Gumtree'de nasıl satış yapılır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Reuben Braun II
Puan: 4.8/5(69 oy)

Gumtree'de satış yapmaya nasıl başlarım?

  1. Adım 1: Gumtree web sitesini ziyaret edin. ...
  2. Adım 2: Bir hesap oluşturun. ...
  3. 3. Adım: E-postanızı kontrol edin. ...
  4. Adım 4: Bir reklam oluşturmaya başlayın. ...
  5. Adım 5: Ürün ayrıntılarını sağlayın. ...
  6. Adım 6: İyi fotoğraflar yükleyin. ...
  7. 7. Adım: İletişim bilgilerinizi sağlayın. ...
  8. 8. Adım: Reklam türünüzü seçin.

Gumtree'de ödeme yapmanın en güvenli yolu nedir?

2 Cevap. Onun sıralama kodunuzu ve hesap numaranızı vermek neredeyse tamamen güvenli . Örneğin, bir çek yazarsanız bunu zaten yaparsınız. Birinin sizin adınıza sahte bir otomatik ödeme oluşturması gibi küçük bir risk vardır.

Gumtree'de satış yapmak güvenli midir?

Satıyorsanız, satın alıyorsanız veya sadece bir Gumtree hesabınız varsa ile hiçbir şey yapmıyorsun , herhangi bir çevrimiçi kanal gibi, dikkatli olmanız ve kendinizi dolandırıcılıklardan korumanız gerekir. ... Gumtree ayrıca, ödeme yöntemini normalde tüketici koruması olmayan bir ödeme yöntemine geçirmenizi isteyen alıcı veya satıcılara karşı dikkatli olmanızı da söylüyor.

Gumtree'de nasıl ödeme kabul edebilirim?

Buluşun ve satışları şahsen onaylayın. Cep telefonunuzu sadece birkaç dokunuşla ödeme talep etmeye hazır hale getirin. Satışı kabul ettiğinizde, belirli tutarı girin ve Gumtree uygulamasında ödemeyi talep edin. Alıcınız işlemi gözden geçirip onayladıktan sonra, para PayPal hesabınızda görünecektir.

Gumtree'de kendimi nasıl korurum?

Gumtree Güvenlik İpuçları

  1. Alırken veya satarken, ürünü görmek ve para alışverişi yapmak için her zaman yüz yüze görüşmelisiniz. ...
  2. Tanımadığınız kişilere asla para göndermeyin. ...
  3. E-posta yoluyla yanıt vermenizi isteyen bir SMS mesajı alırsanız, lütfen dikkate almayın! ...
  4. Gumtree, herhangi bir alıcı koruması veya ödeme programı sunmaz.

GUMTREE'DE DOLANDIRILDI! Kullanılmış Eşyaları Çevrimiçi Güvenle Nasıl Alır ve Satarsınız (REHBER)

29 ilgili soru bulundu

Gumtree'de PayPal ile ödeme yapmak güvenli midir?

Not: PayPal Alıcı Koruması, Gumtree aracılığıyla yapılan ödemeler için geçerli değildir . Ödeme yapmadan önce, öğeyi şahsen dikkatlice inceleyin veya hizmetin sizi memnun edecek şekilde tamamlandığını onaylayın. Ödeme yaparken satıcının yanında olduğunuzdan emin olun.

Neden Gumtree'ye ödeme yapmam gerekiyor?

Gumtree'yi kullanmak genellikle ücretsizdir , ancak bazen belirli hizmetler için bir ücret alırız. Kullandığınız hizmetin bir ücrete tabi olması durumunda, reklamınızı yayınladığınız anda açıkça belirtilecek olan şartları inceleyebilir ve kabul edebilirsiniz. ... Gumtree ücretlerini vadeleri geldiğinde ödemekten siz sorumlusunuz.

Gumtree teslimatı nasıl çalışır?

Gumtree nakliye hizmetleri sunmuyor . Sattığınız ürünleri alıcıyla yüz yüze görüşmek yerine kargoya vermeyi kabul edebilir ve teslimatı platformumuz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Satıcıların, nakliye hizmetleri için rezervasyon yapmadan önce ödemeyi almalarını öneririz.

Gumtree e-postalarına cevap verebilir misiniz?

gumtree onu tanıyacaktır. Daha önce bahsedildiği gibi, sadece cevapla'ya bas ve e-postanız geçecek. Çalışıp çalışmadığını test etmek isterseniz, gumtree'ye gönderdiğiniz e-postadan farklı bir e-posta kullanarak kendinize mesaj gönderin.

Gumtree kapıdan kapıya teslimat nedir?

Gumtree Kapıdan Kapıya

Temassız toplama hizmetlerimiz, Gumtree satıcıları ve alıcıları topluluğunun evde kalırken güvenli bir şekilde paket gönderip alın .

Gumtree aracılığıyla öğeler için ödeme yapabilir misiniz?

Gumtree'de kabul ettiğiniz ödeme yöntemleri, ürünleri müşterilere mi göndereceğinize veya alıcılarla yüz yüze görüşeceğinize göre değişir. Seçenekler şunları içerir: PayPal . Kredi kartı .

Gumtree'de PayPal ile nasıl ödeme yaparım?

Gumtree'de yaptığınız alışverişlerin ödemesini yapmak üzere PayPal'ı kullanmak için:

  1. PayPal hesabınızı Gumtree hesabınıza bağlayın. ...
  2. İlgilendiğiniz ilan hakkında Gumtree uygulamasında satıcınızla sohbet edin. ...
  3. Satıcınızla görüşün ve satışı şahsen onaylayın.

Gumtree eBay'den daha mı iyi?

Gumtree'nin satıcılar için sahip olduğu ana avantaj, kullanımı tamamen ücretsiz . eBay'e aittir ve eskiden yerel gazetelerde görünen küçük reklamların etkili bir şekilde çevrimiçi versiyonudur. Sadece şahsen alınabilecek daha büyük eşyaları satmak için iyi bir yerdir.

PayPal kullanarak dolandırılabilir misiniz?

PayPal kullanıcılarının paralarını dolandırılmalarının en yaygın yolları istenmeyen e-posta , kimlik avı ve platformda çeşitli dolandırıcılık türleri. PayPal'ı nasıl güvenle kullanacağınızı biliyorsunuz, ancak dolandırıcılar her gün kullanıcıların hesaplarına erişmek ve ceplerini dijital olarak boşaltmak için yeni numaralar buluyor.

Gumtree artık ücretsiz değil mi?

Gumtree'de satış yapmanın maliyeti nedir? Gumtree'de ilan vermek ücretsizdir . Bununla birlikte, reklamınızın potansiyel alıcılar tarafından görülmesini artırmak için üç ücretli seçenek arasından da seçim yapabilirsiniz: Artı, Öne Çıkanlar ve Premium.

eBay, Gumtree'nin sahibi mi?

Mayıs 2005'te, Gumtree, eBay'in ilan grubu tarafından satın alındı açıklanmayan bir miktar için; ancak eBay, üç sınıflandırılmış site için toplu olarak 81.6 milyon dolar ödediğini açıkladı: Gumtree, LoQUo ve opusforum (en büyüğü Gumtree'dir).

Bir ADD Gumtree'de ne kadar kalır?

Bir reklam Gumtree'de ne kadar kalır? reklamınız ilan tarihinden itibaren 30 gün boyunca yaşamak . Reklamınız 'Hizmetler', 'Mülk' veya 'İşler' kategorilerine giriyorsa, 60 gün boyunca etkin kalacaktır.

Gumtree pazaryerinden daha mı iyi?

Özetle, ürününüz düşük fiyatlıysa ve popülerse ve hızlı satmanız gerekiyorsa - kullanın Facebook Pazar Yeri . Satmak için aceleniz yoksa ve 6 haftaya kadar bekleyebilirseniz, değerli bir öğeniz varsa ve kendinizi güvende hissetmeniz gerekiyorsa eBay'i kullanın.

Sadece Gumtree koleksiyonu mu?

Gumtree'deki birçok ürün yalnızca koleksiyon olarak satılmaktadır. ama bu bazı alıcıları erteleyebilir. Daha uygunsa, kişilerin bir iş adresinden toplamasına izin verin. Diğer bir alternatif ise indirimli kurye hizmeti kullanmaktır.

Gumtree'de dolandırıldığınızı nasıl anlarsınız?

Dikkat edilmesi gereken bazı yaygın dolandırıcılıklar şunlardır:

  1. Marka adı sahtekarlığı/kimlik avı: Gumtree olduğunu iddia eden, aciliyet duygusuyla kişisel ayrıntıları isteyen bir e-posta veya SMS.
  2. Ödeme dolandırıcılığı: Fazla ödemeyi, ithalat ödemesini, sahte emanet sitelerini veya planlanmış ödeme makbuzlarını kontrol edin.

Gumtree teslimatı nedir?

Gumtree, aşağıdakileri etkinleştirmek için Parcel2Go ile işbirliği yaptı. ikinci el eşyaların kolay değişimi evden ayrılmaya gerek kalmadan. ... Bugünden itibaren kullanıcılar, ikinci el malların ticaretini basit ve güvenli hale getiren bir dizi uygun fiyatlı, temassız küçük koli ve paket alma ve bırakma seçeneklerine bağlanabilirler.

Gumtree reklamımı neden görebilirim?

Senin politikaya aykırı olduğu için reklam kaldırıldı

Lütfen düzelt Reklamınızın Politikalarımıza uyması ve reklamınızı yeniden yayınlaması. İlanımın neden kaldırıldığını da görebilirsiniz. Bu yardımcı olmazsa, yardım sayfalarının alt kısmında bulunan 'Gumtree ile İletişime Geç'i tıklayarak bize bildirin, reklamınızı bulmaktan memnuniyet duyarız.

Gumtree teslimatımı nasıl organize edebilirim?

Gumtree satıcım (veya alıcım) ile nasıl organize olabilirim? Gumtree'de bir ticaret yapmayı kabul ettiğinizde, teslim alma adresini (veya teslimat yerini) öğrenin ve onlara için bir Sendle kurye rezervasyonu Nakliye. Planlanan teslim alma saatinden önce, üzerinde anlaşılan ödemeleri veya ayrıntıları yine de onaylamanız gerekir.

Sadece koleksiyon ne demek?

Demek oluyor öğe Tahsilatta Nakit içindir sadece = alıcı, satıcının evinde ürünü kontrol etmeye gider ve eğer memnun kalırsa parasını nakit ödersiniz!!

Gumtree'de nasıl bir şey gönderirim?

Yazmak ilanınızı yükseltin. Gumtree, reklamınızı oluşturmayı gerçekten kolaylaştırır, tek yapmanız gereken bir başlık, herhangi bir resim (veya varsa bir youtube video bağlantısı!), öğeniz için bir açıklama, istediğiniz fiyat dahil olmak üzere formlarını doldurmaktır. ve nihayet iletişim bilgileriniz için yeniden satıyoruz.