1. Bitmiş Ürün Envanterinin Başlangıcı.
  2. Ekleyin: Üretilen Malların Maliyeti.
  3. Eşittir: Satışa Hazır Mamuller.
  4. Çıkarma: Bitiş Mamul Envanteri.
  5. Eşittir: Satılan Malların Maliyeti.

Maliyet birimi örneği nedir?

Genellikle maliyet birimleri kuruluş tarafından üretilen nihai ürünler örneğin, bir araç üreticisi için araçlar, bir nakliye işinde yolcu-mil, bir hastanede operasyon, bir maliyet biriminin örnekleridir. ... Bu durumlarda, maliyetlendirilen her parça bir maliyet birimi olarak ele alınabilir.

Hizmet maliyetini nasıl hesaplarsınız?

Kar marjı — Bir hizmetin fiyatını belirlemek için maliyetlerinizi toplayın ve bu sayıyı istediğiniz kâr marjı yüzdesiyle çarpın. Yatırım Zamanı — Hizmet sağlamaya harcadığınız zamanı hesaplayın — bir projeye ne kadar uzun süre harcarsanız o kadar çok kazanmalısınız.

Sabit maliyeti bulmanın formülü nedir?

Sabit Maliyet = Toplam Üretim Maliyeti – Birim Başına Değişken Maliyet * Hayır. Üretilen Birim Sayısı

  1. Sabit Maliyet = 200.000 $ – 63.33 $ * 2.000.
  2. Sabit Maliyet = 73.333,33 ABD doları.

Prime maliyet örneği nedir?

Doğrudan üretim sürecinde kullanılan işçilik maliyeti ve bordro vergileri, asal maliyetlerin bir parçasıdır. Malların üretimine hizmet etmek ve danışmanlık yapmak için kullanılan işçilik de asal maliyetlere dahildir. Doğrudan işçilik örnekleri şunları içerebilir: montaj hattı çalışanları, kaynakçılar, marangozlar, cam işçileri, ressamlar ve aşçılar .