Retinol bir aha mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sormuş: Dr. Franz Marquardt II
Puan: 4.4/5(52 oy)

Retinol nedir? Retinol, genç bir görünümü korumak için altın standarttır. Eksfoliye edici özelliklere sahip olmakla birlikte, retinol AHA'lardan biraz farklı çalışır çünkü molekül aynı zamanda cilt hücresi içindeki hücresel dönüşümü de destekler.

Aha yerine retinol kullanabilir misin?

Asitler ve retinol her zaman birlikte iyi çalışmaz. Fakat, ikisini de cilt bakım rutininizde kullanabilirsiniz tahrişi en aza indirmek ve en iyi sonuçları elde etmek için doğru zamanda, doğru sırayla uyguladığınız sürece.

Retinol eksfoliyan mıdır?

Aynı zamanda, retinol cilt yüzeyinde peeling etkisi doku ve tonu daha da iyileştirebilir. Retinol ayrıca şiddetli aknenin yanı sıra ilgili yara izlerinin tedavisine de yardımcı olabilir. Komedon veya leke oluşumunu önlemeye yardımcı olmak için komedolitik ajanlar oluşturarak gözeneklerinizin tıkanmamasına yardımcı olur.

Retinol ile glikolik asit kullanabilir miyim?

Retinol ve glikolik asidi aynı anda kullanabilir misiniz? Evet ve hayır . Cildiniz tolere edebiliyorsa, bunları aynı gün içinde farklı zamanlarda kullanabilirsiniz, ancak genel olarak konuşursak, hassasiyeti önlemek için günleri değiştirmek en iyisidir.

Her gün retinol kullanabilir miyim?

HAKİKAT: Retinol her gün kullanılabilir .

Dr. Emer, retinol güçlü bir antioksidan olduğundan, onu her gün kullanmanın önemli olduğunu söylüyor. Günlük kullanımı teşvik etmek için, yüzde 0,05 civarında daha hafif bir dozla başlamanızı ve cildiniz alıştıkça yukarı çıkmanızı önerir.

Aktifler: Bunlar Nedir ve Nasıl Katmanlanır

15 ilgili soru bulundu

Çok fazla retinol kullanırsanız ne olur?

Çok yüksek bir güç kullanırsanız veya retinol'ü kullanmanız gerekenden daha sık uygularsanız, aşağıdaki gibi daha fazla tahriş yaşayabilirsiniz. kaşıntı ve pullu yamalar . Bazı insanlar retinol kullandıktan sonra sivilcelerin çıktığını fark ettiler, ancak bu nadir görülen bir yan etkidir.

Retinolden sonra nemlendirici kullanmalı mıyım?

Dr. Zeichner'e göre retinol ile birlikte kullanabileceğiniz en iyi ürün, cildi nemlendirmeye yardımcı olan ve retinolden kaynaklanan tahriş riskini azaltan bir nemlendiricidir. Hatta bazı insanlar retinollerini bir nemlendirici krem sulandırmak için, diyor.

Retinol ile ne karıştıramazsınız?

Karıştırmayın: Retinol ile C vitamini, benzoil peroksit ve AHA/BHA asitleri . AHA ve BHA asitleri eksfoliye edicidir, bu da cildi kurutabilir ve cilt bakım rutininiz zaten retinol içeriyorsa daha fazla tahrişe neden olabilir. Benzoil peroksit ve retinole gelince, birbirlerini iptal ederler.

AHA ve retinol arasındaki fark nedir?

sahip olurken peeling özellikleri retinol, AHA'lardan biraz farklı çalışır çünkü molekül aynı zamanda cilt hücresi içinde hücresel dönüşümü de destekler. Retinol cildin fibroblastlarını korur ve cildin kalınlaşmasıyla görülebilen kolajen üretimini indükler.

Retinol ile C vitamini kullanabilir miyim?

Doğrusu: C vitaminini retinol ve retinoidlerle birlikte kullanabilirsiniz. . Bunları ayrı ürünler olarak alın, böylece her birinin konsantrasyonunu kendinize göre ayarlayabilir ve günün doğru saatinde kullanabilirsiniz. C vitamini gündüz veya gece kullanılabilse de gündüz kullanım için idealdir, retinol ve retinoidler ise gece uygulanmalıdır.

Retinol kullanırsam pul pul dökmem gerekir mi?

C: Çünkü retinol ve tretinoin (Retin-A ve Renova'daki aktif bileşen) pul pul dökmeyin . Retinolün yaygın bir yanılgısı, cildinizi pul pul dökmesidir. A Vitamini/retinol herhangi bir formunda AHA veya BHA ile aynı şeyi yapmaz.

Uyluklarımda retinol kullanabilir miyim?

Ancak, güçlü içeriğin aynı zamanda tüm cildinizi pürüzsüzleştirme ve sıkılaştırma biletiniz olabileceğini biliyor muydunuz? Tanışmak retinol vücut losyonları . Retinol vücut losyonları, ince çizgileri yumuşatmaya, vücut sivilcelerini temizlemeye ve kollar, bacaklar ve daha fazlasındaki hiperpigmentasyonu düzeltmeye yardımcı olabilir.

Retinol ne sıklıkla kullanmalısınız?

ile başlamayı önerir. ilk 2 hafta iki günden fazla değil . İlk 2 haftadan sonra herhangi bir yan etki görmezseniz, 2 geceye ve 1 geceye kadar geçiş yapmak isteyebileceğinizi söylüyor. Herhangi bir yan etkisi olmadan bir ay kadar sonra, isterseniz muhtemelen her gün kullanabilirsiniz.

AHA'yı sabah, retinol'ü gece kullanabilir miyim?

Dört. Retinol (AHA/BHA'larla kullanmaktan kaçının) Dr Mahto, 'Geceleri, bir A vitamini ürünü [retinol gibi] kullanmak, ciltteki kolajen üretimini artırmanın yanı sıra cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olacaktır' diye açıklıyor.

Retinol AHA ve C vitaminini nasıl kullanıyorsunuz?

bir uygulamayı deneyin Sabahları cildinize BHA veya AHA ve güneşe maruz kalmadan cilt hassasiyetini önlemek için geceleri doğal bir Retinol serumu uygulayın. Veya kademeli bir yaklaşım deneyin; bir gece BHA, ertesi gece retinol kullanın. Aynı şey C vitamini için de geçerlidir; cilt tahrişini önlemek için C vitaminini BHA'lar ve AHA'larla değiştirmeyi deneyin.

AHA ile niasinamid kullanabilir miyim?

Kısa cevap evet kesinlikle yapabilirsin ! Daha uzun, daha ayrıntılı cevap, AHA ve BHA kullandıktan sonra niasinamid kullanmaktan gerçekten faydalanmanın birkaç yolu vardır. Güçlü cilt bakım bileşenlerini aşırı kullanmaktan kaynaklanan kızarıklık veya tahrişi önlemek için, bunları günün hangi saatinde kullanacağınızı değiştirebilirsiniz.

Hyaluronik asit veya retinol daha mı iyi?

Kuru cildi nemlendirmek istiyorlarsa hyaluronik asit en iyisidir. retinol daha iyi çalışır kollajen üretimini artırarak daha iyi cildi teşvik ederek. Hastaların tam olarak kullandıkları formülasyonlara dikkat etmeleri gerekse de, daha iyi sonuçlar için birlikte çalışabilecek çeşitli faydaları vardır.

AHA kırışıklıklara iyi gelir mi?

AHA, akne, yara izi, pigmentasyon, cilt kuruluğu ve kırışıklıklar gibi çeşitli cilt durumlarının tedavisinde kullanılır. ... AHA'ların bilinen faydaları arasında pul pul dökülme, nemlendirme, kesinti ince çizgiler ve kırışıklıklar, kolajen sentezi, sıkılaştırma ve cilt aydınlatması.

AHA cildiniz için ne yapar?

AHA, alfa hidroksi asit anlamına gelir. ... AHA'lar şekerli meyvelerden yapılan suda çözünür asitlerdir. Onlar cildinizin yüzeyini soymaya yardımcı olun böylece yeni, daha eşit pigmentli cilt hücreleri üretebilir ve yerlerini alabilir. Kullandıktan sonra, cildinizin dokunuşta daha pürüzsüz olduğunu fark edeceksiniz.

Hangi cilt bakımı birlikte kullanılmamalıdır?

Karışmayan 6 Cilt Bakım Bileşeni Kombinasyonu

  • Retinoid veya Retinol ve Alfa Hidroksi Asit. ...
  • Retinoid veya Retinol ve Benzoil Peroksit. ...
  • Retinoid veya Retinol ve C Vitamini. ...
  • Retinoid veya Retinol ve Salisilik Asit. ...
  • Sabun Bazlı Temizleyici ve C Vitamini. ...
  • Aynı Aktiflere Sahip İki Ürün.

Önce retinol mü yoksa hyaluronik asit mi kullanıyorsunuz?

Retinol ile Hyaluronik Asit Nasıl Kullanılır? Retinoidleri ve hyaluronik asit gibi nemlendirici bileşenleri birleştirmek söz konusu olduğunda, önce retinoid uygulamak için en iyisi .

Hyaluronik asit ne ile kullanılmamalıdır?

İkincisi, sert malzemeler içeren herhangi bir şeyden kaçınmalısınız. alkol ve koku veya yüksek asit konsantrasyonu olan herhangi bir şey. Frey, reçetesiz satılan (OTC) kozmetik kremlerin, losyonların ve serumların çoğunluğunun su bazlı olduğunu ve %2'den az hyaluronik asit içerdiğini açıklıyor.

Retinol ile kullanmak için iyi bir nemlendirici nedir?

2021'de retinol ile eşleşecek en iyi 12 krem ​​ve nemlendirici

  • La Roche-Posay Toleriane Çift Onarıcı Yüz Nemlendirici.
  • Dürüst Güzellik Hidrojel Krem.
  • Vanicream Nemlendirici Losyon.
  • CeraVe Nemlendirici Krem.
  • Neutrogena Hydro Boost Jel Krem.
  • Aveeno Sakinleştirici ve Yenileyici Yulaf Jel Nemlendirici.
  • Avon TriXera Beslenme Besleyici Sıvı Balsamı.

Retinol sonrası nemlendirici uygulamak için ne kadar beklemelisiniz?

Bekle en az 20 dakika Nemlendirici veya diğer cilt bakım ürünlerini uygulamadan önce cildinizin tretinoin jeli veya kremini tamamen emmesi için. Bir seferde çok fazla veya çok az kullanmaktan kaçınmak için üreticinin talimatlarını izleyerek nemlendiriciyi uygulayın.

Retinol koyu lekeleri giderir mi?

Retinol, cildi aydınlatmada ve koyu lekelerin görünümünü azaltmada etkili olabilir. . Bunu, hücre devir hızını artıran ve melanin üretimini teşvik eden enzim tirozinazın aktivitesini engelleyen cilt dökülmesini teşvik ederek yapar.