Cotoneaster ne zaman sert budamalı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Americo O'Reilly
Puan: 4.1/5(20 oy)

Diğer tüm önemli budama çiçeklenme öncesi bahar , ve Şubat gibi erken yapılabilir. Şu anda, kotoneaster'ın daha uzun, garip dallarını yan dallara çevirebilirsiniz. Yeni tomurcukların hemen üzerindeki dalları budayın.

Cotoneaster'ı ne zaman budamalısınız?

Şubat Cotoneaster simonsii çitinizi şekillendirmek için budamak ve gerekirse çiçek açtıktan sonra herhangi bir asi büyümeyi budamak için önerilen zamandır.

Cotoneaster'ı yere kesebilir miyim?

Yaz için çiçeklenmeyi bitirdikten sonra cotoneaster'ı budayın. Yeni çiçeklenmiş dalları yarı yarıya kesin ve en eski, en uzun dalları kesin. büyüme 10 inç içinde net yerin.

Ne zaman sert budama yapmalıyım?

Daha kalın gövdeler için bir budama testeresi kullanın. Sert budama tomurcuklar açılmadan önce bahar . Ana gövdeleri yerden 6 ila 12 inç (15 ila 30,5 cm) arasında kesin ve ilk kesimlerin altındaki yan dalları kesin.

Cotoneaster'ı nasıl gençleştirirsiniz?

En pratik 'tedavi' tüm ölü yamaları yere kes . Çoğu durumda bu, tüm çitin zemine kesilmesi anlamına gelir. Kulağa sert geliyor, ancak kotoneasterler sert budamaya oldukça iyi tepki veriyor. Kökler sağlıklı olduğu sürece birkaç yıl içinde yeni bir çit büyüyecektir.

Cotoneaster Budama Nasıl Yapılır - Bitki Affı ile Eğitim Videosu

18 ilgili soru bulundu

Cotoneaster'ım neden ölüyor?

Üç cotoneaster'dan biri oldukça fazla geri dönüş gösteriyor. ... Cotoneaster ile ilgili en yaygın sorun, akarlar . Bu zararlılar, bitki sularını emerek yaprakların benekli görünmesine ve ciddi durumlarda kahverengileşmesine ve düşmesine neden olur. Bunlar sıcak ve kuru yazlarda yaygın bir sorundur.

Cotoneaster'ımı ne öldürüyor?

yaprak biti - yaprak biti iğne başından biraz daha büyük, cılız bacaklı, armut biçimli böceklerdir. Yapraklardan ve gövdelerden özsuyu emerler, bitkinin canlılığını azaltırken cotoneaster yapraklarının kıvrılmasına, büzülmesine ve sararmasına neden olurlar. 'Bitki biti' olarak da adlandırılan bu zararlılar, hassas dallara ve çiçek kümelerine saldırır.

Çalıları hangi ayda budamalısınız?

Kış mevsimi genellikle en iyi zamandır.

Hareketsiz budama genellikle kış sonlarında, bölgenizdeki ortalama son dondan altı ila 10 hafta önce yapılır. Gerekirse, örneğin kırık dalları veya ölü veya hastalıklı ahşabı çıkarmak veya yürüme yolunu engelleyen büyümeyi kaldırmak için çalıları yılın herhangi bir zamanında budaabilirsiniz.

Demirhindi sert budama yapabilir miyim?

Tüm çiçekli sapları sert bir şekilde budayın - gövdeye veya ana dala geri dönün - çiçeklenme bittikten hemen sonra . Bitmiş iş bir kütük gibi görünecek. Olursa olsun, yakında bir sonraki baharda çiçek açacak olan uzun kavisli sapları göndermeye başlayacak.

Ceanothus'u ne kadar sert budaabilirsin?

Ancak yaprak döken Ceanothus tolere eder sert budama Şubat sonu ile Mart ayları arasında bitkiler uykudayken gerçekleştirilir ve gerekirse yer seviyesinin hemen üstüne kadar budanabilir.

Bir cotoneaster'ı nasıl şekillendirirsiniz?

Cotoneaster Nasıl Kesilir

  1. Hastalıklı dalları budayın. Cotoneaster, kararmış uçlara neden olan ateş yanıklığına karşı hassastır. ...
  2. Herhangi bir uzun, garip dalları bir yan dala kesin. Kesimi yeni bir tomurcuk üzerinde 1/4 inç yapın.
  3. Çok yoğun hale gelirse bitkinin ortasındaki eski dalları kesin.

Aşırı büyümüş cotoneaster'ı nasıl budanırsınız?

Şu anda, kotoneaster'ın daha uzun, garip dallarını yan dallara çevirebilirsiniz. Yeni tomurcukların hemen üzerindeki dalları budayın . Aşırı yoğun görünen cotoneaster'ı nasıl budayacağınızı merak ediyorsanız, en eski dallardan birkaçını kesin. Çalıların ortasındaki dalları toplayın ve zemin seviyesine kadar budayın.

Cotoneaster'ın derin kökleri var mı?

Cotoneaster pannosa'nın botanik adına sahip olan Cotoneaster, yaprak dökmeyen bir çalıdır, ancak zikzak şeklinde dışa doğru yayıldığı için daha çok bir yer örtüsü gibi davranır. ... Dan beri contoneaster'ın kapsamlı bir kök sistemi vardır , genellikle kestikten sonra yeniden büyür.

Cotoneaster kökleri istilacı mı?

Cotoneaster bir istilacı bitki yerli bitkilerle rekabet eder, ancak ürettiği meyveleri yiyen hayvanlar tarafından daha da yayılabilir.

Cotoneaster insanlar için zehirli midir?

Cotoneaster oldukça fazla sayıda bitkiyi kapsıyor gibi görünüyor, ancak zehirli görünüyorlar bu yüzden onları kaldıracağım - yardımın için teşekkürler! Parlak kırmızı küresel meyveler ile küçük koyu yeşil eliptik şekilli yapraklar. Bu bitki siyanojenik glikozitler içerir ve tüm bitki parçaları potansiyel olarak zehirlidir.

Tamarix ağacımı ne zaman budamalıyım?

Budama demirhindi için önemli bir adımdır çünkü şeklin oldukça kompakt kalması için büyümeye rehberlik eder ve daha iyi çiçeklenme sağlar. Çiçeklenmeyi artırmak için budama baharda açan ılgınlar için çiçek açtıktan sonra ve yaz sonunda çiçek açanlar için yaz sonunda.

Tamarix Tetrandra istilacı mı?

Bazı durumlarda Tamarix invaziv olarak kabul edilir (Buddleia'ya benzer). Yayılma kabiliyeti, sertliği, hızlı büyümesi, yüksek su tüketimi ve etrafındaki toprağın tuzluluğunu artırma eğilimi nedeniyle, demirhindi genellikle sulak alanlardaki yerli bitkileri tamamen yerinden etmiştir.

Tamarix ne kadar uzar?

Tamarix tetrandra (Dört ercik ılgın) bir yüksekliğe ulaşacak 4m ve 10-20 yıl sonra 4m'lik bir yayılma.

Bir ağacı yanlış zamanda budaırsan ne olur?

Hata 1 – Yılın yanlış zamanında budama.

Yapraksız, bitkinin odunsu yapısı daha belirgindir ve bu da kesimlerin nerede yapılması gerektiğinin belirlenmesini kolaylaştırır. . ... Aksi takdirde, kesimler bitkiye çok fazla yük bindirebilir ve onu zararlılara, hastalıklara veya kuraklık koşullarına karşı daha duyarlı hale getirebilir.

Bir çalıyı öldürmeden nasıl budarsınız?

Yeni büyümenin takip etmesini istediğiniz yöne bakan tomurcuklu bir dal bulun. Bu tomurcuğun hemen üstünde 45 derecelik bir açıyla budayın , tomurcuktan en uzak kesimin en düşük noktası ile. Çürümeyi teşvik edebileceğinden, tomurcukların üzerinde ¼ inçten fazla büyüme bırakmayın.

Çalıları ne sıklıkla kırpmalısınız?

Çok uzun süre beklerseniz, çalılarınız göze batan bir hal almaya başlayacaktır. Bitkiyi daha az ama daha sık budamak, genel sağlığı için açık ara en iyisidir. Her ay tavsiye ediyoruz, ki bu ortaya çıkıyor yılda beş kez .

Cotoneaster yapraklarım neden sararıyor?

Bitkilerin yapraklarındaki kloroz veya sararmanın birçok farklı nedeni olabilir. Bazı durumlarda bitkinin doğal büyüme döngüsünün zararsız bir parçasıdır, ancak aynı zamanda aşağıdaki gibi olumsuz faktörlerin de göstergesi olabilir. besin eksiklikleri, zararlılar, hastalıklar veya kültürel problemler olarak .

Ateş yanıklığı tedavi edilebilir mi?

Ateş yanıklığının tedavisi yok ; ancak bazı ağaçlar başarıyla budanabilir. Ağır hasarlı ağaçların sökülmesi gerekebilir. Bazı durumlarda, hastalık yayılmış olabilir, çünkü ev sahipleri bir tedavi için sahte iddialara kapıldılar.

Cotoneaster'ı kesebilir misin?

Budama patlıcanı

Yaprak dökmeyen çeşitleri erken ilkbaharda kolayca budayın ve yeniden şekillendirin ve yaprak döken cotoneasters biraz sonra, bahar büyümesi yeniden başlamadan hemen önce. Küçük ağaçlar olarak yetiştirilen Cotoneasterların, gölgeliği şekillendirmek veya hastalıklı, çapraz dalları çıkarmak dışında çok az budamaya ihtiyacı olacaktır.