Bir çalışma alanı mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Elenor Moore
Puan: 5/5(38 oy)

Akademik bir disiplin veya çalışma alanı olarak bilinir bir bilgi dalı . Yüksek öğrenimin akredite edilmiş bir parçası olarak öğretilir. ... Bazı akademik disiplinlerin nasıl sınıflandırılması gerektiği konusunda bir fikir birliği yoktur (örneğin, antropoloji ve dilbilimin sosyal bilimler disiplinleri mi yoksa beşeri bilimler içindeki alanlar mı olduğu).

Bir çalışma alanı nedir?

Filtreler . Akademik konsantrasyon alanı; bir disiplin .

Çalışma alanı örnekleri nelerdir?

ABD'de Ortak Çalışma Alanları:

  • Havacılık ve Havacılık Bilimi.
  • Antropoloji.
  • Sanat.
  • İş idaresi.
  • Kimya.
  • Ekonomi.
  • Eğitim.
  • Mühendislik.

5 çalışma alanı nedir?

Bu kümedeki terimler (6)

  • Sosyal bilimlerin beş alanı. coğrafya, ekonomi, hükümet, kültür ve tarih.
  • coğrafya. İnsanların, yerlerin ve çevrenin incelenmesi.
  • ekonomi. İnsanların mal ve hizmetleri üreterek, değiş tokuş ederek ve kullanarak kaynaklarını nasıl yönettiğinin incelenmesi.
  • devlet. ...
  • kültür. ...
  • Tarih.

Çalışma alanı için ne koymalıyım?

Özel bir şey yapmadıysanız veya herhangi bir konu alanında daha fazla ders almadıysanız, o zaman genel. Bir konu alanında 5 veya daha fazla sınıfınız varsa, genel diyebilirsiniz. Bilim, Matematik, İngilizce , vb). AP dersleri aldıysanız, bunu Üniversite Hazırlık olarak belirtebilirsiniz.

Çalışma Alanınızı Seçmek

18 ilgili soru bulundu

Çalışma alanı cevabın nedir?

Odak güçlü yönlerin hakkında ve şirkete ne ekleyebilirsiniz.

Bu, güçlü yönlerinizi vurgulama ve seçtiğiniz çalışma alanının sizi geleceğiniz için nasıl hazırladığını gösterme şansınız. Bilediğiniz beceriler hakkında konuşun ve bunları peşinde olduğunuz işle alakalı hale getirin.

Ana çalışma alanı nedir?

'Binbaşı' nedir? bu Derecenizi takip ederken odaklandığınız çalışma alanı genellikle sizin ana dalınız olarak anılır. Ana dallar, bir grup temel sınıfın yanı sıra lisans programınız tarafından belirlenen ek gereksinimlerden oluşur.

Matematik hangi bilim dalıdır?

Matematik, en geniş anlamıyla, sadece eş anlamlıdır. biçimsel bilim ; ancak geleneksel olarak matematik, daha spesifik olarak dört alanın koalisyonu anlamına gelir: aritmetik, cebir, geometri ve analiz, bunlar sırasıyla nicelik, yapı, uzay ve değişimin incelenmesidir.

Ana çalışma alanı örneği nedir?

Ana Çalışma Alanı (MFS) sınıflandırma yapısı, 10 geniş veya ana kategoriden oluşur: eğitim, eğlence ve danışmanlık hizmetleri ; güzel ve uygulamalı sanatlar; beşeri bilimler ve ilgili alanlar; sosyal bilimler ve ilgili alanlar; ticaret, yönetim ve işletme yönetimi; tarımsal, biyolojik, ...

Psikoloji bir çalışma alanı mıdır?

Psikoloji çok geniş bir alan , ve mezun olan psikoloji öğrencileri için birçok kariyer seçeneği mevcuttur. Klinik ve danışmanlık psikolojisi, psikolojik bozuklukları anlamak, önlemek ve tedavi etmek amacıyla psikolojinin çalışılmasını ve uygulanmasını içerir.

Bilgisayar bilimi bir çalışma alanı mıdır?

Bilgisayar bilimi bilgisayarların ve hesaplama sistemlerinin incelenmesi , dünyamıza güç veren yazılım ve yazılım sistemlerinin teorisi, tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanmasına odaklanmaktadır. Birçok insan bilgisayar bilimini programcı olmakla eşit tutar. Programlama gerekli olsa da, disiplinin sadece bir parçasıdır.

Bir çalışma alanı projesi nedir?

Çalışma Alanı projesi, BIS lisans programında son adım . Zorlu bir çalışma olduğundan, öğrenciler projeye başlamadan önce akademik yazı, araştırma metodolojisi ve kütüphane araştırmasında uzmanlaşmalıdır. ... Öğrenci için ilk adım, bir proje için genel bir fikir geliştirmektir.

Ticaret bir çalışma alanı mıdır?

Ticaret bir finansal bilgi/işlemler, ekonomik değer ticareti vb. ile ilgilenen öğrenciler için alan . Öğrenciler genellikle 12. Sınıfı tamamladıktan sonra Ticarete başlamayı düşünürler. Ticaret alanında kariyer yapmayı dört gözle bekleyen öğrencilerin önünde çok çeşitli seçenekler vardır.

Yan dal çalışma alanı nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, küçük ikincil bir akademik disiplin - ana dalın yanı sıra odaklanılacak başka bir konu . ... Birçok kişi, ana dallarını destekleyen konularda yan dal. Belki genel bir alanda uzmandırlar ve yan dallarını belirli bir alana odaklanmak veya uzmanlaşmak için kullanırlar. Örneğin, işletme bölümleri Pazarlama alanında yan dal olabilir.

Matematik resmi bir bilim midir?

Biçimsel bilim bir resmi dil disiplinlerini inceleyen bilim dalı mantık, matematik, istatistik, teorik bilgisayar bilimi, yapay zeka, bilgi teorisi, oyun teorisi, sistem teorisi, karar teorisi ve teorik dilbilim gibi resmi sistemlerle ilgilidir.

Matematiğin üç dalı nelerdir?

Saf matematiğin ana dalları şunlardır: Cebir . Geometri . Trigonometri .

Matematik bir bilim midir?

matematik kalite, yapı, mekan ve değişim bilimi ve çalışması . ... Sayılar ve noktalar gibi matematiksel nesnelerin doğal olarak var olup olmadığı veya insan yapımı olup olmadığı konusunda tartışmalar var. Matematikçi Benjamin Peirce, matematiği 'gerekli sonuçları çıkaran bilim' olarak adlandırdı.

Ana çalışma alanında ne yazıyorsunuz?

Listele verilen derece . Bir eğitim girişinin son veya ana satırında, aldığınız dereceyi listeleyin. Bu sizin ana çalışma alanınızdır. Örneğin, psikoloji alanında dört yıllık bir dereceyi tamamlarsanız, bunu Psikoloji Lisans Derecesi veya Psikoloji Bilim Lisans Derecesi olarak listelersiniz.

İş başvurusunda çalışma alanı nedir?

Şimdi, çalışma alanlarına gelince, okulda okuduğun veya okuduğun şey bu. Örneğin, diplomanızı aldınız. işletme , böylece işletme okudunuz. Ve çalışma alanınız, çok özel bir iş alanı olan yönetim ise, çalışma alanınız olarak yönetim veya işletme yönetimini listeleyebilirsiniz.

Lisede çalışma alanı nedir?

Bir öğrencinin 'çalışma alanı', dört 'temel' konu alanından birinde belirli sınıfları içerecektir: Sosyal Bilgiler, Matematik, İngiliz dili sanatları ve Bilim . ... Ülke çapındaki bazı liselerde, bir alanda uzmanlaşmak, öğrencinin seçtiği konu alanında ek kredi gereksinimleri gerektirecektir.

Hedeflediğiniz çalışma alanı nedir?

Amaçlanan Çalışma Planı (IPS) bir öğrencinin derecesini ve konsantrasyon seçimini belgeler ve belirlenen tarihte mezun olmak için tamamlanması gereken dersleri belirler. ... Amaçlanan Çalışma Planı normalde öğrencinin ilk döneminin sonunda tamamlanmalıdır.

Çalışmamı nasıl tarif edebilirim?

Bir görüşme sırasında eğitiminizi tartışmak için bazı genel ipuçları: İlgili ve güncel tutun . Elinizdeki iş ve şirketle ilgili eğitiminizin yönlerini vurgulayın. Aynı şekilde, son olaylar daha uygulanabilir, bu yüzden lise ile ilgili anekdotlardan uzak durun.

Eğitim seviyeleri nelerdir?

Üniversitelerdeki ve üniversite kolejlerindeki tüm kurslar ve programlar üç seviyeye ayrılmıştır: lisans (birinci aşama) master (ikinci döngü) doktora (üçüncü döngü)

Ticarette en zor konu hangisidir?

Öğrenciler genellikle muhasebe veya istatistik bir Ticaret derecesinde en zor konular olmak. Ancak, becerilerinize ve ilgi alanlarınıza bağlıdır. Öğrencilerin muhasebeyi öğrenmeyi zor bulmasının temel nedeni, muhasebe kavramlarını ve işlemlerin nasıl çalıştığını anlamaktır.

Ticaret kolay mı zor mu?

Tabii ki ticaret bilimden daha kolaydır . Fen konuları, sürekli ve kapsamlı bir şekilde çalışmanızı gerektirir. Ticaret, yalnızca temel bilgiler konusunda net olmanızı gerektirir ve gitmeye hazırsınız. Ticaret ayrıca sizin için finans ve yönetim dünyasını açar.