Orantısız derken ne demek istiyorsun?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sorulan: Prof. Mohammad Breitenberg I
Puan: 4.9/5(21 oy)

: orantılı değil : gibi. a: ölçülemez. b: yetersiz. c: yetenekleriyle orantılı olmayan bir güven orantısız.

Orantısız tazminat nedir?

Orantısız Tazminat. İnsanlar aynı miktarda tazminat almıyorsa, çaba, eşitsizlik (sosyal kaytarma bileşeni) Maksimal Altı Hedef Belirleme. Grup üyeleri, başkalarıyla aynı amaç için çalıştıklarına inandıklarında çabalarını azalttığında (sosyal kaytarma bileşeni)

uyum ne demek?

1: Bir kitaptaki veya bir yazarın eserlerindeki başlıca kelimelerin, yakın bağlamlarıyla birlikte alfabetik bir dizini. 2 : uyum, anlaşma .

azalma ne demek?

: yavaş yavaş küçülme eylemi, süreci veya bir örneği (boyut veya önem olarak) : eylem, süreç veya azalan bir durum : değerde bir azalmayı azaltmak.

İngilizce'de Diyafram kelimesi ne anlama geliyor?

1 : yarı saydam kumaşların içinden yarı saydam bir perdenin görülmesine izin verecek kadar doku inceliği ile karakterize edilir. . 2: Formun aşırı inceliği ile karakterize edilir: eterik boyalı şeffaf manzaralar. 3: asılsız, belirsiz, yalnızca yarı saydam bir başarı umudu vardı.

KARŞILIKSIZ kelimesinin anlamı nedir?

40 ilgili soru bulundu

Temelsiz kelimesi ne anlama gelir?

: önemli değil : gibi. a : eksik madde veya maddi yapı. b : sıkılık veya sağlamlık eksikliği : dayanıksız.

Transpicious ne demek?

: açıkça görülen veya anlaşılan .

Kanunda indirim ne anlama geliyor?

Değerdeki azalma başka bir taraf bir sözleşmeyi ihlal ettikten sonra zarar gören bir tarafa borçlu olunan zararları hesaplama yöntemi . Tazminat, taahhüt edilen sözleşme değerinden, sözleşme konusu nesnenin ifa edildiği şekliyle piyasa değeri çıkarılarak hesaplanır.

Müzikte azalma ne anlama geliyor?

azalma nota değerleri yarıya inmiş bir müzikal fikir tekrarlandığında - yani notlar daha kısadır. Büyütme, müzikal bir fikrin tekrarlandığı, ancak nota değerlerinin iki katına çıktığı, bu da fikrin uzunluğunu iki katına çıkardığı zamandır.


Uyum örneği nedir?

Uyumun tanımı, bir anlaşma veya bir yazar tarafından kullanılan birincil kelimelerin alfabetik bir listesidir. Bir uyum örneğidir belirli bir şekilde işe girmeyi kabul eden iki arkadaş . Uyum örneği, İsa kelimesinin İncil'de kaç kez ve hangi pasajlarda geçtiğini gösteren bir listedir.

Bir uyumun amacı nedir?

Bir İncil uyumu, İncil'e bir uyum veya sözlü dizindir. Basit bir form İncil kelimelerini alfabetik olarak listeler, sorgulayıcının kelimelerin geçtiği İncil pasajlarını bulmasını sağlamak için göstergeler ile .

Uyum için başka bir kelime nedir?

Bu sayfada, aşağıdakiler gibi 14 eş anlamlı, zıt, deyimsel ifade ve uyum ile ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz: anlaşma , zihinlerin buluşması, anlaşma, uyum, uyum, uyum, uyum, uyum, birlik, anlaşma ve sözlük.

Orantısız bir kelime mi?

orantılı değil; oransız; yetersiz : Gelirimiz isteklerimizle orantılı değil.


orantısız geçiş nedir?

Orantılı-orantılı olmayan geçiş (tek boyutlu modelde mutlaka bir faz geçişi olmasa da) soliton boyutu, orantılı bölgenin boyutuyla karşılaştırılabilir hale geldiğinde ortaya çıkar. , örneğin çok sert kristaller (büyük Y) veya çok sığ bir arka plan potansiyeli (küçük γ) için.

İşçi Tazminatı bilgi yarışması nedir?

İşçi tazminatı. dır-dir sağlık giderlerini ve kısmi ücret kaybını ödeyen eyalet kanunu tarafından düzenlenen sigorta türü İşyerinde yaralanan veya işle ilgili koşullar nedeniyle hastalanan işçiler için. Her eyalet kendi işçi tazminatını belirler. kanunlar ve yönetmelikler.

Anacrusis'in müzikteki anlamı nedir?

1 : bir şiir dizesinin başlangıcındaki bir ya da daha fazla hece, şiirin bir parçası değil, ön hazırlık olarak kabul edilir. metrik desen. 2: özellikle iyimser: bir müzik cümlesinin ilk alt vuruşundan önceki bir veya daha fazla nota veya ton.

Tedavi maliyeti nedir?

Tedavi maliyeti temsil eder Davacıyı pozisyona sokmak için elde edilen ikame veya iyileştirici işin maliyeti sözleşme düzgün bir şekilde yerine getirilmiş olsaydı o da olurdu.


Maddi hasar nasıl hesaplanır?

Mülk onarılabilirse, hasar miktarı mülkü onarmak için gereken tutar ve mülk sahibi tarafından kullanımının kaybı olarak belirlenir. . ... Maddi hasarın toplam değeri belirlenirken, onarım veya değiştirme maliyetine ek olarak kullanım kaybı, faiz ve kar kaybı da dikkate alınabilir.

Muhasebede azalma nedir?

Bir varlığın değerinde, tersine çevrilmesi muhtemel olmayan bir düşüş . Sabit kıymet, tahmini geri kazanılabilir tutar olacak indirgenmiş tutar üzerinden bilançoda gösterilmelidir.

anlayışlı insan nedir?

sıfat. keskin zihinsel algı ve anlayışa sahip olmak ; anlayışlı: anlayışlı bir yargı sergilemek.

Appentence ne demek

: sabit ve güçlü bir arzu : iştah.


gauzy'nin tanımı nedir?

1 : gazlı bezden yapılmış veya gazlı bez kanatlarına benzeyen . 2 : muğlaklık, anlaşılmazlık veya bulanıklık ile işaretlenmiş olaylarla ilgili bulanık hafızası bulanık bir melodi. 3: Romantik bir iyimserlik eğiliminde olma veya yapma eğilimi.