Yüz germe nasıl yapılır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Charlotte Tepesi
Puan: 4.9/5(71 oy)

Kolu kavrayın üstten bir tutuş (avuç içi yere bakacak şekilde) ve kollarınızı tamamen önünüzde uzatarak tutun. Kolları yüzünüzün her iki yanında olacak şekilde üst kollarınızı zemine paralel tutarak kolları kendinize doğru çekin.

Yüz germe işlemini nerede yapıyorsunuz?

Yüz hedefi çeker omuzun arka deltoidleri , genellikle diğer omuz egzersizleri tarafından ihmal edilir. Ağırlığı doğrudan alnınıza doğru çekmek için bir kablo makarası makinesi kullanıyorsunuz. Arka deltaları çalıştırmak kas dengesizliğini önleyecek ve genel omuz kuvveti oluşturacaktır.

Hangi yüz çekme vuruşları?

Face Pulls öncelikle çalışır arka deltoidler (omuzlar), eşkenar dörtgenler ve dış rotatorlar (infraspinatus ve minör teres) . Bu kasları güçlü ve kondisyonlu tutmak son derece önemlidir. Özellikle şınav, bench press ve havai pres gibi çok sayıda pres tipi egzersiz yapanlar için.

Yüz geri mi yoksa omuzlar için mi?

Yüz germe, kasları harekete geçiren bir izolasyon egzersizidir. alt sırt ve üst sırtta - özellikle omuzlarınızın arkasındaki arka deltoidler. Bir kablo makarası makinesinin önünde durarak yüz çekme alıştırması yapın.

Yüz çekimleri ne kadar ağır olmalı?

Yerine kilitlemeden önce kasnağı başınızın yüksekliğinin hemen üzerinde olacak şekilde kaydırın. Bir ağırlık donatın yaklaşık 30 pound . Yüz çekişleri, ihtiyacınız olan antrenmanı elde etmek için ağır bir ağırlık gerektirmez. Ağırlıkların üzerindeki pimi, yalnızca kollarınızın hareketiyle kolayca kaldırabilmeniz için ayarlayın.

Böyle Yüz Çekme Yapmaktan Vazgeçin! (Bir ARKADAŞINI KAYDET)

43 ilgili soru bulundu

Yüz germe işlemini ne zaman yapmalıyım?

Face Pulls, dış rotasyonun rotator manşetlerini güçlendirmesi için harikadır, Trap Raises ise alt tuzakların çalışmasına yardımcı olur. Bu kombinasyonu yap HER antrenmandan sonra , çalışıyor olsanız da göğüs, omuz, itme, bacak ve hatta çekme.

Yüz germe hangi vücut bölgesinde işe yarar?

arka deltoidler yüz çekme egzersizinde hedeflenen birincil kaslardır. Ek olarak, kürek kemiklerini birbirine kenetlemenizi sağlayan eşkenar dörtgenler ve orta trapez (arka üst) de bu hareketin gerçekleştirilmesinde rol oynar.

Her gün yüz çekimi yapabilir misin?

Genellikle bir kablo kulesi veya bantlarla gerçekleştirilen Cavaliere, yüz çekmenin 'hızlı, kolay' bir hareket olduğunu söylüyor. her gün yapılır daha iyi duruşa, daha sağlıklı omuzlara ve sırtın üst kısmındaki daha küçük, genellikle gözden kaçan bazı kaslarda artan güce katkıda bulunmak.

Drop set örneği nedir?

Bir damla seti temelde bir genişletilmiş bir hareket seti , genellikle bir tükenmişlik olarak bu egzersizin son seti olarak gerçekleştirilir. Örneğin, oturmuş bir dambıl omuz presi için, belirli bir ağırlık kullanarak 10 ila 12 tekrarlık iki set yaparsınız.

Yüz çeker mi, iter mi, çeker mi?

Yüz Çekmeler İtme mi Çekme mi? Egzersizin adından da tahmin edebileceğiniz gibi yüz germe hareketleri çekme egzersizi . Diğer itme egzersizlerini dengelemek için üst vücut rutininize harika bir katkı sağlarlar.

Yüz germe güvenli mi?

Hareketin gerçekleştirilmesi pull-up'lardan daha kolaydır ve daha güvenli omuz eklemleriniz için diğer birçok sırt ve omuz seçeneğinden daha fazla. Tuzaklarınızı, arka deltalarınızı, rotator manşetlerinizi ve orta sırt kaslarınızı çalıştıracak ve yaralanmaları önleyeceksiniz. Mükemmel yüz çekme formunu öğrenmek için yukarıdaki videoyu izleyin.

Yüz, bileşik bir egzersiz mi yapıyor?

Sıra gibi bileşik egzersizler arka deltoidleri de çalıştırır. bu yüz Çalışılan çekme kasları bu bileşik egzersizden hedeflenir, çoğu zaman olmadığı anlamına gelir, arka deltoid çalışmak söz konusu olduğunda sıra çok etkili olduğu için yüz çekişi göz ardı edilir.

Yüz çekimlerinde hafif gitmeli misiniz?

Çekerken, omuz bıçaklarınızı birbirine sıkın. Ağırlık seçimi açısından, hafif gidin! Buradaki anahtar daha hafif teknik üzerinde çalışmanızı sağlamak için. Onunla oynayın ve şüpheniz varsa daha hafif gidin.

22 şınav iyi mi?

Erkekler performans gösterebilmeli en az 8 pull-up ve 13-17 tekrar zinde ve güçlü olarak kabul edilir. Ve kadınlar 1-3 barfiks arasında gerçekleştirebilmelidir ve 5-9 tekrar zinde ve güçlü olarak kabul edilir.

Bir drop setini kaç kez yapıyorsun?

Her gün drop set yapmamalısın. Hedefliyoruz haftada 1-2 kez (bir kez, yeni başlıyorsanız).

hack squat nedir?

Hack squat şunları içerir: plakanın üzerinde durmak, pedlere bir açıyla yaslanmak , kendinizi omuz pedlerinin altına yerleştirerek üzerinize ağırlık vererek. Ağırlık daha sonra çömelmenin eşmerkezli fazında itilir. Basitçe söylemek gerekirse, ayağa kalktığınızda, ağırlık sizden uzağa itilir.

Hangisi daha iyi süper set veya drop set?

Setleri bırak süper setlerden biraz farklıdır, ancak yine de aynı harika faydaları elde ederler. ... Ama bu Drop Setler ile kas inşa etmek için daha iyi oldukları anlamına gelmez, sadece yapmak daha kolaydır. 'Raf çalıştırma' yöntemi de drop setlerinden kaynaklanmaktadır.