Polimer kil nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Ernesto Gusikowski
Puan: 4.9/5(45 oy)

Polimer kil, polimer polivinil klorüre dayanan bir tür sertleştirilebilir modelleme kilidir. Tipik olarak kil mineralleri içermez, ancak mineral kil gibi kuru parçacıklara bir sıvı eklenir.

Polimer kilin fırınlanması gerekiyor mu?

Hayır, polimer kili havada kurutamazsınız. Polimer kilin sertleşmesi için doğru sıcaklıkta pişirilmesi gerekir. . ... Oda sıcaklığında bırakırsanız, pişirmeye hazır olmadan önce sertleşmesinden endişe etmenize gerek kalmaz. Birkaç saatliğine projenizden uzaklaşmanız gerekiyorsa, sorun değil.

Polimer kil ile normal kil arasındaki fark nedir?

Bir bütün olarak, havada kuru kil ile polimer kil arasındaki temel fark şudur: polimer kil, normal bir fırında pişirildiğinde sertleşen bir termoplastik türüdür. . Havada kuruyan kil, havada kuruyan bir kil ve tutkal karışımıdır. Polimer kil daha dayanıklı ve suya dayanıklıdır, hava kuru kil ise daha ucuzdur.

Polimer kil nedir ve ne için kullanılır?

Polimer kil genellikle sanat ve zanaat ürünleri yapmak , ve ayrıca ticari uygulamalarda dekoratif parçalar yapmak için kullanılır. Polimer kilden yapılan sanat eserleri artık büyük müzelerde bulunabilir.

Polimer kil nasıl sertleşir?

Polimer Kil sadece sertleştirilebilir fırında pişirerek . Polimer Kilin türüne ve markasına bağlı olarak kilin pişirilmesi gereken sıcaklık 30 dakikaya kadar 210°F ile 300°F arasında değişebilir.

42 ilgili soru bulundu

Polimer kil pişirmeden sertleşebilir mi?

Polimeri sertleştirmek için fırına ihtiyacınız yok hava ile kurutarak kürleşen bir kil seçerseniz kil. ... Bazı fırınlanmış killeri fırınsız olarak sertleştirebilirken, kil düzensiz şekilde sertleşebileceğinden, sonuçlar hoşunuza gitmeyebilir. Polimer killeri sadece sanat ve el işi ürünleri yapmak için kullanın, mutfak eşyaları içmek veya yemek için kullanmayın.

Polimer kil piştikten sonra nasıl bir duygu?

Ufalanan bir doku olmadan temiz bir şekilde kırılacak veya kesilecektir. Tabii ki, polimer kil pişirmeyi bitirdiğinize dair ilk ipucu, mutfak zamanlayıcınızın çalmasıdır. Ama bitmiş hissettirmeyecek. polimer oldukça yumuşak Fırından ilk çıkarıldığında.

Polimer kil cilt için güvenli midir?

Polimer Kil Zehirlidir

Belirtildiği şekilde kullanıldığında (örn. yemeyin, gözünüze koyun, bebek bezi kremi olarak kullanın), ellerinizle temas etmek ve ev fırınınızda pişirmek için kesinlikle güvenlidir. ... Polimer kili (veya bu konuda vinil oyuncak bebekleri) yakmak iyi değildir, ancak bunun olması için 350°F (176°C) sıcaklığa ulaşması gerekir.

Polimer kil kolay kırılır mı?

Az pişmiş polimer kil bükülmez. Kırılgan ve kırılması kolay olacak . Yani fotoğraftaki gibi boncuklarınızı koparmadan bükebiliyorsanız, polimer kili doğru şekilde pişiriyorsunuz demektir.


Yeni başlayanlar için hangi polimer kil iyidir?

Peki yeni başlayanlar için en iyi polimer kil nedir? Polimer Kil, yeni başlayanlar için harika bir kildir. Herhangi bir Polimer kil Sculpey'den Sert veya pürüzsüz Sculpey kili olmadığı sürece yeni başlayanlar için mükemmeldir. Mücevher yapımı veya basit figürler için Premo Sculpey kili veya Fimo kili yeni başlayanlar için harika bir seçimdir.

Hava kuru mu yoksa polimer kil mi daha iyi?

Polimer kil, havayla kuruyan kilin aksine sertleşirken büzülmez. Bir diğer önemli fark ise, polimer kil, fırınlandıktan sonra havada kuru kilden daha dayanıklı olduğu bilinmektedir. . Polimer kil fırınlandığında su geçirmez ve uzun ömürlüdür. Bu arada, havada kuru kil, ısı veya suda çözünme eğilimindedir.

Polimer kili ne kadar pişirmelisiniz?

Sculpey, 275 derece F'ye (135 C) ön ısıtma yapın. Pişirilmesi için Çeyrek inç kalınlık için 30 dakika . Daha kalın parçaların önce 15 dakika, ardından 5 dakika daha, 5 dakika daha vb. pişirilmesi önerilir. Kilin düzgün bir şekilde kürlenmesi için en az 15 dakikaya ihtiyacı vardır.

Kilin polimer olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Az pişmiş polimer kil, tam pişmiş polimer kil gibi görünür. Füzyon sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığını hissederek gerçekten söyleyemezsiniz. anlatmanın tek yolu aslında bir parçayı kırmaya çalışmak . Tamamen pişmiş polimer kil kırılmadan önce bükülecektir.


Polimer kilim fırında neden çatladı?

Pişirmeden sonra polimer kil kırılıyor çünkü düzgün iyileşmedi . Bunun nedeni ya sıcaklığın çok düşük olması ya da yeterince uzun süre pişmemiş olmasıdır. Bazıları daha kırılgan, bazıları daha sert olduğu için kullandığınız kilin markasına da bağlıdır.

Polimer kili pişirdikten sonra kesebilir misiniz?

Bir kez pişmiş bu olabilir oyulabilir, biçilebilir, kesilebilir, delinebilir, yapıştırılabilir, boyanabilir, zımparalanabilir ve parlatılabilir. Kili sertleştirmek için gereken düşük pişirme sıcaklığına dayanabilen nesneler ve diğer malzemelerle uyumludur ve genellikle bunlara bağlanır.

Polimer kili iki kez pişirebilir miyim?

Söz konusu parça perdahlanmamış veya boyanmamışsa, polimer kili kesinlikle yeniden pişirebilirsiniz. ... Paket talimatlarını uyguladığınız ve uygun sıcaklığı korumak için bir fırın termometresi kullandığınız sürece, polimer kil pişirebilirsiniz. bir kaç sefer ve karmaşık bir parçayı birden fazla adımda tamamlayın.

Polimer kilden hava kabarcıkları nasıl çıkar?

Pişirmeden Önce Baloncuklardan Kaçınmak

Karıştırma ve şartlandırma işlemi sırasında kilinizde herhangi bir kabarcık görürseniz, onları bir tam bıçak veya keskin bir aletle patlatın ve ardından havayı dışarı doğru itin ve parmağınızla düzeltin.


Polimer kil yemek için kullanılabilir mi?

Polimer kilini ev fırınınızda kürlemek veya fırında pişirmek tamamen güvenlidir. Polimer kili yakarsanız, az miktarda tahriş edici buhar çıkabilir, bu durumda odayı havalandırın. ... Üreticiler malzemelerini gıda kapları yapmak için sertifikalandıramazlar, bu nedenle polimer kil gıda ile temas için kullanılmak üzere onaylanmamıştır .

Polimer kil ne için kullanılabilir?

Polimer kil, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli el sanatlarında kullanılabilir. mücevher, ev dekorasyonu, çanak çömlek, scrapbooking ve heykel . Kil ile çalışma teknikleri cam yapımı, metal işleme, seramik, heykel ve tekstilden ödünç alınmıştır.

Polimer kil sizi hasta edebilir mi?

Onun Toksik Olmayan

İnsanlar genellikle polimer kilin toksik olup olmadığını merak eder. Cevap, polimer kilin toksik olmadığı için çocuklar ve evcil hayvanlar için tamamen güvenli olmasıdır.

Polimer kil dışarı çıkabilir mi?

Polimer kil, dış mekan el sanatlarında kullanmak için harika bir malzemedir. ... Sertleştiğinde, polimer kil su geçirmezdir mozaik kaplar, çim heykeller veya masa üstü gibi dış mekan parçaları yapmak için uygun bir malzeme haline getirir.


Polimer kil neden zehirlidir?

Fimo ve Sculpey, ABD'de polimer killerin en yaygın marka adlarıdır, ancak başka farklı ürün grupları da mevcuttur. ... Ftalat maruziyetine ek olarak araştırma gösteriyor ki polimer kil yeterince ısındığında veya yanlışlıkla yandığında, PVC parçalanır ve yüksek derecede toksik hidroklorik asit gazı açığa çıkarır. .

Polimer kil pişirildikten sonra su geçirmez mi?

Polimer kil su geçirmez mi? Evet , bir kez pişirildikten sonra, projenizi su geçirmez hale getirmek için camlarımızla kapatabilirsiniz. Sırlarla kapatılmış olsalar bile, içmeyi, yemeyi veya yemek servisi yapmayı planladığınız tabakları veya kapları yapmanızı önermiyoruz.

Polimer kili ıslatabilir misin?

Polimer kil su geçirmez yağ bazlı bir malzeme olduğundan ıslanabilir , pişmiş veya pişmemiş halde. Bununla birlikte, bir desen pişirme işleminden sonra suya batırılırsa, su kilin biraz daha kırılgan hale gelmesine neden olabilir.

Sculpey'in piştiğini nasıl anlarsınız?

Sculpey parçanızı fırından çıkardığınızda bittiğini düşünmeyebilirsiniz. rengi biraz koyulaşmış olmalı , ancak önemli ölçüde değişmedi ve kahverengi kenarlar veya yanık noktalar olmamalıdır. Hala biraz yumuşak hissedecek - ama endişelenme, bu iyiye işaret.