Normalleştirilmiş güç nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Jennyfer Boyer IV
Puan: 4.6/5(65 oy)

Normalleştirilmiş Güç (NP) watt olarak ölçülen bir güç ortalama yöntemi , güç harcamasının daha doğru bir tasviri için sürüş koşullarındaki değişiklikleri telafi etmek için kullanılır. ... Bir bisiklet antrenörüne veya sabit bir bisiklete binmek, geleneksel yöntemlerin size doğru bir güç okuması vermesine izin veren sabit bir direnç sağlar.

Normalleştirilmiş güç doğru mu?

Normalleştirilmiş güç sağlar bir sürücünün iş yükünü ortalama güçten daha gerçekçi bir şekilde temsil etme yolu . Bir binicinin, güçleri tamamen sabit olsaydı, aynı fizyolojik maliyet için sürdürebileceği güç olarak hayal edilebilir.

Normalleştirilmiş güç nasıl hesaplanır?

Normalleştirilmiş Güç

Adım 1: 30 saniyelik bir pencere ile yuvarlanan ortalamayı hesaplayın: 30 saniyeden başlayın, önceki 30 saniyenin ve bundan sonraki her saniyenin ortalama gücünü hesaplayın. ... Adım 4: Önceki adımdan ortalamanın dördüncü kökünü alın . Bu sizin normalleştirilmiş gücünüzdür.

Normalleştirilmiş güç FTP ile aynı mı?

İşlevsel eşik gücü = 'bir saat boyunca sürdürebileceğiniz en yüksek ortalama güç veya tempo.' Normalleştirilmiş, ortalamadan çok farklıdır. ... FTP'dir bir saat boyunca sürdürebileceğiniz sabit bir güç çıkışı ölçüsü ; bu, kritiklerde bulduğunuz sprint/sabitleme türünden çok farklı.

Normalleştirilmiş güç ile ortalama güç arasındaki fark nedir?

Birçok güç ölçer kullanıcısı, antrenmanın ne kadar zor olduğunu belirlemek için ortalama güce bakar, ancak normalleştirilmiş güç daha kullanışlı bir ölçümdür. Çoğu bisikletçi ve triatlet, antrenmanı analiz ederken 'ortalamaları' kullanır. Güç ölçeri olmayan kişiler için bu ortalama hız veya ortalama kalp atış hızı olabilir.

Ortalama Güç ve Normalleştirilmiş Güç

23 ilgili soru bulundu

Zwift'te Normalleştirilmiş güç nedir?

Normalleştirilmiş Güç, yoğunluktaki hızlı değişimlere vücudun fizyolojik tepkisini hesaba katan ve tepki ile yoğunluğun eğrisel bir ilişki sürdürdüğünü kabul eden oldukça karmaşık bir algoritmadır. Basitleştirilmiş, NP Ortalama gücünüz, belirli bir çaba için sorunsuz bir şekilde pedal çevirmenizi sağladı .

En iyi güç ölçer nedir?

İncelenen en iyi güç ölçerler

  • Quarq DZero DUB Güç Ölçer Örümcek. En iyi krank tabanlı güç ölçer. ...
  • S-Works Güç Krankları. ...
  • Shimano Dura-Ace R9100-P güç ölçer. ...
  • FSA Powerbox güç ölçer. ...
  • Favero Assioma Duo Pedallar. ...
  • PowerTap Quarq P2 güç ölçer pedalları. ...
  • Garmin Rally pedalları. ...
  • 4iii Hassas güç ölçer.

FTP için normalleştirilmiş gücü kullanabilir misiniz?

FTP, bir saat boyunca sürdürebileceğiniz sabit bir güç çıkışı ölçüsüdür; bu, kritiklerde bulduğunuz sprint/sabitleme türünden çok farklı. Normalleştirilmiş ve FTP muhtemelen aynı oyun sahasındadır, ancak hiçbir şekilde aynı , ve iki ölçüm arasındaki fark - eğer benim gibiyseniz - büyük olabilir.

FTP ortalama güç mü?

FTP, İşlevsel Eşik Gücü anlamına gelir ve etkili bir şekilde tutabileceğiniz gücün bir ölçüsüdür. bir saat , watt olarak ölçülür. Ama bundan çok daha fazlası var. FTP'nizi anlamanıza, ölçmenize, eğitmenize ve geliştirmenize yardımcı olmak için turbo eğitmeninizi veya iç mekan bisikletinizi kullanmanın tüm yollarını burada açıklıyoruz.


Normalleştirilmiş güç, ortalama güçten daha az olabilir mi?

çok için kısa aralıklarla , normalleştirilmiş güç, ortalama güçten daha düşük olabilir. Bunun nedeni, normalleştirilmiş güç hesaplanırken, seçilen aralıktaki her veri noktasının, NP'nin temeli olan, kendisinden önceki 30 saniyenin tamamı kullanılarak hesaplanmasıdır. ... Aynısı 30 saniyelik bir tepe noktası veya bir dakika için de geçerlidir.

200 watt iyi bir bisiklet mi?

Çoğu profesyonel bisikletçi, dört saatlik bir tur aşamasında ortalama olarak yaklaşık 200 ila 300 watt üretir. Öte yandan, eğlence amaçlı binici, bu gücü yalnızca 45 dakikalık veya saatlik bir spin sınıfı sırasında sürdürebilir. ... Watt tarafsız . Watt konusunda harika olan şey bu.

İyi FTP nedir?

Ortalama eğlence bisikletçileri yaklaşık 2.5-3.0 Watt/Kg FTP için. Düzenli olarak yarışan kişiler 3.0-3.75 olabilir. 3.75-4.25'in üzerine çıkıyorsunuz ve bunlar yerel elit yarışçılar. 4.25'in üzerindeki her şey yerli profesyoneldir ve oradan yükselir.

Neden gücü normalleştiriyoruz?

NP dikkate alınır vücudunuzun egzersiz yoğunluğundaki değişikliğe tepkisi Değişen direnç nedeniyle. Bu, güç çıktınızın daha doğru bir şekilde temsil edilmesini sağlar ve bu da daha gerçekçi güç sınırları içinde antrenman yapmanızı sağlar. Bu, daha verimli bir eğitim oturumuna yol açar.


200 FTP iyi mi?

Kadınlar için watt cinsinden FTP

Bu veriler için daha az çözünürlük vardır çünkü Cycling Analytics kullanan kadınlardan çok daha fazla erkek vardır. İnsanların %46'sı Aşağıdaki FTP 200W. İnsanların %44'ünün 210W veya daha fazla FTP'si var. İnsanların %10'unun 200W ile 210W arasında bir FTP'si var.

3 watt/kg iyi mi?

Zwift C kategorisi (alttan sonraki) arasında seviyede sürüş yapabilmeniz gerektiğini söylüyor. 2,5 ila 3,1 ağırlık/kg . A kategorisinde başarılı olmak istiyorsanız, 4.0 w/kg veya daha iyisine ulaşmanız gerekir.

4 watt/kg iyi mi?

Bu nedenle, kulüp seviyesindeki birçok bisikletçinin hedefi, 4W/kg'lık bir işlevsel eşik gücü (FTP) elde edebilmektir. ... Ancak, 4W /kg hala kulüp seviyesindeki çoğu bisikletçiden daha iyi , ve kelimenin tam anlamıyla herkesi kanepeye atıyor. Bu yüzden hedef almak harika bir hedef.

FTP ne kadar önemli?

FTP'nizi bilerek, doğru enerji sistemlerini vurgulamanız için her antrenmanı özelleştirebilirsiniz. Başka bir deyişle, FTP antrenmanı mevcut kondisyon seviyenize göre optimize etmenizi sağlar . Ayrıca FTP, biriktirdiğiniz antrenman stresinin miktarını belirlemenize yardımcı olacaktır. Bu, izlenmesi gereken önemli bir ölçümdür.


FTP'yi nasıl hesaplarsınız?

İşlevsel Eşik Gücü (FTP): FTP'yi son 20 dakikalık en iyi güç değerinizle tahmin edebilirsiniz (ya özel 20 dakikalık bir testten ya da bir yarış veya antrenmandan 20 dakikalık yeterince zorlu bir çabadan). Bu değeri %95 ile çarpın FTP'nizi almak için. FTP'yi en son 45-60 dakikalık bir güç çıkışından da tahmin edebilirsiniz.

Bir güç ölçer satın almaya değer mi?

Dan beri güç sayaçları uygun fiyatlı hale geldi , kesinlikle yatırıma değer. Ama rakamlara takılıp kalmayın. Günümüzde o kadar çok metrik var ki akıllara durgunluk verebilir. İyi bir antrenör, antrenmanınızın belirli hedeflere ulaşmasını sağlamak için güç numaralarınızı kullanabilir.

Güç ölçer neden pahalıdır?

Çünkü güç ölçerler görünüşe göre üretmek için çok emek yoğun , hiçbir şirket, aksi takdirde maliyetleri dengelemeye yardımcı olabilecek büyük miktarları kolayca üretemez.

Bir güç ölçerin maliyeti nedir?

Güç ölçerler yaklaşık 199 dolardan başlar ve 2.000 dolara veya daha fazlasına ulaşabilir . Daha pahalı güç ölçerlerden bazıları, bağımsız sol/sağ güç ölçümü gibi özelliklerin yanı sıra yüksek düzeyde doğruluk ve tutarlılık sunar. Ancak bu, daha düşük fiyatlı bir güç ölçerin işi yapamayacağı anlamına gelmez.


Zwift gücünde renkler ne anlama geliyor?

Soldaki çubuklar güç numaralarınızı w/kg olarak, sağdaki çubuklar ise saf watt olarak gösterir. Nüfus yüzdelik sıralaması açısından en iyi üç çubuğunuz renk kodludur - bunlar en güçlü noktalarınızdır. portakal senin en iyi, lacivert ikinci en iyi, açık mavi üçüncü en iyi.

Zwift gerçekçi mi?

Zwift'in hesaplamaları, dış mekan sürüşlerinizi yansıtmayan varsayımları (gidonlardaki konumunuz veya yolun durumu gibi) içerir. Açık hava sürüşleri, Zwift sürüşlerinin olmadığı şekilde yavaşlar. ... Zwift'teki güç okumalarınız doğru değil , gerçekçi olmayan yüksek hızlara yol açar.

Zwift gücünde kırmızı ne anlama geliyor?

Rakamlar ayrıca kırmızıya dönerse belirli bir yarışta en yüksek güce veya w/kg'a sahipsin . Düzenleme: Sadece o yarışa bir göz attım ve en hafif değildiniz - bu yüzden orada neler olduğunu bilmiyorum.

Anlamı normalleştirebilir miyiz?

Sen ne zaman bir durumu normalleştirir veya normalleştiğinde normalleşir . İnsanlar, gruplar veya hükümetler ilişkileri normalleştirirse veya ilişkiler normalleşirse normalleşir veya normale döner.