Nessus ve savunulabilirlik aynı şey midir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Dahlia Adams
Puan: 4.3/5(8 oy)

Nessus Professional veya kısaca Nessus Pro, bir Tenable tarafından sağlanan güvenlik açığı tarayıcısı . Birçok uzman, bu yazılımı bugün piyasadaki en eksiksiz güvenlik açığı tarayıcısı olarak sınıflandırır.

Nessus, Tenable'a mı ait?

Korunabilir Ağ Güvenliği, Inc . Tenable, Inc., Columbia, Maryland merkezli bir siber güvenlik şirketidir. Güvenlik açığı tarama yazılımı Nessus'un yaratıcısı olarak bilinir.

Tenable SC Nessus'u içeriyor mu?

Tenable.sc şunları içerir: Nessus'tan işlevsellik aşağıdaki ek yeteneklerin yanı sıra: En yüksek risk azaltma için öncelikle hangi güvenlik açıklarının düzeltileceğini anlamak için Güvenlik Açığı Öncelik Derecelendirmesi (VPR) ve Çözümler Görünümü sayfasını kullanarak güvenlik açıklarına öncelik verin ve riski azaltın.

Tenable Nessus nedir?

Nessus uzaktan güvenlik tarama aracı , bir bilgisayarı tarayan ve kötü niyetli bilgisayar korsanlarının bir ağa bağladığınız herhangi bir bilgisayara erişmek için kullanabileceği herhangi bir güvenlik açığı keşfederse bir uyarı veren.

Tenable bir güvenlik açığı tarayıcısı mı?

Tenable size sağlar güvenlik açığı değerlendirme yetenekleri ile tüm ortamınızda derin içgörülerle kapsamlı görünürlük kazanmanız gerekir. Nessus, BT ve OT cihazları, işletim sistemleri, çok çeşitli uygulamalar ve daha fazlası dahil olmak üzere 47.000'den fazla benzersiz varlık için kapsama alanı sunar.

Nessus Güvenlik Açığı Tarayıcı Eğitimi (Siber Güvenlik Araçları)

37 ilgili soru bulundu

Korunabilir güvenlik açığı taraması nedir?

Güvenlik açığı değerlendirmesi, riskler için kuruluşunuzun tüm saldırı yüzeyini sürekli olarak tarayarak ve izleyerek ağ güvenlik açıklarını tanımlar ve değerlendirir . Kuruluşunuzu tehdit edebilecek güvenlik açıklarına karşı ağınızı korumanın ilk adımıdır.

Nessus, OpenVAS'tan daha mı iyi?

Metriklere gelince, Nessus, 26.000'e kıyasla 50.000'den fazla CVE desteğiyle OpenVAS'tan daha geniş bir güvenlik açığı yelpazesini kapsar. Nessus üstündür çünkü OpenVAS'tan daha fazla sorunu tespit edebilir . Nessus ayrıca daha düşük bir yanlış pozitif oranı sağlama avantajına sahiptir.

Nessus için herhangi bir GUI var mı?

[1], Nessus herhangi bir POSIX sistemi için ücretsiz ve açık kaynaklı bir ağ güvenlik tarayıcısıdır [2]. ... Bir komut satırı sürümüne ve GTK [2] ile çalışan bir GUI sürümüne sahip olan Nessus adında biri.

Tenable SC'nin açılımı nedir?

Kuruluşların Siber Maruz Kalmaya ihtiyacı var. ... Bu değişiklik, müşterilere modern organizasyonlarındaki güvenlik açıklarını yönetmek için esnek dağıtım seçenekleri sunar. Artık Tenable.sc ( şirket içinde yönetilen ) veya Tenable.io (Bulutta yönetilen).


Tenable SC yerinde mi?

Şirket içinde yönetilen ve Nessus teknolojisiyle desteklenen Tenable.sc ürün paketi, ağınızın gerçek zamanlı sürekli değerlendirmesiyle endüstrinin en kapsamlı güvenlik açığı kapsamını sağlar. Eksiksiz uçtan uca güvenlik açığı yönetimi çözümünüzdür.

Tenable SC Taraması ne için?

Tenable, ağınızdaki varlıkların doğru bir resmini elde etmek için keşif taramaları yapılmasını önerir ve varlıklarınızdaki güvenlik açıklarını anlamak için değerlendirme taramaları . Her iki yöntemin de yapılandırılması, kuruluşun güvenlik durumunun kapsamlı bir görünümünü sağlar ve yanlış pozitifleri azaltır.

Neler taranabilir?

Bir tür aktif tarama olan kimlik bilgili Nessus taramaları, yüksek doğrulukta performans göstermek için kullanılabilir. ve hızlı yama, yapılandırma ve güvenlik açığı denetimleri sağlanan kimlik bilgileriyle hedef sistemde oturum açarak Unix, Windows, Cisco ve veritabanı sistemlerinde.

Dayanıklı rakipler kimlerdir?

Rakipler ve Temin Edilebilir Alternatifler

  • Hızlı7.
  • Qualys.
  • Tripwire.
  • BeyondTrust.
  • F-Güvenli.
  • Uyarı Mantığı.
  • Aurea KOBİ Çözümleri (GFI Yazılımı)
  • Dijital Savunma.


Nessus taramaları ne kadar sürer?

Özetle taranacak 1700 hedef var. Ve tarama yapılmalıdır 50 saatten az (hafta sonu) . Sadece küçük bir ön kontrol için 12 hedef taradım ve tarama 4 saat sürdü. Bu bizim szenario'muz için uzun bir yol.

Nessus hangi veritabanını kullanıyor?

TCP bağlantı noktası, IBM DB2 veritabanı eşgörünümü Nessus Manager'dan gelen iletişimleri dinler. Varsayılan, bağlantı noktası 50000'dir. Veritabanınızın adı (örneğinizin adı değil). Veritabanındaki bir kullanıcının kullanıcı adı.

Nessus taraması ücretsiz mi?

Nessus Essentials (eski adıyla Nessus Home), ücretsiz sürüm Nessus güvenlik açığı tarayıcısı.

Nessus kullanmanın avantajı nedir?

Nessus tarama hizmetlerini kullanarak Advantage fiziksel, sanal ve bulut ortamlarındaki güvenlik açıklarını, yapılandırma sorunlarını ve kötü amaçlı yazılımları hızlı ve doğru bir şekilde tanımlayabilir . Tenable, Nessus güvenlik açığı tarayıcıları hakkında bilgi içeren kapsamlı bir veri sayfası sağlar.


OpenVAS ne kadar güvenilir?

'OpenVAS İnceleme'

OpenVAS'ın sahip olduğu güvenlik açığı taraması ve güvenlik açığı yönetimi için iyi miktarda özellik . OpenVAS'ı projelerim için kullanırken, OpenVAS'ı bunun gibi diğer araçlarla karşılaştırırken OpenVAS, OpenVAS'ın ne kadar doğru olduğunu göstererek daha fazla güvenlik açığı bulabildi.

OpenVAS'ın maliyeti nedir?

Bununla birlikte, OpenVAS, Greenbone Security Manager (GSM) tabanlı kurumsal düzeyde bir cihaz, bir bayi ağından aşağıdaki fiyatlara kadar satın alınabilir: 135.000 ABD Dolarına kadar küçük altyapılar için 3.400 ABD Doları birçok güvenlik bölgesi ve hedef IP'si olan kuruluşlar.

Nessus'un özellikleri nelerdir?

Nessus özellikleri yüksek hızlı varlık keşfi, yapılandırma denetimi, hedef profil oluşturma, kötü amaçlı yazılım algılama, hassas veri keşfi ve güvenlik açığı analizi .

Hangisi daha kaliteli yoksa Nessus mu?

Nessus Professional, Qualys'ten çok daha ucuz , ancak bunun nedeni kurumsal bir güvenlik açığı yönetimi çözümü olmamasıdır. ... Tenable, Nessus teknolojisine dayalı kapsamlı güvenlik açığı yönetimi çözümleri sunar, ancak kurumsal düzeyde tarama için ihtiyacınız olan daha maliyetli Tenable.io veya Güvenlik Merkezi'dir.


Hangisi daha iyi Nessus veya nexpose?

Gözden geçirenler, iki çözümü değerlendirirken InsightVM'nin (Nexpose) kullanımını, kurulumunu ve yönetimini daha kolay buldu. Gözden geçirenler ayrıca genel olarak InsightVM (Nexpose) ile iş yapmayı tercih ettiler. Gözden geçirenler, InsightVM'nin (Nexpose) işlerinin ihtiyaçlarını Nessus'tan daha iyi karşıladığını hissetti.