İlk önce hangi Octavia Butler kitabı okunmalı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sorulan: Prof. Loma Johns III
Puan: 4.4/5(19 oy)

Aşağıda, sizi ünlü yazarla tanıştırmak için gerekli Octavia Butler kitaplarına sahibiz.

  • Kindred (1979) ...
  • Yabani Tohum: 'Modelist' Serisinin 1. Kitabı (1980) ...
  • Ekici Mesel: 'Mesel' Serisinin 1. Kitabı (1993) ...
  • Kanlı çocuk (1995) ...
  • Çaylak (2005) ...
  • Şafak: Ksenogenez Üçlemesinin 1. Kitabı (1987)

Patternist serisini hangi sırayla okumalısınız?

Konu özetleri

  1. Yabani Tohum (1980)
  2. Aklımın Zihin (1977)
  3. Clay'in Gemisi (1984)
  4. Hayatta kalan (1978)
  5. Model ustası (1976)

Octavia Butler'dan sonra ne okumalıyım?

Octavia E'yi Sevdikten Sonra Ne Okumalısınız? Butler

  • Colson Whitehead, Yeraltı Demiryolu (2016) ...
  • Toni Morrison, Sevgili (1987) ...
  • Margaret Atwood, Damızlık Kızın Öyküsü: Çizgi Roman (2019) ...
  • Louise Erdrich, Yaşayan Tanrı'nın Gelecekteki Evi (2017) ...
  • Tananarive nedeniyle, tutmak için ruhum (1997)

Kindred by Octavia Butler bir dizi mi?

Octavia Butler'ın Klasik Bilim Kurgu Romanından Uyarlanan 'Kindred' Dizisi FX'e Gidiyor.

Octavia Butler'ın son kitabı neydi?

Daha sonraki röportajlarda Butler, Parable romanlarının araştırılmasının ve yazılmasının onu bunalttığını ve depresyona soktuğunu, bu yüzden onun yerine 'hafif' ve 'eğlenceli' bir şey bestelediğini açıkladı. Bu onun son kitabı, bilimkurgu vampir romanı oldu. yavru kuş (2005) .

Octavia E. Butler Hakkında 7 Kitap! - #ReadOctaviaYavaşça #OEBOku

44 ilgili soru bulundu

Octavia Butler evlendi mi?

Octavia Butler hiç evlenmedi ve hiç çocuğu olmadı . Yalnız yaşadı ve kendini 'mutlu bir keşiş' olarak tanımladı.

Kindred'deki mesaj nedir?

akraba bakışlar 1970'lerde siyah bir kadının bakış açısıyla Güney Amerika'daki kölelik pratiğinde . Butler'ın diğer kitaplarının çoğu gibi, bu kitap da ustaca hikaye anlatımı kullanarak okuyucuyu ırk, güç, cinsiyet ve sınıf temalarıyla meşgul ediyor.

Kindred hangi yılda geçiyor?

Bu bilimkurgu romanı, 1976'da (yazım sırasında, günümüzde) Kaliforniya, Altadena'da ve Maryland'in kırsal doğu kıyısındaki Baltimore yakınlarındaki kurgusal Weylin Plantation'da geçiyor. 1819'dan 1838'e veya 1840'a kadar .

Kindred iyi bir kitap mı?

Kindred çok iyi çünkü sadece iyi yazılmış ve duygusal açıdan etkili olmakla kalmıyor, aynı zamanda birkaç farklı önemli şey olmayı da başarıyor: karmaşık tarihi kurgu, merak uyandıran bilim kurgu ve bir kölelik hatırası. Açıkça kurgusal olan bir roman için, çok gerçek ve doğru geliyor.


Akraba olacak ikinci bir kitap var mı?

Octavia E. Butler tarafından. Lauren'in hikayesinin devamı, Yeteneklerin benzetmesi Toprak Tohumu üçlemesinin ikinci kitabıdır. Önceki kitabın bitiminden dört yıl sonra Lauren kendi dinini kurdu ve topluluğunun yıldızları kolonileştirmesi gerektiğine ikna oldu, böylece hazırlanmaya başladılar.

Kindred bir dizi mi?

Kindred: The Embraced, John Leekley Productions ve Spelling Television tarafından üretilen bir Amerikan televizyon dizisidir.

Octavia Butler, Survivor'dan neden nefret etti?

Edebi önemi ve eleştiri

Butler, Survivor'u eserlerinin en az favorisi olarak nitelendirdi ve öncülünü bir saldırgan bilim kurgu klişesi : Ben gençken, birçok insan başka bir dünyaya gidip ya küçük yeşil adamlar ya da küçük kahverengi adamlar bulmak hakkında yazdı ve onlar her zaman bir şekilde daha azdı.

Kindred neden 1976'da geçiyor?

Hikaye 1976'da geçiyor - Amerika Birleşik Devletleri'nin iki yüzüncü yılı - Amerika'nın İngiltere'den bağımsızlığının sembolü . Serbest bırakılan Amerika Birleşik Devletleri'nin kutlanan anma törenine ironik bir kontrpuan olarak, Butler on dokuzuncu yüzyılda Afrika kökenli Amerikalı köleleştirmenin bir zaman yolculuğu romanı yazıyor.


Kindred'in amacı nedir?

akrabaydı modern bir siyah kadının, çoğu siyah insanın mülk olarak kabul edildiği bir kölelik toplumu zamanını nasıl deneyimleyeceğini keşfetmek için yazılmıştır; tüm toplumun sana karşı dizildiği bir dünya .' Bir röportaj sırasında Butler, arka plan için köle anlatılarını okurken şunu fark ettiğini itiraf etti ...

Kindred bir aşk hikayesi olarak adlandırılabilir mi?

Cevap ve Açıklama:

Kindred bir aşk hikayesi olarak adlandırılamaz . Romanın odak noktası Dana ve kocası Kevin arasındaki aşk değil, köleliğin kötülükleri...

Neden Kindred'i okumalıyım?

Yeni başlayanlar için Kindred gibi kitaplar okumak önemlidir çünkü Amerika'yı bugünkü ekonomik güç merkezi haline getirmeye yardımcı olan uzun kölelik tarihini anlamak önemlidir. . ... Octavia Butler, Rufus'un köle sahibi olma alışkanlıkları ile annesinin onu her zaman şımartması arasında doğrudan bir karşılaştırma yapıyor.

Octavia Butler, romanına neden Kindred adını verdi?

Butler, Kindred'i kısmen yazmak için ilham aldı. çünkü o kadar çok genç siyah Amerikalının köleliğin dehşetini en aza indirdiğini ve hak iddia ettiğini duymuştu. köleleştirilmiş olsalardı, şuna ya da bu şeye müsamaha göstermeyeceklerdi. ... Kindred, geçmişin vahşetlerinin artık günümüzde olmadığı yolundaki saf düşünceyi aşındırıyor.


Octavia E Butler nasıl öldü?

Octavia Butler'ın Şubat 2006'daki ölümü herkesi şaşırttı. 1999'da taşındığı Seattle'da yaşıyordu ve öldü. bazılarının muhtemelen bir felç sonucu olduğunu düşündüğü bir düşüşten sonra . (Birkaç yıldır sağlık sorunları yaşıyordu.) 58 yaşındaydı.

Octavia E Butler kaç yaşında?

Uluslararası üne sahip bilimkurgu yazarı Octavia E. Butler, çağrıştırıcı, genellikle rahatsız edici romanları ırk, cinsiyet, güç ve nihayetinde insan olmanın ne anlama geldiği gibi geniş kapsamlı konuları araştırıyor, Cuma günü evinin yakınında düştükten sonra öldü. Lake Forest Park, Yıkama. 58 yaşındaydı .

Octavia E Butler ne yaptı?

Yazar Octavia E. Butler, bilimkurguyu Afrika kökenli Amerikalı spiritüalizmle harmanlamak . Romanları arasında 'Patternmaster', 'Kindred', 'Dawn' ve 'Sower'ın Parable'ı yer alıyor.