nefret anlamı var mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Darby Senger
Puan: 4.3/5(67 oy)

Yoğun veya kesin bir hoşlanmama ; antipati; tiksinme. ... Nefret tanımı, bir şeyden veya birinden hoşlanmama veya tiksinme ya da bir şeyden veya birinden kaçınma arzusudur. Bir isteksizlik örneği, sosisli sandviçlerden hoşlanmamanız ve sonuç olarak onları yemeyi reddetmenizdir.

Bir cümlede kaçınma ne anlama geliyor?

/əˈvɜː.ʃən/ /əˈvɜː.ʒən/ (neden olan kişi veya şey) güçlü bir hoşlanmama veya bir şey yapmak istememe hissi : Anne babasına karşı anında bir tiksinti hissettim. Sabahları kalkmaya karşı derin bir isteksizliği var. Açgözlülük benim evcil hayvan isteksizliğimdir (= en sevmediğim şey).

Nefret mi yoksa tiksinti mi?

Standart edat ile 'kaçınma' .' Nefret, yalnızca 'suçluların dürüst sıkı çalışmadan kaçınması' gibi bir ifadede ortaya çıkar ki bu hiç de aynı türden bir şey değildir.

Nefreti bir cümlede nasıl kullanırsınız?

Aversion cümle örneği

  1. Çirkinliğiyle dikkat çekiyordu ve ebeveynlerinin nefret ettiği bir nesneydi. ...
  2. Hiçbir devlet onun tarafından Avusturya'dan daha fazla nefretle karşılanmadı. ...
  3. Makarna nefretin var mı?

Nefret bir duygu mu?

a Güçlü bir hoşlanmama duygusu, muhalefet , tiksinme veya antipati (genellikle ardından to): yılanlara ve örümceklere karşı güçlü bir isteksizlik. hoşlanmama nedeni veya nesnesi; antipatiye neden olan kişi veya şey: Evcil hayvan isteksizliği, her zaman geç kalan misafirlerdir.

isteksizlik | Aversion'un tanımı

21 ilgili soru bulundu

Birinden tiksinmek ne anlama gelir?

1 A : karşı bir tiksinti duygusu ondan kaçınma veya ondan uzaklaşma arzusu olan bir şey, sarhoşluğu nefretle karşılar. b: yerleşik bir hoşlanmama: antipati, taraflara karşı bir isteksizliği ifade etti.

eversiyon ne demek?

1 : içten dışa dönme eylemi : Mesanenin ters çevrilmiş olma durumu. 2 : (ayaktan itibaren) dışa dönük veya döndürülmüş olma durumu. eversiyondan Diğer Kelimeler Daha Örnek Cümleler eversiyon hakkında daha fazla bilgi edinin.

Nefret örneği nedir?

Aversion terapisi, istenmeyen bir davranışı rahatsızlıkla tekrar eşleştirmeyi içeren bir tür davranışçı terapidir. 1 Örneğin, isteksizlik tedavisi gören bir kişi sigarayı bırakmak için, bir sigara görüntüsünü her görüntülediklerinde elektrik şoku alabilirler. .

hoşlanmamak kelimesi nedir?

önlemek . (geçişli) Kenara çekmek veya uzaklaşmak . (geçişli) Oluşumunu veya etkilerini önlemek veya önlemek için. (geçişsiz, arkaik) Geri çevirmek.

olumsuz değilim ne demek?

Longman Çağdaş İngilizce Sözlüğü'nden, bir şeye karşı olmama, birisi GİBİ bir şeye karşı olmama VEYA bir şeyden oldukça zevk alma, özellikle de senin için biraz yanlış veya kötü olan bir şeyden bana meydan okuyan herhangi bir çocukla kavga etmeye karşı değildim. → ters.

Ne tür bir kelime nefrettir?

olduğunu da hatırlamak faydalı olabilir. terslik isim şekli tiksinme, güçlü bir hoşlanmama veya karşı çıkma duygusu anlamına gelir. Olumsuzun isim biçimi, düşmanca veya elverişsiz koşullar anlamına gelen sıkıntıdır. İşte bir cümlede doğru şekilde kullanılan olumsuz ve olumsuz bir örnek.

Yemekten kaçınma nedir?

Yemekten kaçınma nedir? Bir yemekten kaçınma belirli yiyecekleri yemeye (hatta koklamaya) dayanamadığınızda . Aşermenin tam tersidir ve aşerme gibi, yemekten kaçınma da hamilelik sırasında çok yaygındır. Hamile kadınların yaklaşık yüzde 60'ının gıda isteksizliği olduğu tahmin edilmektedir.

Nefret kelimesi nereden geliyor?

isteksizlik (n.)

ve doğrudan Latince isteksizlik (yasal isteksizlik) , eylemin adı aversus'un geçmiş-yardımcı kökünden 'döndü, geri, geri, düşmanca', kendisi avertere 'dönmek' (bkz. avert). Psikolojide kaçınma terapisi 1946'dan beri.

Nefret, kaçınma anlamına mı geliyor?

Yoğun veya kesin bir hoşlanmama ; antipati; tiksinme. Hoş olmayan veya acı verici bir uyaranla ilişkilendirildiği için bir şeyden, durumdan veya davranıştan kaçınma.

Bir şeyden hoşlanmamanıza ne denir?

mesafeliydin , hoşnutsuzluk, düşmanlık, düşmanlık, antipati, onaylamama, memnuniyetsizlik, önyargı, animus, iğrenme, iğrenme, düşmanlık, tiksinme, küçümseme, pişmanlık, kaçınma, onaylamama, kızma, küçümseme, tiksinme.

Bir şeye karşı doğal olmayan isteksizlik nedir?

Fobi . Bir şeye karşı doğal olmayan bir isteksizlik. hayatta kalma. En temel motivasyon (insanlar ve hayvanlar için)

Reklam bir kelime midir?

isim modası geçmiş Bir reklam veya yönelme; dikkat .

Olumsuzluk bir kelime midir?

Bertaraf edilmeme veya meyilli olmama durumu : isteksizlik, isteksizlik, isteksizlik, isteksizlik.

inanılmaz nedir?

1 : doğru olarak sunulanı kabul etmeye veya kabul etmeye isteksiz : inandırıcı değil : şüpheci. 2: inanmazlığı ifade etme, inanılmaz bir bakış.

Nefretimden nasıl kurtulurum?

Lezzet düşkünlüğünü nasıl yenersiniz?

  1. Yeni dernekler kurun. Hindistan cevizi aromasını, hindistancevizi kremalı turta yedikten sonra hastalandığınız zamanla ilişkilendirebilirsiniz, bu nedenle hindistancevizi kusmuk ile ilişkilendirirsiniz. ...
  2. Yiyecekleri yeni bir şekilde yapın. ...
  3. Maruz kalmanızı artırın.

Davranışçı terapi örneği nedir?

Davranış terapisinde, ebeveynler ve çocuklar, istenen davranışları teşvik etmeyi ve istenmeyen davranışları azaltmayı öğrenirler. Ailelerin içine düştüğü yaygın bir tuzak, istemeden yanlış davranışı ödüllendirmektir. Örneğin, ödevini bitirmemiş ama gerçekten arabayı almak isteyen genci al .

Aversiyon tedavisi bugün hala kullanılıyor mu?

Bazı araştırmalar, kaçınma terapisinin alkol kullanım bozukluğunun tedavisinde etkili olduğunu göstermiştir. Yakın zamanda yapılan araştırmalar, terapiden önce alkol özlemi çeken katılımcıların tedaviden 30 ve 90 gün sonra alkolden kaçındıklarını bildirdi. Henüz, Aversiyon tedavisinin etkinliği konusunda araştırmalar hala karışık .

Eversiyona ne sebep olur?

Talusun üst kısmına rotasyon verildiğinde kalkaneusun ters yöne dönmesine neden olur. 9 Bacağın dış rotasyonu inversiyon üretir ve iç rotasyon kalkaneusun eversiyonuna neden olur3-46·7·' (Şek.

Eversiyon yaralanması nedir?

bir eversiyon ayak bileği burkulması, ayak bağ ve kas kontrolünün ötesinde dışa (lateral olarak) döndürüldüğünde meydana gelir. . Bu mekanizma nadirdir ancak atlama veya koşma gibi aktivitelerde ortaya çıkabilir. Düzensiz zemin veya ayak anormallikleri bu yaralanma olasılığını artırabilir.

İnversiyon ve eversiyon arasındaki fark nedir?

İnversiyon ve Eversiyon

İnversiyon, tabanın orta düzleme doğru hareketini içerir - böylece taban orta yöne bakar. eversiyon içerir tabanın yerden uzağa hareketi medyan düzlem – böylece taban yanal bir yöne bakar.