Perioral dermatit ne zaman iyileşir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bay Haleigh Bednar MD
Puan: 4.2/5(73 oy)

BT haftalar veya aylar sürebilir Perioral dermatitin geçmesi için. Kızarıklığınız düzeldiğinde, geri gelmesini önlemek önemlidir. Hangi ilaçların ve maddelerin perioral dermatitinizi tetiklediğini doktorunuzla konuşun, böylece bunlardan kaçınabilirsiniz.

Perioral dermatitin iyileşmesi ne kadar sürer?

Tedavinin seyri genellikle altı ila on iki hafta . Tedavinin ilk birkaç haftasında herhangi bir gelişme görmeyebilirsiniz. Ancak çoğu vakada antibiyotik tedavisine başladıktan sonraki iki ay içinde düzelme olur.

Perioral dermatitimi nemlendirmeli miyim?

Perioral dermatit için doğal ilaçları da deneyebilirsiniz. OTC ürünleri gibi doğal tedavilerin de olması gerektiğini unutmayın. nazik ve nemlendirici . Bazı insanlar perioral dermatiti elma sirkesi veya çay ağacı yağı gibi ilaçlarla tedavi ettiklerini iddia etse de dermatologlar bunu önermezler.

Perioral dermatit gelir ve gider mi?

perioral dermatit aylarca veya yıllarca gelip gidebilir . Perioral dermatitin birden fazla nedeni olabilir. En yaygın faktörlerden biri, burun ve ağızda kullanılan topikal steroid kremlerin ve inhale reçeteli steroid spreylerin uzun süreli kullanımıdır.

Perioral dermatiti nasıl sakinleştirirsiniz?

Perioral dermatit için doğal ilaçlar şunları içerir:

  1. Steroid kullanımını durdurmak.
  2. Bağırsak sağlığını iyileştirmek için anti-inflamatuar bir diyet benimsemek.
  3. Cilt bakımı rutininizden akne tedavilerini ve yaşlanmayı geciktirici ürünleri ortadan kaldırır.
  4. Hassas ciltler için formüle edilmiş nazik bir temizleyici ve nemlendirici kullanarak.

Perioral Dermatitimi Nasıl Tedavi Ettim

34 ilgili soru bulundu

Perioral dermatit kendi kendine iyileşir mi?

Perioral dermatit genellikle birkaç hafta kendi Bir kişi topikal steroid kullanmayı bıraktıktan sonra. Kokusuz ürünler kullanmak, iyileşirken cildin tahriş olmasını önlemeye yardımcı olur.

Aloe Vera perioral dermatite iyi gelir mi?

Growing Healthy Together Pediatrik Kliniği ayrıca perioral dermatitin evde bakımı için rutininize elma sirkesi (su ile seyreltilmiş), greyfurt çekirdeği ekstresi ve/veya aloe vera kullanımını eklemenizi önerir. Hastaların cildi iyileştirmek için bir aylık çok nazik, hassas cilt rejimine ihtiyaçları olduğunu söyleyen Dr.

Perioral dermatiti ne kötüleştirir?

Güneşin ultraviyole (UV) ışınları, ısısı ve rüzgarı, perioral dermatiti şiddetlendirir. Perioral dermatiti tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar da cildinizi güneşe karşı hassas hale getirecektir.

Dermatologlar perioral dermatiti nasıl tedavi eder?

Perioral dermatit geliştiren bazı kişiler, kortikosteroid içeren bir ilaca doğrudan cilde uygulayarak veya astım için kullanılan bir oral inhaler yoluyla yüzlerine maruz kalırlar. Bir dermatolog bu kızarıklığın tedavisine yardımcı olabilir. ilaçlar diğer topikal steroidlerden daha fazla.


Perioral dermatitin geri gelmesini nasıl engellersiniz?

Oral antibiyotik gibi tetrasiklin , perioral dermatit için en yaygın tedavidir. Nüksü önlemek için birkaç ay tedavi gerekebilir. Daha hafif vakalar veya hamile kadınlar için topikal antibiyotik kremler kullanılabilir.

Perioral dermatit hiç geçer mi?

perioral dermatit kalıcı olabilir tedavi olmazsan. Çoğu vaka sonunda çözülür, ancak bu haftalar ila yıllar alabilir. Tedavi görürseniz, belirtileriniz ve kızarıklıklarınız muhtemelen çok daha erken geçecektir. Bununla birlikte, perioral dermatit için bilinen tekrarlanabilir bir tedavi yoktur.

Yüzümdeki perioral dermatitten nasıl kurtulurum?

Dermatologlar perioral dermatiti nasıl tedavi eder?

  1. Hidrokortizon kremi de dahil olmak üzere tüm kortikosteroidleri cildinize uygulamayı bırakın.
  2. Tetrasiklin veya eritromisin gibi bir antibiyotik alın.
  3. Cilt bakım rutininizi değiştirin.

Perioral dermatit için hangi vitaminler iyidir?

Denemeye değer olabilecek takviyeler: Çörek otu tohumu yağı kapsülleri, C vitamini, çinko, B kompleksi ve çuha çiçeği yağı . Diyetin PD'de rol oynadığına kesinlikle inanıyorum.


Güneş perioral dermatite yardımcı olur mu?

Nazik, hafif cilt bakımı genellikle nazik temizleyicilerle desteklenir. Yüze uygulanan güçlü florlu kortikosteroid kremlerden ve florlu/tartar kontrollü diş macunlarından kaçınılması önerilir. Güneş koruması da yardımcı olabilir . Antibiyotikler kesildiğinde veya daha sonraki bir tarihte perioral dermatit tekrarlayabilir.

Perioral dermatitten doğal olarak nasıl kurtulursunuz?

Perioral Dermatit için Doğal Çözümler

  1. Elma sirkesi. Elma sirkesi, dermatiti gidermek için etkili bir tedavi haline getiren doğal anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. ...
  2. Greyfurt Çekirdeği Özü. Greyfurt çekirdeği ekstresi, çeşitli amaçlar için etkili bir tedavi seçeneğidir. ...
  3. Aloe Vera.

Vazelin perioral dermatite neden olabilir mi?

Perioral dermatiti tetikleyebilecek faktörler şunları içerir: İlaçlar: steroid kremler, merhemler ve inhalerler. Florlu diş macunu. Cilt bakımı losyonları ve kremleri, özellikle petrol jölesi, parafin bazı ve izopropil miristat içerenler.

C vitamini dermatit için kötü mü?

Ayrıca, retinol, C vitamini ve alfa hidroksi veya salisilik asitlerden kaçının, çünkü bunlar ağırlaştırıcı egzama , Wu'ya tavsiyede bulunur. Örneğin Ulusal Egzama Derneği, retinolün yaşlanmayı geciktirmek için faydalı olmasına rağmen egzama alevlenmelerini tetikleyebileceğini söylüyor.


Perioral dermatitiniz varsa hangi yiyeceklerden kaçınmalısınız?

Karbonhidrat veya glüten alımını perioral dermatite bağlayan iyi kontrollü çalışmalar – hatta vaka raporları – olmamasına rağmen, çalışmalar diyet ve rosacea arasında güçlü bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Eritematotelanjiektatik ve papülopüstüler rozaseanın alkol, sıcak veya baharatlı yiyeceklerle alevlendiği bilinmektedir. ve çikolata .

C vitamini dermatite iyi gelir mi?

C vitamini ayrıca dermatolojide sıklıkla karşılaşılan alerjileri de azaltabilir. Bir vaka raporu sonucuna varıldı saç boyalarının neden olduğu alerjik kontakt dermatiti azalttı (Basketter ve diğerleri, 2016).

Hangi gıdalar perioral dermatite neden olur?

Buna perioral kontakt dermatit denir. Yemek yedikten sonra görülür portakal, domates ve çilek gibi asitli meyve ve sebzeler ve en yaygın gıda reaksiyonlarından biridir. Bir yiyecek bunu yaparsa, önlenebilir. Alerji testi gerekli değildir.

Yüzünde dermatit nasıl olur?

Dermatitin yaygın bir nedeni cildinizi tahriş eden veya alerjik reaksiyonu tetikleyen bir şeyle temas - örneğin, zehirli sarmaşık, parfüm, losyon ve nikel içeren mücevherler.


Perioral dermatit iz bırakır mı?

Perioral dermatit genellikle akne ile aynı şekilde yara izlerine neden olmaz. (ancak uzun süreli kızarıklığa neden olabilir). Aynı anda hem akne hem de perioral dermatit olması mümkündür.

Perioral dermatit hormonal midir?

Hormonal faktörler katkıda bulunabilir kötüleşme Premenstrüel dönemde, hamilelik sırasında ve oral kontraseptif alırken kadınlarda perioral dermatit.

Perioral dermatit stresten mi kaynaklanır?

Perioral Dermatite Neden Olan Nedir? Perioral dermatitin altında yatan belirli bir neden yoktur. . Duygusal stres, uyku eksikliği ve şeker, trans yağlar ve rafine karbonhidratlar gibi inflamatuar gıdalarda yüksek bir diyet gibi faktörlerin durumu daha da kötüleştirdiği bilinmektedir.

Zerdeçal perioral dermatite iyi gelir mi?

zerdeçal içerir anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve antioksidan özellikler egzama ve atopik dermatit dahil olmak üzere çeşitli cilt rahatsızlıkları için çekici bir tedavi seçeneği haline getirir.