Orman gülleri ne kadar hızlı büyür?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Guido Mills
Puan: 4.8/5(12 oy)

Bazı Ormangülleri hızlı bir büyüme oranı yaşayacak (2 ft. başına veya 60 cm) diğerleri yavaş yavaş yılda 0,5 inçten (1 cm) daha az büyüyecektir. Başlamak için doğru büyüklükte bitkiler seçerseniz, nispeten bakım gerektirmezler.

Ormangülümün daha hızlı büyümesini nasıl sağlayabilirim?

Örneğin, bundan emin olmak isteyeceksiniz. toprakları yeterince nemli , nemli, nemli bir iklimde yaşıyor olsanız bile düzenli olarak sulamak anlamına gelir. Bu bitkileri boğmak istemeseniz de, onlara yeterli nem sağlamak, sadece daha hızlı büyümelerini sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda büyümelerini sağlamak için çok önemlidir.

Hızlı büyüyen orman gülleri var mı?

Birçok ormangülü bitkisi 10 yılda 3 ila 4 fit arasında büyür, ancak bazıları 10 yılda 7 fit'e kadar büyüyebilir. En hızlı büyüyen orman güllerinden bazıları, Brittenhill Bugle, R. genetierianum, Ilam Cream, İnci'nin Annesi, Profesör Hugo de Vries, Baharatlı Küçük Hindistan cevizi ve Whidbey Adası .

Bir ormangülü dikmek için en iyi yer neresidir?

Birçok çiçek açan bitkinin aksine, ormangülü kışın tam sabah güneşini sevmez ve en iyi şekilde ekildiğinde en iyisini yapar. bir binanın kuzey tarafında benekli gölge . Büyüyen orman gülleri, bir binanın arifesinde değil, rüzgardan korunan bir yerde en mutludur.

Orman güllerinin büyümesi zor mu?

Açelyalar ve orman gülleri, asidik olan iyi drene edilmiş toprakta en iyi şekilde büyür - pH 7'nin altında ve ideal olarak 4,5 ila 6'da ... Orman güllerinin toprak gereksinimleri, Chicago bölgesi için bazı zayıf çeşitlerin mevcudiyeti ile birlikte, bunu verme eğilimindedir. bitki grubu olmanın itibarı büyümek zor .

Büyüyen orman gülleri - bilmeniz gerekenler

23 ilgili soru bulundu

Ormangülü neden kötü?

Yaprakları hayvanlar için zehirlidir. . Yaprakları o kadar kalındır ki altında hiçbir şey büyüyemez. 2014 yılında, aşılmaz bir orman gülleri ormanında mahsur kalan iki deneyimli dağ gezgini kurtarılmak zorunda kaldı.

Büyümesi en kolay ormangülü nedir?

Büyümesi En Kolay - ormangülü

Her zaman yeşildirler ve ilkbaharda büyük çiçek topları vardır… ve öldürmeleri oldukça zordur. Ayrıca oldukça büyüyebilirler, bu yüzden onları yayılabilecekleri bir yere koyduğunuzdan emin olun.

Orman gülleri güneşi mi gölgeyi mi sever?

Tam güneşte bitki çiçekleri artırmak ve küf problemlerini önlemek için. Çalılar günde en az 6 saat tam güneşe ihtiyaç duyar. Rüzgar perdesinin korunaklı tarafına dikin. Soğuk, kuru rüzgarlara maruz kalırsa yaprakları ve tomurcukları kurur ve ölür.

Orman gülleri tam gölgede büyüyebilir mi?

Orman gülleri büyüyecek tam güneşten orta gölgeye kadar güzel . 'Caroline', 'Scintillation', Yakushimanum melezleri, 'Hong Kong' ve Finlandiya'dan gelen dayanıklı çeşitler gibi birkaç Rhododendron çeşidi öğlen saatlerinde biraz gölgeye sahip olmalıdır, aksi takdirde yapraklar sararır ve hatta özellikle sıcak yaz aylarında yanar.


Orman güllerinin çok suya ihtiyacı var mı?

Orman gülleri, ihtiyaç duyulan sığ köklü bitkilerdir. ilk büyüme mevsimi boyunca haftada iki kez su . ... Orman gülleri tutarlı neme ihtiyaç duysa da, ıslak topraklarda otururken iyi sonuç vermezler, bu nedenle her zaman toprağın sulamalar arasında kurumasına izin verin.

Ormangülü maksimum ne kadar hızlı büyür?

Orman gülleri (Rhododendron spp.), çeşide bağlı olarak ABD Tarım Bakanlığı bitki sertlik bölgeleri 4 ila 9'da dayanıklı olan çiçekli çalılardır. En hızlı büyüyen ormangülü çeşitleri büyüyor 10 yılda 7 metre American Rhododendron Society'nin web sitesine göre.

Bir ormangülü yetiştirmek ne kadar sürer?

Orta orman gülleri 1/2m x'e kadar büyüyecek 6-10 yıl içinde 1/2 yani 1 1.5m boşluk iyidir. Cüce orman gülleri ve yaprak dökmeyen açelyalar, zemini kaplamaları için 60 cm aralıklarla kümeler halinde ekilir.

Bir orman gülünün büyümesi kaç yıl sürer?

Sağlıklı ormangülü bitkileri veya kesimleri satın alın.

Çoğu amatör bahçıvan, orman güllerini tohumdan yetiştirmez, çünkü aralarında alırlar. 2-10 yıl çiçeğe. Çelikler yetiştirirseniz, kökleri gelişebilmeleri için çelikleri 1-2 hafta suda büyütmeniz gerekecektir.


Orman güllerinin ne tür bir gübreye ihtiyacı var?

Dikim zamanında, bitkiyi sulamadan önce 10-10-6 gübre kullanın. Erken ilkbaharda, ormangülü tomurcukları şişer. Bu sırada, bir komple 10-8-6 gübre . Yapraklar çıktığında bu gübreden hafif bir doz daha uygulayın.

Kahve telvesi orman gülleri için iyi mi?

Taze Kahve Telvesi Asit Seven Bitkiler için

Ortancalar, orman gülleri, açelyalar, vadi zambağı, yaban mersini, havuç ve turp gibi asit seven bitkileriniz taze zeminlerden destek alabilir. ... Kafein büyümelerini engelleyebileceğinden, fidelerde veya çok genç bitkilerde kahve telvesi kullanmayın.

Orman güllerini nasıl beslersiniz?

Ormangülü, erken ilkbaharda, yaprak tomurcukları şişmeye başladığında gübreleyin. Kullanmak çalı yüksekliğinin her ayağı için bir çorba kaşığı 10-8-6 granül gübre , gübrenin çalının damlama hattı boyunca eşit olarak serpilmesi.

Hangi orman gülleri gölgede daha iyi büyür?

P.J.M orman gülleri grubu en güvenilir gölge çiçek açanlardan bazılarıdır. Tohum geliştirmedikleri için enerji doğrudan çiçek üretmeye gider. Bu grup içinde Elite ve Waltham gibi pembeden lavantaya çiçek açan çeşitler bulunur. Henry'nin Kırmızısı, adının ima ettiği renktir.


Orman gülleri gölgeyi mi tercih eder?

ile bir site seçin korunaklı koşullarda benekli gölge . Diğer ağaçların altında derin gölgeden kaçının. Orman güllerinin çoğu, soğuk ve kuru rüzgarlardan korunursa daha açık bir alana tolerans gösterecektir. Cüce alp türleri, toprağın kurumaması koşuluyla tam güneşi tolere eder.

Ormangülü çalısı ne kadar güneşe ihtiyaç duyar?

Çalıların ihtiyacı günde altı saat güneş . Büyüyen bölgelerinin daha sıcak ucunda yaşıyorsanız, öğleden sonra gölgesi alan bir yer seçtiğinizden emin olun. Toprak iyi drene edilmiş, nemli ve asidik olmalıdır (pH 4,5 ila 6). Orman gülleri, drenajı zayıf olan ağır topraklarda iyi sonuç vermez.

Ormangülüm neden çiçek açmayı bıraktı?

Orman güllerinin çiçek açmamasının nedeni, budama yılın yanlış zamanı, donlar gelişen çiçek tomurcuklarına zarar verir, kuraklık, alkali topraklar çok fazla azotlu gübre veya güneş ışığı eksikliği. Sonbaharda budama, bir sonraki yılın çiçeklerini sergileyen gelişen çiçek tomurcuklarını kaldırabilir.

Ormangülü yaprakları neden kahverengiye dönüyor?

Rhododendron bitkilerinizin yaprakları kahverengiye dönebilir doğrudan güneş ışığı altında tutulurlarsa . Bunun nedeni, bitki düzenli olarak sulansa bile kuraklık semptomlarından da muzdarip olabilmeleridir. ... Ama genel olarak Rhododendron bitkilerinin yaprakları da yakabileceği için direkt güneş ışığından uzak tutulması tavsiye edilir.


Orman güllerini öldürmeniz mi gerekiyor?

Çıkıntı, çiçeklerin tohuma gitmesini engeller ve orman gülleri de ölü olmalı bitkiye gelecek yıl daha fazla çiçek üretimi için enerji vermek için. Deadheading ayrıca ormangülüne gelecek yılın çiçeklenme dönemine kadar daha düzenli bir görünüm verecektir.

En dayanıklı orman gülleri nelerdir?

1980'lerde, bir dizi denilen Kuzey ışıkları tanıtılmıştı. Bunlar şimdiye kadar bulunan veya üretilen en sert orman gülleridir. 4. bölge ve hatta 3. bölge sıcaklıklarına dayanabilirler. Seriler, Rhododendron x kosteranum ve Rhododendron prinophyllum'un melezleri ve melezleridir.

En güzel Rhododendron nedir?

İlkbaharda canlı çiçeklerle açan ve daha soğuk aylarda yapraklarını koruyan orman gülleri, kış manzaranız için mükemmel 'dökmeyen' bitkilerdir.

  • Güçlü Ormangülü. ...
  • Ormangülü 'Elviira'...
  • Ormangülü 'Mavi Peter'...
  • Ormangülü 'Boule de Neige'…
  • Ormangülü 'Yay Çanları'...
  • Ormangülü 'Rüzgar Şarkısı'

Ormangülü kolay mı?

İster inanın ister inanmayın, Rhododendrons ve Açelya yetiştirmek oldukça kolaydır ve onları mutlu etmek için sadece birkaç şey gerekir. Bahçenizde veya peyzajınızda yetişen Rhododendrons hakkında göz ardı edilemeyecek ve yeterince güçlü bir şekilde ifade edilemeyecek temel bir sır var.