Romeo, balthasar haberlerinden nasıl etkilenir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Heath Howe
Puan: 5/5(48 oy)

Her halükarda, beklediğimiz gibi, Romeo haberlere tamamen mahvoldu - ama aynı zamanda meydan okuyor. Sevdiğinin ölümü olduğunu düşündüğü kötü talihe sövüyor: ... Romeo hiç vakit kaybetmeden onu görmek için yola koyulur. eczacı elindeki en öldürücü zehri ona satmasını ister. .

Romeo, Balthasar'ın getirdiği haberlere nasıl tepki veriyor?

Romeo, Balthasar'ın haberlerine nasıl tepki veriyor? İlk tepkisi 'Ciddi misin?' 'Bu doğru olamaz'. Gökleri lanetler ve yıldızlara isyan eder. Juliet artık öldüğü için kendini de öldüreceğini söyledi. .

Romeo Balthazar'dan nasıl etkileniyor?

Romeo'nun adamı Balthasar iddia etti Romeo ve Juliet'in ölümünden kısmi sorumluluk . Balthasar, oyun boyunca Romeo ve Juliet ile küçük bir etkileşime sahip olsa da, eylemleri aşıkların intiharını teşvik etti.

Romeo bu habere nasıl tepki veriyor?

Romeo kötü tepki veriyor sürgün edildiği haberi . Friar Laurence'e sürgünün ölümden daha fazla korku verdiğini söyler. Başka bir deyişle, Verona'dan sürülmektense ölümle yüzleşmeyi tercih ederdi. Bu sırada Rahip Laurence, Romeo'ya davasını cesaretle taşımasını tavsiye eder.

Balthasar, V. Sahne I'de Romeo'ya hangi haberleri veriyor ve Romeo nasıl tepki veriyor?

Dramatik bir ironi durumunda, Balthasar, Friar'ın Juliet'in ölümünü taklit etmesi için yaptığı plan hakkında hiçbir şey bilmiyor ve bir sonraki sahnede seyirciler Romeo'nun keşişten planı açıklayan mesajı almadığını öğrenir. . Böylece, Romeo oyun boyunca olduğu gibi tepki verir.

Balthasar, Romeo'nun haberlere verdiği tepkiye nasıl yanıt veriyor?

40 ilgili soru bulundu

Balthasar ne haberler getiriyor?

Romeo'nun bir arkadaşı olan Balthasar, onu Juliet'in öldüğü ve Capulet mezarında yattığı haberi . Onu bulmaya ve ölüme katılmaya kararlı olan Romeo, önce bir eczacıyı ziyaret eder ve yasadışı (ve ölümcül) bir zehir elde etmesi için ona rüşvet verir.

Romeo'ya zehri kim veriyor *?

Eczacı böyle bir şeye sahip olduğunu, ancak Mantua'da zehir satmanın ölüm cezasını taşıdığını söylüyor. Romeo, Eczacının satışı reddedemeyecek kadar fakir olduğunu söyler. Eczacı sonunda pes eder ve Romeo'ya zehri satar.

Rahip Romeo'nun yapmasını ne engelliyor?

keşiş Lawrence onu durdurur ve erkeksi olmadığı için azarlar . Romeo'nun minnettar olması gereken çok şey olduğunu açıklıyor: o ve Juliet ikisi de hayatta ve işler sakinleştikten sonra Prens Escalus fikrini değiştirebilir. ... Juliet'i ziyaret etmeye hazırlanmalı ve ardından Mantua'ya kaçmalıdır.

Rahip Laurence, Sahne 3'te ağlayıp sızlanırken Romeo'ya ne diyor?

Rahip Lawrence, sürgün edilmek için sızlanmak yerine, Tybalt'ı öldürdüğü için idam edilmeyeceğine şükretmesi gerektiğine Romeo'yu ikna etmeye çalışır. ... Rahip Lawrence onu azarlıyor ve ona hayatı olduğu için minnettar olmasını söylüyor. Ona hayatına devam etmesini ve sabırlı olmasını söyler çünkü dünya geniş ve geniştir.


Hangi çizgiler Romeo'nun Rosaline'e gerçekten aşık olmadığını gösteriyor?

Hangi satır Romeo'nun Rosaline'e gerçekten aşık olmadığını gösterir? ' Onu öldürmeyi günah saymıyorum.'

Balthasar neden suçlanıyor?

Balthasar suçlu çünkü çok aceleciydi ve Romeo'ya sempati duymuyordu. . En çok Romeo hatalıydı çünkü ileriyi nasıl düşüneceğini ve sağduyuyu nasıl kullanacağını bilmiyordu.

Romeo ve Juliet'in ölümünden kim sorumlu?

İki aşığın ölümünden sorumlu tutulacak kişiler Capulet görevlileri . Romeo ve Juliet'in ölümünden kim sorumlu ise capuletlerin hizmetkarlarıdır. Kitapta Romeo ve Juliet 2. perde 1. kapulet hizmetçisi Romeo ve kuzeni Benvolio'dan orada parti toniği için liste okumalarını ister.

Balthasar Romeo'ya ne dedi?

Ona bunu söyleyen Balthasar ile karşılaşır. Romeo mezarda . Balthasar uyuyakaldığını ve Romeo'nun biriyle savaştığını ve birini öldürdüğünü rüyasında gördüğünü söylüyor. Sorunlu rahip mezara girer ve burada Paris'in ve ardından Romeo'nun cesedini bulur. Rahip kanlı sahneye çıkarken Juliet uyanır.


Romeo haberi duyduktan hemen sonra ne yapmaya karar verir?

Romeo bu haberi duyduktan hemen sonra ne yapmaya karar verir? Balthasar'a kendisine bir at ve bir mektup getirmesini emreder ve sonra zehir satın alır. . ... Romeo kendini öldürmek için Verona'ya gider.

Mercutio Prens kuzeni mi?

Mercutio. Mercutio Prens Escalus ve Kont Paris'in kuzeni Romeo ve kuzeni Benvolio'nun yakın arkadaşıdır. ... Ancak, Tybalt, Juliet'in kuzeni ve dolayısıyla akrabası olduğu için Romeo, Tybalt ile savaşmayı reddeder.

Eczacı neden Romeo'ya yardım etmeyi kabul ediyor?

Aşırı yoksulluğundan dolayı, Eczacı, Romeo'ya zehri satmayı kabul ediyor . ... Rahip Laurence, Romeo'ya teslim etmesi için önemli mektubu Rahip John'a emanet eder. Bu mektup Romeo'ya Juliet'in sahte ölümünü anlatır ve Juliet uyandığında mezarda olmasını söyler.

Romeo'nun kendini öldürmesine kim engel olur?

102-104). Sonra Romeo bir kılıç ya da bıçak çeker ve sorar: keşiş Adı vücudunun neresinde yaşıyor, çünkü onu kesmek istiyor. Keşiş, Romeo'nun kendini öldürmesini durdurur, sonra ona bir dil kamçısı verir.


Rahip Lawrence'ın Romeo'ya verdiği üç önemli tavsiye nedir?

Friar Laurence'ın sunduğu üç gerekçeyle, şunları vurguladı: Romeo mutlu olmalı, intihara meyilli değil , çünkü Juliet hayatta ve karısı; Tybalt'ı yenerek hayatta; ve idam edilmek yerine sürgüne gönderildiği için şanslıydı ve hala Verona'ya dönüp af talep etme fırsatı var ...

Rahip Laurence Romeo'ya ne dedi?

Rahip Lawrence, Romeo'yu 'orta derecede sev ' gibi uzun süren aşk ılımlıdır ya da o kadar tutkulu değildir. Rahip Laurence, Romeo'ya hızlı olmanın da çok yavaş olmanın kötü olduğunu söyler.

Rahip Laurence neden Romeo'ya kızıyor?

Rahip Laurence(Lawrence) III. Perde, Sahne 3'te Romeo'ya kızgın çünkü Romeo'nun nankör, dar görüşlü ve mantıksız olduğunu düşünüyor. . Normalde Tybalt gibi bir adamı öldürmenin cezası ölüm olurdu. ... Rahip Laurence de büyük bir günah olan intihar etmekle tehdit ettiği için Romeo'ya kızgın.

Rahip Laurence, Romeo'ya nereye saklanmasını söylüyor?

Romeo, Tybalt'ı öldürdükten sonra nereye saklanacak? Romeo saklanıyor Rahip Laurence'in hücresi .


Rahip Laurence'in Romeo'ya mutlu olmasını sağlayan üç neden nedir?

Friar Laurence, 3. Perde Sahne 3'te Romeo'nun mutlu olmasını sağlayan sebepler nelerdir? Rahip, Romeo'ya mutlu olması için üç neden verir: Juliet yaşıyor; o yaşıyor ve sadece sürgün edildi öldürülmedi . 7.

Romeo hangi zehri aldı?

Juliet'i bulup onun öldüğüne inanan Romeo, kendi canını almak için güçlü, hızlı etkili bir zehir kullanır. Böyle güçlü bir zehir için bariz bir seçim potasyum siyanür veya her ikisi de hızlı solunum yetmezliğine neden olan ortaçağ keşişliği.

Romeo'nun ölümünden eczacı mı sorumlu?

Romeo ve Juliet kendi ölümlerinden sorumludur. ... Eczacı suçlu olabilir , ama Romeo'ya zehri sadece paraya ihtiyacı olduğu için verdi; Romeo, eczacıya rüşvet vermekten suçluydu.

Romeo eczacıya hangi zehri verdiğini söylüyor?

Romeo eczacıya parayı uzatır ve ona şöyle der: Altının var, erkekler için daha kötü zehir canlar, Bu iğrenç dünyada, Satmayacağın bu zavallı bileşiklerden daha çok cinayet işliyor.