Pantoprazol kilo aldırır mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Mohamed Schroeder
Puan: 4.8/5(62 oy)

sırasında kilo alabilirsin pantoprazol oral tabletleri alıyorum. İlacın ilk çalışmaları yapıldıktan sonra hem kilo alımı hem de kilo kaybı bildirildi. Ek olarak, pantoprazolün olası yan etkileri olan ödem (şişme) veya şişkinlik varsa kilo alabilirsiniz.

Pantoprazol almanın yan etkileri nelerdir?

Sabahları günde bir kez pantoprazol almak normaldir. Yaygın yan etkiler şunları içerir: baş ağrısı, kabızlık veya ishal, rüzgar, mide ağrısı, hissetme veya hasta olma . Bunlar hafif olma eğilimindedir ve ilacı almayı bıraktığınızda kaybolur.

Asit reflü ilacı kilo aldırır mı?

Evet, Nexium ve diğer mide ekşimesi ilaçları kilo alımına neden olabilir — belirli antidepresanlar, beta blokerler ve antihistaminikler gibi diğer ilaçlar gibi. Aldığınız herhangi bir ilacın olası tüm yan etkilerini anlamak için herhangi bir ilaca başlamadan önce doktorunuz veya eczacınızla konuşmalısınız.

Pantoprazol almanın uzun vadeli yan etkileri nelerdir?

Pantoprazolün uzun süreli alınması size neden olabilir fundik bez polipleri adı verilen mide büyümelerini geliştirmek . Bu risk hakkında doktorunuzla konuşun.
...
Yaygın yan etkiler şunları içerebilir:

  • baş ağrısı, baş dönmesi;
  • mide ağrısı, gaz, mide bulantısı, kusma, ishal;
  • eklem ağrısı; veya.
  • ateş, kızarıklık veya soğuk algınlığı semptomları (en sık çocuklarda).

Pantoprazol metabolizmayı hızlandırır mı?

Pantoprazol metabolizması uygulama yolundan bağımsızdır (intravenöz veya oral). Ana metabolik yol, CYP2C19 tarafından demetilasyon ve ardından sülfatlamadır; diğer metabolik yollar, CYP3A4 tarafından oksidasyonu içerir.

Asit Reflü ve Kilo Alma?

18 ilgili soru bulundu

Pantoprazol kilo aldırır mı?

sırasında kilo alabilirsin pantoprazol oral tabletler alıyorum. İlacın ilk çalışmaları yapıldıktan sonra hem kilo alımı hem de kilo kaybı bildirildi. Ek olarak, pantoprazolün olası yan etkileri olan ödem (şişme) veya şişkinlik varsa kilo alabilirsiniz.

Pantoprazol almak neden kötü?

pantoprazol kalça, bilek ve omurga kırığı riskinizi artırabilir . Günde birkaç doz alıyorsanız veya bir yıl veya daha uzun süre kullanıyorsanız bu daha olasıdır. Şiddetli kemik ağrınız varsa veya normal şekilde yürüyemiyor veya oturamıyorsanız hemen doktorunuzu arayın.

Pantoprazol uzun süreli kullanım için güvenli midir?

ÜFE'nin minimal yan etkileri ve birkaç hafif ilaç etkileşimi vardır ve uzun süreli tedavi için güvenli kabul edilir . Pantoprazol, nüks ve semptomların mükemmel kontrolü ile hem akut hem de uzun süreli tedavi için önemli ölçüde etkilidir. Uzun süreli tedavi için bile iyi tolere edilir ve tolere edilebilirliği optimaldir.

40 mg pantoprazol ne kadar süre alabilirsin?

Yetişkinler - günde bir kez 40 miligram (mg) 8 haftaya kadar . Doktorunuz, belirli koşullar için 8 haftadan fazla pantoprazol almanızı isteyebilir. 5 yaş ve üzeri, 40 kilogram (kg) veya daha fazla olan çocuklar - 8 haftaya kadar günde bir kez 40 mg.


Pantoprazol Alzheimer'a neden olur mu?

Kullanılan en yaygın ÜFE'ler omeprazol (Prilosec), pantoprazol (Protonix) ve esomeprazol (Nexium) idi. Tüm katılımcılar, çalışmanın başlangıcında demanssızdı. Ancak, sekiz yıllık takipten sonra, kronik ÜFE kullanıcılarının %44 artmış bunama riski ilaç kullanmayanlarla karşılaştırıldığında.

Omeprazol kilo aldırır mı?

Kilo alımı: Uzun süreli omeprazol kullanımı GÖRH olan hastalarda kilo alma riskini artırır .

Asit reflü şişkinliğe ve kilo alımına neden olabilir mi?

Örneğin, gastroözofageal reflü hastalığı (asit reflü) veya irritabl bağırsak sendromu (IBS) olan hastalar, genellikle yemekten sonra kilo alır - Mide ekşimesi, karın ağrısı, ishal ve kabızlık gibi ilgili semptomlar uygun tedavi ile düzelir.

Asit reflü ile nasıl kilo verebilirim?

Kilo verme ipuçları

  1. daha küçük öğünler yiyin.
  2. yatmadan önce 2 saatten az yemek yemeyin.
  3. Yatağınızın başını köpük takozla 6-10 inç yükseltin.
  4. yavaş ye.
  5. tetikleyici yiyeceklerden kaçının (baharatlı, yüksek yağlı yiyecekler gibi)


Pantoprazol kan basıncını yükseltir mi?

Omeprazol, lansoprazol ve pantoprazolün kan basıncı üzerinde etkisi olmadı ve anestezi uygulanmış sıçanın elektrokardiyogramı. İlaç Arş. 2008 Temmuz;58(1):65-71. doi: 10.1016/j.

Pantoprazol yerine ne alabilirim?

Bunlar, esomeprazol (Nexium) gibi proton pompası inhibitörlerini içerir. omeprazol (Prilosec), pantoprazol (Protonix) ve lansoprazol (Prevacid). Diğerleri Maalox, Mylanta ve Tums gibi antasitler; ve famotidin (Pepcid) ve simetidin (Tagamet) gibi H2 (histamin) reseptör antagonistleri.

Pantoprazol uyku sorunlarına neden olabilir mi?

Pantoprazol oral tablet uyuşukluğa neden olmaz .

Yıllarca ÜFE alabilir miyim?

Ancak son çalışmalar potansiyel olarak bağlantılı uzun Osteoporozla ilişkili kırık riskinde artış, Clostridium difficile enfeksiyonu, B12 vitamini, kalsiyum ve demir gibi vitamin ve minerallerin emilim bozukluğu, demans, zatürree, böbrek hastalığı ve ...


Pantoprazol karaciğer hasarına neden olabilir mi?

Pantoprazol tedavisi, düşük oranda geçici ve asemptomatik serum aminotransferaz yükselmeleri ile ilişkilidir ve klinik olarak belirgin karaciğer hasarının nadir bir nedeni .

Pantoprazol böbrek hasarına neden olabilir mi?

Prevacid (lansoprazol), Prilosec (omeprazol), Protonix (pantoprazol) ve Nexium (esomeprazol) dahil olmak üzere proton pompası inhibitörlerinin kullanımı aşağıdakilerle ilişkilendirilmiştir: artan böbrek hasarı riski , böbrek yetmezliği ve diğer ciddi yan etkiler.

Uzun vadede alınması en güvenli antasit nedir?

oral pantoprazol eroziv olmayan GÖRH veya eroziv özofajiti olan hastalar için güvenli, iyi tolere edilen ve etkili bir başlangıç ​​ve idame tedavisidir.

Proton pompası inhibitörlerini almak ne kadar güvenlidir?

ÜFE'leri ne kadar süre almalıyım? OTC ürünleri aşağıdakiler için kullanılmamalıdır: 2 haftadan fazla sağlık hizmeti sağlayıcınız tarafından söylenmediği sürece.


ÜFE'nin uzun süreli kullanımı olarak kabul edilen nedir?

Uzun süreli ÜFE kullanımını tanımlama eşiği >2 hafta ile >7 yıl ÜFE kullanımı arasında değişmektedir. En yaygın tanım şuydu: ≥1 yıl (10 çalışma) veya ≥6 ay (10 çalışma). Dokuz çalışma, uzun süreli kullanımı ≥8 hafta olarak tanımladı.

Yemekten sonra pantoprazol alırsam ne olur?

pantoprazol yemekten önce veya sonra alınabilir , ancak yemekten önce alınması tercih edilir. Her zamanki saatinizde bir doz almayı unutursanız, hatırladığınız zaman bu dozu alabilirsiniz (bir sonraki dozunuzun zamanı yakınsa, bu durumda kaçırdığınız dozu atlayın).

Pantoprazol depresyona neden olabilir mi?

özellikle, klinik depresyon riski arttı pantoprazol, lansoprazol ve rabeprazol ilaçlarını alanlar için, omeprazol ve esomeprazol kullananlarda ise sadece bir trend önemi kaydedildi.

Pantoprazol yüksek kan şekerine neden olur mu?

Çinli araştırmacılar, 200.000'den fazla ABD sağlık uzmanının çalışmalarından elde edilen bilgilerden yararlandı ve ÜFE'lerin (Aciphex, Nexium, Prilosec, Prevacid, Protonix gibi) düzenli kullanımının aşağıdakilerle ilişkili olduğunu buldu. %24 daha yüksek tip 2 diyabet geliştirme riski .