Neden hızlı başlangıç ​​​​Windows 10'u devre dışı bırakmalısınız?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bettie Dach
Puan: 4.4/5(45 oy)

Hızlı Başlangıç, tasarlanmış bir Windows 10 özelliğidir bilgisayarın tamamen kapanmadan açılması için geçen süreyi azaltmak için . Ancak, bilgisayarın düzenli olarak kapanmasını engeller ve uyku modunu veya hazırda bekletme modunu desteklemeyen aygıtlarla uyumluluk sorunlarına neden olabilir.

Hızlı başlatma Windows 10'u kapatmalı mıyım?

Hızlı başlatmanın etkin bırakılması PC'nizdeki hiçbir şeye zarar vermemeli — Windows'ta yerleşik bir özelliktir — ancak yine de devre dışı bırakmak isteyebileceğiniz birkaç neden vardır. ... Son olarak, hızlı başlatmayı etkinleştirdiyseniz Windows 10 güncellemeleri düzgün yüklenmeyebilir.

Windows hızlı başlatmayı devre dışı bırakmalı mıyım?

Çift önyükleme yapıyorsanız, Hızlı Başlangıç ​​kullanmamak en iyisi veya Hazırda Bekletme. Sisteminize bağlı olarak, Hızlı Başlangıç ​​etkinleştirilmiş bir bilgisayarı kapattığınızda BIOS/UEFI ayarlarına erişemeyebilirsiniz. Bir bilgisayar hazırda bekletme moduna geçtiğinde, tamamen kapalı moda girmez.

Windows hızlı başlatmayı etkinleştirmeli miyim?

Daha önce belirtildiği gibi, hızlı bir başlangıç çoğu modern dizüstü bilgisayarda ve bilgisayarda etkin . Windows performansınızı artırmanıza yardımcı olan birçok yoldan biridir. Ancak birçok kişi hızlı bir önyükleme kullanmamanızı veya en azından sisteminizi ilk kez açar açmaz devre dışı bırakmamanızı tavsiye eder.

Hızlı başlatmayı devre dışı bırakabilir miyim?

Kapatma ayarlarında hızlı başlatma seçeneği griyse, lütfen [Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir]⑤ öğesine tıklayın. Seçimi kaldır [ Hızlı başlatmayı aç] ⑥ ve ardından [Değişiklikleri kaydet]⑦ öğesini seçin, bilgisayarınız Windows'ta Hızlı Başlangıç ​​özelliğini devre dışı bırakacaktır.

Windows 10'da 'Hızlı Başlangıç'ı DEVRE DIŞI BIRAKMALI MISINIZ?

42 ilgili soru bulundu

Hızlı başlatma iyi mi?

İyi genel performans: Hızlı Başlangıç ​​Olarak hafızanızın çoğunu silecek sistemi kapattığınızda, bilgisayarınız daha hızlı açılır ve hazırda bekletme moduna aldığınız duruma göre daha hızlı çalışır.

Windows 10'da hızlı başlatmayı nasıl kapatırım?

Hızlı Başlatmayı Devre Dışı Bırakma

Soldaki sütundan 'Güç düğmelerinin ne yapacağını seçin' seçeneğini tıklayın. 'Kapatma ayarları'na gidin ve 'Kapat' kutusunun işaretini kaldırın. hızlı başlangıçta'. Not: Bu seçenekler grileşirse, 'Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir'i tıklamanız gerekebilir.

Windows 10 bilgisayarımı nasıl hızlandırırım?

Windows 10'da bilgisayar performansını artırmak için 20 ipucu ve püf noktası

  1. Cihazı yeniden başlat.
  2. Başlangıç ​​uygulamalarını devre dışı bırakın.
  3. Başlangıçta uygulamaları yeniden başlatmayı devre dışı bırakın.
  4. Arka plan uygulamalarını devre dışı bırakın.
  5. Gerekli olmayan uygulamaları kaldırın.
  6. Yalnızca kaliteli uygulamaları yükleyin.
  7. Sabit sürücü alanını temizleyin.
  8. Sürücü birleştirmeyi kullanın.

Bilgisayarımın daha hızlı açılmasını nasıl sağlayabilirim?

Windows PC'nizi Nasıl Daha Hızlı Önyüklersiniz?

  1. Windows'un Hızlı Başlangıç ​​Modunu etkinleştirin. ...
  2. UEFI/BIOS Ayarlarınızı Yapın. ...
  3. Başlangıç ​​Programlarını Kesin. ...
  4. Kapalı Kalma Süresinde Windows Güncellemelerinin Çalıştırılmasına İzin Verin. ...
  5. Katı Hal Sürücüsüne yükseltin. ...
  6. Sadece Uyku Modunu Kullanın.

Windows 10 için ortalama başlatma süresi nedir?

İçinde yaklaşık on ila yirmi saniye masaüstünüz belirir. Bu süre kabul edilebilir olduğundan, çoğu kullanıcı bunun daha da hızlı olabileceğinin farkında değildir. Hızlı Başlangıç ​​etkinken, bilgisayarınız beş saniyeden daha kısa sürede açılır.

Hızlı başlangıç ​​pencerelerini nasıl devre dışı bırakırım?

Kontrol Panelinden Devre Dışı Bırak

  1. Klavyenizdeki Windows tuşuna basın, Güç Seçenekleri yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
  2. Soldaki menüden Güç düğmelerinin ne yapacağını seçin'i seçin.
  3. Kapatma ayarları bölümünde, Hızlı başlatmayı aç (önerilir) seçeneğinin yanındaki kutunun işaretini kaldırın.
  4. Değişiklikleri kaydet düğmesini tıklayın.

Windows 11 olacak mı?

Windows 11 burada ve bir PC'niz varsa, işletim sisteminizi yükseltme zamanının gelip gelmediğini merak ediyor olabilirsiniz. Sonuçta, bu yeni yazılımı ücretsiz olarak almanız muhtemeldir. Microsoft, altı yıldaki ilk büyük yazılım güncellemesi olan yeni işletim sistemini ilk olarak Haziran ayında açıkladı.

Hızlı önyükleme pili tüketir mi?

Cevap EVET -- dizüstü bilgisayar pilinin kapalıyken bile bitmesi normaldir kapalı. Yeni dizüstü bilgisayarlar, Hızlı Başlangıç ​​olarak bilinen ve etkinleştirilmiş bir hazırda bekletme moduyla birlikte gelir ve bu da pilin bitmesine neden olur. Win10, VARSAYILAN OLARAK etkinleştirilen Hızlı Başlangıç ​​olarak bilinen yeni bir hazırda bekletme işlemini etkinleştirdi.

Windows 10 gerçekten kapanıyor mu?

Windows 10 PC'nizde Kapat'a tıkladığınızda, Windows tam olarak kapanmıyor. Çekirdeği hazırda bekletir , durumunu kaydederek daha hızlı önyüklenebilir. Bilgisayar sorunları yaşıyorsanız ve bu durumu sıfırlamanız gerekiyorsa, bunun yerine bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir. Bu sorunu bizzat kendimiz yaşadık.

Windows 10'un hazırda bekletme modunu nasıl durdurabilirim?

Hazırda Bekletme durumunu devre dışı bırakmak için:

Windows 10'da bunu başlat menüsüne sağ tıklayıp 'Komut İstemi (Yönetici)' seçeneğine tıklayarak yapabilirsiniz. 'powercfg.exe /h off yazın ' tırnak işaretleri olmadan ve enter tuşuna basın.

Windows 10'da hızlı başlatma ne yapar?

Windows 10'daki Hızlı Başlangıç ​​özelliği, bilgisayarınız kapatıldıktan sonra daha hızlı açılıyor . Bilgisayarınızı kapattığınızda, Hızlı Başlangıç, bilgisayarınızı tam kapanma yerine hazırda bekleme durumuna geçirir.

Bilgisayarımın başlatılması neden bu kadar yavaş?

Bilgisayarınız yavaşlamışsa ve önyükleme süresi uzadıysa, bunun nedeni büyük olasılıkla başlangıçta çalışan çok fazla program var . Birçok program, açılışta otomatik olarak çalıştırma seçeneği ile birlikte gelir. ... Virüsten koruma veya sürücü programları gibi gerçekten ihtiyacınız olan programları devre dışı bırakmadığınızdan emin olun.

Bilgisayarım neden bu kadar yavaş ve yanıt vermiyor?

Yavaş bir bilgisayarın en yaygın nedenlerinden biri, arka planda çalışan programlar . Bilgisayar her önyüklendiğinde otomatik olarak başlayan TSR'leri ve başlangıç ​​programlarını kaldırın veya devre dışı bırakın. Arka planda hangi programların çalıştığını ve ne kadar bellek ve CPU kullandıklarını görmek için: 'Görev Yöneticisi'ni açın.

Bir bilgisayarı daha hızlı RAM veya işlemci yapan nedir?

Genel olarak, RAM ne kadar hızlı olursa, işlem hızı o kadar hızlı olur . Daha hızlı RAM ile, belleğin bilgileri diğer bileşenlere aktarma hızını artırırsınız. ... İşlemcinizin hızı ve bilgisayar anakartının veri yolu hızı, bilgisayarınızda yüklü olan RAM'in hızını sınırlayan faktörlerdir.

Windows 10'um neden bu kadar yavaş?

Windows 10 PC'nizin durgun hissetmesinin bir nedeni, arka planda çalışan çok fazla programınız olduğunu — nadiren veya hiç kullanmadığınız programlar. Çalışmalarını durdurun, bilgisayarınız daha sorunsuz çalışacaktır. ... Windows'u başlattığınızda başlatılan programların ve hizmetlerin bir listesini göreceksiniz.

Daha hızlı çalışması için Windows 10'u nasıl temizlersiniz?

  1. PC'nizi yeniden başlatın. Bu bariz bir adım gibi görünse de, birçok kullanıcı makinelerini haftalarca çalışır durumda tutar. ...
  2. Güncelle, Güncelle, Güncelle. ...
  3. Başlangıç ​​uygulamalarını kontrol edin. ...
  4. Disk Temizleme'yi çalıştırın. ...
  5. Kullanılmayan yazılımı kaldırın. ...
  6. Özel efektleri devre dışı bırakın. ...
  7. Şeffaflık efektlerini devre dışı bırakın. ...
  8. RAM'inizi yükseltin.

Windows 10'da önbelleği nasıl temizlerim?

Windows ayarlarınızda önbelleği temizleyebilir veya geçici dosyaları kaldırabilirsiniz:

  1. Ekranınızın sol alt köşesindeki Başlat menüsüne (Windows logosu) ve ardından Ayarlar simgesine tıklayın.
  2. Sistem'i tıklayın.
  3. Depolama'yı tıklayın.
  4. Şimdi yer aç'ı tıklayın.
  5. Tarama işleminin tamamlanmasını bekleyin.

UEFI Hızlı Önyüklemeyi nasıl devre dışı bırakırım?

Kısayol tuşuna basın[F7] veya ekranın görüntülediği [Gelişmiş Mod]① öğesine tıklamak için imleci kullanın. [Önyükleme]② ekranına gidin, [Hızlı Önyükleme]③ öğesini seçin ve ardından Hızlı Önyükleme işlevini devre dışı bırakmak için [Devre Dışı]④ öğesini seçin. Kaydet ve Kurulumdan Çık. Kısayol [F10] tuşuna basın ve [Tamam]⑤ öğesini seçin, bilgisayar yeniden başlatılacak ve Hızlı Önyüklemeyi devre dışı bırakacaktır.

Hızlı önyüklemenin etkin olup olmadığını nasıl anlarım?

Bunu etkinleştirmek için şu adımları izleyin:

  1. Başlat Menüsü'nde Güç seçeneklerini arayın ve açın.
  2. Pencerenin sol tarafındaki Güç düğmelerinin ne yapacağını seçin'i tıklayın.
  3. Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir'i tıklayın.
  4. Kapatma ayarları altında Hızlı başlatmayı aç'ın etkinleştirildiğinden emin olun.

Powercfg kapalı ne yapar?

Bu komutta Powercfg /h hazırda bekletme özelliğini etkinleştirir . Hazırda bekletme modunu devre dışı bırakmak için parametreyi kapalı olarak değiştirin.