mollified'nin tanımı nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bay Armani Rowe II
Puan: 4.5/5(65 oy)

geçişli fiil. 1 : öfke veya eğilim içinde yatıştırmak : yatıştırmak bir zam ile personeli yumuşattı. 2 : sertliği azaltmak için : yumuşatmak Tıraş kremi sakalı yumuşatır. 3: yoğunluğu azaltmak: yatıştırmak, öfke Zaman öfkesini yatıştırdı.

Birini nasıl yumuşatırsın?

yumuşatmak birini sakinleştirmek, onu konuşmaktan vazgeçirmek, düzeltmeler yapmak, hatta belki özür dilemek . Mollify, Latince mollificare'den 'yumuşatma' anlamına gelir ve bu hala kelimenin merkezinde yer alır.

hırslı insan nedir?

hırçın pug-NAY-shus sıfat. : kavgacı veya kavgacı olmak doğa: dünyevi.

Bir şeyi hafifletmek ne anlama geliyor?

hafifletmek MIT-uh-gayt fiil. 1 : daha az sert veya düşmanca olmaya neden olmak : yumuşatmak. 2 a : daha az şiddetli veya acı verici hale getirmek : hafifletmek. b : ciddiyetini azaltmak : hafifletmek.

yumuşatmak eş anlamlısı nedir?

molify'ın bazı yaygın eş anlamlıları şunlardır: yatıştırmak, uzlaştırmak, yatıştırmak , yatıştırın ve teselli edin. Bütün bu kelimeler 'öfkeyi veya rahatsızlığı hafifletmek' anlamına gelse de, yatıştırıcı incinmiş duyguların yatıştırılması veya öfkenin artması anlamına gelir.

anlamı yumuşatmak

17 ilgili soru bulundu

Zefir kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu sayfada zephyr için 15 eş anlamlı, zıt, deyimsel ifade ve ilgili kelimeleri keşfedebilirsiniz, örneğin: esinti , mustang, nefes, patlama, hafif rüzgar, xport, güneş ışını, hava, taslak, rüzgar ve aura.

Kate oynamak ne anlama geliyor?

PLAY-kayt fiilini yatıştırın. : özellikle yatıştırmak veya yumuşatmak için tavizler: yatıştırmak.

Azaltma örnekleri nelerdir?

Azaltma eylemlerine örnekler: planlama ve imar, taşkın yatağı koruması, mülk edinimi ve yer değiştirme veya kamuya açık projeler. Afet uyarı sistemleri kurmak, telsiz iletişim ekipmanı satın almak veya acil durum müdahale eğitimi vermek hazırlıklı olma eylemlerine örnek olarak verilebilir.

Azaltma ve örnek nedir?

Azaltma, bir şeyi daha az şiddetli, daha az sert veya daha az acı verici hale getirmek olarak tanımlanır. Azaltma örneğidir hapis cezasını azaltmak . fiil. 13. 5.


Basit kelimelerle hafifletme nedir?

Tanım: Azaltma aracı İstenmeyen herhangi bir olayın meydana gelmesinden kaynaklanan kayıp riskini azaltmak . ... Açıklama: Genel olarak, azaltma, herhangi bir kayıp veya zararın derecesini en aza indirmek anlamına gelir.

kavgacılık ne demek?

kavga etme veya kavga etme eğilimi . aday rakibini eleştirdi bölücü olarak kavgacılık.

İngilizce'de Meydan okuyan ne demek?

İngilizce Öğrenenler Defiant'ın Tanımı

: bir şeye veya birine itaat etmeyi reddetmek : meydan okuma dolu. Defiant'ın tam tanımına English Language Learners Dictionary'de bakın. meydan okuyan. sıfat. de·​fi·​ant | di-ˈfī-ənt

Irascibir şekilde ne anlama geliyor?

: sıcak öfke ve kolayca kışkırtılan öfke ile işaretlenmiş .


Yatıştırıcı bir kelime midir?

sıfat sakinleştirici, yatıştırıcı , uzlaştırıcı, barışçıl, memnun etmek için tasarlanmış, yatıştırıcı, teselli edici O, yatıştırıcı bir tonda konuştu.

Kanunda hafifletme ne anlama geliyor?

Hukukta hafifletme ilkesi şudur: kayıp yaşayan bir parti (bir haksız fiilden veya sözleşmenin ihlalinden) maruz kalınan zarar miktarını en aza indirmek için makul önlemler almak zorundadır.

Azaltma kelimesini nasıl kullanıyorsunuz?

Bir Cümlede Azaltmak?

  1. Doktor ağrımı azaltmak için bana bir reçete verdi.
  2. Ben çocukken annemin sesi her zaman mide ağrımı hafifletirdi.
  3. Birleşmiş Milletler iki ülke arasındaki krizi azaltmaya çalışacak.

Azaltma kelimesini nasıl kullanıyorsunuz?

şiddeti veya yoğunluğu azaltma eylemi.

  1. Kaptan, hafifletme amacıyla motorların arızalı olabileceğini ekledi.
  2. Kieran Coonan QC yargıca hafifletmede suçların ölçeğin alt ucunda olduğunu söyledi.
  3. Evliliği, varoluşunun monotonluğunu biraz olsun hafifletmişti.


3 tür azaltma nedir?

Uzun vadeli güvenlik açığını azaltmak için birincil azaltma eylemleri türleri şunlardır:

  • Yerel planlar ve düzenlemeler.
  • Yapısal projeler.
  • Doğal sistem koruması.
  • Eğitim programları.
  • Hazırlık ve müdahale eylemleri.

Afet azaltma neye denir?

Azaltma araçları tehlikelerin ve ilgili afetlerin olumsuz etkilerinin azaltılması veya sınırlandırılması .

İki tür hafifletme nedir?

Azaltmanın genel olarak iki (2) kategoriye ayrılması -- (1) yapısal ve (2) yapısal olmayan (Alexander 2002) -- azaltmada entegre planlamanın önemini belirtmeyi amaçlamaktadır; yani, mühendislik çözümlerinin bir kombinasyonunu (ev taşımak gibi) verimli bir şekilde dengeleyen planlama türü ...

Yerleştirme anlamı nedir?

Yerleştirme tanımları. güvensizlik ve düşmanlığı yatıştırma ve üstesinden gelme eylemi . eşanlamlılar: uzlaştırma, yatıştırma. türü: yatıştırma, yatıştırma. yatıştırma eylemi (taleplerine katılarak)


Kate adı İncil'de ne anlama geliyor?

(Kate Telaffuzları)

Latince'de Kate isminin anlamı: saf, temiz . Yunanca 'Aikaterina'dan Latince 'Katharina' formu. Çivili bir tekerlek üzerinde işkence gören bir 4. yüzyıl şehidi olan İskenderiyeli Aziz Catherine de dahil olmak üzere bir dizi aziz tarafından karşılandı.

Yunan mitolojisinde zefir ne anlama gelir?

Fil Babar hakkında çok sevilen resimli kitaplarda Babar'ın maymun arkadaşının adı olmasının yanı sıra, zephyr hafif bir esintidir. Yunan mitolojisinde Zephuros, batı rüzgarının tanrısı ve hafif ve erken ilkbahar esintileri getiren kişiydi. Zephyr, adından türemiştir.

zefir kelimesinin zıt ve eş anlamı nedir?

zefir. Zıtlıklar: fırtına , öfkeli rüzgar. Eş anlamlılar: batı rüzgarı, hafif esinti, hafif rüzgar.