Bir arabayı sıralamak için para ödemeniz gerekiyor mu?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Lee Boyer
Puan: 4.3/5(42 oy)

Halka açık yollarda sürülmeyen bir arabanız varsa, Yasal Yoldan Çıkarma Bildirimi (SORN) yaparak yasal olarak DVLA'yı bilgilendirmeniz gerekir. Arabayı off-road olarak kaydettirerek ve bir SORN göndererek, vergi veya sigorta için ödeme yapmanız gerekmeyecek .

Arabanızı SORN'dan çıkarmak için para ödemeniz gerekiyor mu?

SORN'lerin süresi bir yıl sonra dolardı. DVLA'ya aracın tekrar yola çıktığını söyledikten sonra, yasal olarak kullanabilmeniz için önce sigortalanması gerekir. SORN durumunu aracınızdan kaldırmak için, sadece vergilendirmen gerekiyor .

Sorning araba bedava mı?

Aracın kayıtlı sahibiyseniz, çevrimiçi olarak ücretsiz bir SORN başvurusunda bulunabilirsiniz. , ancak başlamadan önce araç kayıt defterinizden veya araç vergisi hatırlatma mektubunuzdan bazı bilgilere ihtiyacınız olacak. Aracın kayıtlı sahibi değilseniz, V890 formunu kullanarak posta yoluyla SORN başvurusunda bulunmanız gerekir.

Neden bir SORN için ödeme yapmam gerekiyor?

bir SORN (Yasal Yol Dışı Bildirimi) yapmanız gerekir. bir aracı 'yoldan' çıkarın ve vergilendirmeyi ve sigortalamayı bırakmak istiyorsunuz . Aracınızı halka açık bir yolda tutmazsanız veya kullanmazsanız, örneğin bir garajda, yolda veya özel arazideyse, yolun dışındadır. ...aracınız vergilendirilmez.

Arabamı SORN yaparsam sigortama söylemem gerekir mi?

Arabanızı SORN ilan ederseniz, kanunen gerekli değil , herhangi bir kaza sonucu oluşan hasarı (fırtına ve olumsuz hava hasarı dahil) ve hırsızlığı karşılamak için sigortalı tutmak isteyebilirsiniz. Bu süre içerisinde poliçenizi iptal ederseniz, aracınız bunlar için sigortalanmaz.

V5C seyir defteri 2020'yi kullanarak aracınız için çevrimiçi olarak SORN nasıl yapılır

17 ilgili soru bulundu

SORN'den sonra arabamı tekrar yola nasıl çıkarırım?

Aracınızda bir SORN yaptıysanız ve onu yola geri çıkarmak istiyorsanız, aracı sigortalamak . Ayrıca bir MOT gereklidir. V5C'nizi kullanarak vergi için başvurduğunuz anda, SORN'nin süresi dolar, böylece sigortalı olduğunuzda arabayı tekrar yola koyabilirsiniz.

SORN'un maliyeti nedir?

Bir SORN'u nasıl ilan ederim? SORN ilan etmenin hiçbir maliyeti yoktur ve bunu hükümetin web sitesi aracılığıyla, telefonla veya posta yoluyla çevrimiçi olarak yapmayı seçebilirsiniz. Çevrimiçi başvurmak için vergi yenileme mektubunuzdaki (V11) 16 haneli referans numarasına veya seyir defterinizdeki (V5C) 11 haneli referans numarasına ihtiyacınız olacaktır.

Arabam bir garaj yolundaysa, arabamı SORN yapmam gerekir mi?

Arabanızı yoldan uzak tutmalısınız. SORN var. Onu araba yolunuzda, garajınızda veya sahip olduğunuz herhangi bir özel arazide tutabilirsiniz. Kullanılmadığı beyan edilmiş olsa bile aracınızı halka açık bir yolda tutamazsınız.

Bir SORN aracını sigortasız olarak MOT'a sürebilir misiniz?

Bir MOT istasyonuna sigortasız bir SORN aracı sürebilir misiniz? Oldukça basit - Numara. Sigorta olmadan bir MOT istasyonuna araba süremezsiniz – ve bunu yaparsanız, kovuşturmaya, sabit para cezalarına maruz kalabilirsiniz – ve hatta muhtemelen arabanıza el konabilir ve imha edilebilirsiniz.


Arabamı Sorn'u nasıl açarım?

Aracınız tekrar vergilendirildikten sonra, SORN durumunu otomatik olarak iptal edecektir. Arabanızın SORN'unu şu şekilde kaldırabilirsiniz: DVLA web sitesini kullanarak verginizi çevrimiçi olarak yenileme . Bunu yapmak için vergi yenileme mektubunuzdaki 16 haneli referans numarasına veya kayıt belgenizdeki (V5C) 11 haneli referans numarasına ihtiyacınız olacaktır.

Yol vergimi nasıl iptal edebilirim?

Yapabilirsiniz 0300 790 6802 numaralı telefondan DVLA'yı arayın Pazartesiden Cumaya 08:00 - 19:00 ve Cumartesi 08:00 - 14:00 arası. Buraya e-posta gönderebilir ve Araç Müşteri Hizmetleri, DVLA, Swansea, SA99 1AR adresine bir mektup gönderebilirsiniz. Araba verginiz otomatik olarak iptal edilecektir.

Sorn bir araba ne kadar sürer?

8. SORN Almak Ne Kadar Sürer? Başvurunuzu yaptıktan sonra, genellikle SORN'unuzu alacaksınız. 4 hafta içinde .

SORN'den ne kadar sonra vergi alabilirim?

Bir SORN'den ne kadar sonra bir araca vergi verebilirim? SORN durumunu istediğiniz zaman arabanızdan kaldırabilirsiniz, sadece vergilendirmeniz yeterlidir. Bir arabanın kaydedilebileceği minimum bir süre yoktur SORN olarak.


Arabamı v5 olmadan nasıl SORN yaparım?

Arabanızı hemen SORMAK için, ihtiyacınız olan V5C seyir defteri 11 haneli referans numarasını sağlamanız gerektiğinden. V5C'niz yanınızda değilse ve V11 mektubunuzu kullanarak posta yoluyla başvurmayı seçerseniz, SORN beyanı için V890 formunu gönderirken aynı zamanda V62 formu kullanarak yeni bir kayıt defteri başvurusunda bulunabilirsiniz.

Bir SORN arabasını çekebilir misin?

Bir SORN arabası çekilebilir mi? Arabanız 'yol dışı' kalmalıdır. Arabanızı halatla çekmeyi planlıyorsanız, vergilendirilmeli ve sigortalanmalıdır. Ancak, aracınızı bir çeki demiri veya benzeri bir araçla çekmek isterseniz, römork olarak sınıflandırılacaktır, bu nedenle SORN yerinde kalabilir .

Sorn aracını test edebilir miyim?

SORN olarak bildirildiği sürece bir arabayı test edemezsiniz – Bir test sürüşü düzenlemek istiyorsanız, önce sizin veya araç sahibinin araba için vergi ayarlaması gerekir. Ancak çoğu satıcının bunu kabul etmesi olası değildir. Ayrıca, arabanın yasal ve yol güvenli olup olmadığını da göz önünde bulundurmanız gerekecek.

Sorn teori testi nedir?

DVLA'ya yolda bir aracın kullanılmadığını bildiren bir bildirim . DVSA'ya bir aracın mevcut bir MOT'u olmadığını bildiren bir bildirim. Bir aracın sahibi hakkında polis tarafından tutulan bilgiler.


Bir MOT için 14 gün mühlet alıyor musunuz?

Birçok kişi, süresi dolan MOT'lar için iki haftalık bir ödemesiz süre olduğuna inanıyor - bu, sürücülere MOT testi için araçlarını rezerve etmeleri için bir boşluk süresi sağlayabilir. Ne yazık ki, yaygın inanışa rağmen, 'MOT ödemesiz dönem' aslında bir efsanedir .

Arabamı sigortasız park edebilir miyim?

Kanun diyor ki sen normalde en az üçüncü şahıs motor sigortasına sahip olmalıdır Araba kullanıyorsanız veya bir araca sahipseniz. Ayrıca sokağa, garaj yolunuza veya garajınıza park halinde bırakırsanız da sigortanız olmalıdır. ... Değilse, yol kenarına sigorta yaptırsanız bile hemen el koyabilirler.

Sigortasız bir arabayı yola park edebilir misiniz?

Sigortasız bir arabayı halka açık bir yola park ederseniz ne olur? Yasaya göre, halka açık bir yere park eden herhangi bir araç yolun geçerli bir kaydı olmalı . Bu yasa, arabanızı halka açık yolları kullanmak için kaydettirdiğinizde vergi ödediğiniz için var. Aracınız kayıtlıysa, trafik sigortası yaptırmanız gerekir.

Sorn araba yola park edilebilir mi?

Aracınızı SORN yaptığınızda, halka açık bir yolda tutulamaz – bu nedenle bir garajda, araba yolunda veya özel arazide tutulmalıdır.


Arabamı SORN'a değer mi?

Arabanızı kullanmıyorsanız, onu SORN olarak ilan edin potansiyel olarak sigorta ve vergiden tasarruf etmenizi sağlayabilir . Aracınız kazara hasar görürse veya çalınırsa, sigorta kapsamına alınmayacağını ve bu nedenle hak talebinde bulunamayacağınızı unutmayın.

Sorn arabasını satabilir miyim?

Diğer herhangi bir arabada olduğu gibi, bir birini özel olarak SORN . Sadece alıcıların aracın yoldan çıktığının farkında olduğundan emin olun.

Arabamı vergilendirmek için bir MOT sertifikasına ihtiyacım var mı?

Aracınızın yıllık yol vergisini yenilemek için geçerli bir MOT sertifikasına ihtiyaç duyacak , ancak bu olmadan arabanızı sigortalayabilirsiniz. ... Aracınızı vergilendirirken, aracınızın geçerli bir MOT sertifikasına sahip olduğundan emin olmak için kontrol edilecektir, bu nedenle vergilendirilmeden önce bunun alınması gerekecektir.

MOT'tan hemen sonra arabamı vergilendirebilir miyim?

Arabanızı vergilendirmek için bir MOT'a ihtiyacınız olacak. geçerli araç verginizin başlangıç ​​tarihinden veya düzenlendiği tarihten itibaren. MOT'unuzun süresi bu tarihlerden herhangi birinden önce dolarsa, aracınızı vergilendirmek için kullanamazsınız.