Matlab'da permüte ne anlama geliyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Lisette Pacocha
Puan: 4.1/5(7 oy)

B = permüte (A, karartma) vektör dimorder tarafından belirtilen sırada bir dizinin boyutlarını yeniden düzenler . Örneğin, permute(A,[2 1]), bir A matrisinin satır ve sütun boyutlarını değiştirir. Genel olarak, çıktı dizisinin i. boyutu, girdi dizisinden dimorder(i) boyutudur.

Permut Matlab nedir?

permüte (MATLAB Fonksiyonları) B = permute(A,sipariş) A'nın boyutlarını, vektör sırasına göre belirtilen sırada olacak şekilde yeniden düzenler. . B, A ile aynı değerlere sahiptir, ancak herhangi bir belirli öğeye erişmek için gereken alt simgelerin sırası, order tarafından belirtildiği gibi yeniden düzenlenir. Düzenin tüm öğeleri benzersiz olmalıdır.

Matlab'da nasıl birleştirirsiniz?

Yapabilirsiniz köşeli parantez operatörünü [] kullanın birleştirmek için. Örneğin, [A,B] veya [AB], A ve B dizilerini yatay olarak birleştirir ve [A; B] onları dikey olarak birleştirir.

Randperm'in amacı nedir?

p = randperm(n) 1:n tamsayılarının rastgele bir permütasyonunu döndürür . Randperm işlevi rand'ı çağırır ve bu nedenle rand'ın durumunu değiştirir. veya 1:6'nın başka bir permütasyonu olabilir.

Randperm'in Rand'den farkı nedir?

randi ve randperm arasındaki temel fark şudur: randi yinelenebilen bir değerler dizisi içerir, ancak randperm benzersiz olan bir tamsayı dizisi içerir . Randperm() kullanılarak gösterilir.

MATLAB'da takaslar

21 ilgili soru bulundu

Randi Matlab'da nasıl çalışır?

X = randi( imax , sz ) size vector sz'nin size(X) tanımını yaptığı bir dizi döndürür . Örneğin randi(10,[3,4]), 1 ile 10 arasında 3'e 4'lük bir sözde rasgele tamsayı dizisi döndürür. X = randi( imax , typename ) bir sözde rasgele tamsayı döndürür, burada typename veri türünü belirtir.

Matlab'da birleştirme ne anlama geliyor?

Birleştirici Matrisler

Mevcut matrisleri birleştirmek için köşeli parantezleri de kullanabilirsiniz. Bu matris oluşturma yöntemine birleştirme denir. Örneğin, daha da uzun bir satır vektörü yapmak için iki satır vektörünü birleştirin .

Bir matrisi birleştirmek nedir?

Matris bitiştirme yeni bir matris oluşturmak için bir veya daha fazla matrisi birleştirme işlemi . ... C = [A B] ifadesi, A ve B matrislerini yatay olarak birleştirir. C = [A; B] onları dikey olarak birleştirir.

DISP'i nasıl kullanıyorsunuz?

disp( X ) görüntüler yazdırmadan X değişkeninin değeri değişken adı. Bir değişkeni görüntülemenin başka bir yolu da, değerden önce X = ile başlayan adını yazmaktır. Bir değişken boş bir dizi içeriyorsa, disp hiçbir şey göstermeden döner.


Idempotent Matrix ile ne kastedilmektedir?

Lineer cebirde, idempotent bir matris kendisiyle çarpıldığında kendini veren bir matris . Yani, matris idempotenttir ancak ve ancak . Bu çarpımın tanımlanabilmesi için mutlaka bir kare matris olması gerekir.

Permüte anlamı nedir?

geçişli fiil. : özellikle sırasını veya düzenini değiştirmek için : mümkün olan her şekilde düzenlemek.

B tekil bir matris ise A NEDİR?

A bir kare matris ise, B aynı mertebeden tekil bir matristir, o zaman pozitif bir tamsayı n için,(A^-1BA)^n eşittir. >>12. Sınıf. >>Matematik. >>Matrisler. >>Bir Matrisin Tersi.

Bsxfun MATLAB nedir?

bsxfun işlevi vektörleri aynı boyuttaki matrislere genişletir , girdilerin birçok kombinasyonu için eğlenceyi değerlendirmenin etkili bir yoludur.


MATLAB'da Ndgrid ne anlama geliyor?

N-D uzayda dikdörtgen ızgara - MATLAB ndgrid.

MATLAB'da Permute'u nasıl kullanıyorsunuz?

B = permüte (A, karartma) vektör dimorder tarafından belirtilen sırada bir dizinin boyutlarını yeniden düzenler . Örneğin, permute(A,[2 1]), bir A matrisinin satır ve sütun boyutlarını değiştirir. Genel olarak, çıktı dizisinin i. boyutu, girdi dizisinden dimorder(i) boyutudur.

Bir matrisi nasıl birleştirirsiniz?

Daha büyük bir matris oluşturmak için iki matrisi birleştirebilirsiniz. Köşeli parantez '[]' çifti birleştirme operatörü Virgül kullananları ayırarak iki matrisi birleştirdiğinizde, bunlar sadece yatay olarak eklenir. Yatay birleştirme denir.

Matlab'da bir matris çizebilir misiniz?

plotmatrix( X , Y ), X sütunlarının Y sütunlarına karşı dağılım grafiklerini içeren bir alt eksen matrisi oluşturur. X p'ye n ve Y p'ye m ise, o zaman çizim matrisi bir n'ye m alt eksen matrisi üretir.


MATLAB'da Fullfile nedir?

tam dosya dosyanın tam yolunu içeren bir karakter vektörü döndürür . Windows platformlarında dosya ayırıcı karakteri ters eğik çizgidir ( ). f = fullfile('klasörüm','alt klasörüm','dosyam.m')

MATLAB'de iki sütunu nasıl birleştiririm?

İki sütunu bir sütunda birleştir

  1. x = [1;2;3]; % (3x1 boyut)
  2. y = [5;6;7]; % (3x1 boyut)
  3. XY = [xy]; % (3x2 boyutu)
  4. [ on beş.
  5. 2 6.
  6. 3 8]

MATLAB'da Strcat nedir?

s = strcat( s1,...,sN ) metni giriş bağımsız değişkenlerinde yatay olarak birleştirir . Her girdi bağımsız değişkeni bir karakter dizisi, karakter vektörlerinden oluşan bir hücre dizisi veya bir dize dizisi olabilir. Herhangi bir girdi bir dize dizisiyse, sonuç bir dize dizisidir.

Randi neden Matlab'da kullanılıyor?

X = randi( imax , n ) [ 1 , imax aralığında ayrık tekdüze dağılımdan çizilen sözde rasgele tamsayılardan oluşan bir n'ye n matrisini döndürür ]. ... Örneğin, randi(10,3,4), 1 ile 10 arasında 3'e 4'lük bir sözde rasgele tamsayı dizisi döndürür.


Randn Matlab'da ne yapıyor?

randn (MATLAB İşlevleri) randn işlevi elemanları normal olarak ortalama 0, varyans ve standart sapma ile dağıtılan rasgele sayı dizileri üretir . Y = randn(n) rastgele girişlerden oluşan bir n -by-n matrisi döndürür. n bir skaler değilse bir hata mesajı görünür.

Matlab'da normal bir dağılım nasıl oluşturulur?

Arsa Standart Normal Dağılım cdf'si

  1. Canlı Komut Dosyasını açın. Standart bir normal dağılım nesnesi oluşturun.
  2. pd = NormalDağıtım Normal dağılım mu = 0 sigma = 1. x değerlerini belirtin ve cdf'yi hesaplayın.
  3. x = -3:. 1:3; p = cdf(pd,x); Standart normal dağılımın cdf'sini çizin.
  4. arsa(x,p)