Periyodik olmayan bir web belgesi nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Clovis Pfannerstill
Puan: 5/5(5 oy)

Periyodik olmayan Web belgesi, Web sayfası veya raporEğer listelenmiş bir tarih yok , 'tarih yok' anlamına gelen (n.d.) kullanın.

Periyodik olmayan web sitesi nedir?

Periyodik olmayan Web belgesi, Web sayfası veya rapor

Eğer tarih yok mevcutsa, 'tarih yok' anlamına gelen (n.d.) kullanın.

Periyodik Olmayan nedir?

Periyodik olmayan tanımlar. sıfat. düzenli aralıklarla tekrarlanmayan . eşanlamlılar: periyodik olmayan döngüsel. tekrarlanan döngülere sahip olmamak.

Web'de Periyodik Olmayan bir yayından nasıl alıntı yapacaksınız?

Periyodik Olmayan Web Belgesi, Yayıncı Yok

'Belge Adı.' ağ Alan İsim. N.p., Yayın Tarihi (gün ay yıl). Ağ. Erişim Tarihi (gün ay yıl).

APA'da periyodik olmayan bir web sitesinden nasıl alıntı yaparsınız?

Periyodik olmayan Web belgesi

(Yayın tarihi). Makale başlığı. Belge başlığında (varsa bölüm numarası). Alınan Ay tarihi, yıl, web sitesi adresinden .

süreli olmayan web belgesi

44 ilgili soru bulundu

Bir web sitesi örneğine nasıl başvurursunuz?

Bilgileri aşağıdaki sırayla ekleyin:

  1. yazar (siteden sorumlu kişi veya kuruluş)
  2. yıl (oluşturma veya son güncelleme tarihi)
  3. sayfa başlığı (italik olarak)
  4. site sponsorunun adı (varsa)
  5. erişilen gün ay yıl (siteyi görüntülediğiniz gün)
  6. URL veya İnternet adresi (sivri parantezler).

Bir web sitesi Periyodik olmayan alıntı örneği nedir?

Periyodik olmayan Web belgesi, Web sayfası veya rapor

Sayfa veya belge başlığı. (Yıl, Ay Yayın Günü). Alınan URL . Listelenen bir tarih yoksa, 'tarih yok' anlamına gelen (n.d.) kullanın.

Bir web sitesinden alıntı yaparken http eklemeniz gerekiyor mu?

Çevrimiçi Kaynaklar Hakkında Genel Bilgiler

URL'lerden http:// veya https://'yi kaldırın. Www dahil olsa da, tarayıcınızın gezinme çubuğunda görünüyorsa . MLA El Kitabı, Works Cited listenizde (110) sağladığınız bağlantıları kısaltmak için Bit.ly veya TinyURL gibi üçüncü taraf URL kısaltıcıların kullanılmamasını önerir.

Bir URL'yi nasıl alıntıya dönüştürürsünüz?

URL, DOI, ISBN, başlık veya diğer benzersiz kaynak bilgilerini alıntı oluşturucu kaynağınızı bulmak için. Alıntı makinesinde 'Cite' düğmesine tıklayın. Yeni referansınızı alıntı oluşturucudan bibliyografyanıza veya alıntı yapılan eserler listenize kopyalayın. Çalışmanıza katkıda bulunan her kaynak için tekrarlayın.

Atıfta bulunulan bir eser sayfasında hangi bilgiler yer almalıdır?

Alıntılanan Eserlerin Bileşenleri

  • Yazar. Yazar(lar) ve/veya editör(ler). ...
  • Kaynak başlığı. Kitap Adı: Ve Varsa Altyazı. ...
  • Konteyner başlığı, Kitap Adı, ...
  • Katkıda Bulunanlar, Katkıda Bulunanlar (varsa), ...
  • Sürüm, Sürüm (varsa), ...
  • Sayı, Hacim (varsa), ...
  • Yayımcı, ...
  • Yayın tarihi,

Periyodik olmayan malzeme nedir?

Kural 15 kitapları, incelemeleri, ansiklopedileri, raporları, beyaz kağıtları, sözlükleri ve diğer tüm 'periyodik olmayan materyalleri' (anlamı) kapsar. sürekli yayınlanmıyorlar , gazeteler veya hukuk dergileri gibi).

3 tür süreli yayın nedir?

Bu kılavuz, üç ana süreli yayın türüne bir giriş sunar --bilimsel, ticari ve popüler-- ve aralarında ayrım yapmanın yolları.

APA'da bir yorum web sitesinden nasıl alıntı yaparsınız?

Yazar Soyadı, Adı. Bölüm Başlığı, Yorum Başlığında. Cilt Editörün Adına göre düzenlenmiş Çalışma Başlığının #'si, sayfa #'ler dahil.

Yazarı olmayan bir web sitesinden nasıl alıntı yapabilirim?

Bir web sayfasının tanımlanabilir bir yazarı yoksa, alıntı yapın metinde referans listesi girişinin ilk birkaç kelimesi , genellikle başlık ve yıl, web sayfasının başlığının italik olduğuna dikkat edin. Referanslar: Web sayfasının veya belgenin başlığı Yıl, Yayıncı (varsa), görüntülenen Gün Ay Yıl, .

Yazarı veya tarihi olmayan bir devlet sitesinden nasıl alıntı yaparsınız?

Bir çalışmanın tanımlanmış bir yazarı yoksa, alıntı yapın makale başlığının ilk birkaç kelimesini metin çift ​​tırnak işareti, başlık stili büyük harf kullanımı ve yıl.

APA'da bir elektronik kaynağı metinde nasıl alıntılarsınız?

Elektronik kaynaklarınızı metin içinde alıntılamak için, baskı kaynakları için APA yönergelerini kullanın . Belirli bir pasajdan doğrudan alıntı yapmak için yazar, tarih, sayfa (Anakwe, Igbaria, & Anandarajan, 2010, s. 2) veya Anakwe, Igbaria ve Anandarajan'a (2010) göre, çoğu yönetim araştırması özel olarak finanse edilmektedir (s. 2).

Nasıl alıntı yaparsın?

Kaynakça, alıntılar ve referanslar oluşturun

  1. İmlecinizi alıntı yapmak istediğiniz metnin sonuna getirin.
  2. Referanslar > Stil'e gidin ve bir alıntı stili seçin.
  3. Alıntı Ekle'yi seçin.
  4. Yeni Kaynak Ekle'yi seçin ve kaynağınızla ilgili bilgileri doldurun.

Bir web sitesinde bir alıntı nasıl bulunur?

Bir web sayfasında başlık, yazar veya tarih gibi bilgileri bulmak için bazen web sitesinde biraz araştırma yapmanız gerekir. Çoğu bilgi olacak web sitesinin üstbilgisinde veya altbilgisinde bulunur . Bir web sitesinin başlığı, web sitesinin adını ve alt organizasyon bağlantılarını veya başlıklarını içerecektir.

Harvard alıntısı APA ile aynı mı?

APA ve Harvard referanslaması arasındaki temel fark, APA referanslama stilinin ağırlıklı olarak eğitimden alıntı yapmak için kullanılır, sosyal ve davranış bilimi ile ilgili akademik çalışma, Harvard Referans stili ise çoğunlukla akademik bilimsel yazı için kullanılır.

Bir web sitesi kaynağına nasıl kredi verirsiniz?

Yazar Soyadı, Adı. 'Başlık Durumunda Web Sayfasının Başlığı.' Web Sitesinin Adı, Gün Ay Yayın yılı, URL. Erişilen Gün Ay Yıl. parantez içine al Alıntı metninizde web sitesine atıfta bulunduktan sonra.

Bir web sitesinin erişim tarihini nasıl buluyorsunuz?

  1. Google Chrome'u açın.
  2. Sağ üst köşedeki İngiliz anahtarı simgesini tıklayın.
  3. 'Geçmiş'i tıklayın. Bu, erişilen web sitelerini gösteren bir sayfa açar. En soldaki sütunda, bir kullanıcının web sitesine en son ne zaman eriştiği gösterilir.

MLA 8 için URL gerekli mi?

MLA 8 için, okuyucuların kaynaklarınızı bulmasına yardımcı olmak için bir URL veya web adresi eklemeniz gerekir. MLA yalnızca www gerektirir. adres , bu nedenle URL'lerden alıntı yaparken tüm https://'yi kaldırın. Veritabanlarında bulunan birçok bilimsel dergi makalesi bir DOI (dijital nesne tanımlayıcısı) içerir.

APA Formatı örneği nedir?

APA metin içi alıntı stili yazarın soyadını ve yayın yılını kullanır , örneğin: (Field, 2005). Doğrudan alıntılar için sayfa numarasını da ekleyin, örneğin: (Field, 2005, s. 14).

Metin alıntılarında nasılsınız?

Metin içi alıntılar şunları içerir: yazarın soyadı ve ardından parantez içinde sayfa numarası . 'İşte doğrudan bir alıntı' (Smith 8). Yazarın adı verilmemişse, başlığın ilk kelimesini veya kelimelerini kullanın. Alıntılanan Çalışmalar listesinde kullanılan, tırnak işaretleri gibi aynı biçimlendirmeyi izleyin.

APA'da DOI nedir?

A dijital nesne tanımlayıcı (DOI), bir kayıt ajansı (Uluslararası DOI Vakfı) tarafından içeriği tanımlamak ve internetteki konumuna kalıcı bir bağlantı sağlamak için atanan benzersiz bir alfasayısal dizedir. Yayıncı, makaleniz yayınlandığında ve elektronik olarak kullanıma sunulduğunda bir DOI atar.