Word'de nasıl haklı çıkarılır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Destin Koss
Puan: 4.6/5(29 oy)

İmlecinizi haklı çıkarmak istediğiniz paragraf veya satırdayken, Ctrl-j'ye basın (Macintosh'ta Cmd-j) . Alternatif olarak, araç çubuğundan Metni Yasla düğmesini tıklayın. İmlecinizi hizalamak istediğiniz metin satırının sonuna yazın veya yerleştirin.

Word'de haklı nasıl kullanırım?

Metni iki yana yasla

  1. Paragraf grubunda, İletişim Kutusu Başlatıcı'yı tıklayın. tıklayın ve hizalanmış metninizi ayarlamak için Hizalama açılır menüsünü seçin.
  2. Metninizi yaslamak için Ctrl + J klavye kısayolunu da kullanabilirsiniz.

Yaslanmış metnin Word'de iyi görünmesini nasıl sağlarsınız?

Metne sağ tıklayın ve Paragraf'a tıklayın. Girintiler ve Aralıklar sekmesinde, Hizalama'nın yanındaki açılır menü ve Yaslanmış, Tamam'ı tıklayın.

Word'de tam olarak yaslanmış metin nedir?

haklı- metin, harf aralığı ve sözcük aralığı ayarlanarak sol kenar boşluğu boyunca hizalanır, böylece metin her iki kenar boşluğuyla aynı hizada kalır , tam gerekçeli veya tam gerekçeli olarak da bilinir; ortalanmış—metin ne sol ne de sağ kenar boşluğuna hizalanmaz; her satırın her iki tarafında eşit bir boşluk var.

Yaslanmış metin neden kötü?

Metin yaslama o dokuyu bile bozar . Bir sayfa düzeni programı ince harf aralığı kullansa veya harflerin genişliğini ayarlasa bile - bunlar da dokuyu eşitsiz hale getirecektir. Bu nedenle, yalnızca web'de değil, mümkün olduğunda iki yana yaslanmış metinden gerçekten kaçınılmalıdır.

Microsoft Word'de metin nasıl doğrulanır

20 ilgili soru bulundu

Word'de sola nasıl temizleyebilirim?

Aynı Satırda Sola Gömme ve Sağa Gömme

  1. Paragrafın sola hizalı olarak biçimlendirildiğinden emin olun.
  2. Biçim menüsünden Sekmeler seçeneğini seçin. Word, Sekmeler iletişim kutusunu görüntüler. ...
  3. Çizginin sağ kenarına yakın bir sağa hizalanmış sekme yerleştirin.
  4. Ayarla'ya tıklayın.
  5. Tamam'a tıklayın.
  6. Mesajını yaz.

Word'de sola dayalı ne anlama geliyor?

Yazdırılan metin sola dayalıysa, her satır, sayfanın veya sütunun sol kenarından aynı uzaklıkta başlar.

Sola hizalanmış veya iki yana yaslanmış metnin okunması daha mı kolay?

Okunabilirlik meselesi. Metin profesyonelce dizgi yerine bir kelime işlemci (ör. Word, WordPerfect) tarafından oluşturulmuşsa, sola yaslanmış metnin okunması daha kolaydır çünkü kelimeler arasındaki garip boşlukları önler.

Yaslanmış metinde büyük bir alanı nasıl düzeltirsiniz?

'Ana Sayfa' sekmesini tıklayın ve ardından Paragraf grubundaki 'Dağıtılmış' düğmesini seçin. Alternatif olarak, 'Ctrl-Shift-J'ye basın. ' Bu, boşlukları hem sözcüklerde hem de karakterlerde eşit olarak dağıtan tam bir yaslama efekti uygular.

Metni yatay olarak nasıl hizalarım?

Metni sayfada yatay olarak hizalamak için ortalamak istediğiniz metni vurgulayın. Ardından, Giriş sekmesinin Paragraf grubundaki Ortaya Hizalama simgesini tıklayın. Alternatif olarak, Ctrl+E klavye kısayolu . Metniniz şimdi yatay olarak hizalanacak.

Word'de tek boşluk nedir?

Muhtemelen tek boşluk terimlerine aşinasınızdır ( her tür satırı arasında bir satır boşluk ) ve çift boşluk (iki satır). Microsoft Word'de Aralık özelliği, satırlar arasındaki aralığı istediğiniz herhangi bir kesin miktara göre ayarlamanıza olanak tanır.

Word'de kelimeler arasında neden büyük boşluklar var?

Word, yalnızca sözcükler arasına tam boşluk eklemenin basit, kaba kuvvet yaklaşımını benimser. Bu kelime çok uzak görünüyor .

Word belgemde neden büyük boşluklar var?

Bu, metin hizalaması word'de 'yaslandığında' olur. Sadece satırın sonuna gidin ve bir kez enter tuşuna basın. Bu normalde cümle bittikten sonra enter'a basmadığımızda, sadece 'boşluk' yazmaya devam ettiğimizde ve cümle bir sonraki satırda başladığında olur. Bu boşluk nedeniyle Bölüm sonu .

Word'de biçimlendirmeyi nasıl temizlersiniz?

Metinden biçimlendirmeyi temizle

  1. Varsayılan biçimlendirmesine döndürmek istediğiniz metni seçin.
  2. Word'de: Düzen menüsünde Temizle'ye tıklayın ve ardından Biçimlendirmeyi Temizle'yi seçin. PowerPoint'te: Giriş sekmesinin Yazı Tipi grubunda Tüm Biçimlendirmeyi Temizle öğesine tıklayın.

Hangi metin hizalamasını okumak en zor?

iki yana yaslanmış metin hem sol hem de sağ kenar boşluklarına hizalanmış, fazladan sözcük aralığı nedeniyle sayfa boyunca akan beyaz nehirler oluşturur. Bu, bazı insanlar için gerekçeli metnin okunmasını zorlaştırır. Sorunu önlemenin en iyi yolu, iki yana yaslı metinden kaçınmaktır.

Word'de sola ve sağa nasıl sifon çekersiniz?

Aynı Satırda Sola Gömme ve Sağa Gömme

  1. Paragrafın sola hizalı olarak biçimlendirildiğinden emin olun.
  2. Şeridin Giriş sekmesini görüntüleyin.
  3. Paragraf grubunun sağ alt köşesindeki küçük simgeye tıklayın. ...
  4. Sekmeler düğmesini tıklayın. ...
  5. Yapmak istediğiniz şey, çizginin sağ kenarına yakın bir sağa hizalanmış sekme eklemektir.

Hangi metin hizalaması en okunaklı?

Web sayfalarındaki metin hizalaması, varsayılan olarak soldadır ve düzensiz kenarlar sağdadır. İçinde gömme sol metin sol kenar boşluğu eşit ve öngörülebilir ve sağ kenar boşluğu düzensizdir. Kelime boşlukları tutarlı olduğu için web sayfaları için en okunaklı seçenektir, bu nedenle metin satırlarında büyük delikler yoktur.

Dört çeşit hizalama nedir?

Dört ana hizalama vardır: sol, sağ, orta ve haklı .

Word'de sola ve ortaya nasıl hizalarım?

Word'de, bir metni hizalamak istiyorsanız, önce onu seçin. Ardından, pencerenin üst kısmındaki Giriş sekmesine tıklayın veya dokunun. İçinde Paragraf bölümünde, Sola Hizala veya Hizala'ya tıklayın veya dokunun Doğru, ne istediğine bağlı.

Bir Word belgesini iki taraflı nasıl yaparsınız?

Word 2016'da İki Sütunlu Metin Nasıl Yapılır?

  1. Yeni bir belge başlatın. Veya mevcut bir belgeniz varsa, Ctrl+Home tuşlarına basarak kürdan imlecini belgenin ucuna getirin.
  2. Düzen sekmesini tıklayın.
  3. Sütunlar düğmesini tıklayın ve İki'yi seçin. Sen bittin.

Word'de biçim seçeneği nerede?

Tek kelimelik belge aç, 2007/2010/2013 kelimesinin Şeridinin en solundaki 'Menüler' sekmesinin grubunda 'Format' menüsünü görüntüleyebilir ve Format açılır menüsünden birçok komutu çalıştırabilirsiniz.

Word'de bir sekmeyi nasıl doğru hizalarım?

'Ana Sayfa' sekmesinde, 'Genişlet' sembolü 'Paragraf'ın sağında. 'Paragraf' diyalog kutusunda, ilgili diyalog kutusuna gitmek için 'Sekmeler'e tıklayın. Cetvel üzerindeki sayıları kılavuz olarak kullanarak 'Sekme Durdurma Konumu' alanına bir değer girin ve 'Hizalama' bölümünden 'Sağ' öğesini seçin.

Word'deki kelimeler arasındaki tuhaf boşlukları nasıl düzeltirim?

Karakterler arasındaki boşluğu değiştirin

  1. Değiştirmek istediğiniz metni seçin.
  2. Giriş sekmesinde Yazı Tipi İletişim Kutusu Başlatıcı'ya ve ardından Gelişmiş sekmesine tıklayın. ...
  3. Aralık kutusunda Genişletilmiş veya Yoğunlaştırılmış'a tıklayın ve ardından By kutusunda ne kadar alan istediğinizi belirtin.