Hercai menekşe güneşi veya gölgesi nereye ekilir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Minnie Durgan
Puan: 4.9/5(26 oy)

Hercai menekşeler daha soğuk havalarda en iyi performansı gösterir ve bu nedenle genellikle ilkbahar veya sonbaharda ekilir. Organik maddece zengin, iyi drene edilmiş toprakları severler ve tam güneş veya kısmi gölge . (Gölge özellikle sıcak öğleden sonra güneşinin çiçek üretimini durduracağı Bölge 7'nin güneyinde faydalıdır.)

Hercai menekşelerin kaç saat güneşe ihtiyacı vardır?

Işık: Hercai Menekşe ile en iyisini yapar günde yaklaşık altı saat güneş . En sıcak bölgelerde (7. Bölge ve daha sıcak), günün en sıcak saatlerinde bitkileri tam güneşten koruyun. Çok fazla ısı çiçek oluşumunu yavaşlatabilir. Cool Wave gibi yeni takip eden hercai menekşe çeşitlerinin en iyi şekilde çiçek açması için en az altı saat tam güneşe ihtiyacı vardır.

Hercai menekşeler çok fazla güneş alabilir mi?

Hercai Menekşe için Güneş Işığı İhtiyaçları

Onları kısmi gölgeye yerleştirmek, onlara bahar aylarında daha erken saatlerde bile güçlü olabilen sıcak öğleden sonra güneşinden bir mola verecektir. Çok fazla güneş ışığı hercai menekşelerin çiçek üretmesini durdurur .

Hercai menekşe en iyi nerede büyür?

Hercai menekşe serin ilkbahar veya sonbahar aylarında ekilir. Hercai menekşeler şu siteleri tercih eder: tam, doğrudan sabah güneşi sağlayın , yine de onları yoğun öğleden sonra ışınlarından koruyun. Organik madde oranı yüksek, iyi drene edilmiş, verimli toprak, bol hercai menekşe çiçeklerini beslemeye yardımcı olur.

Hercai menekşeleri güneşte mi yoksa gölgede mi ekiyorsunuz?

Nemli, humus bakımından zengin, iyi drene edilmiş toprakta bitki. Daha fazla bilgi için toprak ıslahı ve ekime toprak hazırlama hakkındaki makalelerimize bakın. hercai menekşe gibi tam veya kısmi güneş ancak gelişmek için daha soğuk sıcaklıklara ihtiyaç duyar. İdeal ekim alanı sabah güneşi alacak ancak öğleden sonra sıcağından kaçınacaktır.

Hercai Menekşe Nasıl Yetiştirilir ve Bakımı Yapılır |Bilmeniz Gereken Her Şey|

19 ilgili soru bulundu

Menekşeler çoğalır mı?

İyi haber şu ki, çok çeşitli bitkiler yetiştirmesi kolay tohumlar olarak sunulur ve bazı bölgelerde doğal olarak kendilerini yeniden tohumlayacaklar. Bu, çiçeklerin gelecek yıl yeniden ortaya çıkabileceği, ancak ikinci nesil gönüllüler gibi olabileceği anlamına geliyor.

Menekşeler hangi ayda çiçek açar?

Kural olarak, hercai menekşe çiçeklenme mevsimi ilkbahardan yaza serin iklimlerde, sıcaklık arttıkça çiçekler ölür. Ancak sıcak bölgelerde hercai menekşe çiçeklenme zamanı kışa düşer.

Hercai menekşe ne sıklıkla sulanmalıdır?

hercai menekşe ihtiyacı Aktif olarak büyüdüklerinde haftada 1 inç su . Ancak, yağmur yeterli sulama sağladığında bahçıvanların sulamayı hafifletmeleri gerekir. Ek olarak, sabahları elle sulama yapılmalıdır, böylece yapraklar sabah güneşi alır ve günün geri kalanı kurur.

Menekşeler her yıl tekrar büyür mü?

Hercai menekşe ve viyola, kışlık sepet ve kapların temel dayanağıdır. ... Viyola ve hercai menekşe yatak takımlarının çoğu uzun ömürlü veya bienaldir, ancak genellikle sadece bir sezon için tutulur ve daha sonra atılır, ancak çiçek açtıktan sonra birkaç santimetreye kadar kesilebilirler ve yeniden büyüyecekler .


Hercai menekşe ilk yıl çiçek açar mı?

Teknik olarak, hercai menekşeler kısa mevsimlik çok yıllık bitkilerdir, ancak genellikle yıllık olarak yetiştirilirler. ... Çoğu hercai menekşe çok uzun boylu olmaz; eğer yaparlarsa, biraz flop ya da basamaklı olacaklar. Geleneksel hercai menekşeler ilkbahardan yaz başlarına kadar çiçek açar , sonbaharda bazı tekrar çiçek ile.

Hercai menekşe bütün yaz çiçek açar mı?

Hercai Menekşe, çoğu yerde yıllık olarak kullanılan klasik bir serin hava çiçeğidir. ... Yaz sıcağına kadar iyi çiçek açacaklar , bu sırada bitkiler solacak ve sarkacak ve çiçek üretmeyi bırakacaktır. Ancak onları devam ettirin ve sıcaklıklar tekrar soğudukça sonbaharda tekrar çiçek açacaksınız.

Hercai menekşe ısıyı tolere edebilir mi?

Yaz ortasında hiçbir şey hercai menekşeleri mutlu edemez. sıcaklığın birkaç günden fazla 70 derecenin üzerine çıkmadığı bölge . Yetiştiriciler daha fazla ısıya dayanıklı çeşitler aramaya devam ederken, en iyi hercai menekşe performansının nasıl elde edileceği aşağıda açıklanmıştır.

Hercai menekşelerin çiçek açmasını nasıl sağlarsınız?

Kök ve bitki büyümesini teşvik etmek için onları her iki ila üç haftada bir biraz sıvı gübre ile gübreleyin. fosforlu gübre , kemik unu gibi, çiçeklenmeyi teşvik etmeye de yardımcı olacaktır. Ayrıca, çiçeklenmeyi teşvik etmek için, ne kadar küçük çiçek açabileceğinizi veya bitkilerin uzun bacaklı kısımlarını budamaktan korkmayın.


Hercai menekşe köpekler için zehirli midir?

Canlı ve tatlı, bu harika çiçekler sadece köpekler için toksik olmayan , görünüşe göre onlar da lezzetli. Hercai menekşeler mavi, beyaz, sarı, kırmızı, turuncu ve mor gibi bir gökkuşağı renginde gelir, yani herkesi memnun edecek bir şey vardır.

Yaz aylarında hercai menekşeleri nasıl canlı tutarsınız?

Hercai menekşeleri yaz boyunca canlı tutmak en kolay şu şekilde gerçekleştirilir: onları tam güneş olmayan bir alana yerleştirmek ve yaz sıcağında bakımsızlıktan gevrekleşmelerine izin vermemek. Hercai menekşeler sıcak havalarda sıklıkla uykuda kalır ve çoğu zaman yanlışlıkla öldüklerine inanılır.

Hercai menekşe ne kadar süre çiçek açar?

Hercai menekşe serin havayı sever ve genellikle Mart-Temmuz arası . Serin bölgelerde, hercai menekşeler kış sonunda da ekilebilir ve ilkbahar ve yaz başında çiçek açar. Hercai menekşe, serin mevsim ilerledikçe daha büyük ve daha parlak renkli çiçekler açacak.

Hercai menekşe mi?

Hercai menekşeler için, düzenli olarak ölü çiçek açtığınızdan (harcanan çiçekleri çıkardığınızdan) emin olun. çok çiçek üretimini teşvik etmek ve yağışlı havalarda hastalık yayılmasını en aza indirmek için. ... Düzenli uygulama yeni büyüme ve çiçekleri korur ve özellikle şiddetli bir yağmurdan sonra tekrar uygulanmalıdır.


Yıldızçiçekleri her yıl ortaya çıkar mı?

Bazen dahlias kazmak zorundasın…

Tüm yıldızçiçekleri, malçla korunan kıştan sağ çıkamaz, bu yüzden yıllar içinde birkaç tanesini kaybettim. ... O çok güzel ve üç yıl boyunca her yıl geri gel şimdi, büyük bir malç yığını tarafından korunuyor.

Hercai menekşe çok yıllık mı?

hercai menekşe kısa ömürlü uzun ömürlü . Hiç bir bahar rengi için altılı paket diktiniz ve sezonda daha sonra kaybolduklarını fark ettiniz mi? Serin havayı sevdiklerinden bahsetmiştim ama sıcakta pek iyi değiller.

Kahve telvesi hercai menekşe için iyi mi?

Hercai menekşe çok fazla nitrojen sevmez. Ek olarak, kahve çekirdekleri harika , ama onlar hercai Menekşelerin pek sevmediği harika bir nitrojen kaynağıdır. Ayrıca çekilmiş kahve bir süre sonra fazla eklenirse hercai Menekşe için fazla asidik hale gelir.

Saksılı hercai menekşe ne kadar dayanır?

Midwest'te, Missouri Botanik Bahçesi, hercai menekşeleri en iyi yıllıklar veya bienaller olarak kabul edilen kısa ömürlü uzun ömürlü bitkiler olarak adlandırır. iki yıllık yaşam döngüsü . Sunday Gardener, bunun bir yıl içinde hem filizlenip büyüdükleri hem de bir sonraki yıl çiçek açıp öldükleri anlamına geldiğini söylüyor.


Saksıdaki hercai menekşelerim neden ölüyor?

Islak, zayıf drene edilmiş toprakta büyüyen mantar, kök veya taç çürüklüğü Bu, hercai menekşelerin köklerinin çürümesine ve solmuş, sarkık bir bitkiye yol açmasına neden olur. ... Günün erken saatlerinde sulamak, fazla nemin buharlaşması için zamana sahip olduğu için çürümeyi de önleyebilir.

Hercai menekşeler invaziv midir?

hercai menekşe: Viola üç renkli (Violales: Violaceae): Amerika Birleşik Devletleri'nin İstilacı Bitki Atlası. Viola üç renkli L. Bitki(ler); bitki. Çiçekler); Çiçekler.

Hercai menekşelerden kesimler alabilir miyim?

Kesimlerden hercai menekşelerin köklenmesi

Kesimlerden yayılmaya ilişkin genel bilgi, hercai menekşeler için geçerlidir. Ama bu özel bitki ile yapmak en iyisi sonbaharda veya yaz sonunda . Sağlıklı bir ana bitki seçin ve düğümün altında 3 inçlik bir bölüm kesin. Bu noktada, ekimden önce kesimler için olağan hazırlığı yapabilirsiniz.

Snapdragon'lar her yıl geri mi geliyor?

Birçok bölgede, aslanağzı tohumları düşük kış sıcaklıklarında hayatta kalacak ve ilkbaharda bu tohumlardan yeni bitkiler büyüyecek ve bitkinin çok yıllık bir bitki gibi geri dönmüş gibi görünmesini sağlayacaktır. ... Kısa ömürlü olmaları nedeniyle, çok yıllık aslanağzı yıllık olarak yetiştirilme eğilimindedir ve her yıl yeniden ekilir .