Polianthes tuberosa 'inci' nasıl yetiştirilir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Kaylee Hills III
Puan: 4.5/5(58 oy)

İlkbaharda sümbülteber soğanları dikin tüm don tehlikesi geçti . Rizomları 2 ila 4 inç (5-10 cm.) derinliğe ve 6 ila 8 inç (15-20 cm.) aralıklarla, iyi akan toprakta güneşli bir yere yerleştirin.

Saksıya sümbülteber ekilebilir mi?

Tuberose, ABD Tarım Bakanlığı bitki sertlik bölgeleri 7 ila 10'da yetişmesine rağmen, ayrıca bir kapalı saksı bitkisi olarak tadını çıkarın . Doğru saksı ve bakım, bitkinin bahçede olduğu kadar içeride de güzel bir performans sergilemesini sağlar.

Tuberose'un filizlenmesi ne kadar sürer?

Tuberoses yavaş büyüyen bitkiler olabilir ve genel olarak yaklaşık dört ay büyümeye başlamaktan çiçek açmak. Diğer nedenler yetersiz güneş ışığı, çok fazla azot veya stres olabilir. Tuberoses sürekli neme ihtiyaç duyar ve kurumasına izin verilmemelidir.

Pearl Polianthes nasıl büyür?

  1. Toprak Gereksinimleri İyi drene edilmiştir.
  2. Aralık 15-20 cm.
  3. Asitli Toprak, Kil Toprak, Tınlı Toprak, Kumlu Toprak Tolere Edebilir.
  4. Sulama Açıklaması Ortalama su ihtiyacı. Düzenli olarak sulayın, fazla su vermeyin.
  5. Kış bakımıDon olan bölgelerde kapalı mekanlarda saklayın.
  6. BudamaGerekli değil.

Polianthes ampullerini nasıl ekersiniz?

Ampullerinizi dikin tüm don riskinin geçtiği ilkbaharda . Toprağın besin değerini ve drenajını artıracağından ekim alanını kompostla zenginleştirin. Polianthes ampullerini 5-10cm (2-4) derinliğinde ve 15-20cm (6-8) aralıklı olarak güneşli bir yere yerleştirin.

Baştan Sona Güncellemelerle Ampulden Tuberose Nasıl Yetiştirilir | Polianthes Tuberosa

16 ilgili soru bulundu

Polianthes Hardy mi?

Bunu hatırla polianthes dayanıklı bir bitki değildir ve o da gerçek bir ampul değil. ... Bazı insanlar bunları bir kenara atar ve ertesi yıl taze, çiçek açan büyüklükte 'ampuller' ile yeniden başlarlar. Ancak donmayan parlak bir noktanız varsa, kümelerin büyümesini sürdürebilirsiniz ve dikkatle, bunlar ertesi yıl çiçek açacak.

Tuberose'un tam güneşe ihtiyacı var mı?

Tuberose soğanı dikimi bir tam güneş alan iyi drenaj yeri . Bitkiler ağır besleyiciler olduğundan, ekim alanı da bitmiş kompostla iyi değiştirilmelidir.

Tuberose çoğalır mı?

Tuberoses hızla çoğalır ve arkadan yıl boyunca başarılı bir şekilde tutulabilir. Hafif don, yaprakları olgunlaştırma eğiliminde olacaktır, ancak sert bir donma herhangi bir zarar vermeden önce onları kazmayı planlayın.

Tuberose'umun çiçek açmasını nasıl sağlayabilirim?

Bitkinizi çiçek açmaya teşvik etmek için köke bağlı hale gelmek . Düzenli olarak saksı değiştirmek yerine, her baharda sadece bir kat taze saksı toprağı ekleyerek bitkiyi rahat ve mutlu tutun. Ek aydınlatmayı da düşünebilirsiniz.


Tuberose kokusu nedir?

Tuberose, yerel çiçekçinizde karşılaşabileceğiniz en inanılmaz kokulu çiçeklerden biridir. Baş döndürücü, tatlı bir kokuya sahiptirler - yasemin (uzun zamandır çiçeklerin favorisi) veya gardenyadan (kalpları memnun eden bilinen bir koku) anımsatan ama çok daha güçlüdürler.

Tuberose ne kadar derine dikilmelidir?

Tüm don tehlikesi geçtiğinde ilkbaharda sümbülteber soğanları dikin. Rizomları yerleştirin 2 ila 4 inç (5-10 cm.) derin ve güneşli bir yerde iyi drene olan toprakta 6 ila 8 inç (15-20 cm.) aralıklarla.

Hangi bitkiler geceleri çiçek açar?

Gece Açan 13 Çiçek

  • Çuha çiçeği. Çuha çiçeği (Oenothera biennis), Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerine özgü iki yılda bir bitkidir. ...
  • Ay çiçeği. ...
  • Tatula. ...
  • Brugmansia. ...
  • Gece Glayöl. ...
  • Gece Floksu. ...
  • Gece Açan Yasemin. ...
  • Gece Kokulu Orkide.

Tuberose'umu ne sıklıkla sulamalıyım?

Büyüme mevsimi boyunca orta derecede su.

Tuberose büyüdükçe, kabaca 1–1,5 inç (2,5–3,75 cm) haftada bir su . Tuberose, bunu daha küçük miktarlarda daha sık sulamaya tercih eder.


Ampulleri bütün yıl yerde bırakabilir misin?

Ampul Sonrası Bakım

Çoğu ampul, tüm yıl boyunca yeraltında bırakılabilir veya çiçek açtıktan sonra içeride saklanabilir. . ... Uzun saplı laleleri ve sümbülleri dayanıklı tutmak için daha büyük soğanları kaldırın ve bir sonraki sonbaharda yeniden dikin. (Yerde bırakılırsa, genellikle her yıl küçülürler.)

Tuberose Bloom hangi mevsimde?

Tuberose'un çiçeklenmesi ekimden 3 ila 3 1/2 ay (80 ila 100 gün) sonra başlar ve çiçeklenme zamanı Temmuz'dan itibaren Ağustos-Eylül çiçeklenmenin en yoğun olduğu dönemdir. Tüm yıl boyunca sümbülteber çiçekleri.

Tuberose nasıl hasat edilir?

Çiçekler solduğunda ve bitki büyümeyi bıraktığında sümbülteber soğanlarını hasat ederek başlayın. Çiçek açtıktan yaklaşık 40 ila 50 gün sonra , ampuller olgunlaşacaktır. Bitkinizi sulamayı bırakın ve toprağın kurumasına izin verin. Yaprakları zemin seviyesinde kesin ve ampulleri kazın.

Tuberose için en iyi gübre hangisidir?

Büyüme mevsimi boyunca dengeli bir çok amaçlı gübre ile sümbülteberi aylık olarak gübreleyin, 10-10-10 gibi . Çiçekler solduktan sonra yaprakların bitki üzerinde kalmasına izin verin, böylece sonraki sezon için fotosentez yapmaya ve köklerde enerji depolamaya devam edebilirler.


Karanfillerim neden çiçek açmıyor?

Karanfillerin gerektiği gibi gelişmemesinin en yaygın nedeni su . Yeni bitki bebeklerinize çok fazla veya çok az su vermek onları gevşek ve cansız bırakabilir. Toprağınız çok nemliyse kökleriniz çürür ve çok kuruysa çiçekleriniz devam etmek için ihtiyaç duydukları neme sahip olmazlar.

Sümbülteber yetiştirmek kolay mı?

Tuberose nasıl ekilir. Kuzey iklimlerinde, sümbülteberler Ağustos ayının ikinci yarısına kadar çiçek açmayabilir, ancak ampulleri erken başlamak için erken ilkbaharda iç mekanlarda başlatabilirsiniz. Yine de, ampullerin açık havada çalıştırılması kolaydır , ilk çiçeklenme için üç ila dört ay bekleyecek kadar sabırlıysanız.

Rajnigandha keserek büyüyebilir mi?

Rajanigandha çiçekleriniz yazın ortasından sonuna kadar çiçek açacak. Rajanigandha bitkileri, buketlerde ve vazolarda kullanılmak üzere hoş kokulu, kesme çiçekler yapar. Çiçekleri kesmek zarar vermeyecek Rajanigandha bitkileriniz, çıkarılmaları sırasında keskin bir makas kullandığınız sürece.

Florida'da tuberose büyüyebilir mi?

Tuberose, akşamın ılık havasının sarhoş edici kokuyu aldığı Avrupa'nın Ay bahçelerinde oldukça popülerdi. Günümüzde çoğunlukla Güney Batı Amerika Birleşik Devletleri ve Florida Körfez Kıyısında yetiştirilmektedir, en az 4 ay daha sıcak hava .


Tuberose çok yıllık bir bitki midir?

Yoğun kokulu, Polianthes tuberosa (Tuberose) yumrulu çok yıllık yaz sonundan sonbahara kadar uzun beyaz, mumsu, huni şeklindeki çiçeklerle. Harika kokulu çiçekler, 18 inç'e kadar çim benzeri, bazal yeşil yaprakların yeşillik kümesinin çok üzerinde yükselir.

Tuberose ampullerini nasıl bölersiniz?

Hasarlı alanları kesin ve atın. Tuberose ampulünü parçalayın mala ile veya keskin bir bıçak kullanarak parçalara ayırın . Her bölümü, üzerinde iki ila üç büyüyen göz veya nodül olacak şekilde kesin. Bunlar patateslerdeki gözlere benzer görünürler ancak daha ince olabilir, bu yüzden yakından bakın.