Neden hamur yoğuruyoruz?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dr. Monserrat Cassine III
Puan: 4.1/5(12 oy)

Yoğurma hamuru pürüzsüz, elastik bir top haline getirme süreci . Un sıvı ile karıştırıldığında GLUTEN iplikçikleri oluşur. Yoğurma, daha iyi hacim ve gaz tutma için daha güçlü ve daha elastik hale getirerek glüteni geliştirir. İyi gelişmiş glüten, mayalı hamurun yükseldikçe gerilmesine ve genişlemesine izin verir.

Neden hamur yoğurmanız gerekiyor?

Yoğurma işlemidir hamuru pürüzsüz, elastik bir top haline getirmek . Un sıvı ile karıştırıldığında GLUTEN iplikçikleri oluşur. Yoğurma, daha iyi hacim ve gaz tutma için daha güçlü ve daha elastik hale getirerek glüteni geliştirir. İyi gelişmiş glüten, mayalı hamurun yükseldikçe gerilmesine ve genişlemesine izin verir.

Hamuru yoğurmazsanız ne olur?

Yavaş yavaş hamurunuzu elinizle yeterince yoğurmuyorsanız veya mikserinizde yeterince bekletmiyorsanız, hamur güçten yoksun olacak . ... Hatta mayanın ürettiği gazlar kaçarken hamur kendi üzerine düşebilir ve çökebilir. Piştikten sonra az yoğrulmuş ekmek somunu düz ve yoğun bir dokuya sahip olacaktır.

Hamur kabardıktan sonra yine de yoğurabilir misin?

Fazla gazını atmak ve mayayı yeniden dağıtmak için hamurunuzu ilk kabardıktan sonra çok nazikçe yoğurabilirsiniz. Yine de, hamuru yoğurmak hiç gerekli değil İlk artıştan önce zaten yeterince glüten geliştirdiyseniz.

Hamurun fazla yoğrulduğunu nasıl anlarsınız?

hamur yoğurduğunuzu söyleyebilirsiniz germek zorlaşırsa çok fazla . Bazen bu, bir stand mikseri veya mutfak robotu kullandığınızda olur. Aşırı yoğrulan hamur sert olacak ve sert, çiğnenebilir ekmek yapacaktır.

#peynir #sarımsak #ekmek #arabicfoodmechelle

35 ilgili soru bulundu

Hamur yoğurmanın 2 yolu nedir?

Fransız kıvrımı : Bu yöntem, hamuru kendinize doğru germek için iki elinizi kullanmayı ve ardından kendi üzerine katlamayı içerir. Fransız yöntemi: Bu yöntem, hamuru tezgahta tokatlamayı içerir ve hızlı tokatlama hareketi hamurun yapışmasını engellediği için yapışkanlığı önlemenin harika bir yoludur.

Hamuru ne kadar yoğurmalısınız?

Pratik düzeyde, 25 dakikaya kadar - ve bazı iyi gelişmiş ön kol kasları - hamuru tamamen elle ve hamur kancasıyla stand mikserde yaklaşık 8 dakika yoğurmak için. Ancak, bir stand mikseriniz yoksa, çoğu hamurdan yine de iyi bir somun ekmek yapabilirsiniz.

Neden hamuru kanıtlıyoruz?

Prova Neden Önemlidir? Mayalı hamurun kabarmasına izin verilmiyorsa, maya karbondioksit salamaz ve glüten hava kabarcıklarını tutmak için esnemez. Mayalama, ekmek pişirmenin ve kruvasan yapmak gibi hava cepleri oluşturmak için mayaya dayanan diğer uygulamaların önemli bir parçasıdır.

Hamurumun güneşte yükselmesine izin verebilir miyim?

Bir kase sıcak su – Bir kaseyi çok sıcak suyla doldurun ve üzerine bir tabak veya pizza tavası gibi düz bir yüzey koyun. Hamuru tabağa koyun ve ısıyı içeride tutmak için hamurun ve kasenin üzerine bir havlu örtün. ... pencere – Kışın pencereden güneş giriyorsa, hamuru pencerenin yanına güneşte yerleştirin. 9.


Hamur çok uzun süre yükselebilir mi?

Hamuru çok uzun süre mayalandırırsanız, bitmiş ekmeğin tadı ve dokusu bozulur . Her iki kabarma sırasında da hamur mayalandığından, işlem çok uzun sürerse, bitmiş ekmek ekşi ve hoş olmayan bir tada sahip olabilir. ... Aşırı dayanıklı ekmekler yapışkan veya ufalanan bir dokuya sahiptir.

Hamurun neden iki kez kabarması gerekiyor?

Çoğu pişirme kaynağına göre, mayalı ekmeğe özgü en iyi doku ve lezzeti elde etmek için, hamura pişirmeden önce ikinci bir kabarma verilmelidir. ... İkinci yükseliş daha hafif, daha çiğnenebilir bir doku ve daha karmaşık bir lezzet geliştirmeye yardımcı olur .

Hamurum yoğurduktan sonra neden bu kadar yapışkan?

Ekmek hamurunun çok yapışkan olmasının en yaygın nedeni, hamurda çok fazla su var . ... Tarifte belirtilenin yaklaşık %60'ını kullanın ve hamuru yumuşak ve pürüzsüz olacak şekilde yoğurduktan sonra (aşırıya kaçmayın), kalan suyu hamur kıvamına gelene kadar yavaş yavaş birkaç damla ekleyin. istediğiniz tutarlılık.

Hamuru çok fazla yoğurursanız ne olur?

Bir stand mikseri kullanırken fazla çalışan hamur olabilir. Gluten molekülleri hasar gördüğünden hamur sıkı ve sert hissedecektir, yani çekmeye veya yuvarlamaya çalıştığınızda esnemez, sadece kırılır. ... Fazla yoğrulan hamur düzeltilemez ve kaya gibi sert bir somun elde edilir , bu yüzden bu hataya dikkat edin.


Hamurun yeterince kabardığını nasıl anlarsınız?

Aslında ekmek hamurunuzun yeterince kabardığını anlamanın çok kolay bir yolu var. Hamur iki katına çıkmış gibi göründüğünde, hamurun içine yaklaşık yarım inçlik bir girinti yapmak için parmaklarınızı kullanın . Girinti kalırsa, hamur bir sonraki adıma hazırdır.

Bir kasede hamur yoğurabilir misin?

Bir kapta hamur yoğurmak alan için sınırlıysanız mümkün . Mikseriniz yoksa ve ekmek hamuru yapmak istiyorsanız, yapması oldukça kolay. ... Bunun yerine, çok hamur yapmayı planlıyorsanız, bu eğitimdeki gibi bir stand mikseri kullanmanızı veya düz bir yüzeyde yoğurmanızı öneririm.

En iyi yoğurma tekniği nedir?

Yöntem

  • Hamuru hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyine yerleştirin.
  • Hamuru kendi üzerine katlayın ve çeyrek tur çevirin.
  • Elinizin topuğunu kullanarak hamuru öne doğru itin.
  • Uzatılmış hamuru kendi üzerine katlayın ve tekrar çeyrek tur verin.
  • Hamuru elinizin topuğuyla tekrar itin, katlayın ve çevirin.

Ekmeğim neden hafif ve kabarık değil?

bu un protein içeriği çok düşük olabilir , ekmek tarifinde çok fazla tuz olabilir, yoğurmadınız veya yeterince uzun süre bekletmemiş olabilirsiniz veya hamuru çok sıcak bir yerde mayalanmaya bırakarak mayayı öldürmüş olabilirsiniz.


Ev yapımı ekmeğim neden bu kadar ağır?

Yoğun veya ağır ekmek bunun sonucu olabilir. hamuru yeterince uzun yoğurmamak . Tuz ve mayayı birlikte karıştırmak veya Ekmeğinizi kalıplamanın ortasında sabrınızı kaybetmek ve pişirmeden önce bitmiş somununuzda yeterince gerginlik yok.

Fazla çalışan hamuru düzeltebilir misin?

Bir stand mikseri kullanırken hamurun fazla çalışması veya fazla yoğurulması oldukça yaygındır. ... Az işlenen hamur biraz daha yoğurularak düzeltilebilirken, çok fazla çalışan hamur düzeltilemez . Bunun yerine, fazla çalışan hamur, muhtemelen yenmeyecek olan sert bir somun ile sonuçlanacaktır.

Lastik hamur nasıl düzeltilir?

Örneğin, hamur yapışkansa daha fazla un ekleyerek hamuru da kolayca ayarlayabilirsiniz (daha fazlası burada). Hamuru elle yoğurmak için Hamur aşağı ve ileri, ardından hamuru kendi üzerine katlayın ve tekrarlayın. Hamur yumuşak, ipeksi ve dokunuşa geri döndüğünde, hamur yapılır! Bu nedir?

Ekmek hamuruna çok fazla su eklerseniz ne olur?

Her zaman çok fazla su koyabileceğiniz bir nokta vardır. hamuru ne kadar güçlü yaparsanız yapın, somun şeklini tutmayacak ve pişirme sırasında düzleşecektir. .


Hamur ne kadar yapışkan olmalı?

hamurum çok yapışkan

Peki, öyle olmalı dokunuşa biraz yapışkan . Hamurunuz hiç yapışkan değilse, muhtemelen çok fazla un eklemişsinizdir. Yapışkan hamur mutlaka olumsuz değildir. Çok şey yapmayı umduğunuz ekmek türüne bağlı olacaktır.

Ekmek hamuru yoğurduktan sonra yapışkan olmalı mı?

Normal bir somun için, ne kadar çok yoğurursanız, o kadar az yapışkan olur. Hamur ilk başta her zaman ıslak ve yapışkan ancak, beş ila altı dakika yoğurduktan sonra, glüten oluşturan bir cilt geliştirdiği için daha az yapışkan ve daha parlak hale gelir.

Hamur yükselirken neden üzerini örtüyorsunuz?

Çoğu durumda, prova sırasında hamurun kapatılması en iyi uygulamadır, çünkü hamurunuzda nemin tutulmasına yardımcı olur . Hamuru örtmeden, yüzeyin kuruması muhtemeldir, bu da prova sırasında elde etmek istediğiniz artışı sınırlayacaktır ve kabuğunuzu olumsuz yönde etkileyebilir.

Hamurumu ne kadar süre mayalandırmalıyım?

Hamuru daha uzun süre mayalamanıza izin vermek istiyorsanız, daha serin bir yerde toplu olarak mayalamayı deneyin, ancak daha uzun sürmesine izin vermeyin. üç saat veya yapı ve lezzet tehlikeye girebilir. İş gücü somunu için, yaklaşık iki saatlik bir toplu kanıt, bize en uygun lezzet ve doku dengesini sağlar.