talimat vermek deyiminin anlamı nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Eve Lehner Doktora
Puan: 4.6/5(16 oy)

geçişli fiil. 1 : bilgi vermek : öğretmek, eğitmek. 2: yargıcın jüriye talimat verdiği güvenilir bilgi veya tavsiye sağlamak. 3: bir emir veya komut vermek için: doğrudan.

talimat vermek kelimesinin anlamı nedir?

geçişli fiil. 1 : bilgi vermek : öğretmek, eğitmek. 2: yargıcın jüriye talimat verdiği güvenilir bilgi veya tavsiye sağlamak. 3: bir emir veya komut vermek için: doğrudan.

Bir talimat örneği nedir?

Instruct'ın tanımı şudur: bir şeyi öğretmek veya birine bir şeyin nasıl yapılacağını söylemek . Bir sınıfa ders verdiğinizde, bu, öğrencilere talimat verdiğiniz zamanın bir örneğidir. Birine masada yemek yemenin doğru yolunu söylediğinde, bu ona sofra adabı öğrettiğin zamana bir örnektir.

- talimat vermek kelimesinin kökeni nedir?

erken 15., 'anlatmak, bilgilendirmek, bilgi veya bilgi vermek', ayrıca 'yetkili talimatlarla donatmak', Latince talimatlı , instruere'in geçmiş katılımcısı 'düzenle, hazırla, sıraya koy; bilgilendirmek, öğretmek,' kelimenin tam anlamıyla 'inşa etmek, dikmek' - 'on' (PIE kökünden * en 'in') + struere 'kazmak, inşa etmek' (PIE'den * ...

Talimat ne tür bir kelimedir?

bilgiyle donatmak özellikle sistematik bir yöntemle; öğretmek; tren; Eğitim vermek. emir veya talimat vermek; doğrudan; emir; komut: Doktor bana diyet yapmamı söyledi. bilgi vermek; bilgi vermek; bildirmek.

öğrenciler için oxford sözlük uygulaması nasıl indirilir

28 ilgili soru bulundu

talimat kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Talimatın bazı yaygın eş anlamlıları şunlardır: disiplin, eğitmek, okul, öğretmek ve eğitmek . Tüm bu kelimeler 'bilgi veya beceri kazanmaya neden olmak' anlamına gelse de, talimat yöntemli veya resmi öğretimi önerir.

Güven ne tür bir isimdir?

kendine güven . Kesinlik ifadesi veya hissi. Güvenmenin kalitesi.

Başarı ne tür bir isimdir?

başarılı bir fiildir, başarıdır isim ,başarılı bir sıfattır,başarılı bir zarftır:İş hayatında başarılı olmak istiyor. Hayatta başarı istiyor.

Öğretimde talimat nedir?

bu faaliyetlerin kasıtlı olarak düzenlenmesi (sunu, uygulama, geri bildirim ve değerlendirme dahil) belirli öğrenme çıktılarının elde edilmesini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

Talimat kelimesini nasıl kullanıyorsunuz?

Talimat cümle örneği

  1. Kız kardeşlerim sizden beklediğim davranışları size öğretecekler. ...
  2. Umarım büyükannem bana aile tarifini kullanarak pasta yapmayı öğretir, böylece onu çocuklarımla paylaşabilirim. ...
  3. Hannah, canım, lütfen hizmetkarlara Rhyn ve Katherine'e istediklerinin verilmesini söyle.

Birine nasıl talimat verirsin?

(biraz resmi) birisine özellikle resmi veya resmi bir şekilde bir şey yapmasını söylemek için talimat vermek: Mektupta, derhal karargaha rapor vermesi talimatı verildi. . doğrudan (resmi) resmi bir emir vermek için: Polis memuru beni kenara çekip arabayı durdurmamı söyledi.

Örnek tarif nedir?

Tanımlamak, birine bir şey hakkında ayrıntı vermek olarak tanımlanır. Bir tarif örneğidir polise saldırganın nasıl göründüğü hakkında ayrıntılı bilgi veren biri . fiil. 8. 1.

zevk kelimesinin anlamı nedir?

zevk bir fiildir, zevk bir sıfattır, zevk bir isimdir: Eski filmlerden hoşlanırım. Sahildeki o günler keyifli zamanlardı.

Konuşmanın hangi kısmı öğretilir?

TALİMAT ( isim ) tanımı ve eşanlamlıları | Macmillan Sözlüğü.

İkna örneği nedir?

İknanın tanımı, birini bir şey yapmaya veya düşünmeye ikna etmektir. Bir ikna örneği Fikrinizin neden doğru olduğuna dair güçlü bir argüman ortaya attığınızda ve argümanınız patronunuzu fikrinizi uygulamaya ikna ettiğinde . ... O satıcı beni bu losyon şişesini almaya ikna edebildi.

Bir cümlede talimat verildi mi?

Talimatlı cümle örneği. Tam olarak onlara talimat verdiğim şeyi yapıyorlar . 'Duruşunu genişlet,' diye talimat verdi ve sol bacağını kendi bacağıyla biraz daha dürttü. O, asmanın ekimi ve arıların bakımı konusunda talimat verdiği söylenen Dionysos'un sürekli arkadaşıdır.

anlamı öğretildi mi?

birine bir şey yapmasını emretmek veya söylemek , özellikle resmi bir şekilde: Polise bina ve çevresinde devriye gezmesi talimatı verildi.

Basit kelimelerle başarı nedir?

isim. en teşebbüslerin veya girişimlerin lehte veya müreffeh bir şekilde sona ermesi ; birinin hedeflerine ulaşması. zenginlik, konum, onur veya benzerlerinin elde edilmesi. başarı ile işaretlenen bir performans ya da başarı, tıpkı onurların kazanılması gibi: Oyun anında bir başarıydı.

Başarı kelimesinin kökü nedir?

Başarılı kelimesinin Latince kökü olmak , sonra yaklaş. Başarının tanımları. fiil. başarıya ulaşmak veya istenen bir hedefe ulaşmak. İşletme başarılı oldu

Başarının tam anlamı nedir?

Başarının Tam Tanımı

1a: başarı derecesi veya ölçüsü. b : olumlu veya istenen sonuç ayrıca : zenginlik, lütuf veya saygınlık elde etmek. 2: başarılı olan. 3 eski: sonuç, sonuç.

Güven ne tür bir kelimedir?

Kendine güvenen bir sıfat bu, kişinin kendinden veya yeteneklerinden emin olması veya bir şey hakkında yüksek düzeyde kesinliğe sahip olması anlamına gelir. Sırdaş, sırlarını veya özel şeyleri rahatça söyleyebildiğiniz, güvendiğiniz bir kişi anlamına gelen bir isimdir.

Konuşmanın hangi kısmı güvendir?

kendine güvenen bir sıfattır, kendine güvenen bir zarftır, güven bir isim : İşi alacağından emindi.

Güven tam olarak nedir?

güven demek kendinden ve yeteneklerinden emin hissetmek — kibirli bir şekilde değil, gerçekçi, güvenli bir şekilde. Güven, diğerlerinden üstün hissetmekle ilgili değildir. Bu, yetenekli olduğunuza dair sessiz bir içsel bilgidir. Kendine güvenen insanlar: ... ortaya çıkan her şeyle başa çıkmak için becerilerine ve güçlü yanlarına güvenebileceklerini bilirler.