Niaspan ile niasin aynı şey midir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Aaron Okuneva
Puan: 4.9/5(57 oy)

NIASPAN, farmasötik sınıf niasindir . Niasin (nikotinik asit), vücudunuzun yiyecekleri enerjiye dönüştürmek için kullandığı bir B vitaminidir. NIASPAN, diyet ve egzersizle birlikte kullanıldığında kolesterol faydaları sağladığı gösterilen reçeteli bir ilaçtır.

Niaspan için jenerik nedir?

Niasin uygun bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte kandaki 'kötü' kolesterol ve yağları (LDL, trigliseritler) düşürmeye ve 'iyi' kolesterolü (HDL) yükseltmeye yardımcı olur. Genellikle ilaç dışı tedavilerin kolesterolü düşürmede tam olarak başarılı olmadığı durumlarda kullanılır.

Niasinin genel adı nedir?

Niasin olarak da adlandırılan nikotinik asit , bir B vitaminidir (B3 vitamini).

Niaspan neden durduruldu?

Bir hasta Niaspan'ı bıraktı transaminaz yükselmeleri nedeniyle . Niaspan'ın kesilmesine yol açan kızarma intoleransı, hastaların %4.8'inde meydana geldi. Daha önceki 2 randomize çalışma ile birlikte bu çalışmada kızarma nedeniyle genel devamsızlık oranı %7.3 idi.

Niasin, nikotinik asit olarak da adlandırılır mı?

Niasin (B3 vitamini olarak da bilinir) suda çözünen B vitaminlerinden biridir. Niasin, nikotinik asidin genel adıdır ( piridin-3-karboksilik asit ), nikotinamid (niasinamid veya piridin-3-karboksamid) ve nikotinamid ribozit gibi ilgili türevler [1-3].

Niasin (B3) Nasıl Çalışır? (+ Farmakoloji)

43 ilgili soru bulundu

Her gün niasin alabilir misin?

Yetişkin erkekler için önerilen günlük niasin miktarı: günde 16 miligram (mg) ve hamile olmayan yetişkin kadınlar için günde 14 mg.

Niasin almak için en iyi zaman nedir?

Niasin yemekle birlikte alınmalıdır. Niasinin uzatılmış salımlı formu alınmalıdır. uyku vaktinde .

NIASPAN'ı ne zaman almalıyım?

NIASPAN alınmalı uyku vaktinde , az yağlı bir atıştırmadan sonra ve dozlar hasta yanıtına göre bireyselleştirilmelidir. Erken tedavi sırasında oluşabilecek yan etkilerin insidansını ve şiddetini azaltmak için NIASPAN ile tedaviye yatmadan önce 500 mg ile başlanmalıdır.

NIASPAN'ın üretimi durduruldu mu?

Bu ürün 30 Haziran 2017'de durduruldu . Lütfen NIASPAN FCT'nin (uzatılmış salımlı film kaplı tabletler) 500 mg ve 1000 mg'ın piyasada kalacağını unutmayın.

NIASPAN neleri tedavi etmek için kullanılır?

Düşük kolesterollü diyet ve egzersizle birlikte kullanılan NIASPAN, LDL (kötü) kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve kanınızdaki HDL (iyi) kolesterolü yükseltmeye ve trigliseritleri (yağları) düşürmeye yardımcı olur. NIASPAN, 500 mg, 750 mg ve 1000 mg tabletlerde mevcuttur. Tabletler gerçek boyutu gösterilmiyor.

Niasin almanın faydaları nelerdir?

B3 vitamini olarak da bilinen Niasin önemli bir besindir. Aslında, vücudunuzun her parçasının düzgün çalışması için ona ihtiyacı vardır. Ek olarak, niasin kolesterolü düşürmeye, artriti hafifletmeye ve beyin fonksiyonunu artırmaya yardımcı olur , diğer faydaların yanı sıra. Bununla birlikte, yüksek dozlarda alırsanız ciddi yan etkilere de neden olabilir.

Niasin arterlerinizi temizler mi?

Niasin veya Vitamin B3, HDL'nin kan seviyelerini yükselttiği bilinen en iyi ajandır. arter duvarlarından kolesterol birikintilerini çıkarın .

Niasin ile hangi ilaçlar alınmamalıdır?

Aspirin -- Niasin almadan önce aspirin almak, bu vitaminle ilişkili kızarmayı azaltabilir, ancak yalnızca doktorunuzun gözetiminde yapılmalıdır. Antikoagülanlar (kan sulandırıcılar) -- Niasin, bu ilaçların etkilerini güçlendirerek kanama riskini artırabilir.

Günde 500 mg niasin almak güvenli midir?

Nikotinamid formundaki niasin, nikotinik asitten daha az yan etkiye sahiptir. Bununla birlikte, 500 mg/gün veya daha yüksek dozlarda nikotinamid ishale, kolay morarmaya neden olabilir ve yaralardan kanamayı artırabilir. 3.000 mg/gün veya daha yüksek dozlar bile bulantı, kusma ve karaciğer hasarına neden olabilir.

Niasin karaciğerinize zarar verebilir mi?

Niasin, hafif ila orta dereceli serum aminotransferaz yükselmelerine ve yüksek dozlara neden olabilir ve belirli niasin formülasyonları, klinik olarak belirgin, akut karaciğer hasarıyla da bağlantılıdır ve bu da ciddi olabilir. ölümcül olarak .

Niaspan'ı tezgahtan satın alabilir misin?

B vitamini olarak da bilinen nikotinik asit3ve daha yaygın olarak niasin olarak bilinen, hemen salınan (IR), sürekli salınan (SR) ve Niaspan (AbbVie) gibi uzun süreli salınan (ER) ürünleri içeren çeşitli formülasyonlarda mevcuttur. Amerika Birleşik Devletleri'nde yalnızca IR ve SR niasin formülasyonları OTC mevcuttur .

Niaspan güvenli mi?

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onaylı, günde bir kez uzatılmış salımlı form olan Niaspan, kısa süreli denemelerde etkili ve güvenli bulundu . Niaspan lipid monoterapisinin uzun süreli etkililiği ve güvenliliği 517 hastada (yaşları 21-75)

Niasin kas yapar mı?

Her iki çalışma da niasinin takviye, tip II'den tip I'e kas lifi geçişini indükler ve iskelet kasındaki tip I liflerin sayısını artırır [14,15].

Niasin uyumanıza yardımcı olur mu?

Niasin, adrenal destek için çok yararlı olabilir, stres azaltıcı hormonlar yapmak için adrenal bez ile birlikte çalışır, böylece kaygı ve depresyonu azaltarak vücudun rahatlamasına yardımcı olur. Olabilir doğal bir uyku yardımcısı olarak kullanılır .

Niasin kilo vermenize yardımcı olur mu?

İyileşme yaşayanlarda ortalama azalma %27 ve yağ kaybının derecesi, HDL kolesterolündeki artış derecesi (niasin, 'iyi' HDL kolesterol düzeylerini artırmak için yüksek kolesterolü olan kişilere verilir) ve düşük Toplam Kolesterol/HDL kolesterolü ile önemli ölçüde ilişkiliydi.

Niasin kilo aldırır mı?

Niasin bulundu günlük yem alımını artırmak , kilogram diyet başına 0 ila 60 mg nikotinik asit takviyesini arttırırken tavukta kilo alımı ve karın yağının yüzdesi[24].

Ne kadar niasin kızarmanızı sağlar?

Özellikle not, niasin sifonu olarak bilinen bir yan etkidir. alırken bu olabilir 30-50 mg veya daha fazla tek bir dozda ek niasin. Yanma veya kaşıntı hissi ile birlikte cildin kızarmasına neden olur.

Niasin sizi susatır mı?

Bu ilaç nadiren yapabilir Kan şekeri seviyeniz yükselir, bu da diyabete neden olabilir veya diyabeti kötüleştirebilir. Artan susuzluk ve idrara çıkma gibi yüksek kan şekeri belirtileri geliştirirseniz derhal doktorunuza bildirin.

Niasin kalbiniz için iyi mi?

Niasin (nikotinik asit, B3 vitamini), ana risk faktörlerinden biri olan kandaki kolesterolü düşürdüğü bilindiği için kardiyovasküler hastalıkları önlemek için umut verici bir aday olarak kabul edildi. Bu nedenle, niasin ile uzun süreli tedavi kalp krizi ve felç riskini azalttığı varsayılmıştır. .