Eklenti nereye ekilir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Tarafından soruldu: Dell West
Puan: 4.4/5(7 oy)

yetiştirilebilirler hem güneşte hem gölgede , tam güneş tercih edilse de, gölgede yetişen bitkiler uzun bacaklı hale gelebilir. İlkbaharda genç bitkiler dikilmelidir.

Addenda'ya nasıl bakıyorsunuz?

hangi ipuçları Hebe

  1. Bolca çiçek açtığım için suyu çok severim.
  2. Ölü çiçeklerimi kaldır ki ilk donlara kadar bolca açmaya devam edebileyim.
  3. Kelebekler ve arılar benim en iyi arkadaşlarım. Bir bahçedeysem, onları gelip ziyaret etmeleri için çekerim.
  4. Ben sadece sıcağı seviyorum, bu yüzden beni doğrudan güneş ışığına koyun.

Addenda bitkisi çok yıllık mı?

Campanula Addenda tarafından üretilen çiçeklerin bol görüntüsü, bahçenizin yıldızıdır. Bu çok yıllık gelişecek iç ve dış mekanlarda .

Hebes bahçede nerede büyür?

Hebe bitkileri nasıl yetiştirilir. Çoğu hebe büyür tam güneşte kısmi gölgede nemli fakat iyi drene edilmiş toprak , ideal olarak rüzgarlardan korunan korunaklı bir yerde. Zengin topraklara ihtiyaç duymazlar ve kuraklığa tahammül ederler. Deadhead, hebe'nizin görünümünü iyileştirmek ve daha uzun süre çiçek açmasını sağlamak için çiçek açtı.

Addenda ne kadar uzar?

İtibaren 10,5 cm ila 33 cm .

Bahçede Hebe eklentisi + kesimler

22 ilgili soru bulundu

Donna'mı ne zaman budamalıyım?

hebe ne zaman budanır

Çiçeklenmeyi bitirdikten hemen sonra sadece ölü çiçekleri kes. Sert bir kıştan sonra bazı saplar dondan yanmış olabilir. Hebes'lerinizi Mart ayının sonunda inceleyin ve hasarlı gövdeleri budayarak canlı bir tomurcuk haline getirin.

Uzun bacaklı hebes nasıl budanır?

donuk budama çiçekler solmuş gibi . Bu, soğuk hava çarpmadan önce yeni büyümenin olgunlaşması için bolca zaman bırakır. Budama makası kullanarak, ölü çiçek başlarını çıkarın ve yaprakları üçte bir oranında geri kesin. Bitkiniz 'uzun bacaklı' ve yorgunsa, sık sık onu sert bir şekilde keserek gençleştirebilirsiniz.

Hebes saksıda yetiştirilebilir mi?

Kaplarda hebes yetiştirmek için temel ihtiyaç, onları sula böylece kompost nemli tutulur, ancak su tutmaz. ... Hebe'nin birçok çeşidi, kaplarda yetiştirmek için son derece uygundur, çünkü çoğunluğu sadece çiçek üretmekle kalmaz, aynı zamanda ilginç yeşilliklere sahiptir.

Hebeler ne kadar dayanıklı?

Tonlu son derece dayanıklı yaprak dökmeyen çalılar , sahil ve şehir dikimleri için paha biçilmezdir. Düşük büyüyen çeşitler, mevsim boyunca çekici olan mükemmel bir çalılık zemin örtüsü oluşturur. Birçok form tüm yaz boyunca ve sonbaharda çiçek açacak.

Hebe'yi öldürmeli miyim?

Hebe. Hebes'in ihtiyacı olacak biraz çıkmaz çiçeklenme süresini uzatmak ve görünümlerini iyileştirmek için. Çiçeğin tabanına harcanan çiçekleri kesin.

Ek mi yoksa ek mi?

Addenda çoğuldur ve özellikle bir kitaba veya başka bir yazılı belgeye yapılan eklemeler anlamına gelir. Ek, ekin tekil şeklidir .

Dianthus Pembe Öpücükler her yıl geri geliyor mu?

Dianthus Pink Kisses, yüzlerce güzel karanfil kokulu çiçek üreten harika bir küçük bitkidir. her yıl . Çiçeklenme inanılmaz, tekrar tekrar gelip tüm bitkiyi kaplıyorlar.

Asılı bir sepete çan çiçeği ekebilir misin?

Begonya ve çan çiçeği ile ateşli temalı bir sepet dikmek için rehberimizi takip edin. Sondaki turuncu-kırmızı begonya çiçeklerinin ve mor-mavi çan çiçeğinin renk kombinasyonu, güneşli bir köşede dramatik bir açıklama yapmak için mükemmel, ateşli bir asılı sepet görüntüsü oluşturur.

Hebe Magic yazına nasıl bakıyorsunuz?

olan alanlarda oldukça verimli topraklarda bitki güneş veya kısmi gölge . Bol miktarda drenaj olduğundan ve onları kuvvetli rüzgarlardan korumak için biraz özen gösterdiğinizden emin olun. Hebe çalıları için çok az budama gerekir, ancak gerekirse ilkbaharın başlarında hafifçe budama yapabilirsiniz.

Hebe'mdeki yapraklar neden sararıyor?

Bitkilerde sararmış yapraklar genellikle çok az veya çok fazla su veya besin belirtisi hangi bitki performansını etkileyebilir. Tesisiniz ayrıca, kavurucu olduğu yerde çok fazla ışıkta veya düzgün fotosentez yapamamasından dolayı solduğu yerde çok az ışıkta bulunabilir.

Hebe'yi ne sıklıkla sulamalısınız?

Hebe bahçede güneşli bir yeri sever ve tam güneşi tolere edebilir (ancak kısmi gölgede de mutlu bir şekilde gelişir) Suyun her zaman akmasını sağlayın - Hebe su birikintilerinde oturmayı sevmez. Hebe'niz çiçek açarken (Yaz-Sonbahar), içinde bitki besini olan bir su verin. İki haftada bir kez .

Hebes güneşi mi gölgeyi mi sever?

Büyüyen pozisyon - hebes ihtiyacı tamamen güneş , serbest drenajlı toprakta. Sınırlarda ve kaplarda büyümenin yanı sıra, gayri resmi düşük çitler de yapabilirler. Kıyı bölgelerinde de iyi başa çıkıyorlar. Çoğu dayanıklıdır, ancak sıcak, güneşli bir yeri tercih eder.

En sert hebeler hangileridir?

Beyaz çiçekli Hebes, gibi H. albicans ve H. yineleme , mor çiçeklere sahip olanlardan daha sert olma eğilimindedir. Belki de yaprak dökmeyen yaprakları yılın büyük bir bölümünde taze göründüğü için, hebes adını Yunan gençlik ve ölümsüzlük tanrıçasından almıştır.

Donuk dona dayanıklı mı?

Hebe, iyi drene edilmiş toprağa sahip bahçede tam güneşi yarı gölge konumuna tercih eder. Bunlar dona dayanıklı ve Yaz aylarında kurak dönemleri tolere edecektir.

Hebes arılar için iyi midir?

Hebe her türlü arıyı cezbeder . Birçok çiçekli hebe, arılar ve uçan sinekler ve kelebekler de dahil olmak üzere diğer tozlayıcılar için harikadır. ... Bununla birlikte, mor, mavi ve beyaz çiçekler sunan birçok çeşit mevcuttur - ancak tüm hebeler çiçek açmaz, bu yüzden seçiminizde dikkatli olun.

Hangi bitkiler saksıda en iyisidir?

Konteyner Bahçeciliği İçin En İyi 10 Bitki

  • Angelonia. ...
  • Coleus. ...
  • Sütleğen. ...
  • Süs Biberi. ...
  • Nemesia. Ball Horticulture'ın izniyle. ...
  • Ortanca. Kanıtlanmış Kazananların İzniyle ColorChoice Çiçekli Çalılar. ...
  • Güller. Getty Resimleri. ...
  • Hercai Menekşe ve Viyola. Ball Horticulture Company'nin izniyle.

Hebe bitkileri köpekler için zehirli midir?

Tüm hebe'lerin bir dereceye kadar toksisitesi vardır (bitkilerin büyük çoğunluğunda olduğu gibi) ama endişeleneceğim bir şey olmazdı. Ama şimdiye kadar sahip olduğum hiçbir köpek biraz ot dışında herhangi bir dış mekan bitkisini otlatmadı ve köpekler onları yemeye zahmet ederse, çok sayıda oldukça zehirli bitki yetiştiriyorum.......... !!

Uzun bacaklı Hebes ile ne yapabilirim?

Hebes genellikle ihtiyaç duyar küçük budama , ancak uzun bacaklı olurlarsa, onları yeniden şekillendirmek için sert bir şekilde kesilebilirler (çiçek üretimi zayıfsa bu da denemeye değer). Onları budamak için en iyi zaman, kışın etkisini kaybetmeye başladığı, ancak ilkbaharda yeni büyümenin ortaya çıktığı zamandır.

Hebes'i yılın hangi zamanında budaırsın?

Ölü veya dondan zarar görmüş gövdeleri veya dalları çıkarın. bahar veya göründükleri gibi. Bir tomurcuk oluşana kadar bekleyin ve tomurcuğa geri kesin. Şeklini korumak için hebe bitkilerini ilkbaharda hafifçe budayın. 'Ölü kafa' veya bitmiş çiçek başlarının çıkarılması, çiçeklenmenin uzamasına ve görünümün korunmasına yardımcı olacaktır.

Bir kesimden bir Hebe yetiştirebilir misin?

Tonlu 3-4 arasında kolayca yayılır mevcut sezonun büyümesinden yaz aylarında alınan kesimlerde. Çelikler, bir yaprak ekleminin hemen altında alınır. Alttaki iki çift yaprak çıkarılır ve çelikler köklendirme hormonuna daldırılır, ancak bu gerekli değildir.